Δίσκοι Βινυλίου

Χαίρομαι που πολλές νέες κυκλοφορίες βγαίνουν σε LP δίνοντας και κωδικό για δωρεάν κατέβασμα στον υπολογιστή σε μορφή mp3!Δυστυχώς η ευτυχώς το cd τέλειωσε!!!!!Είτε cd είτε mp3/m4a έχουν τον ίδιο ακριβώς ήχο,ο οποίος είναι μακράν κατώτερος από τον ήχο του LP.Η διαφορά είναι στο booklet,αν και πλέον τα περισσότερα cds βγαίνουν με πολύ φτωχό booklet,το οποίο προσφέρεται και σε ψηφιακή μορφή!Σκέφτομαι να ξεκινήσω να αγοράζω δίσκους,έχουν καλές τιμές,αλλά δεν έχω πικάπ!
 
Καλησπέρα και από εμένα.

Πρώτος μου δίσκος πρέπει να ήταν ένα best of των Scorpions που είχα αγοράσει το 1985.H συλλογή μου πλέον έχει φτάσει στα 400 κομμάτια(κυρίως ψυχεδέλεια,progressive και classic rock).

Aσχολούμαι ακόμα με το πικαπ μου και φυσικά αγοράζω ακόμα δίσκους(όσο μου το επιτρέπουν τα οικονομικά μου βέβαια) τους οποίους ακούω σχεδόν καθημερινά.

Να πω και ένα σχετικό περιστατικό το οποίο τουλάχιστον σε μένα,φάνηκε πολύ αστείο.

Κάποιος γνωστός μου είχε ανοίξει για ένα φεγγάρι ένα μπαρακι στο οποίο έπαιζε μουσική κυρίως από βινύλια.

Ένα βράδυ,μπαίνουν δύο κοπέλες νεαρής ηλικίας και κοιτάζοντας τα ράφια με τους εκατοντάδες δίσκους,ρωτάει η μία,"τί είναι αυτα;","δίσκοι" απαντάει η άλλη."Α,ναι" λέει η πρώτη και συνεχίζει "ήταν τότε που τα cd ήταν μαύρα,μεγάλα και έπαιζαν κι από τις δυο πλευρές":)
 
Καλώς σας βρήκα.

Αν και ουσιαστικά δεν έχω σχέση με το άτομο ο πρώτος δίσκος μου αγοράστηκε από τον πατέρα μου για το καλορίζικο του πρώτου μου πικαπ το 1986 και ήταν το Latin του Νταλάρα.

Μετά από εκεί αγόραζα κυρίως κλασσικό ροκ, ψυχεδέλια κτλ. Κατά το 90+ μάζι με φίλο που σπουδάζαμε μαζί κάναμε επιδρομές με ότι περίσευε από χρήματα σε δισκάδικα με νέα ή και πράγματα που τους είχαν ξεμείνει. Έτσι μια μέρα βρήκα εντελώς καινούργιο το μοναδικό 45 του Σιδηρόπουλου με τα Μπουρμπούλια.

Μετά όταν είμουν στην Αθήνα για λίγο στο στρατό ανακάλυψα τον Ζαχαρία και άλλους και πίσω στο στρατόπεδο μετά από έξοδο γυρνούσα με δίσκους και στην πύλη δεν ήξεραν τι να κάνουν σαν να έβλεπαν βόμβες.

Μετά συνέχισα όσπου τελικά έχουν περάσει ουσιαστικά χρόνια από τότε που αγόρασα για τελευταία φορά.

Εξαίρεση που πριν από μερικές μέρες παρέλαβα από eBay το "Dizzy in Greece" toy 1957 Gillezbie ντυμένο τσολιά... :D

Δεν τους μέτρησα αλλά θα πρέπει να είναι 300-400 lp και πάνω από 100 45s.
 
Πολύ ωραίο νήμα. Μετά την ανάσταση του παλιού μου πικάπ, κατάφερα να σώσω γύρω στους 40 δίσκους από τους περίπου 150 που είχα στη συλλογή. Δυστυχώς η άτακτη αποθήκευση τους κατάστρεψε :cry: . Ευτυχώς κατάφερα να διασώσω τον πρώτο δίσκο που αγόρασα με το χαρτζιλίκι μου, το "ΣΑΝ ΔΙΣΚΟΣ ΠΑΛΗΟΣ" του Καρβέλα το 1986, ενώ ευτυχώς και πάλι μερικά διαμαντάκια από τα '80s που είχε ο πατέρας μου δεν είχαν πάθει τίποτα.

Με μια καλή κεφαλή και βελόνα, και ένα σετάκι σχετικά ευαίσθητα ηχεία το πικάπ ακούγεται κλάσεις ανώτερα από ένα καλό και ακριβό CDp, και το λέω εγώ που έχω πανάκριβο CDp και το πικάπ μου δεν είναι και ότι καλύτερο...

Κάπου μέσα στο νήμα διάβασα ότι κάποιος συμφορουμίτης έχει ένα Dual και θέλει σέρβις, η Dual πλέον έχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα και φτιάχνουν και τα παλιά πικάπ της εταιρείας. Ακουστική Κρήτης http://www.akoustiki-kritis.gr/service/
 
Aυτοί είναι ότι έχει απομείνει.... όλοι οι υπόλοιποι πετάχτηκαν οι τους πήρανε τα 2 αδέρφια μου (janis,, doors, woodstoick, iron maiden, dio, black sabbath, κτλ)... :( :( :( :( :cry: :cry:

Scorpions - 1984, Bαγγέλης Γερμανός - 1984

attachment.php
attachment.php


ΝΕΝΑ - 1984, Chris De Burgh - 1984

attachment.php
attachment.php


La Boum (OST) - 1980, Flashdance (OST) - 1983

attachment.php
attachment.php


Howard Jones - 1984, INXS - 1992

attachment.php
attachment.php


Hot Hits 18 (2) - 1982????1983????1984???, POCO LEGACY - 1989

attachment.php
attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ έχω κανονικό πικάπ (που το πήρα πριν 3-4 χρόνια) το Pro-ject debut III και κανονικό στερεοφωνικό, μάλιστα με ντεκ (κασετόφωνο!) . Τώρα υπάρχει αναγέννηση του βινυλίου, πάμπολλοι κλασσικοί δίσκοι ξαναβγαίνουνε, σε 180 γρ. (Pink Floyd, Frank Sinatra, Beach boys, heavy metal).
 
Uskoke είπε:
Εγώ έχω κανονικό πικάπ (που το πήρα πριν 3-4 χρόνια) το Pro-ject debut III και κανονικό στερεοφωνικό, μάλιστα με ντεκ (κασετόφωνο!) . Τώρα υπάρχει αναγέννηση του βινυλίου, πάμπολλοι κλασσικοί δίσκοι ξαναβγαίνουνε, σε 180 γρ. (Pink Floyd, Frank Sinatra, Beach boys, heavy metal).
Γεγονός είναι ότι το βινύλιο ποτέ δεν "πέθανε". Μάλιστα το 2013 ήταν το μοναδικό "φυσικό" format που είχε σημαντική αύξηση πωλήσεων σε ΗΠΑ και Αγγλία.

Σε λίγα χρόνια το cd (και το dvd) θα αποτελούν όντως retro τεχνολογία. Το βινύλιο όχι. Και να πω εδώ, ότι η εξαφάνιση του βινυλίου πριν χρόνια από την ελληνική αγορά ήταν τεχνητή. Φυσικά το μερίδιο τους τότε μειώθηκε σημαντικά σε όλο τον κόσμο, αλλά ποτέ δεν καταργήθηκε σαν είδος.
 
