Vetusomaru
RetroMaNiaC
- Αντιδράσεις
- 159
Ένα πράγμα που μου την δίνει σήμερα είναι όταν βλέπω παρουσιαστές της κακιάς ώρας σε life style εκπομπές να μιλάνε τελείως απαξιωτικά για τις βιντεοταινίες του '80 χαρακτηρίζοντάς τες αρκετά κιτς και απίστευτα χαμηλής ποιότητας. Μέχρι κι αρκετοί ηθοποιοί που έγιναν γνωστοί χάρη σε τέτοιες ταινίες, τους βλέπεις σήμερα ν' αρνούνται πεισμωτικά ότι είχαν παίξει σε βιντεοταινίες λες κι είναι τίποτα ντροπιαστικό. Η μόνη ηθοποιός που ξέρω ότι το 'χει περηφάνεια και καμάρι για την συμμετοχή της σε βιντεοταινίες του '80 είναι η Ελένη Φιλίνη:
[video=youtube;zOXAH-UoP4k]
Η παρουσιάστρια της εκπομπής που της έπαιρνε συνέντευξη [edit] Δε χρειάζονται χαρακτηρισμοί [edit]... και πολύ καλά της τα 'πε ο Φιλίνη. Λες και δηλαδή όσες ταινίες βγήκαν μετά την δεκαετία του '80 ήταν αριστουργήματα. Τρίχες! Οι περισσότερες είναι για τα πανηγύρια (συμπεριλαμβάνοντας και παραγωγές του σήμερα) κι ας είχαν πιο υψηλό budget συγκριτικά με τις φτηνιάρικες βιντεοταινίες του '80. Κι όσο αφορά το κιτς μέρος του '80...ποιά η διαφορά από τις ταινίες του '60 και του '70 που οι περισσότερες δείχνουν αρκετά παλιομοδίτικες και σαχλές σε όσους γεννήθηκαν το '80 και μετά όπως κι εγώ μ' εξαίρεσεις όπως ταινίες του Θανάση Βέγγου. Επίσης βρίσκω την "χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογραφού" αρκετά υπερτιμημένη, ειδικά τις ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που οι περισσότερες πάνω-κάτω ακολουθούν την ίδια φόρμουλα. Γι' αυτό θα συμφωνήσω με το παρακάτω σατυρικό review για την ταινία "Η Αρχόντισα κι ο Αλήτης" (προσοχή: το βίντεο περιέχει αρκετές βωμολοχίες):
[edit] Video που περιέχει βρισίδια δεν χρειάζεται να υπάρχει εδώ μέσα. Εξου και η διαγραφή του - όπως και την προηγούμενη φορά που το πόσταραν [edit]
Aυτά από μένα για την ώρα επί του θέματος. Προβλέπω αρκετούς να με κυνηγήσουν με τις ντομάτες.
[video=youtube;zOXAH-UoP4k]
[edit] Video που περιέχει βρισίδια δεν χρειάζεται να υπάρχει εδώ μέσα. Εξου και η διαγραφή του - όπως και την προηγούμενη φορά που το πόσταραν [edit]
Aυτά από μένα για την ώρα επί του θέματος. Προβλέπω αρκετούς να με κυνηγήσουν με τις ντομάτες.
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: