Δίσκοι Βινυλίου

Και αν σ'αρέσει ο Spitfire τότε τσέκαρε και το live όπου ονομάζονται πλέον Speedfire με τίτλο άλμπουμ "100% Live" ('90) ("Molon Lave Records")!
 
Το live δεν μου αρέσει λόγω του γεγονότος οτι η κιθάρα του Τσαμουρόπουλου είναι εκνευριστικά "θαμένη". Σκόπιμα? Ποιός ξέρει?

Ξέχασα να αναφέρω επίσης το θαμμένο διαμάντι των 80's...Mental Powers -Fantasy Πολύ καλός δίσκος.
 
ποιούς,heavy metal πάντα,δίσκους θα μου προτείνατε για πρώτες αγορές ?(περισσότερο με ενδιαφέρουν αυτήν τη περίοδο ελληνικά συγκροτήματα του 80-90)

Νομιζω πρεπει να ξεκινησεις με την συλογη Greece Attack ειναι αντιπροσωπευτικη δουλεια της τοτε εποχης με μερικα απο τα καλυτερα (και τα χειροτερα) γκρουπς της εποχης
 
Στο musical της Πάτρας υπάρχουν δίσκοι βινυλίου,τους οποίους πρόσεξα σήμερα!Έχει γύρω στους 50 δίσκους,από ξένα κυρίως (Iced Earth,Megadeath) αλλά και το τελευταίο album των Scorpions (14,50?),και το πρόσφατο album των Killers!Από ελληνικά έχει το τελευταίο της Αλεξίου και του Δάντη.Οι περισσότεροι πιο φθηνοί από τα cds.Της Αλεξίου το cd έχει 15,90? και το βινύλιο 13,50?.Το πιο ακριβό ήταν ένα set με πέντε 7'' του John Lennon,που κόστιζε 21,50?.
 
Αν και δεν ειχα ποτε δίσκους (είχα μονο κασσετες) με ενδιαφέρει το θεμα της ποιοτητας. Απο οτι εχω ακουσει η ποιοτητα ειναι καλύτερη απο CD (λογω αναλογικου ήχου) αλλα αυτό ισχυει σε όλες τις περιπτώσεις?

Για παράδειγμα, εχω αρχίσει και μαζεύω DTS SACD και Audio DVD τα οποια εχουν αρκετα καλύτερη ποιοτητα απο τα κοινά CDs (καθως και 5.1 DTS) αλλά δεν ξερω αν ειναι καλύτερα απο δίσκους. Oι φορές που εχω ακουσει μουσική απο πικαπ πρεπει να ειναι μετρημενες στα δαχτυλα, παρα τα σχεδον 30 χρονια ζωής μου. Απλα ετυχε να μην γνωριζω ατομα που να εχουν.

Tην τελευταια φορά που άκουσα ήταν σε ένα μηχάνημα για DJ (απ'οτι μου ειπε αυτος που το ειχε) και ηταν κατι oldskool techno 90's. Δεν μπορω να πω οτι με εντυπωσιασε ο ήχος, αλλα μπορει να εφταιγαν αλλοι παράγοντες οπως πχ: ηχεια, κακή ηχογράφηση, φθαρμένος δισκος κλπ.

Off topic edit: Παντως ο καλύτερος ήχος που εχω ακουσει ποτε απο μουσική (σε Home system) ειναι στα Guitar Hero / Rock Band παιχνίδια. Τι remastered ηχογραφησεις, τι 5.1 διαχωρισμός, τι βάθος και καθαρότητα.... τωρα παιζω το GH Metallica και αυτά που ακουω δεν εχουν απολύτως καμια σχεση με οποιοδήποτε MP3/CD/SACD. Απλώς ακους ήχους που δεν ήξερες οτι υπήρχαν πριν! Καμία σχεση με τις original (μετριες) ηχογραφήσεις. Ασε που το καθε όργανο (Guitar, bass, drums) εχει το δικό του κανάλι.... απλά υπέροχος ήχος, ειναι και ο λόγος που ασχολουμαι με αυτά τα games (στο 360 γιατι στο Wii ο ήχος δεν ειναι τοσο καλός, το τεσταρα κι εγώ και η διαφορά ειναι μεγάλη).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και για όποιον ενδιαφέρεται, την Κυριακή που μας έρχεται...

ΠΑΖΑΡΙ ΔΙΣΚΩΝ ΒΙΝΥΛΙΟΥ & CD ΚΥΡΙΑΚΗ 9 Μαΐου ΒΑΤ City CLUB

Από τις 10.30 μέχρι τις 17.00

Λ. Αλεξανδρας 11 κοντά στο Πεδίον του Άρεως, στο ρεύμα προς κέντρο.
 
Dragon_K. είπε:
Ο ήχος του δίσκου πάντως δεν συγκρίνεται με αυτόν του CD... κλάσεις ανώτερος.
Επιτρέψτε μου να φέρω στην επιφάνεια ένα παλιό post του φίλου.

O ήχος του δίσκου δεν συγκρίνεται με αυτόν του CD όταν έχεις ένα πικ απ αξίας 1500 ευρώ και άνω, όταν μπορείς να το χεις τόσο δυνατά ώστε να ακούς και το τελευταίο όργανο (studios,δωμάτια με επαγγελματικές μονώσεις, ανοιχτοι χώροι) σε αντίθεση με ένα "ταπεινό" δωμάτιο όπως (νομίζω) έχουν οι περισσότεροι εδω μέσα.

Συμπεριλαμβανομένου ότι (έτσι μου χουν πεί) το βινύλιο φθίρεται σε κάθε χρήση.

Και το CD την δουλειά του την κάνει υπέροχα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εννοείται οτι θα διαφωνήσω, μιας και δεν χρειάζεται να έχεις πολύ ακριβό εξοπλισμό για να καταλάβεις τη διαφορά.

Θα πω ένα μονο. Πρόσφατα αγόρασα ένα USB πικαπ της STANDON το οποίο είναι κανονικό αλλά και USB. Παίζει μέσω υπολογιστή χωρίς ενισχυτές κπ.

Ε λοιπόν χωρίς κάποια τρομερά ηχεία (Yamaha) η διαφορά ανάμεσα στο βινύλιο Warning των Queensryche αλλά και του original cd είναι εμφανής. Τι να λέμε τώρα...
 
Σαν σήμερα

1948: Η Columbia λανσάρει τον πρώτο δίσκο 33 1/3 στροφών από βινύλιο. Ήταν δημιουργία του δρ. Πίτερ Γκόλντμαρκ.
 
Ένας σπάνιος δίσκος «Αγωνιστές της λευτεριάς 1821» (1971), κύκλος τραγουδιών σε ποίηση Σεφέρη, Πρεβελάκη, Ιατρόπουλου (είτε θάνατος είτε λευτεριά )από τα απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη εισαγωγή του ακαδημαϊκού Ηλία Βενέτη μουσική επένδυση Νίκου Μαμαγκάκη απόδοση κειμένου Μάνου Κατράκη προσφορά της esso pappas για τα 150 χρόνια Ελληνικής ανεξαρτησίας 100_2746.jpg

ΔΥΟ δισκάκια 45 στροφών δινόταν δωρεάν με το ROL χατζης-100_5004.JPG μοσχολιου

100_2745.jpg

100_3014.jpg

100_3233.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Nice,μηπως εχεις και τις θηκουλες τους να δουμε ;
 




Μετα απο πολυ καιρο εβαλα και ακουσα δισκο και ηταν αυτος. Θα βγαλω και αλλες φωτο για να τις ποσταρω. :)
 
πολύ καλησπέρα...εμένα η συλλογή μου αγγίζει τις 33.000 βινύλια..συλλέκτης και εβδομαδιαία αγορά βινυλίων απο το εξωτερικό...1ο βινύλιο...

ΓΛΥΚΕΡΙΑ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ (1985)

ορίστε και μερικά δείγματα

2647_59055772276_554477276_1414789_4467130_n.jpg

2647_59055717276_554477276_1414783_2691137_n.jpg

2647_59055752276_554477276_1414787_5156387_n.jpg
 
33 χιλιαδες!!??

Καποια στιγμη αν μπορεις ανοιξε ενα νεο thread και φωτογραφισε μερικους σπανιους/αγαπημενους δισκους επιλογης σου
 
αν υπαρξει χρονος πολυ ευχαριστως...
 
Ο ένας και μοναδικός δίσκος βινυλίου που αγόρασα το 1990. Για την ιστορία, το αγόρασα μόνο για Πανταζή, Δάντη, Βίσση-Καρβέλα και 1-2 άλλους, τα υπόλοιπα ούτε που με ενδιέφεραν. Τώρα βέβαια όλα είναι διαμάντια μπροστά στα "σκουπιδο-pop" τραγούδια που ακούμε τα τελευταία χρόνια.

NpLCe.jpg


6OTiH.jpg


Οι δίσκοι είναι σε άριστη κατάσταση, λές και βγήκαν κατευθείαν από το εργοστάσιο. :D

zDsCo.jpg
 
DJRIZOS είπε:
πολύ καλησπέρα...εμένα η συλλογή μου αγγίζει τις 33.000 βινύλια..συλλέκτης και εβδομαδιαία αγορά βινυλίων απο το εξωτερικό...
Φοβερό νούμερο! Κάνεις συλλογή από κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής?

Είδα και queen στις φωτογραφίες :D
 
Κριέ μου! :flower:

Πολύ όμορφο "κομμάτι" και μάλλον από τα σπάνια! Η μητέρα μου (που είναι φανατικός συλλέκτης βινυλίου και μου μετέδωσε το μικρόβιο), δεν το θυμόταν!

Να ρωτήσω: Αυτό το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, είχε καμία σχέση με το Χορωδιακό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που διοργάνωνε ο Ο.Τ.Ε.?
 
Kambia: μαζευω υλικο απο ολα τα ειδη μουσικης..απο classic rock μεχρι και σκυλαδικα...
 
Πίσω
Μπλουζα