Αποθήκες (παλιών) παιχνιδιών

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Lilly είπε:
Δεν ήξερα πως οι απαντήσεις έρχονται με τον αριθμό των ποστ. Κρίμα, επειδή ο μόνος σκοπός μου ήταν να βρω πράγματα για αγορά, πράγματα που έχω να δω από τότε που ήμουν μικρή. Δεν πειράζει, να είσαι καλά και ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες, αν και καχύποπτός μου έδωσες ελπίδα πως κάπου θα βρώ αυτά που ψάχνω.
eBay... εκεί υπάρχουν όλα ;]
 
οπως λεει και ο απο πανω ebay υπαρχει οτι θελεις,με 5 ποστ και ζητας.. μην περιμενεις και διαφορετικη συμπεριφορα απο την στιγμη που εισαι μελος εδω και 16 μηνες εχεις 6 ποστ και τα τουλαχιστον 3 "ζητας".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μεγάλη απογοητευση.Πηγα σε ολα τα καταστηματα παιχνιδιων στην Αθήνα που έχουν απομείνει αλλά δεν βρήκα τίποτα. Η απάντηση ειναι ότι τους τα πήραν όλα αρκετό καιρό πριν και ότι πολλοί ψάχνουν για μπιμπι μπο. Μα ειναι δυνατον να πηραν ολες τις μπιμπι μπο που δεν ειχαν πουληθει απο παλια? Μου φαινεται υπερβολικο να εχει γινει κατι τετοιο. Εκτος κι αν πουληθηκαν σχεδον ολες τοτε και εμειναν ελάχιστες στα καταστηματα. Ετσι ναι, ειναι δυνατον να ειχε συμβει. Σε ενα ποστ ο elgrecofanatik ειπε οτι υπαρχουν στοκαδοροι Αυτοι δηλαδη τις εχουν ολες τι μπιμπι μπο? Και δεν εχω καταλαβει ποιος ειναι στοκαδορος. Αυτος που εχει δηλαδη 100 κομματια απο το ιδιο παιχνιδι θεωρειται στοκαδορος ετσι δεν ειναι? Διοτι τι να το κανει το ιδιο παιχνιδι πανω απο μια δυο φορες?
 
enrique19 είπε:
δεν θα σου πω φυσικα,με 5 ποστ προφανως θα εχεις αλλο σκοπο.
enrique19, μου φαίνεται πολύ αστεία η απάντηση και γελάω γιατί σκέφτομαι τον εαυτό μου, όταν με μερικά πόστ (τότε το 2009), είχα ανοίξει αυτό το thread και ζητούσα να μου πεις κανείς εαν γνωρίζει παλιά παιχνιδάδικα στην Θεσσαλονίκη! :) Προφανώς θα είχα αφήσει τις ίδιες εντυπώσεις με την Lilly! :)
 
kornizoliza πίστεψέ με, τα αγοράζουν όλα μαζί και τα βάζουν στο eBay περιμέντονας να πιάσουν λαυράκι... δυστυχώς (ή ευτυχώς), δεν πιάνουν ούτε... μαρίδα!

Υπάρχει πολύ κακό όνομα σε σχέση με τα Ελληνικά ταχυδρομεία και επίσης οι Έλληνες συλλέκτες είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και δεν έχουν τα χρήματα των ξένων.

Εδώ και χρόνια βλέπω απούλητα πολύ όμορφα κομμάτια στο eBay σε γελοία υψηλές τιμές και τελευταία βλέπω πολλούς από αυτούς τους sellers να απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους αφού δεν κατάφεραν να πουλήσουν τίποτα και πολύ φοβάμαι ότι τα παιχνίδια καταλήγουν στα σκουπίδια.
 
Καλό θα ήταν να αποφέυγουμε κριτικές βάση των αριθμών των post και την διάρκεια που είναι μέλή.

Δεν μετράμε ποιος την εχει μεγαλύτερη την συμμετοχη...
 
αυτο που λεει ο dr_slump ισχυει νομιζω οχι μονο για κουκλες αλλα για ολα απο video games μεχρι επιτραπεζια και παλια παιχνιδια,βεβαια οπως σωστα λεει δεν τσιμπαει ουτε...κουνουπι...με τις τιμες που εχουν...και ετσι μενουν με το απουλητο στοκακι τους στο χερι...και συνηθως οι ιδιοι οι ξερολες που ζητουσαν τρελε τιμες τα πετανε σε καδους.
 
Μια φορά πάντως που μπήκα στον πειρασμό ( για αγαπημένο μου παιχνίδι που το ψάχνω καιρό) να απευθυνθώ σε ιδιώτη κατάλαβα τι παιχνίδι παίζεται. Βλέποντας αυτός ότι ενδιαφέρομαι και πιστεύοντας ότι θα δώσω όσο και όσο μου ανέβαζε συνεχώς την τιμή. ( το έκανε και πολύ άγαρμπα κιόλας σε σημείο αναίδειας).Ένιωσα σαν το ποντίκι που το πλησιάζουν με το τυράκι και του το παίρνουν μετά μακριά. Φυσικά θύμωσα πολύ, δεν το αγόρασα και γενικά αποφεύγω τέτοιες αγορές καθώς είναι καθαρή εκμετάλλευση.

Κάποιες τιμές στο e-bay νομίζω ότι είναι για γέλια.
 
κριμα να υπαρχουν καποιοι που εκμεταλλευονται,τα παιχνιδια αυτα και τις αναμνησεις που τα συνοδευουν...εχω δει στο ebay τερατωδη πραγματα,θα πρεπε να ντρεπονται ολοι,μακαρι πραγματικα να ειχα καποια ρετρο παιχνιδια διπλα να τα χαριζα σε ατομα που τα θελουν γιατι τα αγαπουν και οχι γιατι βλεπουν το κερδος πισω απ αυτα...και δυστυχως ειναι πολλοι..ας μην ειμαστε ομως κακοπροαιρετοι,δεν ειναι ολοι ετσι.γι αυτο γραφτηκα στο retromaniax γιατι θελω να ελπιζω οτι υπαρχουν κ αλλοι σαν και μενα.και γω ψαχνω bibi bo αλλα παραμενω ακομα αισιοδοξη! :) ...εδω ειμαστε για να βοηθαει ο ενας τον αλλον και να μοιραζομαστε αναμνησεις....
 
Έχει εντοπίσει κανείς κάποια αποθήκη παιχνιδιών με παλιά playmobil στην Αθήνα.Εννοώ εποχής Lyra πρώτης γενιάς,ή να του έχουν ξεμείνει κάποια κουτιά,από διάφορες χρονολογίες ως το 2000.Στο Funpark έχει μερικά παλιά κομμάτια σε σακουλάκια,αλλά είναι πολύ λίγα.

Σε άλλες πόλεις της Ελλάδας έχετε βρει?Η Θεσσαλονίκη φημίζεται για αποθήκες παιχνιδιών που έχουν playmobil.Aπό Lyra μόνο μικρά κουτάκια πιστεύω ότι είναι εύκολο,να υπάρχουν ακόμα,και σε μικρό αριθμό.
 
Παρόλο που γίνεται μονότονο, θα επαναλάβω ότι σε περίπτωση που υπάρχουν ακόμα τέτοια «σημεία αγοράς» η όποια πληροφορία να μη γίνει δημόσια για τους π ρ ο φ α ν ε ί ς και προαναφερθέντες λόγους.
 
Το χω ξαναπει αλλά και εγώ νιώθω άσχημα που απάντησα καλοπροαίρετα σε μερικά ποστ για το μαγαζι στο Ηρακλειο, εδωσα τηλ. και διευθυνση και μετά πηγαν και το σηκωσαν (καποιοι και μέσω τηλεφώνου και τους τα έστειλαν) και μετά το μαγαζι έκλεισε και πάει δια παντως...Πάντως οι τιμές στο διαδικτυο ειναι ανεκδοτολογικές οντως. Συγκεκριμένα νομιζω πως ειδα να πουλιουνται και πράγματα απο το μαγαζι αυτό, δέκα φορές πάνω. Βεβαια δεν ξέρω αν ο υπευθυνος ηταν κάποιος απο δω ή αν ειναι συμπτωση και μαλλον δεν θα το μαθω και ποτε.

Πριν απο καμμιά δεκαριά χρονια ( η και παραπανω πριν το ευρὠ) ειχα βρει μια αποθηκη στο Νεο Ηρακλειο και ειχε τα πάντα! Εντυπωση μου εκανε μια Μπάρμπι που ηταν με το ριγε ασπρόμαυρο μαγιο ιδια με την πρωτη σε ενα πολύ ταλαιπωρημένο κουτι και έκανε τοτε θυμάμαι 4.000 δρχ. αλλά εγω ειχα μονο 3.000 και εψαχνα δωρο για την αδερφη του αντρα μου που τοτε ακομα ηταν κοριτσάκι και τελικά της πηρα την αμαξα των πλειμομπιλ απο την Λυρα. Θα με φαει η απορια αν η Μπάρμπι ηταν η αυθεντική πρώτη ἠ οχι. Η κουνιάδα μου δεν απέκτησε αλλο πλειμομπιλ και η αμαξα εξακολουθει να ειναι στολισμενη σαν μπιμπελο στην βιβλιοθηκη της. Οσο για το μαγαζι μην ρωτάτε δεν υπάρχει πλέον.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
caprice είπε:
Παρόλο που γίνεται μονότονο, θα επαναλάβω ότι σε περίπτωση που υπάρχουν ακόμα τέτοια «σημεία αγοράς» η όποια πληροφορία να μη γίνει δημόσια για τους π ρ ο φ α ν ε ί ς και προαναφερθέντες λόγους.
τότε μια ιδέα που προτείνω είναι να γράφουν πλέον μόνο όσοι είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τα στοιχεία με pm,γιατί δεν νομίζω να έχει νόημα μια απάντηση του τύπου "βρήκα ένα κατάστημα με χ παιχνίδια αλλά δεν θα πω τα στοιχεία μην τυχόν και το αδειάσουν"
 
Domenica είπε:
Η κουνιάδα μου δεν απέκτησε αλλο πλειμομπιλ και η αμαξα εξακολουθει να ειναι στολισμενη σαν μπιμπελο στην βιβλιοθηκη της. Οσο για το μαγαζι μην ρωτάτε δεν υπάρχει πλέον.
Άσχετο,αν θυμάσαι,η άμαξα ήταν άμαξα γάμου (άσπρη με ροζ) ή άμαξα άγριας δύσης?Πάντως θα συμφωνήσω να μη δίνουμε στοιχεία για τα μαγαζιά,αλλά μόνο με pm.Μόλις χθες διαπίστωσα ότι μου έχουν πετάξει πολλά αγαπημένα κομμάτια playmobil,και τα μόνα που βρήκα εκτός από τα 2 σπίτια,ήταν ένα αυτοκίνητο αντίκα,το μανάβικο,το ανθοπωλείο,και η σκηνή του βασιλιά.Έχω χάσει τις 2 άμαξες,τα 3 αυτοκίνητα,τα έπιπλα νοσοκομείου,το saloon καθώς και πάνω από 200 φιγούρες.

Και θα ήθελα πολύ να τα αντικαταστήσω με παρόμοια sets!Όποιος έχει καμιά ιδέα ας ρίξει ένα pm.
 
Domenica είπε:
Το χω ξαναπει αλλά και εγώ νιώθω άσχημα που απάντησα καλοπροαίρετα σε μερικά ποστ για το μαγαζι στο Ηρακλειο, εδωσα τηλ. και διευθυνση και μετά πηγαν και το σηκωσαν (καποιοι και μέσω τηλεφώνου και τους τα έστειλαν) και μετά το μαγαζι έκλεισε και πάει δια παντως...Πάντως οι τιμές στο διαδικτυο ειναι ανεκδοτολογικές οντως. Συγκεκριμένα νομιζω πως ειδα να πουλιουνται και πράγματα απο το μαγαζι αυτό, δέκα φορές πάνω. Βεβαια δεν ξέρω αν ο υπευθυνος ηταν κάποιος απο δω ή αν ειναι συμπτωση και μαλλον δεν θα το μαθω και ποτε.
Λύση με όλα αυτα περι αποθηκών που αδειάζονται δεν θα βρεθει πιστεύω ποτέ...!! Κι εγω κατά καιρούς έχω απογοητευτεί, ειδικά όταν μου πουλάνε παιχνίδια σε τρελλές τιμές, αλλά τελικά κατάλαβα ότι ειναι απλό το θέμα..!!Νομος Προσφοράς και Ζήτησης! Εφόσον βλέπετε και αγοράζονται π.χ bibi bo στα 300$ είναι αυτονόητο ότι ο επόμενος πωλητής θα ανεβάσει την τιμή και ακόμη περισσότερο..!! Θέλω να πω ότι σε αυτό φταίμε πρώτα εμείς, δεν ειναι παράλογο το γεγονος να θέλει να βγαλει κάποιος λεφτά απο παιχνίδια για τα οποία υπάρχει ζήτηση και μάλιστα υπάρχουν και πολλοί που τα σκάνε για να το αγοράσουν και τον παρακαλάνε κιόλας να δωσει το παιχνιδι σε αυτους..!! Και το λέω εγώ που κάποτε έίχα άλλη άποψη, αλλά αν το σκφτούμε όλοι λογικά συμβαίνει ότι ακριβώς συμβαίνει και έξω στον κόσμο και στα μαγαζιά!! Δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικότητα, που σιγουρα δεν μας αρέσει, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα!!

Δυστυχως κι εγω για το μαγαζακι που ειχα για παραδειγμα διπλα στο σπιτι μου, πριν 2 χρονια το ειχα πει σε πολλους και φυσικα το άδειασαν(είχε κάπου στις 20 bibi bo τοτε)!! Σιγουρα ανάμεσα σε αυτους που το ανέφερα ήταν και πωλητές, ευτυχως ομως πρόλαβαν και πήραν και πολλοί φίλοι και φιλες απο εδω μέσα που δεν πουλάνε και τις έχουν σημερα σπίτι τους!! Μ αυτο λοιπον παλι θελω να πω, οτι ακομη κι αν πηγαν εκει πωλητες και το άδειασαν ήταν δικο μου φταίξιμο γιατι εγώ το ανέφερα, ενώ θα μπορούσα να το πω μονο σε άτομα που συνομιλώ από εδώ μέσα και που εμπιστευομαι και να μην ειχε συμβει αυτό..!

Τέλος βλέπω ότι αναφέρεται η λέξη στοκατζης και πιστευω λανθασμένα..! Στοκατζης ειναι αυτος που εχει στοκ, δηλαδη το ιδιο αντικειμενο πολλαπλές φορες...!! Άρα είτε μπορεί να το εχει για πωληση, ειτε να ειναι συλλεκτης και να το εχει πολλες φορες επειδη το αγαπαει..!! Ε, αρα θα πει καποιος οτι ο μεν πρωτος ειναι απαραδεκτος γιατι τα πουλάει, και καποιος άλλος θα πει οτι ο δευτερος ειναι απαραδεκτος γιατι ταχα λεει πως τα αγαπαει αλλά εχει π.χ 100 φωτεινουληδες την ίδια στιγμη που ξέρει ότι θα μπορουσε να τα δωσει σε τόσα άτομα που τα αναζητάνε..!! Θέλω και πάλι να πω ότι σε όλες τις περιπτωσεις θα βρεθει κάποιος για να αποδώσει ευθυνες και χαρακτηρισμους και δνε ειναι ετσι τα πράγματα..!! Ο καθένας εφόσον δεν τα έχει κλέψει, ειναι ελέυθερος να τα διαθέσει όπως ο ίδιος θέλει..!Σε άλλους αρέσει να χαρίζουν, σε άλλους να τα έχουν μονο μια φορά στην συλλογή τους, άλλοι να τα εχουν 1000 φορες και αλλοι θέλουν να τα πουλήσουν ..!! Το τελειότερο θα ήταν να μας τα χάριζαν όλα τσάμπα...αλλά τέλειος κόμσος δεν υπάρχει..!!

Καταλήγω λοιπόν λέγοντας, ότι κάποια παιχνιδια έχουν παρει μεγάλη αξία, κάποιοι ειναι διατεθιμένοι να τα αγοράσουν και όπως είναι φυσικό κάποιοι να τους τα πουλήσουν..!! Από εμάς εξαρτάται η τιμή που θα τους δώσουμε! Κι εμεις....συμπεριλαμβανομενου κι εμένα που έχω αγοράσει σε τσουχτερες τιμες....έχουμε ανεβάσει τις τιμές στα ύψη!

Και όσο για τα εναπομειναντα μαγαζάκια που έχουν ακόμη παλιά παιχνίδια, από εμάς και πάλι εξαρτάται το ποιος θα τα μάθει..!! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μία καλή ιδέα, νομίζω , είναι- λόγω και των εποχών που διανύουμε - η ανταλλαγή. Η σαβούρα κάποιου μπορεί να είναι θησαυρός για άλλον.
 
Για τις ανταλλαγες και εγω εχω ζητησει να γινει ενοτητα και οχι μονο για παιχνιδια αλλά και για αλλα αντικειμενα. Μην πολυπειστευετε τις τιμες που βλεπετε,δεν πουλιουνται σε αυτες τις τιμες και αν ναι ειναι ελαχιστα κομματια! Η αμαξα ηταν γαμου ροζ με ασπρη!
 
Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης ισχύει παντού. Αλλά όπου και να κοιτάξεις έχει ευκαιρίες. Δεν πουλάνε όλοι για παράδειγμα bibi bo με 300 ευρώ. Έχω δει και με 50 ευρώ. Καμία φορά είναι και θέμα τύχης. Η συλλογή πραγμάτων απαιτεί χρόνο και ψάξιμο.
 
Domenica είπε:
Για τις ανταλλαγες και εγω εχω ζητησει να γινει ενοτητα και οχι μονο για παιχνιδια αλλά και για αλλα αντικειμενα. Μην πολυπειστευετε τις τιμες που βλεπετε,δεν πουλιουνται σε αυτες τις τιμες και αν ναι ειναι ελαχιστα κομματια! Η αμαξα ηταν γαμου ροζ με ασπρη!
Αυτή την άμαξα τη θέλω,γιατί δυστυχώς ήταν μέσα σε αυτά που πετάχτηκαν καταλάθος.Η γιαγιά μου τα πέταξε χωρίς να ξέρει.

Όσο για τις ανταλλαγές συμφωνώ,και καθαρά μόνο ανταλλαγή,όχι +extra χρήματα,με βάση την αξία του τότε,τη ζήτησή του κλπ.Πχ κάποιος που έχει 10 φιγούρες playmobil,από 90's-00's και δεν τις χρειάζεται,μπορεί να τις ανταλλάξει με κάποιον που έχει 5 φιγούρες playmobil από παλιότερη εποχή,εφόσον οι παλιότερες είναι πιο συλλεκτικές,και αυτομάτως ανεβαίνει η "αξία"τους,με την προϋπόθεση ότι ο δεύτερος δεν τις χρειάζεται
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα