Διαφημίσεις με προϊόντα που τρώγαμε ή πίναμε όταν ήμασταν παιδιά

stakovios είπε:
Η φωνή μοιάζει με τη Μαντώ. Είναι άραγε εκείνη; Η ιδέα , η φωνή, το τραγουδάκι, μοιάζουν πολύ με τη μεταγενέστερη διαφήμιση των καραμελακίων Σμάρτις, και εκείνη αμερικανική

Δεν είναι η Μαντώ. Νομίζω ότι είναι η Αγνή, μια τραγουδίστρια τζινγκλακίων :p .
 
Αμαν!!!! :eek: Tι flashback ήταν αυτό με την διαφήμιση smarties? Ποοοοοοοοοσα χρόνια πίσω :thanx2: :thanx2: :thanx2:
 
Θυμάμαι τη διαφήμιση αυτή των smarties (post 208) που προβλήθηκε και στις αρχές της δεκαετίας του 90. Από τις αγαπημένες μου διαφημίσεις, το τραγουδάκι μελωδικό και χαριτωμένο.
 
Να και διαφήμιση "Rio Mare" με ντουμπλαρισμένο τον Θανάση Παπαδόπουλο!

 
Τα Σμάρτις σε βίντεο του 1987, με σχόλια του χρήστη ArgyrisCostouros: "Οι διασημες πολυχρωμες καραμελες " Smarties " διαφημιζονται στην ελληνικη τηλεοραση συνοδευομενες απο μικρα, χαρουμενα παιδακια και ενα υπεροχο " σινγκλακι " που εγραψε ιστορια .η διαφημιση ειναι ιδιαιτερα εξυπνη και μοντερνα , αφου τα παιδια μπαινουν μεσα στην συσκευασια οπου μεσα εκει εκτυλισσεται ενα μεγαλο παρτυ με κεντρικο πρωταγωνιστη τα " Smarties".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
διαφημιση πατατακια "ΖΑΠΑΤΑ" (1989) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos:"Στα μέσα προς τέλη της δεκαετίας του '80 μπαίνει στη ζωή μας το (ομολογουμένως) νόστιμο "Milko"και οι διαφημίσεις του.Η συγκεκριμένη παίχτηκε την περίοδο '88-'89.Κι'οταν το προϊόν αξίζει τα πολλά λόγια είναι περιττά.Αρκεί ένα..."Milko απο τη Δέλτα..!" "
 
Μια από τις αγαπημένες μου διαφημίσεις στην τηλεόραση ήταν η διαφήμιση για τα πατατάκια ΖΑΠΑΤΑ (είχα αναφερθεί σε καινούριο θέμα στην κατηγορία Τρόφιμα-ποτά), την οποία ξαναβλέπω με μεγάλη χαρά! Ευχαριστώ katerinak!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απιστευτες διαφημισεις κι πολυ καλυτερες με διαφορά απο τις σημερινες.

 


Αν δεν ειχαν και το ενοχλητικο "Akis Tv" θα ηταν ακομα καλυτερα.


 


Μηπως θυμαται κανεις καποια γαριδακια τα οποια ειχαν απο εξω για εξωφυλλο σχεδιασμεναπροσωπα και τα σωματα τους απο κατω ηταν πινεζες??? (Το εσωτερικο πρεπει να ηταν γαριδακια με σχημα πινεζας).



Αν θυμαμαι ηταν την ιδια εποχη με τα γαριδακια καρδουλες.


 


Χρονια και χρονια τα ψαχνω αλλα τιποτα....
 
Funky_Axl είπε:
Μηπως θυμαται κανεις καποια γαριδακια τα οποια ειχαν απο εξω για εξωφυλλο σχεδιασμεναπροσωπα και τα σωματα τους απο κατω ηταν πινεζες??? (Το εσωτερικο πρεπει να ηταν γαριδακια με σχημα πινεζας).
Αν θυμαμαι ηταν την ιδια εποχη με τα γαριδακια καρδουλες.


 


Χρονια και χρονια τα ψαχνω αλλα τιποτα....
ριξε μια ματια σ αυτο το θρεντ που εχει διαφορα σακουλακια με γαριδακια,ισως βρεις αυτο που ψαχνεις
 
katerinak είπε:
ριξε μια ματια σ αυτο το θρεντ που εχει διαφορα σακουλακια με γαριδακια,ισως βρεις αυτο που ψαχνεις
Ευχαριστω, αλλα το εχω κοιταξει ηδη και δεν τα εχει δυστυχως...
 
Άλλες δύο φλασιές από παλιά διαφημιστικά σποτ :

- Το θυμάστε το γάλα Parmalat ??? Το σποτ γι' αυτό το χρονολογώ λίγο μετά τις αρχές των 80ς και είχε για μουσική επένδυση ένα πολύ γνωστό instrumental κομμάτι ρυθμού ντίσκο ενορχηστρωμένο με 80ς συνθεσάιζερς [μού διαφεύγει, δυστυχώς, για ποιο κομμάτι πρόκειται, πάντως επρόκειτο για μια πολύ γνωστή 80ς μελωδια] !!! Απ' ό,τι θυμάμαι τη λέξη Parmalat την βλέπαμε εκεί στα 80ς αρκετά συχνά στους αγώνες "Φόρμουλα 1" να ... "κοσμεί" το πλαϊνό μέρος των αγωνιζομένων αυτοκινήτων ή να αναγράφεται στα διαφιμιστικά γύρω απ' την πίστα του γκραν πρι [άσχετο / οφφτόπικ : ο γράφων ποτέ δεν ασχολήθηκε με το εν λόγω σπορ ως θεατής, ενώ γνωρίζω πολλούς άλλους ... φανατικούς της Φόρμουλα 1, με αξιοζήλευτες γνώσεις κλπ ... εμ, γούστα είν' αυτά] !!! Πάντως, από τότε δεν ξανάκουσα για το γάλα Parmalat !!! Το θυμάστε εσείς φίλοι μου ??? Ήταν σε χάρτινη συσκευασία ???

- Αλλάζουμε θέμα : Διαφήμιση για φρουτόκρεμα [δυστυχώς δεν θυμάμαι για ποια], η οποία εκτυλίσσεται στο νηπιαγωγείο !!! Μια νεαρή μελαχρινή κοπέλα υποδύεται τη δημοσιογράφο που, υποτίθεται κάνει ρεπορτάζ για τη φρουτόκρεμα !!! Η έρευνά της ... επικεντρώνεται στην αίθουσα ενός παιδικού σταθμού ή νιπιαγωγείου, όπου τα παιδάκια είναι καθισμένα στα καρεκλάκια τους και ... τρώνε φρουτόκρεμες μετά μανίας !!! Η κοπέλα αναγγέλει το ρεπορτάζ τελειώνοντας με τη φράση : "ας μας μιλήσουν, όμως, για τη φρουτόκρεμα οι ... ειδικοί" !!! Και μετά ... βλέπουμε ένα ένα τα πολύ μικρής ηλικίας παιδάκια να μιλούν - με τις όποιες λεξούλες έχει μάθει το καθένα - για το διαφημιζόμενο προϊόν !!! Από αυτά θυμάμαι το τελευταίο παιδάκι, το οποίο έλεγε με δυναμικό τρόπο : "Θέλω κι άλληηηηηη" ..... :p :p:)
 
Rinus Cesar είπε:
- Το θυμάστε το γάλα Parmalat ??? Το σποτ γι' αυτό το χρονολογώ λίγο μετά τις αρχές των 80ς και είχε για μουσική επένδυση ένα πολύ γνωστό instrumental κομμάτι ρυθμού ντίσκο ενορχηστρωμένο με 80ς συνθεσάιζερς [μού διαφεύγει, δυστυχώς, για ποιο κομμάτι πρόκειται, πάντως επρόκειτο για μια πολύ γνωστή 80ς μελωδια] !!!
Το τραγούδι She's A Star των Kano χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη διαφήμιση Parmalat που θυμάμαι, ίσως αυτό είναι που θυμάσαι, επειδή είχε χρησιμοποιηθεί ένα κομμάτι χωρίς φωνητικά (από το 0:16)

 
manos311 είπε:
Το τραγούδι She's A Star των Kano χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη διαφήμιση Parmalat που θυμάμαι, ίσως αυτό είναι που θυμάσαι, επειδή είχε χρησιμοποιηθεί ένα κομμάτι χωρίς φωνητικά (από το 0:16)
Nαι, ναιιι, και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρέμβασή σου ! :flower: !! Αυτή ακριβώς η μελωδία ήταν η επένδυση του διαφημιστικού σποτ για το γάλα Parmalat γύρω στο 1982, από το 0:16 του τραγουδιού, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις !!! Κι επειδή δεν ειχε λόγια [μιας και ακούμε μόνο την εισαγωγή του τραγουδιού] όταν ήμουν μικρούλης τραγουδούσα πάνω στη μελωδία της εισαγωγής : "γάλα παρμαλά-ατ, γάλα παρμαλά-ατ" :p :p:flower: #) #) !!!

Επίσης, άλλο διαφημιστικό σποτ για το γάλα Παρμαλάτ δεν θυμάμαι να προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση [είτε προγενέστερο, είτε μεταγενέστερο] !!! Όπως, επίσης, για το γάλα Παρμαλάτ δεν έχω ξανακούσει από τότε !!! Ελπίζουμε καποιοι συμφορουμίτες μας να γνωρίζουν περισσότερα να μάς διαφωτίσουν :flower: :flower: ....

[όσο για το 80ς ντισκοτράγουδο με την "άπαιχτη" συνθ-εισαγωγή .... απλά φοβερόοοο !!! Με ... καθυστέρηση 30 ετών μαθαίνω το όνομα της μπάντας που το έφτιαξε :flower: #) #) :cool: ..... ] ......
 
Να προσθεσω και αλλο ενα λιθαρακι στο τειχος των αναμνησεων των παιδικων μας χρονων με μια διαφημιση της τσιχλας big babol.Αν θυμαμαι καλα δυο καουμποηδες προχωραγανε αργα-αργα ο ενας αντικριστα στον αλλον.Καποια στιγμη σταματησανε και αφου κανανε φουσκα, ο πρωτος που την εσκασε εριξε κατω τον αλλον.Μαλλον και αυτη η διαφημιση απο την δεκαετια του 80 θα ητανε.Ελπιζω να θυμισα κατι.
 
kinder εκπληξη :


η διαφημιση προερχεται απο βιντεο του καναλιου :http://www.youtube.com/user/retrospecTV , εγω απλα απομονωσα τη συγκεκριμενη.Προβληθηκε σιγουρα πολυ πριν το Δεκεμβριο του 1996,η μοναδικη διαφορα με την παλιοτερη εκδοση ειναι τα δωρακια-εκπληξη που βλεπουμε στο τελος
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και δυο φλασιές με διαφημίσεις γιαουρτιών :

- Την πρώτη τη θυμάμαι πριν τα μισά των 80ς !!! Σε αυτήν βλέπαμε έναν ηθοποιο, ηλικίας 55 -60 ετών, να υποδύεται τον μανάβη και να κάθεται με την άσπρη ποδιά του έξω απ' το μανάβικό του [διπλα στα καφάσια με τα φρούτα] τρώγοντας ένα γιαουρτάκι !!! Και την ώρα που το τρώει .... μάς πληροφορεί για τις "γεύσεις φρούτων, με τις οποίες κυκλοφορεί το εν λόγω γιαουρτάκι" !!! "Μπανάνα ... κίβι [έτσι το προέφερε ... κι εγώ άκουσα για πρώτη φορά στη ζωή μου αυτή τη λέξη] ..." ... Με αυτό το σποτάκι μάς παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά η εξής ... πρωτοποριακή γευστική καινοτομία : Γιαούρτι με κομμάτια φρούτων !!! Σήμερα το γιαούρτι με φρούτα είναι το πλέον "σύνηθες" προϊόν ... όμως, σε αυτό το διαφημιστικό ο συμπαθής μανάβης μάς το "συνέστησε" για πρώτη φορά [αν κάποιος θυμάται προγενέστερο σποτ για γιαούρτι με φρούτα με διορθώνει :flower: ...] ....

