Αν και δεν ειχα ποτε δίσκους (είχα μονο κασσετες) με ενδιαφέρει το θεμα της ποιοτητας. Απο οτι εχω ακουσει η ποιοτητα ειναι καλύτερη απο CD (λογω αναλογικου ήχου) αλλα αυτό ισχυει σε όλες τις περιπτώσεις?
Για παράδειγμα, εχω αρχίσει και μαζεύω DTS SACD και Audio DVD τα οποια εχουν αρκετα καλύτερη ποιοτητα απο τα κοινά CDs (καθως και 5.1 DTS) αλλά δεν ξερω αν ειναι καλύτερα απο δίσκους. Oι φορές που εχω ακουσει μουσική απο πικαπ πρεπει να ειναι μετρημενες στα δαχτυλα, παρα τα σχεδον 30 χρονια ζωής μου. Απλα ετυχε να μην γνωριζω ατομα που να εχουν.
Tην τελευταια φορά που άκουσα ήταν σε ένα μηχάνημα για DJ (απ'οτι μου ειπε αυτος που το ειχε) και ηταν κατι oldskool techno 90's. Δεν μπορω να πω οτι με εντυπωσιασε ο ήχος, αλλα μπορει να εφταιγαν αλλοι παράγοντες οπως πχ: ηχεια, κακή ηχογράφηση, φθαρμένος δισκος κλπ.
Off topic edit: Παντως ο καλύτερος ήχος που εχω ακουσει ποτε απο μουσική (σε Home system) ειναι στα Guitar Hero / Rock Band παιχνίδια. Τι remastered ηχογραφησεις, τι 5.1 διαχωρισμός, τι βάθος και καθαρότητα.... τωρα παιζω το GH Metallica και αυτά που ακουω δεν εχουν απολύτως καμια σχεση με οποιοδήποτε MP3/CD/SACD. Απλώς ακους ήχους που δεν ήξερες οτι υπήρχαν πριν! Καμία σχεση με τις original (μετριες) ηχογραφήσεις. Ασε που το καθε όργανο (Guitar, bass, drums) εχει το δικό του κανάλι.... απλά υπέροχος ήχος, ειναι και ο λόγος που ασχολουμαι με αυτά τα games (στο 360 γιατι στο Wii ο ήχος δεν ειναι τοσο καλός, το τεσταρα κι εγώ και η διαφορά ειναι μεγάλη).