Έρχεται το Gran Tourismo 5!!!!

Πρώτες εντυπώσεις λοιπόν.

Τονίζω το "πρώτες εντυπώσεις" σε τέτοιο παιχνίδι δεν είναι δυνατόν σε 4 ώρες να πεις τίποτε με σιγουριά.

Το damage system είναι όντως απλοϊκό. Δεν με απασχολεί και καθόλου να μην είχε.

Το παιχνίδι σε κάνει να πιστεύεις ότι έχεις άλλη κονσόλα στα χέρια σου. Γραφικά είναι άψογο, οι λίγες ατέλειες που έχει στο μέλλον μάλλον θα καλυφθούν μια και αναμένεται να πέσει πατσάρισμα όπως γίνεται σε όλα τα παιχνίδια.

Η κίνηση, playability και το frame rate κινούνται σε επίπεδα απίστευτα.

Δεν θα πω τίποτε για το Forza III και τα 60 fps, όπου οι σκιές των αυτοκινήτων άναβαν και έσβηναν κατά το δοκούν, (έλεος.....) ή όπου βρισκόσουν σε μια πίστα που νόμιζες πως είσαι στον Άρη και δεν υπάρχει ατμόσφαιρα, ο ήλιος έλαμπε πάντα σε ένα σημείο και τα λοιπά.

Περισσότερα μόλις παραλάβω τη τιμονιέρα μια και το pad του PS ποτέ μου δεν το συμπάθησα.

Τώρα όσοι πιστεύετε από reviews ότι πρόκειται για το GT4 με καλύτερα γραφικά, λυπάμαι χάσατε.

Του βάζω 98% γιατί το 100% ανήκει μόνο στη σειρά "Elder scrolls" ......
 
gran-turismo-5-playstation-3-ps3-447.jpg
 
A, ξέχασα να αναφέρω πως με το install ήδη κατέβασε update 133 mega για το παιχνίδι κάνοντας upgrade σε 1.01 την έκδοση.

Μη πειράξουν τίποτε saves μόνο, κατά τα άλλα όλα καλά.

Την κακία του Mr. Wally παραπάνω τη παραβλέπω, θυμίζω ότι έχω και 360 με Forza Motorsport αλλά και PS3 με GT5. :p :p

Οπότε γνωρίζω καλύτερα από πρώτο χέρι και όχι από screenshots αμφιβόλου προέλευσης ή από "reviews" των απανταχού haters. :p :p

(Εντάξει έχω έξι 360 και δύο PS3..... )
 
ΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ GRAN TURISMO 5

1) Λείπουν τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ αξεσουάρ οπως: Συναγερμός, πατάκια, αρωματικο δεντράκι, ηλεκτρικά παραθυρα, κλιματισμός, σταχτοδοχείο.

2) Απο το soundtrack του παιχνιδιού λειπουν "ασματα" τυπου: Χριστοδουλόπουλος, Μελλάς, Κωστοπουλος. Τουλάχιστον ενα Στ. Γονίδη ρε παιδιά δεν μπορούσατε να βάλετε; ... ήμαρτον.. τοσα λεφτά χαλάσαμε...

3) Αν και στο παιχνίδι υπαρχει η λειτουργία αλλαγής λαδιών και εξωτερικου πλυσιματος... λοιπουν ομως οι βασικές λειτουργίες: Ελεγχος πιεσης ελαστικών, καθαρισμος ταπετσαρίας, συμπλήρωμα υγρού καθαρισμού τζαμιών.

Υπάρχουν ακόμα πολλές ελείψεις...τις οποίες θα αναφέρω σε προσεχές πόστ! :D
 
Το νούμερο 2 το έχω διορθώσει. Στο ipod παίζει μόνιμα λίστα με σκυλάδικα καθ' όλη τη διάρκεια που παίζει κάποιο driving simulation, είτε αυτό είναι Forza, είτε GT4 ή 5. Το λαϊκό άσμα, μου δίνει μεγάλο αβαντάζ στα σκορ και τις επιδόσεις, μια και ως γνωστόν αγαπώ τα αδέσποτα.

