Γι'αυτο το SNES υπερίσχυσε του MEGADRIVE στο τέλος

iliekater είπε:
Λοιπόν μόλις έπαιξα το Jurasssic Parc CD . Ωραίο . Πραγματικά σου δίνει την εντύπωση πως τριγυρνάς μέσα στο πάρκο . Έπαιξα μέχρι που έφτασα στη σπηλιά με τους βελοσιράπτορες και έγινα ωραίος μεζές ! Είχε ωραίο ηχητικό εφέ μόλις σε τρώνε ! Στο εγχειρίδιο λέει πως υπάρχουν γυαλιά νυχτερινής οράσεως , άρα μάλλον θα πρέπει να βρω πρώτα αυτά . Ένα πράγμα δεν κατάλαβα : κάπου σε ένα δρόμο συνάντησα ένα μικρό τρικέρατο τον οποίο τον τάισα κάτι κλάρες και έκανε στη πάντα οπότε και εγώ απέκτησα πρόσβαση σε ένα παρατημένο κουτί . Αλλά δεν είχε τίποτα μέσα ! Τι γίνεται με δαύτο ;
Eιχα φαει και εγω μεγαλο κολλημα εκει ασε φιλε:biglaugh::biglaugh::biglaugh:, αν θυμαμαι καλα πρεπει μετα απο εκει να πηγαινεις στην δευτερη περιοχη με τους τρικερατους , φυσα μια φορα με το κερατο στο jeep και ενα τρικερατος θα ερθει , αλλες δυο φορες ξανακαντο , για την ακριβια πρεπει να το ξαναπαιξω για να σου πω, πανε 8 χρονια που το τερματισα:biglaugh: ( πως περνανε τα χρονια :icon_cry: :icon_cry:)
 
φυσα μια φορα με το κερατο στο jeep και ενα τρικερατος θα ερθει
Ποιό κέρατο ; Πάντως δε χρειάζεται να φυσήξω πουθενά . Απλά μόνο να πατήσω 2~3 φορές την κόρνα από το αναποδογυρισμένο τζιπάκι και έρχεται καταπάνω μου και μου ρίχνει μία με τα κέρατα που με πετάει 50 μέτρα πιο πέρα ! Αυτό που μου έκανε εντύπωση πως αν πατήσεις μιας την κόρνα , τσαντίζεται και σου βρύχεται (σαν να σου λέει "τράβα πνίξου ρε ηλίθιο δίποδο από 'δω χάμω") . Αν όμως την πατήσεις παραπάνω δεν συγχωρεί ! Σαν να σου λέει το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού . Γκου - ντούπ και στα τσακίδια !
 
ανα γεια σου , απλα κατι θυμωμουν οτι πρεπει να κανεις τρεις φορες:biglaugh::biglaugh::biglaugh:(περασαν χρονια και χρονια) δυσκολο σημειο φιλε, αν θυμαμαι καλα πρεπει να πας μετα να βρεις το gus gun, θυμαμαι υπαρχει ενα κολπακι εκει κοντα σε ενα γραφειο, λοιπον σημερα το βραδυ θα το αρχισω απο την αρχη να τα ξαναθυμηθω ολα, μου εβαλες ιδεα:biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
Αν με βάλετε να επιλέξω μεταξύ SNES Και Mega Drive θα επέλεγα το πρώτο με κλειστά μάτια μιας και είναι η πρώτη μου κονσόλα κι είμαι και Nintendo maniac (αν και από μικρός τρέφω παράλληλα respept και στην Sega). Kαι δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλά έχω προσέξει ότι το SNES έχει μεγαλύτερη retro αξία (κυρίως στην Ιαπωνία). Αυτό οφείλεται κυρίως στην φοβερή ποικιλία που είχε σε rpg τίτλους που ορισμένοι απ' αυτούς έχουν γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα (όπως το Secret of Mana και το Chrono Trigger). Τ' ότι το Mega Drive στην εποχή του είχε μεγαλύτερη απήχηση συγκριτικά με SNES σε Ευρώπη κι Αμερική οφείλεται στις γνωστές σε όλους βλακείες που έκανε η Nintendo Aμερικής. Αλλά όπως έχει αναφερθεί και παραπάνω το SNES κράτησε παραπάνω απ' ότι το Mega Drive.
 
