retrofan
RetroMasteR
- Αντιδράσεις
- 411
Tywien είπε:Παολο Κοεγιο, Κοελιο, Κοελο και οπως θελει να αποκαλει τον εαυτο του. Το ιδιο κανει. Ο πολεμιστης του ηλιου, του απομεσημερου κλπ. Αυτος που λεει κατι επιμυθια, που παντα εχει μια μικρη ιστορια που ο καλος κερδιζει με την καλοσυνη του, τηνευγενεια, την ηρεμια, τον εξαιρετο χαρακτηρα του. ΕΙναι τοσο βαθια η ασυμβατοτητα μου με αυτον που τωρα που γραφω αναπτυσσω φλυκταινες. Γυναικειος συγγραφεας. Οι χωρισμενες τον γουσταρουν πολυ. Απο τους χειροτερους εφιαλτες μου ειναι να πεσεις σε γυναικοπαρεα απο αυτες του ντεκαφεινε και των τσαγιων με γευση (σε αγγλικη πορσελανη) ολες χωρισμενες, με 3-4 ονοματα τυπου Γιαννα Μαριαλουιζα Περδικακη-Μπαλαουρα και να εχουν ολες μια ιστορια του Κοεγιο να πουν και να πρεπει για καποιο λογο να επιβιωσεις για ωρα εκει.
Μόνο τον "Αλχημιστή" κατάφερα να κατεβάσω σαν να έπινα μουρουνέλαιο και νομίζω ότι μου φτάνει για μια ζωή. Αυτό το τσιτάτο "όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνομωτεί για να το αποκτήσεις" νομίζω ότι άνετα χαστουκίζω όποιον κάνει το λάθος να το επαναλάβει παρουσία μου.
Βιβλία που σιχάθηκα μπόλικα. Από τα παιδικά χρόνια και για μένα η πιο εφιαλτική ανάμνηση είναι το "χαρούμενες διακοπές" ή κάπως έτσι που ανέφεραν και προηγούμενα ποστς και που βασιζόταν στην παράλογη άποψη ότι τα παιδιά γουστάρουν να λύνουν ασκήσεις μαθηματικών στην παραλία.
Η πιο αστεία πάντως ιστορία βιβλίου που σιχάθηκα ήταν το "10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο" του Τζων Ριντ. Παρακαλώ την προσοχή σας στο δράμα μου:
Είμαι 11 χρονών και ρομαντικό κοριτσάκι μ' αριστερό μπαμπά. Είμαστε στη δεκαετία του 80΄. Έχω δει πρόσφατα στην τηλεόραση την ταινία "Αναστασία" με την Ίνγκριντ Μπέργκμαν και έχω συμπονέσει απίστευτα την χαμένη μικρή κόρη του τσάρου που ίσως γλίτωσε από τον αφανισμό της οικογενείας. Είναι Σάββατο πρωί και ο μπαμπάς με πηγαίνει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Επισκεφτόμαστε φίλο του σε βιβλιοπωλείο - εκδοτικό οίκο κάπου που η σημερινή ενήλικη φύση μου αναγνωρίζει ως ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Ο κουλτουριάρης φίλος του μπαμπά χαϊδεύει το κεφαλάκι μου και με ρωτάει αν μου αρέσει το διάβασμα. Παίρνω γλυκό χαμόγελο και απαντώ πως ναι. Ο περήφανος μπαμπάς επιβεβαιώνει με καμάρι. Ο φίλος μπαμπά με ρωτά αν υπάρχει κάτι που θα μ' άρεσε να διαβάσω. Η παιδική μου καρδιά διψά για γνώσεις σχετικά με την καημένη, χαμένη μεγάλη δούκισσα, υποψιάζομαι όμως ότι ίσως δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να εκφράσω την αγωνία μου για την μοίρα της Αναστασίας. Πάω να το παίξω γυναικεία πονηριά και ψελλίζω "κάτι σχετικά με την ρωσική επανάσταση, ξέρετε ... που διώξανε τον τσάρο ... και μετά τον σκοτώσανε ... με την οικογένειά του....". Ο φίλος χαμογελάει ενθουσιασμένος και ....
ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΟ "10 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"
Ακόμα το κοιτάζω με μίσος αυτό το βιβλίο που εννοείται ότι παρέμεινε άθικτο στη βιβλιοθήκη του πατρικού