Διαφημίσεις της ΓΙΩΤΗΣ

Θυμαμαι στις αρχες 90ς,1-2 μερες πριν το Δεκαπενταυγουστο,οταν πηγαιναμε στο χωριο της μαμας μου για διακοπες,για τη γιορτη της αδερφης μου παιρναμε κι ενα κουτι "τουρτα αμυγδαλου ΓΙΩΤΗΣ" για να εχουμε ενα γλυκο να κερασουμε οποιον ερχοταν για επισκεψη.Ηταν πολυ βολικο γιατι η τουρτα περιειχε ολα τα υλικα,γινοταν γρηγορα,χωρις να "λερωσουμε" πολλα κουζινικα και ηταν και νοστιμη και οικονομικη.Ηθελα να τη φτιαχνω μονη μου αλλά παντα μου εδινε ενα χερι κι ο θειος μου.

Οι τουρτες ΓΙΩΤΗΣ εκαναν την εμφανιση τους το 1990 και ηταν τα πρωτα ολοκληρωμενα γλυκισματα στην Ελλαδα.Αποτελουσαν μια πρωτοποριακη ιδεα καθως περιειχαν ολα τα υλικα για τη δημιουργια και τη διακοσμηση μιας σπιτικης τουρτας,χωρις ψησιμο,χωρις βρασιμο και μονο σε 15λεπτα.Οι τουρτες ΓΙΩΤΗΣ γνωρισαν μεγαλη επιτυχια και υιοθετηθηκαν απ τους καταναλωτες.Βραβευτηκαν το 1994 με το διεθνες βραβειο SIAL D'OR για:

1.την πρωτοποριακη προϊοντικη ιδεα

2.την υψηλη ποιοτητα των υλικων

3.την καινοτομια της τεχνολογιας παραγωγης

4.την εμπορικη επιτυχια

5.την προστιθεμενη αξια του καταναλωτη(ευκολια,ταχυτητα,οικονομια) πηγη

Θυμιζω οτι η μοναδικη διαφημιση με τις τουρτες ΓΙΩΤΗΣ που εχουμε στο παρον θρεντ ειναι αυτη

Νομιζω οτι οι πρωτες τουρτες που κυκλοφορησαν ηταν η "Αμυγδαλου" και η "Σοκολατινα".Εμεις ειχαμε ιδιαιτερη προτιμηση στην "Αμυγδαλου"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μιας και αναφερθήκαμε στις τούρτες ΓΙΩΤΗΣ, να προσθέσω και το Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ που ετοιμαζόταν σε λίγο χρόνο και μέσα σε κουτί υπήρχαν τα υλικά για την παρασκευή του γλυκού (πρόσθετες γάλα) καθώς και η ανάλογη χάρτινη φόρμα. Νόστιμο και οικονομικό γλυκό, εξαφανιζόταν στη στιγμή, κατά την ετοιμασία έτρωγα λίγο από τα φύλλα μιλφέιγ!

Γενικότερα σε συσκευασίες γλυκών για ετοιμασία στο σπίτι γραφόταν ''Έτοιμο σε 15 λεπτά'' και αναρωτιόμουν γιατί εμείς θέλαμε περισσότερο χρόνο για την παρασκευή του γλυκού (!).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
BETTY BOOP είπε:
Γενικότερα σε συσκευασίες γλυκών για ετοιμασία στο σπίτι γραφόταν ''Έτοιμο σε 15 λεπτά'' και αναρωτιόμουν γιατί εμείς θέλαμε περισσότερο χρόνο για την παρασκευή του γλυκού (!).
η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν καταφεραμε να φτιαξουμε την τουρτα μεσα σε 15λεπτα κι ας ημασταν 2 ατομα..θελαμε τουλαχιστον το διπλασιο χρονο και το μεγαλο ζορι ηταν το "στρωσιμο" της κρεμας στα παντεσπανια,εκει ηθελε ιδιαιτερη προσοχη(αναλαμβανε ο θειος μου τη διαδικασια αυτη γιατι δε μπορουσα με τιποτα να καταφερω ενα καλο αποτελεσμα).Η διακοσμηση ηταν "η χαρα του παιδιου",μου αρεσε πολυ να βαζω τα αμυγδαλα φιλε στην τουρτα,ετρωγα κι απο κανενα #) και μου εκαναν παραπονα οτι δε θα φτασουν για το στολισμα της τουρτας :p
 