Όσο για τα υπόλοιπα, συμφωνώ, ούτε μια βόλτα από το βενζινάδικο ρε παιδί μου για πρόσθετα στο ντεπόζιτο!!!!!!!

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι το slim PS3 μου γίνεται φούρνος, αν και το έχω σε βάση από φορητό που παίρνει ρεύμα από το server.

Fistikis έχεις δει κάτι παρόμοιο; Έχω το 250άρι σε λειτουργία και βαριέμαι αφάνταστα να ξεπακετάρω το 320άρι να κάνω αναβάθμιση και εγκατάσταση εκ νέου.

Τώρα, αν καεί, στα (άντε μη πω που) αύριο παίρνω άλλο.
 
pooky(1) είπε:
Το νούμερο 2 το έχω διορθώσει. Στο ipod παίζει μόνιμα λίστα με σκυλάδικα καθ' όλη τη διάρκεια που παίζει κάποιο driving simulation, είτε αυτό είναι Forza, είτε GT4 ή 5. Το λαϊκό άσμα, μου δίνει μεγάλο αβαντάζ στα σκορ και τις επιδόσεις, μια και ως γνωστόν αγαπώ τα αδέσποτα.
Βιάστικα να κατακρίνω το παιχνίδι. :xm: Υπάρχει η λειτουργία ο χρήστης να μπορέι να αντικαταστήσει την μουσική με μουσική απο κάποιο playlist που υπάρχει στο PS3. Πολύ χρήσιμη λειτουργία. Τώρα μπορώ να απολαύσω την αγαπημένη μου ζωντανή ηχογράφιση απο το πανηγύρι της Παναγίας της Σουμελάς καθώς τσιτόνω τα γκάζια.

A! Μιας και το ανέφερα.... Μέγιστη παράλειψη.. Στα premium αυτοκίνητα θα επρεπε να κρεμοταν απο τον καθρεφτη κανα σταυρουδάκι, πεταλάκι ή κανα κομπολόι...

Οσο για την υπερθέρμανση.... δεν γνορίζω... Το δικό μου δεν εχει πρόβλημα... (80 GB model)
 
Βρε δεν υπερθερμαίνεται σε βαθμό να κολλάει ή να κλείνει!!!!! Απλά δεν το έχω ξαναδεί έτσι ζεστό.

Αλλά να μου πεις, ΟΚ, σάμπως το είχα και τόσο πολύ σε λειτουργία, το κακόμοιρο το 360 μου ρώτα τι τράβηξε μέχρι τώρα.....

Playlist; Α, ρίχνω επιλογή από Τερλέγκα μέσα και γκαζώνω!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=wrm4tGtYYpI
 
Αμα εχεις ορεξη για κανα on-line .... πρεσθεσε με στους "φιλους" σου. Στο PSN κυκλοφορώ με το ονομα: Experminator1976
 
Thanks Fistikis, αλλά on line δεν μπαίνω ποτέ. Βέβαια αν αλλάξει θα με βρεις σαν "kujokouklos" και θα κάνουμε καφρίλες.
 
Μόλις αλλαξα την μουσική στο "Race".

Εβαλα Γιάννη Κατέβα (ρετρο μουσική του 80) και κέρδισα το trophy "Driving Music".

Δεν κάνω πλάκα. Δόκιμασε και με Τρελέγκα.. θα δουλέψει...
 
Fistikis είπε:
Μόλις αλλαξα την μουσική στο "Race".Εβαλα Γιάννη Κατέβα (ρετρο μουσική του 80) και κέρδισα το trophy "Driving Music".

Δεν κάνω πλάκα. Δόκιμασε και με Τρελέγκα.. θα δουλέψει...
Ουα χα χα, ρε αθεόφοβε, καθόμουν μια ώρα και πέρναγα κομμάτια αντί να ψήνω λάστιχα στις πίστες!!!!!!

Καλά λιώνω με το χαρακτηριστικό αυτό του παιχνιδιού, είναι όλα τα λεφτά, το δοκίμασα και με uplifting trance, μου φαίνεται ότι βρήκαμε το παιχνίδι που θα αργήσει πολύ να τελειώσει.

Αλλά, αρκετά για σήμερα, δεν ξανανοίγω το PS3 απόψε, (λέμε τώρα.... ) , γιατί έχουν σειρά τα retro rpgs. Αυτή η ώρα που δεν ακούγεται τίποτε σπίτι είναι η ιδανική να παίξει κανείς!!!!!!!!!!!
 
Ξεκινησαν τα συγκριτικα με πρωτο το Lens Of Truth

Performance: This category left us rather shocked because performance expectations for Gran Turismo 5 were quite high. Unfortunately, we were left very disappointed and confused. Our analyzer recorded that Forza 3 had a much more stable frame rate throughout. As seen in the video, itʼs clear that Gran Turismo 5 was having difficulties maintaining itʼs projected 60 FPS, while Forza 3 was locked at a perfect 60 FPS throughout . In addition to the fluctuating frame rate, Gran Turismo 5 screen tore 20% more than Forza 3 did.

 
Ήθελα να ήξερα αυτοί που γράφουν όλα αυτά, έχουν πιάσει το παιχνίδι στα χέρια τους; Εγώ πάντως δεν είδα πουθενά frame rate drop όσο και αν έπαιξα, τι να πω.

Μάλιστα σε γνωστό ιστότοπο (δεν θα πω ποιον) έχουν αρχίσει τα θαψίματα και λένε κατάμουτρα "πάρτε το NFS και ξεχάστε το GT5" τη στιγμή που το ένα είναι arcade και το άλλο sim, ενώ παράλληλα έχουν raster την εικόνα του nfs.

Επαναλαμβάνω έχω στη κατοχή μου και τις δύο κονσόλες, και τα racing sims από την κάθε μία, στα forza ΙΙ και ΙΙΙ έχω γράψει πάνω από 700 ώρες (κατά εκτίμηση γιατί το ΙΙ δεν έχει μετρητή) και μπορώ να κρίνω από πρώτο χέρι.

Α, μη ξεχάσω να αναφέρω στα κάθε λογής "συντακτάκια" ειδικά του εξωτερικού, που έχουν να κάνουν review με deadlines και πληρωμένα άρθρα από την κάθε λογής εταιρία, ότι το δικό μου "επάγγελμα" είναι officialy να λιώνω πάνω στις κονσόλες μου και τους υπολογιστές μου 8ωρα και 12ωρα, αντίθετα με εκείνους που στην πλειοψηφία δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Σε άλλο Ελληνικό ιστότοπο είδα σχόλια από "gamer" που ήταν απλή (και άσχημη) μετάφραση από site του εξωτερικού που τα παίρνει κατάφορα από τη EA. Ο "gamer" αυτός είχε ημερομηνία εγγραφής χθεσινή.

Managers της δεκάρας που με φτηνά κόλπα νομίζουν ότι θα ξεγελάσουν κόσμο και θα κόψουν κανένα κομμάτι από τις πωλήσεις του εκάστοτε παιχνιδιού.

Δεν αναφέρομαι μόνο στο GT5, το ίδιο έγινε με το Halo Reach, το ίδιο θα γίνει και με το Forza Motorsport IV τον Απρίλιο.

Just my 2 millions, never hard earned always mac spent. :D

-------EDIT---------

Και βρίσκω άτοπο, κύριε Wally μας οι του 360 να μιλούν για frame rate θέματα! Τα "χάλια" και την ανάλυση του Halo Reach τη ξεχάσατε;;;;; :p :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το site αυτο ειναι σοβαρο. Δεν βγαζουν συγκριση με το ματι αλλα με ειδικα οργανα.

Clip 2 GT5:Length of clip: 13136 frames

Average FPS of clip: 55.98

Percent of torn frames: 22.41

Clip 2 Forza3:

Length of clip: 13136 frames

Average FPS of clip: 59.91

Percent of torn frames: 0.20
Στο FPS "συγχωρειται" καποιο frame dip, στα Sims ομως τα 60 fps (και μαλιστα καρφωτα χωρις ups και downs) ειναι υποχρεωτικα.