- Λίγα χρόνια πιο μετά,είδαμε άλλη μια διαφήμιση για γιαούρτι με φρούτα !!! Το όνομά του "Γιοπλαί" !!! Αυτό το σποτ είχε εύθυμο χαρακτήρα : Βλέπαμε διάφορους νεαρούς και νεαρές, με χρωματιστά ρούχα και με "ροκαμπιλλάδικες" κομώσεις να τρώνε τα "Γιοπλαί" τους και να χορεύουν υπό τους ρυθμούς ενός ροκ εν ρολ άσματος, που ήταν παραλλαγή του Jailhouse Rock του Έλβις Πρίσλεϋ !!! Οι ελληνικοί στίχοι σε αυτό το "κάτι σαν Jailhouse rock" τραγούδι ήταν : "Φράουλες μπανάνες φρούτα στο Γιοπλαί / νέα γεύση ήρθε τώρα στο γιοπλαί / γιοπλαί" κλπ κλπ .....

Ααα, άλλη μια φλασιά για διαφημιστικό σποτ με επένδυση μουσική ροκ εν ρολ !!! Για τις καραμέλες Balou !!! Σε αυτό βλέπαμε τις εν λόγω στρογγυλές καραμέλες να εξέρχονται απ' το πακέτο τους, ενώ για μουσική ακούγαμε τα πρώτα δευτερόλεπτα του ροκ εν ρολ άσματος Be Bop A Lula [προφανώς επειδή η φράση : "μπι μπαπ α λούλα" εμπεριείχε την ονομασία του διαφημιζόμενου προϊόντος : Μπαλού :cool: :cool:] !!! Στο ίδιο σποτ ακουγόταν κι άλλο ένα ροκ εν ρολ κομμάτι, πιο δυναμικό [αλλά δεν θυμάμαι ποιο ... νομίζω ότι κι αυτό εμπεριείχε τη φράση "μπαλού"] !!!

[αν και να σάς πω την αλήθεια, η "φλασιά" γι' αυτό το σποτ μού ήρθε πριν λίγες εβδομάδες, όταν στη μουσική σκηνή του Antart στη Γλυφάδα άκουσα τον φίλο μου τον Άγγελο Νικολινάκο να παίζει και να τραγουδά, ως "κολλημένος" με τα 50ς που είναι, το Be Bop A Lula !!! Όπως βλέπετε, όχι μόνο στην "ιντερνετική" αλλά και στην πραγματική ζωή "ό,τι θυμάμαι χαίρομαι"]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rinus Cesar είπε:
Και δυο φλασιές με διαφημίσεις γιαουρτιών :
- Την πρώτη τη θυμάμαι πριν τα μισά των 80ς !!! Σε αυτήν βλέπαμε έναν ηθοποιο, ηλικίας 55 -60 ετών, να υποδύεται τον μανάβη και να κάθεται με την άσπρη ποδιά του έξω απ' το μανάβικό του [διπλα στα καφάσια με τα φρούτα] τρώγοντας ένα γιαουρτάκι !!! Και την ώρα που το τρώει .... μάς πληροφορεί για τις "γεύσεις φρούτων, με τις οποίες κυκλοφορεί το εν λόγω γιαουρτάκι" !!! "Μπανάνα ... κίβι [έτσι το προέφερε ... κι εγώ άκουσα για πρώτη φορά στη ζωή μου αυτή τη λέξη] ..." ... Με αυτό το σποτάκι μάς παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά η εξής ... πρωτοποριακή γευστική καινοτομία : Γιαούρτι με κομμάτια φρούτων !!! Σήμερα το γιαούρτι με φρούτα είναι το πλέον "σύνηθες" προϊόν ... όμως, σε αυτό το διαφημιστικό ο συμπαθής μανάβης μάς το "συνέστησε" για πρώτη φορά [αν κάποιος θυμάται προγενέστερο σποτ για γιαούρτι με φρούτα με διορθώνει :flower: ...]
Rinus Cesar ευχαριστουμε πολυ γι ακομη μια φορα!!!!!!!