katerinak είπε:
διαφημιση με το ραβανι ΓΙΩΤΗΣ (04:29 - 04:49 λεπτα ) : http://www.youtube.com/watch?v=CpShNKSXe3I ευχαριστουμε πολυ FORD231 :)
η διαφημιση με το "ΡΑΒΑΝΙ ΓΙΩΤΗΣ" προερχεται απ το αρχειο του FORD231,τον ευχαριστω πολυ που μου επετρεψε να την ανεβασω :)

 
Προσθέτω τη διαφήμιση της Κρέμας Καραμελέ ΓΙΩΤΗΣ (poetry in motion λέγεται το τραγούδι, είδαμε τη διαφήμιση στην ιστοσελίδα της ΓΙΩΤΗΣ) και τη διαφήμιση ΦΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗΣ (όχι φαρίνα ό,τι κι ό,τι...μόνο Νέα Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ)

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCwQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D7wF3CM47OPU&ei=1QcVUqX_JoKUhQer24HIDg&usg=AFQjCNGHrdUYg3Svt1TuQ7gC0wosUhoRXw&bvm=bv.50952593,d.bGE

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCwQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D7EWxQFg0GRk&ei=lAgVUtfcG82Shge2x4GIAg&usg=AFQjCNHglZXPRh24fiwfmWs6fm16UcBYOA&bvm=bv.50952593,d.bGE

Άλλες διαφημίσεις ήταν:

-Μια κοπέλα δεν ξέρει τι να ετοιμάσει και αποφασίζει ξαφνικά να φτιάξει κρέμα ΓΙΩΤΗΣ. Σε λίγο μπαίνει μια κυρία στο σπίτι και λέει χαρούμενη: ''Έφτιαξες κρέμα; Μπράβο Γιώτα μου!'' (αν θυμάμαι καλά)

-Άλλη εκδοχή της διαφήμισης αυτής ήταν με ένα αγοράκι που ετοιμάζει κρέμα ΓΙΩΤΗΣ και μπαίνει η μαμά του στο σπίτι και του λέει χαρούμενη: ''Έφτιαξες κρέμα; Μπράβο Γιώργο μου!'' (αν θυμάμαι επίσης καλά)

-Για τη μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ ''Τώρα τις κατσαρόλες κρεμάστε τις ψηλά!''

-Άλλη εκδοχή της Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ η διαφήμιση ''Τώρα τις μαμάδες κρεμάστε τις ψηλά (!)''
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χριστινα τις διαφημισεις των λινκς που παραθετεις τις εχουμε ξαναδει στο σάιτ της ΓΙΩΤΗΣ,στο επισημο καναλι της στο γιουτιουμπ αλλά και στο ποστ29 ,δεν υπαρχει λογος να ξαναπροστεθουν ακομη μια φορα :)

καλυτερα να προσθετουμε διαφημισεις που δεν υπαρχουν στο παρον θρεντ.

Την εκδοχη με την κρεμα ΓΙΩΤΗΣ και τη Γιωτα δεν τη θυμομουν καθολου :thanx2:
 
ακομη μια εντυπη διαφημιση που δεν ξαναειδαμε στο θρεντ

attachment.php
πηγη φωτο

γιωτης.jpg
 
katerinak είπε:
υπαρχει ακομη μια διαφημιση στο youtube ανεβασμενη απ τον nick76604,προκειται για το "ανθος ορυζης ΓΙΩΤΗΣ " στα 01:05 - 01:27 λεπτα του βιντεο ,η συγκεκριμενη δεν υπαρχει στην ιστοσελιδα της ΓΙΩΤΗΣ .Ευχαριστουμε πολυ Νικο!!!!!!!!
μπορουμε να ξαναδουμε στο θρεντ τη διαφημιση αυτη που προερχεται απ το αρχειο του Νικου τον οποιο ευχαριστω πολυ!

