Αγκάθα Κρίστι: Η Γυναίκα - Φαινόμενο [Agatha Christie]

bambinella 100 είπε:
Aντε να βγει και κανενας καινουργιος Σερλοκ Χολμς, .....
Σέρλοκ Χολμς έχει βγει και μάλιστα έχει κυκλοφορήσει και στα ελληνικά Το έχω διαβάσει και κατά τη γνώμη μου δεν είναι κακό, όμως μοιραία θα συγκρίνεται με τον αυθεντικό Σέρλοκ Χολμς και μοιραία θα χάνει από αυτή τη σύγκριση. Αν ο ήρωάς του είχε ένα διαφορετικό όνομα θα ήταν πολύ καλύτερα
 
Koιτα να δεις που ανεφερα τυχαια τον Σερλοκ Χολμς και τελικα εγινε κι εκει το κακο!

Τελος παντων, εγω ο,τι ειχα να πω το ειπα. Ευχαριστω, Thor.
 
Οποτε θορ, θα περιμένουμε σίγουρα να μεταφραστεί και το νέο βιβλίο του Πουαρό , ελπίζω να έχει κάτι από Αγκάθα!
 
Χα, χα, λες;;; τοτε πρέπει να γραφτεί ένα άλλο βιβλίο, ''η κατάρα της Αγκάθα'':)σε στυλ μεταφυσικό
 
Η γνώμη μου είναι ότι αν το βιβλίο είναι αξιοπρεπές και θα μπορούσε να σταθεί μόνο του αδικείται από το συγγραφέα του γιατί πάντα θα είναι στη σκιά των αυθεντικών βιβλίων της Αγκάθα Κρίστι. Αν είναι αρπαχτή μόνο για βγει το μεροκάματο δεν έχει λόγο ύπαρξης. Όπως και να χει είμαι ενάντιος σε τέτοιες κινήσεις
 
bambinella 100 είπε:
Προσωπικα δεν εχω ακουσει τιποτα, αλλα για να το λες κατι θα ξερεις. Για πες μας περισσοτερα....Μακαρι να μη γινει ομως. Καποια πραγματα πρεπει να τα αφηνουμε οπως ειναι και εκει οπου ανηκουν. Και ο Πουαρο ανηκει στην Αγκαθα!
Εννοειτε μακαρι να μην γινει. οσο μου αρεσει η αγκαθα (ανυσηχητικα πολλυ :) ) τοσο δεν θελω να βγει δηλαδη θα ειναι απελπισια δεν το σχολιαζω καν. Και με ποιο δικαιωμα μπορει να το κανει αυτο. Εχει τα πνευματικα δικαιωματα και ολα αυτα; Υπαρχει η αυλαια τι θα κανει Μαγικα;;;;;;; Ελεος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα πνευματικα δικαιωματα παραχωρηθηκαν απο την οικογενεια της Αγκαθα, texter. Δεν ειναι εκει το θεμα.

Ειναι ολα τα υπολοιπα.
 
αριαδνη είπε:
Παιδιά να κάνω την ανατροπή: Τα δύο πιο σκοτεινά βιβλία της Κριστι κατα την γνώμη μου μέχρι τωρα που διάβασα είναι ''οι άγγελοι δεν φλυαρούν'' και το ''πάρτυ'' που εμφανίζεται η Αριάδνη Όλιβερ και καλεί επίσης μετά τον Πουαρό.
Επίσης τεξτερ και περλασταρ έχετε κάνει πολύ καλή μελέτη και ανάλυση πάνω στον Κουίν το δίχως άλλο. Παιδιά θα ξαναεκδοθεί νέο, συγχρονο βιβλίο με τον Πουαρό, έχετε ακούσει κάτι, φυσικά από άλλη συγγραφέα :)
Σ'ευχαριστώ Αριάδνη, λατρεύω τις ιστορίες με τον Κουίν και έχει πολύ ζουμί για μελέτη! Τώρα το μαθαίνω αυτό που λέτε για τον Πουαρό κι έγινα έξω φρενών! Ντροπή στην οικογένεια της Κρίστι αν όντως γίνει αυτό, κανείς δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο για το χρήμα! Θα τρίζουν τα κόκκαλα της Άγκαθα!
 
Σε ευχαριστω και εγω με την σειρα μου Αριαδνη! Ειναι ενα ενδιαφερον βιβλιο για μελετη οπως ειπε και η Περλασταρ.

Τωρα σχετικα με το αλλο θεμα. Ελεος γιατι να δοθουν τα δικαιωματα. Το θεμα ειναι οτι δεν καταλαβαινουν απλα πραγματα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΛΑ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. Δηαλδη επειδη ειναι ο Πουαρο θα ειναι ωραιο;;;;;;;;;;;;;;;; Θα μπορουσε να κανει μονη της ενα αλλο δεν ειναι αναγκη να αντιγραφει και αν δεν μπορει ας κανει κατι αλλο. Αλλα σε αυτον τον κοσμο το ΠΑΝ ειναι το λεφτα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατι που αρεσε πολυ στην Αγκαθα και το χρησιμοποιουσε συχνα ηταν τα ποιηματακια και τραγουδακια, παιδικα συνηθως, που εβαζε στους τιτλους των βιβλιων της.