Vetus είπε:
Τ' ότι το Mega Drive στην εποχή του είχε μεγαλύτερη απήχηση συγκριτικά με SNES σε Ευρώπη κι Αμερική οφείλεται στις γνωστές σε όλους βλακείες που έκανε η Nintendo Aμερικής.
Δεν θα το έλεγα πως το Mega Drive είχε μεγαλύτερη απήχηση από το SNES...

*Ναι, σίγουρα πλησίασε τις πωλήσεις του SNES περισσότερο από ό,τι το μετριότατο Master System αυτές του NES... (το NES πούλησε κάπου 62εκ. μηχανήματα, ενώ το MS κάπου 13εκ.)

*Ναι, σίγουρα πλησίασε τις πωλήσεις του SNES σε Αμερική κι Ευρώπη περισσότερο από ό,τι στην Ιαπωνία... (όπου και εδώ το SNES πούλησε συνολικά 5πλάσιες(!) κονσόλες από το MD)

Όμως βάζω το χέρι μου στην φωτιά πως ΔΕΝ το ξεπέρασε σε πωλήσεις...

//Edit: Ok, έκανα την έρευνά μου και σε αυτές τις περιπτώσεις... Numbers don't lie...

 


Super NES:


Αμερική:
23,35 εκ.


Ευρώπη:
8,58 εκ.

 


Mega Drive:


Αμερική:
14 εκ.


Ευρώπη:
(δεν βρήκα ακριβή στοιχεία, αλλά με τις συνολικές πωλήσεις αλλά και κάποιες κατά τόπους, με την βοήθεια των προσθαφαιρέσεων, βγαίνει ότι πωλήθηκαν κάπου 6-7 εκ.)
 
Πλυν την ποιοτητα των παιχνιδιων (οπου προσωπικα τα βρισκω εξισου ομορφα και τα δυο μηχανηματα), η nintendo παντα ηταν μπροστα σε πωλησεις και σε κυκλοφοριες παιχνιδιων απο την sega στα μηχανηματα της.
 
Ευχαριστώ για την διόρθωση, Olorin (ξαφνικά νιώθω τελείως noob). Δεν είχα μπει ποτέ στον κόπο να το ψάξω το θέμα για να δω τις πωλήσεις σε αριθμούς. To σχόλιό μου ήταν κυρίως εμπειρικό (να την βράσω την εμπειρία μου! :sweat: ). Ευτυχώς, τουλάχιστον, ήξερα την συντριπτική υπεροχή (από άποψης πωλήσεων) του NES έναντι του Master Syster. Καλά, για την κόντρα Gameboy - Game Gear δεν χρειάζεται να σχολιάσω. Οκ, ας μην βγω άλλο από το θέμα.

Πέρα από τις πωλήσεις, παίζοντας ορισμένα παιχνίδια και στις δυο κονσόλες, η έκδοση του SNES πάντα θα υπερίσχυε (π.χ. Mortal Kombat 3 και Lion King).
 
Vetus είπε:
Πέρα από τις πωλήσεις, παίζοντας ορισμένα παιχνίδια και στις δυο κονσόλες, η έκδοση του SNES πάντα θα υπερίσχυε (π.χ. Mortal Kombat 3 και Lion King).
Πες τα, πες τα!

Ακόμα και ολόιδιες να ήταν οι εκδόσεις SNES και Mega Drive, είναι και το χειριστήριο ρε παιδιά! Συγκρίνεται του SNES με τα shoulder buttons με το 3κουμπο του Mega Drive; Γιατί πόσοι είχαν το 6κουμπο και πόσο πρακτικό ήταν και το 6κουμπο ακόμα σε σχέση με αυτό του SNES;

Mortal Kombat με το Start για block;;; Έλεος δηλαδή!
 