[video=youtube;M52O-Qhs6Ys]

 
ΓΙΩΤΗΣ farine lactee :

uploader o rareandmore

ακουγεται και το τραγουδακι, ο Stakovios το θυμοταν σχεδον ολοκληρο,τον συμπληρωσε βεβαια και η Kambia :)
 
Πωωωωωω.... αυτό κι αν είναι blast from the past! Έλειπε από το υλικό που είχε ανεβάσει η Γιώτης. Ώστε 1990 ε;;; Πέραν του ότι δείχνει λίγο παλιότερη, θυμάμαι ότι έπαιζε για κάποια χρόνια.
 
nwntas είπε:
Πωωωωωω.... αυτό κι αν είναι blast from the past! Έλειπε από το υλικό που είχε ανεβάσει η Γιώτης. Ώστε 1990 ε;;; Πέραν του ότι δείχνει λίγο παλιότερη, θυμάμαι ότι έπαιζε για κάποια χρόνια.
Νωντα τη διαφημιση αυτη την εδειχνε σιγουρα και στα τελη 80ς
 
Οπότε καλά το θυμόμουν "Ευχαριστώ το μωρό" σου λέει. Πάντως η φωνή του παιδιού μου έχει χαραχτεί στη μνήμη!
 
Διαφήμιση Φαρίνα Γιώτης (ΕΡΤ2 1983):

cuKiNYgBzJQ8w
 
ευχαριστουμε παρα πολυ Νικο για ολο αυτο το υλικο που μοιραζεσαι μαζι μας :)
 
εντυπωση μου εκανε η διαφημιση με την πιτσα Γιωτης που ανεβασε ο CostasGR στο καναλι του,δεν τη θυμομουν καθολου.Συνηθως αγοραζαμε τουρτες Γιωτης και γκαρνι αλλά ποτε πιτσα


ευχαριστουμε CostasGR
 
Η ΓΙΩΤΗΣ κυκλοφορησε βιβλιαρακι με τιτλο "Το ημερολογιο και διαιτολογιο του παιδιου μου"

attachment.php


πηγη

ο κ.Δημητρης Παπακωστοπουλος γραφει οτι προκειται για βιβλιαρακι υγειας των εκδοσεων της εταιριας ΓΙΩΤΗΣ κι οτι στις τελευταιες σελιδες διαφημιζε τα προϊοντα της,ειχε εκπληκτικα γραφικα με ωραιοτατη γραμματοσειρα.

Μακαρι να μας εδειχνε και φωτογραφιες απ το εσωτερικο του βιβλιαρακιου..

1476121_10152040076683176_2643172757326514663_n.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φοβερή νοσταλγία με τα προϊόντα Γιώτης, μπράβο σε όσους τα βρήκατε! Τα είχα τιμήσει τα περισσότερα, το αγαπημένο μου όμως παραμένει πάντα το άνθος αραβοσίτου. Θυμάμαι ότι μας τα είχαν φέρει και δωρεάν στο σχολείο κάποτε. Από εσάς μαθαίνω βέβαια ότι υπήρχαν και γεύσεις λεμόνι, πορτοκάλι, φυστίκι. Εγώ ήξερα μόνο τα βανίλια, σοκολάτα, μπανάνα, φράουλα, καθώς και τη γεύση καραμέλα που είναι υπέροχη. Αυτή λογικά θα βγήκε πολύ αργότερα.
 
Πίσω
Μπλουζα