Χαχαχαχα, ΟΧΙ!! Δεν τα θυμάσαι καλά Γρηγόρη...angel_grig είπε:Tι random.org και πρασινα αλογα..το σωστο ειναι να γινει σε zx spectrum με RANDOMIZE USR x (οπου x=αριθμος συμμετεχοντος)
Mια χαρα τα θυμαμαι(και τα θυμασαι ) και οπως τα λες ειναι αλλα το εγραψα ετσι just for fun!!Αλλωστε οι non-spectrum fans δεν πηραν ειδηση....Maddog είπε:Χαχαχαχα, ΟΧΙ!! Δεν τα θυμάσαι καλά Γρηγόρη...Ακολουθεί useless (και τραγικά geeky!) trivia που αξίζει να διαβάσετε μόνο αν είστε Spectrum fans.
Αν κάνεις RANDOMIZE USR x, αυτό που θα καταφέρεις είναι να πεις στον Spectrum να αρχίσει να εκτελεί πρόγραμμα machine code από την διεύθυνση x.
Στην παρούσα φάση, με τα x σε range 1-19, καλείς ένα σημείο στην αρχή της ROM του μηχανήματος. Σε αρκετές τιμές σε αυτό το εύρος, θα πάρεις ως αντάλλαγμα ένα ωραίο reset καθώς είναι μέρη από τις ρουτίνες εκκίνησης. Στις υπόλοιπες, δεν θα πάρεις τίποτα ιδιαίτερα χρήσιμο...
Αυτό που πιστεύω ότι θυμάσαι και μπερδεύτηκες είναι η χρήση του RANDOMIZE x, που τοποθετεί την γεννήτρια ΨΕΥΔΟτυχαίων αριθμών του Spectrum σε συγκεκριμένο σημείο. Που πάλι είναι λάθος, αφού η επόμενη κλήση της RND θα δίνει ΠΑΝΤΑ την ίδια τιμή. Με RANDOMIZE χωρίς αριθμό, την τοποθετείς σε σημείο που εξαρτάται από τον χρόνο που έχει περάσει από την εκκίνηση του μηχανήματος. Ποτέ δεν μπορείς επομένως να είσαι πραγματικά τυχαίος, αλλά το κοντυνότερο σε τυχαίο είναι να κάνεις ένα σκέτο RANDOMIZE πριν από την κλήση της RND και αυτό σε τυχαίο χρόνο μετά το άναμμα του μηχανήματος. Ή και απλά να καλέσεις την RND σε τυχαίο χρόνο μετά το άναμμα του μηχανήματος, χωρίς κανένα RANDOMIZE.
Τελικό συμπέρασμα, ο Spectrum δεν κάνει για πραγματικά τυχαίες κληρώσεις.
and1 είπε:Σήμερα παρέδωσα το δώρο στην Μαριάννα ενώ το δώρο του Tonytony το παρέλαβα την Πέμπτη.
That's where the magic is!!!alkis21 είπε:Η γυναίκα μου έπαθε πλάκα γιατί είχε ακριβώς το ίδιο παραμύθι μικρή!
Για το τυπικο.....Θελουμε φωτο!!!!!!!!Ajax87 είπε:Για το τυπικο να πω οτι παρελαβα την Παρασκευη και εγω το δωρο μου απο τον Ιωαννης1ος τον οποιο ευχαριστω πολυ.
Τι είναι αυτά; Τον θέλουμε φώτο ολοκληρωμένα φτιαγμένο από σέναAjax87 είπε:
Πολλα θελετε χαχαχαχα .johnny19818 είπε:Τι είναι αυτά; Τον θέλουμε φώτο ολοκληρωμένα φτιαγμένο από σένα
Το αυτο....+1!!!!johnny19818 είπε:Τι είναι αυτά; Τον θέλουμε φώτο ολοκληρωμένα φτιαγμένο από σένα
Δεν κέρδισες απλά ένα δώρο. Κέρδισες μία ευθύνη. Και πρέπει να ανταπεξέλθεις. Δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά όλο το forum βασίζεται σε σένα τώρα. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Και μόνο εσύ μπορείς να κλείσεις το κεφάλαιο "ανταλλαγή δώρων μελών Retromaniax" ολοκληρώνοντας αυτό το έργο. Είσαι ο εκλεκτός και είναι το πεπρωμένο σου. Αν δεν το κάνεις δεν θα σωθούν τα Χριστούγεννα, ο Αγιος Βασίλης δεν θα μπορέσει να κατασκευάσει όλα τα δώρα και τα παιδάκια στον κόσμο δεν θα πάρουν τα δώρα τους.Ajax87 είπε:Πολλα θελετε χαχαχαχα .
ps. Καποια στιγμη θα ερθει η ωρα του