Διαφημιστικά ελληνικών ταινιών

Από τότε μπερδεύανε το αναφορικό ό,τι με τον ειδικό σύνδεσμο ότι?

Δώστε Λάουρα στο λαό! Πρέπει να ψάξω την ταινία για Λάουρα (πρωτίστως) και Ντιριντάουα
 
489.jpg
489.jpg
 
Η υπόθεση αυτής της ταινίας του 1960, από το cine.gr

Στον θεσσαλικό κάμπο, ένας πλούσιος γαιοκτήμονας δημιουργεί ανασφάλεια στους αγρότες, όταν φέρνει μια αλωνιστική μηχανή και εκτοξεύει την παραγωγή του σε εξωπραγματικά μεγέθη. Ο αδελφός του κτηματία βγαίνει από τη φυλακή και ζητά το μερίδιο της περιουσίας του, ενώ παράλληλα συκοφαντεί τον Θάνο, τον μηχανικό που βρήκε τη μηχανή. Ο Θάνος, δε, είναι ερωτευμένος με την κόρηη του κτηματία.

Δηλαδή σύμφωνα με τον διαφημιστή, 100% Ελλάδα θα πει απληστία μεγαλοτσιφλικάδων και συκοφαντίες αθώων. Φαντάζομαι βέβαια ότι στο τέλος το καλό θριαμβεύει και ο Φούντας παίρνει τη Βούρτση, εκτός αν παραείναι δράμα η ταινία και έχουμε πτώματα.
 
Μέσα στις 8 φίρμες του κινηματογράφου και θεάτρου της ταινίας "Πόθοι στα στάχυα" και η Αθηνά Τζιμούλη ;)
 
Ναι, μεγάλη αστέρω του κινηματογράφου. Πάλι από το cine.gr βλέπω ότι η κυρία εμφανίστηκε σε 3 ταινίες το 1960, 1 το 1961, 1 το 1962 και μετά πάπαλα. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτή είναι η πλήρης φιλμογραφία της.
 
Τώρα θα έλεγα τίποτε για το "ΠεριπλανΟμενος" αλλά μετά θα με ξανακάνει ταινία ο RIO :wink:

Πρόκειται για την ταινία του 1959 "Οι δοσατζήδες"
 
Αυτή την ταινία έχω αρχίσει να τη βλέπω αλλά την ψιλοβαρέθηκα. Θα πρέπει κάποτε να την τελειώσω για επιμορφωτικούς λόγους.

Πώς είναι έτσι περίεργο το κεφάλι της κυρίας στη δεξιά φωτογραφία? Λες και το έχουνε κολλήσει με μονταζ πολύ ψηλότερα από τη σωστή του θέση
 
Σε ποια ταινία αναφέρεται άραγε το διαφημιστικό;;;

 


529.jpg
529.jpg
 
Iσόβια δεν είναι η ταινία όπου ο Παπαδόπουλος υποδύεται έναν βιαστή; Εκεί δεν έπαιζε ο Μανιάτης...
 
RIO είπε:
Iσόβια δεν είναι η ταινία όπου ο Παπαδόπουλος υποδύεται έναν βιαστή; Εκεί δεν έπαιζε ο Μανιάτης...
Ναι και ήταν ταινία παραγωγής Γιώργος Καραγιάννης και όχι Greca Films
 
Μπα κι εγώ νόμιζα ότι κάτι Λώρενς της Αραβίας και κάτι Μαίρες Πόππινς και παλιότερα κάτι Οσα παίρνει ο άνεμος είχαν κάνει μεγαλύτερη παγκόσμια επιτυχία από το "Νησί της Αφροδίτης" (ταινίας που την έσωζαν κυρίως οι ερμηνείες της ασύγκριτης Παξινού αλλά και της Ζωρζ Σαρρή). Καλά που έχουμε τη διαφήμιση να μας πληροφορεί ότι λάθος νομίζαμε.
 
To Eastman Color, μια δημιουργία της Kodak, υπήρξε μια από τις πρώτες μορφές έγχρωμου φιλμ, αλλά χαντάκωσε αρκετές ταινίες μέχρι τελικά να ξεπεραστεί, μια που δεν είχε τόσο καλή ποιότητα. Ωστόσο δημιούργησε ένα χαρακτηριστικό "στιγμα" στο χρωματισμό μιας ταινίας (βλ. "Καλώς ήρθε το δολάριο").
 
Αυτό το Greca films μου θυμίζει συνεχώς την Κική Γκρέκα :D .
 
Πίσω
Μπλουζα