το φρουτο "κιβι" λογικα πρεπει να ειναι το ακτινιδιο,στα ιταλικα γραφεται kiwi(αν και σιγουρα δεν προκειται για ιταλικη λεξη) και προφερεται "κίουι"
 
katerinak είπε:
το φρουτο "κιβι" λογικα πρεπει να ειναι το ακτινιδιο,στα ιταλικα γραφεται kiwi(αν και σιγουρα δεν προκειται για ιταλικη λεξη) και προφερεται "κίουι"
Aκριβώς !!! Εγώ,όμως, στο εν λόγω διαφημιστικό σποτ άκουγα πρώτη φορά γι' αυτό !!! Εξάλλου, εκείνη την εποχή τα ακτινίδια [kiwi] δεν ήταν ακόμη διαδεδομένα ως φρούτα και ... τα "φανταζόμασταν" σαν "εξωτικά φρούτα" !!! Τις τελευταίες δεκαετίες, όμως, διαδόθηκαν πάρα πολύ κι έτσι ... δεν υπάρχει σχεδόν κανένα μανάβικο που να μην έχει καφάσι με ακτινίδια [συν το γεγονός ότι ... τα ελληνικά - και δη μακεδονίτικα - ακτινίδια δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα εισαγόμενα] .....
 
Η διαφημιση με την παγωτογκοφρετα που ανεβασε πριν λιγο ο Ακης Παπαδοπουλος στο καναλι του,υπαρχει ηδη στη λιστα μας εδω , προσθετω μονο το σχολιασμο του: "Απο το 1982 όταν ο Χάρρυ Κλίν έκανε τις πρώτες διαφημίσεις της νόστιμης "Σερενάτα",το προϊόν άρχισε να δημιουργεί μια πολύ καλή παράδοση και ως προς το τηλεοπτικό του σποτ.Έτσι και στα τέλη της δεκαετίας του '80 αν και χωρίς τον Χάρρυ Κλίν αλλα με εφευρετικά στιχάκια και ωραία animations συνεχίστηκαν οι πετυχημένες διαφημίσεις στην προκειμένη περίπτωση της παγωτο-σερενάτα(ς)!

Παίχτηκε την τηλεοπτική σεζόν '87-'88"
 
Rinus Cesar είπε:
Και δυο φλασιές με διαφημίσεις γιαουρτιών :
- Την πρώτη τη θυμάμαι πριν τα μισά των 80ς !!! Σε αυτήν βλέπαμε έναν ηθοποιο, ηλικίας 55 -60 ετών, να υποδύεται τον μανάβη και να κάθεται με την άσπρη ποδιά του έξω απ' το μανάβικό του [διπλα στα καφάσια με τα φρούτα] τρώγοντας ένα γιαουρτάκι !!! Και την ώρα που το τρώει .... μάς πληροφορεί για τις "γεύσεις φρούτων, με τις οποίες κυκλοφορεί το εν λόγω γιαουρτάκι" !!! "Μπανάνα ... κίβι [έτσι το προέφερε ... κι εγώ άκουσα για πρώτη φορά στη ζωή μου αυτή τη λέξη] ..." ... Με αυτό το σποτάκι μάς παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά η εξής ... πρωτοποριακή γευστική καινοτομία : Γιαούρτι με κομμάτια φρούτων !!! Σήμερα το γιαούρτι με φρούτα είναι το πλέον "σύνηθες" προϊόν ... όμως, σε αυτό το διαφημιστικό ο συμπαθής μανάβης μάς το "συνέστησε" για πρώτη φορά [αν κάποιος θυμάται προγενέστερο σποτ για γιαούρτι με φρούτα με διορθώνει :flower: ...] ....
Δελφρούτα της Δέλτα!
 
Πίσω
Μπλουζα