Οταν η γλυκια αθωοτητα ενος ποιηματος αποτελει τη βαση ενος σχεδιου δολοφονιας, αυτο ειναι κατι που καθισταται φοβερα ανατριχιαστικο.

Προσπαθησα να συγκεντρωσω τους τιτλους αυτους:

A pocket full of rye


And then there were none



Sad cypress



Postern of fate



Three blind mice



By the pricking of my thumbs



Come tell me how you live



Endless night



Five little pigs



Taken at the flood



Hickory dickory dock



Mrs McGinty's dead



One two buckle my shoe



Four and twenty blackbirds



The mirror crack'd from side to side



 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kαλή δουλειά έκανες! Το πιο ανατριχιαστικό ποιηματάκι για μένα, αλλά και για πολλούς πιστεύω, είναι του And then there were none. Ξέρω ότι μάζεψες μόνο τους τίτλους των βιβλίων, απλά να προσθέσω ότι το ποιηματάκι στην ιστορία Τhree blind mice είναι το δεύτερο που με ανατριχάζει περισσότερο.
 
Σ' ευχαριστω, perlastar. Το Three blind mice ειναι το ποιηματακι του διασημου εργου της Αγκαθα, Ποντικοπαγιδα.

Ωστοσο, εκτος απο την Ποντικοπαγιδα η συγγραφεας το χρησιμοποιησε ως τιτλο μιας μικρης ιστοριας που αργοτερα εγινε και ραδιοφωνικο εργο.

Οποτε το προσθετω κι αυτο...
 
Πολυ καλη δουλεια. Πολλες φορες η Αγκαθα Κριστι χρησιμοποιουσε ποιματακια σαν σχεδιο δοδλοφονιας αλλα και χωρις να αποτελουν μερος του σχεδιου οπως για παραδειγμα στο ο <<φονος ειναι ευκολος>>.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο σαιτ της Κριστι κανουν διαγωνισμο βιβλιου μυστηριου.
 
Διαγωνισμος αστυνομικου βιβλιου στο σαϊτ της Κριστι.

Oτι και καλα, ολοι αυτοι θα γινουν Αγκαθα....

Δε λεω πως δεν υπαρχουν αλλοι αξιολογοι συγγραφεις αστυνομικων εργων και καποιοι απο αυτους εκκολαπτομενοι και αγνωστοι ακομα, αλλα σαν την Αγκαθα εξαιρετικα δυσκολο να γινει κανεις. Και ποσοτικα να το παρουμε, η γυναικα εμπνευστηκε καμια διακοσαρια πανεξυπνα εγκληματα, αν συμπεριλαβουμε και τα διηγηματα της.

Ποιος αλλος το κατορθωσε αυτο μεχρι στιγμης;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γινεται διαγωνισμος με κριτες τον ανιψιό της Αγκαθα τον εκδοτη της και εναν συγγραφεα θριλερ. Θ βλεπουν πιο ειναι το καλυτερο κφαλαιο καθε διαγωνιζομενου και θα συνθεσουν το βιλιο.

Στην αρχη θα την παρουν βοηθεια απο το murder is anounced.

Eπησις η τετραδα πουρο χαστινγκς τζαπ και λεμον ξαναγυρνα. στο οι μεγαλοι τεσσερις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχω διαβασει, texter, τους Μεγαλους τεσσερις. Ειναι κατασκοπικου στυλ και σιγουρα δεν ανηκει στα αγαπημενα μου.
 
Συμφωνώ bambinella ότι σαν την Κρίστι είναι πολύ δύσκολο και σχεδόνα απίθανο να γίνει κανείς. Επίσης συμφωνώ για τους Μεγάλους τέσσερις. Πολύ μπέρδεμα και κατασκοπεία έπεσε κι επίσης...

Μου την έδωσε στα νεύρα που για λίγο νόμισα ότι έχασα τον πολυαγαπημένο μου Πουαρό. Τέτοια παιχνίδια με τον αγαπημένο μου ντετέκτιβ δεν μου αρέσουν! Αχιλλέας Πουαρό και βλακείες...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στάχτη στα μάτια

Δεν το ειχα στο νου μου για σημερα, αλλα υστερα απο μια κουβεντα που ειχα ... με τον Pulp, και αφου σας εχω ταξει περισσοτερα διηγηματα της Αγκαθα, σημερα θα μιλησουμε για το βιβλιο Σταχτη στα ματια (Dead man's mirror).

Ειναι μια συλλογη πεντε αστυνομικων γριφων εκ των οποιων τη λυση του πρωτου βρισκει ο διασημος Ηρακλης Πουαρω, ενω στους υπολοιπους τεσσερις δε συμμετεχει. Αυτη η πρωτη ιστορια ειναι και η μεγαλυτερη σε ογκο, καθως καλυπτει περισσοτερο απο το μισο βιβλιο και ειναι αυτη που του δανειζει και τον τιτλο της.

Oι ιστοριες ειναι οι εξης:

1. Σταχτη στα ματια


2. Το κοκκινο σινιαλο



3. Ατυχημα



4. Ο τεταρτος ανθρωπος



5. Η τρελα του Γρηνσω


 


a206.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα