Απόκριες! Τί ντυθήκατε όταν ήσασταν μικροί;

Οι στολές που θυμάμαι ήταν: Ninja, Πειρατής και Γορίλας!

Ο Γορίλας έκανε θραύση γιατί ήταν ολόσωμη στολή και δεν καταλάβαιναν ποιος είμαι με τίποτα! Είχαν γίνει πολλές φάσεις! Βέβαια όταν την έβγαζα είχα χάσει 2-3 λίτρα ιδρώτα, έσκαγες εκεί μέσα...
 
Ωραίο thread!

Καου-μπόι

Superman

He-Man

και συγκεκριμένα θυμάμαι το γαιτανάκι στα παιδικά parties που ήταν must εξοπλισμός!

μοναδικά χρόνια :)
 
Σκυλος

Superman

Ιπποτης-πειρατης (μην ρωτησετε ηταν ενας συνδιασμος στολης ιπποτη με ενα γατζο στο χερι που ακομα δεν μπορω να το καταλαβω!)

Μυθολογικος ηρωας (κατι σαν Ηρακλης,Αχιλλεας κ τετοια)

Φυλακισμενος

Κ το καλυτερο Εξωγηινος αυτο ειχε κανει θραυση!!! ;)

Ηθελα να ντυθω κ δολοφονος απο εργο αλλα δεν εβρισκα κατι που να εμοιαζε!!! :sealed:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ραφαέλο από τα Χελωνονιτζάκια

Batman (με πεσμένα αυτιά στη μάσκα)

Superman

Ντ' Αρτανιάν

Λοκατζής

Ζορό

Ινδιάνος

και φέτος που βρίσκομαι Αγγλία και λόγω Halloween θα ντυθώ Ghostbuster!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν σίγουρα πρέπει να έχω ξανακάνει παράπονα σχετικά με την αδυναμία που είχαν οι γονείς μου στον αδελφό μου.... ε οι απόκριες ήταν το αποκορυφωμα και το μεγάλο μου παράπονο.... Βλέπετε ποτέ δεν μου πήραν μια κοριτσίστικη στολή (πχ πεταλούδα, Μαρία Αντουανέτα, νεραίδα)που ντύνονταν τα υπόλοιπα κορίτσια της ηλικίας μου... Η στολή που φορούσα κυρίως σε όλο το δημοτικό με μερικές μετατροπές ήταν του Ρομπέν των Δασών (που παρεπιμπόντως ανήκε αρχικά σε ένα μεγαλύτερο ξαδελφό μου) και όταν βαρέθηκε ο αδελφός μου του Ζορρό.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:Α βρε τι τραύματα κουβαλάμε..... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πριν νεραιδες και Ζορο

Τωρα

1234zv.jpg
 
Αρλεκινος(οτι να ναι..)

Καουμποης

Νιντζα
 
Χρονολογικά Αρλεκίνος, cow-boy, Γκασμαδρομέας (όσοι έχουν υπηρετήσει στην Γκασμαδία ξέρουν τι ενοώ :p ), Shinobi (δηλαδή ninja!...Shi-no-bi ...στα Τζαπανέζικα σημαίνει Shi: o δράτων ενεργά , no: ειδικά, bi: συλλογή πληροφοριών..δηλαδή αυτός που δράτει ενεργά για την ειδική συλλογή πληροφοριών......*κοινώς πληροφορικάριος ! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ.....*)
 
Στο νηπιαγωγείο τσιγγάνα με φουστανάκι εμπριμέ και μπιζού της μαμάς..

picture.php


Στην Α' Δημοτικού κινέζα με ρόμπα της μαμάς, σατέν σεμεδάκια, βελόνες πλεξίματος και βεντάλια από εξώφυλο βιβλίου...

picture.php
 
Και εγώ ντυνόμουν στις απόκριες με στολές που μου έραβε η μητέρα μου

είχα ντυθεί αρλεκίνος στο νήπιο και μετά πάνκ,αρκουδάκι,σαουδάραβας

πετρελαιάς και άλλα που μου διαφέυγουν
 
saboter είπε:
Στο νηπιαγωγείο τσιγγάνα με φουστανάκι εμπριμέ και μπιζού της μαμάς.....

Στην Α' Δημοτικού κινέζα με ρόμπα της μαμάς, σατέν σεμεδάκια, βελόνες πλεξίματος και βεντάλια από εξώφυλο βιβλίου...

....


Και στις δύο είσαι μιά κούκλα!!! :flower: Να που και τα σεμεδάκια και οι βελόνες πλεξίματος μπορούν να πιάσουν τόπο... :D
 
Aardvark είπε:
Πριν νεραιδες και ΖοροΤωρα

1234zv.jpg
Έτσι Aardvark δυστυχώς. Τότε αυτά, σήμερα Eminem και blond bimbos για τα κοριτσάκια. Το επόμενο σουξέ θα είναι pimps και έτσι.

Θυμάμαι είχα ντυθεί ηλιαχτίδα που ήταν η πρώτη μου στολή, βασίλισσα της νύχτας, κλοουνάκι, μάγισσα, φανταράκι, και μέχρι και πρόσφατα που ζούσα στην Θεσσαλονίκη ντυνόμουν με την κολλητή μου. Αμερικανίδα αυτή παντρεμένη με Έλληνα, έκανε ότι κάνουν και στην Αμερική στο Halloween που το έχουν σε λίγο καιρό απο τώρα, φτιάχνουν τα κοστούμια τους μόνοι τους. Αυτή πέρυσι είχε ντυθεί Κλίνγκον και εγώ είχα βάλει στην ιππική μου στολή μαζί με κάτι μαντήλια, πλαστικά πιστολάκια, μια μεγάλη ζώνη και ένα καουμπόικο καπέλο, και το έπαιζα καουμποισσα! :)

Τώρα έφυγα και δεν έχει τέτοια πια...:sad:
 
Λοιπόν...έχουμε και λέμε:

Καουμπόης (με το πλαστικό αστέρι του Σερίφη στο γιλέκο και πιστόλι με κόκκινα καψούλια, μονόσφαιρο, εξάσφαιρο και δωδεκάσφαιρο)

Ινδιάνος (με βεντουζένια βέλη για το τόξο)

Νίντζα (με τα πάντα όλα, αστεράκια-σπαθί-νουντσάκους)

Φυλακισμένος (με τίποτα-έκτη δημοτικού, είχα πια μεγαλώσει :p )

Dartacan (η αγαπημένη μου στολή ;) )
 
-Πιτσιρίκα με είχαν ντύσει Σπανιόλα

-Α Δημοτικού νούφαρο

-Β-Γ Δημοτικού κλόουν

-Δ Δημοτικού άνοιξη

-Ε Δημοτικού χανούμισα

-ΣΤ Δημοτικού μάλλον δεν είχα ντυθεί κάτι...

Ήθελα να ντυθώ τίγρης μια χρονιά

Επίσης μου άρεσαν και οι αγορίστικες στολές νίντζα,μπάτμαν.superman,καράτε κιντ,χελωνονιντζάκι κλπ...

Μου είχε κάνει εντύπωση που η κυρία μας στη Β δημοτικού είχε ντυθεί κότα(!) και στην ΣΤ τάξη η κυρία που είχαμε είχε ντυθεί τραπουλόχαρτο (ήταν και σε ενδιαφέρουσα!)
 
Μια που έχει ανοίξει το Τριώδιο, επαναφέρω το θέμα για να απαντήσουμε και εμείς οι φτωχοί, πλην τίμιοι "νέοι" του forum.

Στο Δημοτικό είχα ντυθεί Τυρολέζα (ναι φίλη μου Κριέ, ταυτιζόμαστε), Βασίλισσα των Πειρατών (αν δεν κάνω λάθος ως προς τους υπηκόους που είχα) και Αμαζόνα. Αυτά θυμάμαι έντονα και συνέβησαν μέχρι την Έκτη Δημοτικού. Μετά αποφάσισα ότι δεν μου άρεσαν οι Απόκριες και έκτοτε δεν έχω ντυθεί ποτέ μου.

Ο μεγάλος μου γιος έχει διαλέξει κατά σειρά να ντυθεί σερίφης και ιππότης σταυροφόρος. Ο μικρός πέρσι πρώτη χρονιά ντύθηκε και αυτός σε άλλα χρώματα ιππότης σταυροφόρος.

Δεν διαπραγματεύτηκα ούτε στιγμή όλα αυτά της "τελευταίας κοπής" τα οποία φιγουράρουν στους καταλόγους που έχουν κυκλοφορήσει. Τα θεωρώ τρομερά κακόγουστα και απαράδεκτα ποιοτικά. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Ανέκαθεν όμως θαύμαζα όλους όσοι έφτιαχναν μόνοι τους τις στολές τους !!!
 
Δεν ανήκα σε πλούσια οικογένεια, μου είχαν πάρει μόνο μια στολή στην β' δημοτικού, μέχρι τοτε με καμιά μάσκα με ξεγελούσαν και με κανενα ψευτικό πιστόλι και παρίστανα την καουμπόισσα ! Στο προκείμενο, ήταν μια ροζ στολή και αναπαριστούσε την πριγκήπισσα των λουλουδιών, αλλα τουλάχιστον ηταν πανέμορφη, οπότε μεχρι την έκτη δημοτικού με αυτη την έβγαλα στα πάρτι του σχολείου! βρε μανια με εμάς τα κοριτσάκια να ντυνόμαστε πάντα πριγκήπισσες!

τοτε γινονταν και πάρτι στην περιοχη μας, εστηναν εκεί στην πλατεία και χορευαμε μεχρι τα μεσάνυκτα με αποκριατικά τραγούδια και δεν πανα μην είχμε τις καλυτερες στολές, ειχαμε την καλύτερη διασκέδαση..
 
Ινδιανος σ' ενα σχολειο γεματο καουμποηδες.
 
Πίσω
Μπλουζα