Giama :

Γιατί πόσοι είχαν το 6κουμπο και πόσο πρακτικό ήταν και το 6κουμπο ακόμα σε σχέση με αυτό του SNES;
Εγώ το είχα και ήταν ασύγκριτα καλλύτερο ! Όμως έλα να μιλήσουμε πιο σιγά , γιατί άμα σε ακούσει ο Wally , την έβαψες !
 
Το ειχα και το εχω ακομα, η διπλη σειρα 3 κουμπιων ειναι πολυ αβολη συγκριτικα 4 κουμπιων και 2 "φτερακια".

Επισης ηταν πολυ μικρο σε σχεση με τα υπολειπα χειρηστηρια, καθως ειχε και ελαφρα ποιο ευαισθητο σταυρο.
 
Για εκείνη την εποχή το θεωρώ καλλύτερο από το στυλ 4+2 . Βλέπεις εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν και πολλά παιχνίδια στα οποία έπρεπε να μπορείς να κάνεις πολλούς συνδιασμούς με τα πλήκτα (π.χ. να κρατάς πατημένη μία από τις πλάγιες σκανδάλες και να πατάς και ένα άλλο κουμπί) , κάτι το οποίο εμφανίστηκε αργότερα (π.χ. Tomb Raider) .

Εκείνη την εποχή χρειαζόσουνα άμεσα πλήκτρα , για παράδειγμα Street Fighter . Πάντα ήμουν φοβερός σε αυτό το παιχνίδι , αλλά όταν το έπαιζα σε Playstation ή SNES , υπέφερα , ενώ στο Mega Drive και στο Saturn , τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά .

Προσωπικά εγώ πριν μερικά χρόνια έκανα μία καταπληκτική αγορά : το SAITEC P990 , το οποίο (εκτός από Start / Analog / FPS κτλ) έχει 6 πλήκτρα από επάνω και 4 σκανδάλες στην πίσω μεριά ! Έτσι μπορώ πρακτικά να εξομοιώσω οποιδήποτε χειριστήριο ! Και να έχω συχρόνως και καβάτζα πλήκτρων !
 
iliekater είπε:
...για παράδειγμα Street Fighter . Πάντα ήμουν φοβερός σε αυτό το παιχνίδι , αλλά όταν το έπαιζα σε Playstation ή SNES , υπέφερα , ενώ στο Mega Drive και στο Saturn , τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά.
Μα το Street Fighter είναι κατεξοχήν το παιχνίδι που ΔΕΝ μπορούσες να παίξεις στο χειριστήριο του MD, τουλάχιστον για το 90% των gamers που δεν είχαν το 6-κουμπο...
 
Επειδή ενδιαφέρομαι για κάτι παρόμοιο...

...το Start είναι εκείνο το κόκκινο πλήκτρο, πάνω από την εξάδα; Για Select όμως ποιο πλήκτρο του Saitek, χρησιμοποιείς;

iliekater είπε:
Προσωπικά εγώ πριν μερικά χρόνια έκανα μία καταπληκτική αγορά : το SAITEC P990 , το οποίο (εκτός από Start / Analog / FPS κτλ) έχει 6 πλήκτρα από επάνω και 4 σκανδάλες στην πίσω μεριά ! Έτσι μπορώ πρακτικά να εξομοιώσω οποιδήποτε χειριστήριο ! Και να έχω συχρόνως και καβάτζα πλήκτρων !
 
Ace είπε:
Για Select όμως ποιο πλήκτρο του Saitek, χρησιμοποιείς;
Λογικά οποιοδήποτε από τα περισσευούμενα πλήκτρα. Ακόμα και χειριστήριο PS2 να "εξομοιώνεις" (που νομίζω έχει τα περισσότερα πλήκτρα, μπορεί να κάνω λάθος) σου περισσεύουν τα 2 από τα 6 fire buttons.
 
Olorin :

Μα το Street Fighter είναι κατεξοχήν το παιχνίδι που ΔΕΝ μπορούσες να παίξεις στο χειριστήριο του MD, τουλάχιστον για το 90% των gamers που δεν είχαν το 6-κουμπο...
Μάλλον έχασες μερικές γραμμές μου ! :) Η συζήτηση ήταν γύρω από τα 6-κουμπα χειριστήρια ! Εννοείται πως ήταν δυσκολότερο το Street Fighter σε 3-κουμο χειρηστήριο , όπως δύσκολο ήταν και σε SNES όπου τα πλήκτα ήταν σε περίεργη θέση (πάντα για Street Fighter , διότι σε άλλα ήταν τέλειο) .

Όπως είπε και Giama , χρησιμοποιώ κάποια από τα δύο περισευούμενα πλήκτρα . Βέβαια , αν είσαι σκληροπυρινικός , μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα με το οποίο ορίζεις χειρονακτικά τι πλήκτρο του πληκτολογίπου θα αντιστοιχεί σε κάθε κουμπάκι (οπότε κάποια πλήκτρα μπορείς να τα έχεις θέσει σε συνδιασμό κουμπιών , όπως έκανα στο Soul Blade για Playstation ή στο Street Fighter Alpha 3 - ακόμα ψάχνω κάποιον να το παίξω on-line . Κανείς ; ! ) . Αν κάνεις χρήση του προγράμματος , φρόντησε να κάνεις χρήση της τελευταίας έκδοσης (από το διαδύκτιο) , μιας και το CD είχε παλιά και σφαλματώδη έκδοση .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πωπω με μερικα παιχνιδια πραγματικα τα εχασα μα καλα τοσο υποβαθμισμενη ειναι η ευρωπη...
 
LIONHEART είπε:
Πωπω με μερικα παιχνιδια πραγματικα τα εχασα μα καλα τοσο υποβαθμισμενη ειναι η ευρωπη...
Άσ'τα να πάνε Γιώργο. (Σχεδόν) μόνο η σαβούρα ερχόταν εδώ. Τεσπα.
 
παντως πραγματικα το snes ειχε τα καλυτερα 16bit παιχνιδια τωρα που τα συγκρινω σε emulator με του mega drive (δεν αναφερωμαι στα αποκλειστηκα της καθε κονσολας) εβαλα για παραδειγμα το robocop vs terminator και πραγματικα τεραστιες διαφορες ...
 
Καλησπέρα! Ακούω για συλλογές και τρελαίνομαι, αφού το μόνο που μου έχει μείνει από το gaming της παιδικής μου ηλικίας είναι το snes χωρίς τα καλώδιά του με ένα χειριστήριο και 5-6 παιχνίδια (το NES χαρίστηκε από τις αδερφές μου σε φιλενάδα τους, όταν τους το είχα δανείσει όσο σπουδάζανε). Καλώς ή κακώς πάντα ήμουν λάτρης των franchise, οπότε δεν μπορούσα να μην πάρω το SNES όταν είχε Metroid, Megaman, Zelda ακόμα και Μάριο (ναι κάποτε τον πήγαινα με χίλια, πριν βγει Μάριο3000Χ, Μάριο Ταχυδρόμος, Μάριο Λουλουδού, Ο Μικρός Μάριο στο Λιβάδι κλπ.). Ε και νομίζω προς το τέλος με τη σειρά Donkey Kong Country πραγματικά έγραψε. Το αστείο ήταν ότι μετά από κάποια χρόνια όταν έπαιξα και αρκετά από τα JRPG του σε emulation κατάλαβα ότι δεν είχα δει ούτε το μισό από το μεγαλείο του!
 
my private collection

Καλησπέρα! Μπείτε στο αλμπουμ στο προφιλ μου για να δείτε την κορυφαία ίσως συλλογή retro games στην Ελλάδα.
 
Πίσω
Μπλουζα