Ήμαρτον με τα 180γρ! :) αν και όπως έχουν τα πράγματα δεν βρίσκεις και τπτ άλλο τώρα. Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση το θέμα αλλά όλα συγκλήνουν πως είναι απλά μάρκετινγκ και καλύτερη αίσθηση μόνο. Μόναδικο πλεονέκτημα φαίνεται να είναι η αντοχή σε στραβώματα. Επίσης πολλές φορές φαίνεται πως νέες κόπιες είναι εντελώς μάπα ηχητικά. Ρόλο παίζουν αλλα πράγματα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για παράδειγμα, παίζει μεγάλο ρόλο αν ο δίσκος έχει κοπεί από τις αυθεντικές αναλογικές ταινίες, ή αν μαζί με το cd, κόψαν και το βινύλιο, με αποτέλεσμα να ακούγεται σαν cd. To κυριότερο:δεν έχουν βγει, και ούτε πρόκειται να βγουν, σε cd όλα τα βινύλια. Έτσι, όταν απόκτησα όλους τους δίσκους του Χαρρύ Κλύνν, με μερικές δεκαετίες καθυστέρηση, δεν υπήρχε περίπτωση να τα βρω σε cd. Ή πολλά ρετρό γκρούπ:σιγά μην κάτσουν οι BoneyM να βγάλουν σε cd το Nightflight to venus! Με το πικάπ έχεις πιο άμεση επαφή:βλέπεις τον δίσκο να γυρίζει, το στήνεις μόνος σου, αλλάζεις την κεφαλή και την βελόνα κατά βούληση, αλλάζεις ιμάντες... άντε ν'αλλάξεις το optical σε ένα cd!
 
Για να είμαι ειλικρινής, για τους BoneyM δεν το ήξερα, μιας και στο Ηράκλειο έχουμε ξεμείνει με ένα δισκάδικο και αυτό, φυσικά, φέρνει πολύ λίγα cd. Όσο για βινύλια των BoneyM ούτε κουβέντα, φυσικά. Νομίζω ότι οι Pink Floyd έχουν κυκλοφορήσει όλη την δισκογραφία τους σε βινύλια, με κωδικό μέσα για τσάμπα κατέβασμα του mp3 από την σελίδα τους (έχω λιώσει το the wall και το wish you were here).
 
Καποια κομματια απο την παλια δισκοθηκη των δικων μου ,μεσα 70ς,μπρος και πισω!

 
















1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG
 


και δω καποια βινυλια που εχω εδω δω σπιτι, υπαρχουν και αλλα οπως και στο υπογειο ακομα καπου καταχωνιασμενα

fetch?photoid=1041661.jpeg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
σορρυ που τα ανεβασα ετσι , πηγα να ανεβασω ολες τις φωτο σε ενα ποστ αλλα μου εβγαλε μονο δυο και ετσι τα εκανα τμηματικα
 
Εκτέλεση με τυφέκιο (καταστροφή) 11000 δίσκων βινυλίου από το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό AFRΤS στο Ηράκλειο της Κρήτης το Σεπτέμβριο του 1993 λίγο πριν το κλείσιμο του σταθμού και της Αμερικανικής Βάσης . Οι λόγοι είναι το copyright.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και ένα από τα πιο cult εξώφυλλα ever, αν όχι το Νο1... (απολαύστε υπεύθυνα)
%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%8E%CF%83%CE%B5-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7.jpg


Επίσης, σε αυτό εδώ το εξώφυλλο του Δάκη, εντύπωση κάνει ότι φαίνεται η πινακίδα του αυτοκινήτου, πράγμα που σήμερα αποκλείεται να γινόταν...

%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CF%89%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AD%CF%82.jpeg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυο δισκους που ανακαλυψα τελευταια.


Ο πρωτος ειναι remix παλιων κλασικων ιντρο TV σειρων ,οπως Space 1999 και UFO του 1990 και ο 2ος ελληνικος με Δυναστεια ,Σταρ Τρεκ κτλ..


.

.

1.JPG

Kαι η τηλεοπτικη του διαφημιση στο εξωτερικο

Power Themes 90 Commercial


Και το 2ο ,(σορυ για τις φωτο ειναι και η εφαρμογη που σκαναρει τελεια αλλα θελει φως).

. 2.JPG
 
Μιας και έβαλες themes, να κάτι και από μένα:

DSC03427.JPG

DSC03428.JPG

DSC03429.JPG

DSC03427.JPG

DSC03428.JPG

DSC03429.JPG
 
Πίσω
Μπλουζα