Στο GT5 οχι μονο δεν ειναι καρφωτα αλλα απο οτι βλεπουμε στα videos και στις μετρησεις, εχουν διακυμανσεις πραγμα που ειναι ακομα χειροτερο.
 
Δεν διαφωνώ ότι έχει frame rate drop, αλλά σε καμία περίπτωση το game play δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο.

Πάνο, περίμενα πως την ίδια ώρα θα έβγαιναν και θα έλεγαν για το frame rate, πόσο πρωτότυπο! Αλλά και στο Forza II είχε το frame rate drop του και πάλι το θεωρώ καλύτερο του ΙΙΙ, (αυτό το time backwards χαρακτηριστικό ειδικά με εκνευρίζει αφάνταστα) .

Η καραμέλα καλά κρατεί, δεν ξέρω για όργανα μέτρησης και πόσο σοβαροί είναι, ξέρω εγώ μετά από 14 ώρες παιχνιδιού τι συμπέρασμα έχω βγάλει από πρώτο χέρι και αυτό δεν μου το αλλάζει ο εξαποδώ ο ίδιος.

Τα ίδια μου λένε και για τα mac, τα ίδια και για τα alienware, (κάποιοι που η μόνη τους επαφή με τα δύο brands είναι τα video στο youtube τη στιγμή που χτες απόκτησα το τρίτο μου mac και ήδη έχω δύο alienware μηχανήματα μπροστά μου) .

Όσον αφορά το θέμα του frame rate, θεωρώ ότι μεγαλύτερη βαρύτητα έχει στα fps. Δεν νοείται fps να έχει μικρό frame rate count, ένας λόγος που μου την έσπασε ολίγον το reach, όσο motion blur και να έριξαν. (Όχι πως δεν το τελείωσα εις τριπλούν, λέμε τώρα..... )
 
Απλά μετά από τόσο χρόνια ανάπτυξης, περιμέναμε αψεγάδιστο αποτέλεσμα...
 
Storm, μαλλον μετα απο τοσα χρονια αναμονης περιμενατε πως και πως να το "θαψετε" - μεχρι δορυφορικα lens εβαλαν για να πιασουν τα "απιστευτα καταστροφικα" drops...

Εχουμε ξεχασει τι σημαινει gaming εμπειρια - χαμενοι στο ποια κονσολα εχει τα "καλυτερα" (και επιστημονικως...) παιχνιδια. Σπανια συντασσομαι με τον pooky αλλα πως μπορει καποιος που παιζει 30+ χρονια videogames να μην συμφωνησει μαζι του ?
 
Μα όλη αυτή η φιλολογία έχει να κάνει με την γνωστή κονσολο-κόντρα που υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Είναι μέρος του χαβαλέ, είναι το αλατοπίπερο του gaming και προσωπικά το ευχαριστιέμαι πολύ. Έτυχε αυτή τη φορά να είμαι με την πλευρά που κερδίζει, αλλά έχω φάει και γω "σφαλιάρες" στο παρελθόν.

Γιατί να το κόψουμε αυτό; Φαντάζεσαι ποδόσφαιρο χωρίς καζούρα την Δευτέρα στη δουλειά; Δεν χρειάζεται να είμαστε τοσο αυστηροί, νομίζω.
 
E ? (κατι θα ειπα λαθος :D )

Μα δεν τα εβαλα με το θεμα της κοντρας - που δεν προκειται ποτε να σταματησει εννοειται - αλλα με το θεμα του αν ενα παιχνιδι ειναι οκ μετα απο εξεταση στα εργαστηρια της NASA - ή - αν ειναι καλο γιατι αρεσε σε αυτους που το επαιξαν.

Δεν εχω ματια με δορυφορικους φακους - δεν εχω βιονικα χερια - αν θελει καποιος να αποδειξει οτι το παιχνιδι ΔΕΝ ειναι οκ γιατι τα οργανα της NASA βρισκουν drops, τοτε καλε μου φιλε εχουμε προβλημα εμεις που τα ασπαζομαστε και τα θεωρουμε κριτηρια επιτυχιας - και οχι το ιδιο το παιχνιδι.
 
Πίσω
Μπλουζα