Είναι υπερεκτιμημένα τα Mac; Εσείς τι πιστεύετε;

Μια και αναφέρθηκε η Dell, συγκριτικά με την Apple πάντα, επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια.

Έχω το Dell Inspiron 15R το οποίο λειτουργώ αποκλειστικά σαν mame machine και για παλιά παιχνιδάκια τύπου Unreal που πολλές φορές μαζευόμαστε και παίζουμε σε lan. Παράλληλα λειτουργεί σαν κατεβαστήρι αν τύχει να χρειαστεί να κατέβει κάτι, (σπάνια άντε κανένα σήριαλ για τη σύζηγο αραιά και που πια) .

Καλό μηχάνημα, αλλά μοιάζει με κινέζικη απομίμηση μπροστά στο Macbook pro. Και φτηνή απομίμιση μάλιστα.

Λέει η Dell ότι η μπαταρία κρατάει 3 και μισή ώρες. 2 και 15 λεπτά το πολύ. Με μόνο το wifi πάνω αναμένο, τίποτε άλλο. Αντίθετα στο 13άρι Macbook η μπαταρία κρατάει άνετα 5 και μισή ώρες με την apple να λέει 5. (7 κρατάει στα μεγαλύτερα) .

Οθόνη: Στο Dell είναι απαράδεκτη. Δεν βλέπεται με τίποτε. Άθλιες γωνίες θέασης και ξεπλυμένα χρώματα. Στο MBP είναι εξαιρετική. Καλύτερη και από την 23'' LG που έχω συνδεμένο το δεύτερο 360 (και παλιότερα το gaming pc).

Θόρυβος: Άστο. Το Dell χαλάει το κόσμο αν το ζορίσεις και ακούγεται ακόμα και αν κάνεις ελάχιστα με τον υπολογιστή. Το MBP είναι αθόρυβο και έχω ακούσει το ανεμιστηράκι του αμυδρά μια φορά που επίτηδες το ζόρισα μέχρι σαδισμού για να δω αν θα κολλήσει. Σιγά και μη κόλλησε.

Μη παρεξηγηθώ. Θεωρώ το Dell ποιοτικό μηχάνημα σε σχέση με άλλα φορητά. Έχουν πέσει στα χέρια μου κάτι Turboflex και κάτι Fujitsu που το Dell μπροστά τους μοιάζει Rolls.

Να το πάμε παραπάνω τώρα: Εκτός από το Inspiron υπάρχει και η επαγγελματική σειρά της Dell. Τα Lattitude, που έχουν απίστευτη ποιότητα κατασκευής, εξαιρετική αντοχή και υλικά. Αλλά ένα απλό i5 με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και απλά χαρακτηριστικά είναι όσο ένα μεγάλο MBP στην τιμή. Οπότε;

Σίγουρα ότι πληρώνεις παίρνεις. Συμφωνώ ότι στην Ελλάδα είναι πανάκριβα, βεβαίως και έπρεπε να είναι 20% , τουλάχιστον, φτηνότερα. Αλλά υπάρχει και η λύση του εξωτερικού για όποιον θέλει και ενδιαφέρεται.
 
Δεν πιστεύω οτι πρέπει να συγκρίνουμε το MBP με τις χαμηλές σειρές άλλων εταιριών. Ίσως να υπήρχε μία σύγκριση με το απλό macbook.
 
Φυσικά και δεν πρέπει, αλλά αφού αναφέρθηκε η σύγκριση και τυγχάνει να λειτουργώ και τα δύο, εδώ είμαστε. Δεν υπάρχει ποιοτικώς στην apple το αντίστοιχο φτηνιάρικο consumer - mainstream product που υπάρχει στις υπόλοιπες εταιρείες. Φυσικά σε όλη τη σύγκριση αφήνουμε απέξω το θέμα του λειτουργικού. Γιατί ακόμα και τα Win 8 iOS θέλουν στην ουσία να γίνουν.

Θα δείξει, έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στον νέο CEO της Apple από ότι στον Jobs. Σίγουρα θα δούμε απίστευτα πράγματα με τους haters να μασάνε μπαλκονόπορτες.
 
Δεν ανέφερα οτι οι Mac Users είναι πρόβατα. Καμία σχέση. Συνειδητοποιημένα αγοράζουν τα προιόντα της Apple.Κανείς δεν τους το επέβαλε με το ζόρι. Άλλοι γιατί πραγματικά μπορεί να είναι εργαλεία της δουλειάς τους, και άλλοι, απλά γιατί τους αρέσει το "φωτεινό" μηλαράκι στο upper case! Δυστυχώς, αυτοί που το χρησιμοποιούν πραγματικά ως εργαλείο, και μπορούν να εκμεταλευτούν τις δυνατότητες του λειτουργικού του συστήματος, και ότι άλλο προσφέρει ,είναι η μειονότητα. Δεν είμαι hater της Apple, το ξαναείπα, είναι η δουλειά μου τέτοια, που καθημερινά εξυπηρετώ και PC και Mac users. Αλλά τί να πώ, ειδικά για τους Mac Users, που αγοράζουν ένα Mac, και μας έρχονται μετά από μερικές μέρες στο τεχνικό μας τμήμα,και μας ζητάνε να τους κάνουμε εγκατάσταση Windows;;; Γι'αυτούς τί σχόλιο μπορούμε να κάνουμε; Και δεν είναι 1 και 2... είναι πολλοί!

Παιδιά,μην κρίνετε όλους τους Mac users, βλέποντας το πως "δουλεύετε" τον Mac σας εσείς οι ίδιοι! Οι περισσότεροι μέσα σε αυτό το Forum ξέρουμε τί θέλουμε από τον υπολογιστή μας.

Και ο φίλος Pooky που πραγματικά ξέρω οτι για αυτόν είναι εργαλείο αλλά και ο φίλος Shock σίγουρα δεν ανήκουν στην κατηγορία των χρηστών που αναφέρω παραπάνω...αλλά σαν τεχνικός σε Helpdesk εταιρείας που εμπορεύεται και PC και Macs, επιτρέψτε μου να γνωρίζω κάτι παραπάνω για τις κατηγορίες των χρηστών και το πως αυτοί συμπεριφέρονται σε τυχόν πρόβλημα του υπολογιστή τους.
 
Σταμάτη ο καθένας δημιουργεί μια εικόνα με βάση αυτά που βλέπει τριγύρω του, όμως η εικόνα είναι αυτή είναι παραμορφωμένη λόγω του μικρόκοσμου μας.

Μπορεί στην ψαροκώστενα να ισχύει αυτό που λες, η ερώτηση όμως είναι άλλη. Θα κρίνεις εσύ και εγώ ένα προιόν με βάση ποιους βλέπεις ή πως βλέπεις να το χρησιμοποιούν οι τριγύρω σου; Εγώ προτιμώ να έχω άποψη από μακρά χρήση των μηχανημάτων, από έρευνες που γίνονται παγκοσμίως και όχι τοπικιστικά σε μια γωνιά του πλανήτη που έχει και κάποιες "ιδιομορφίες".

Εμείς εδώ έχουμε μάθει να κρίνουμε με τη λογική, "όποιος αγοράζει κάτι που εμείς δεν μπορούμε, το κάνει για φιγούρα ή δε ξέρει τι του γίνεται ή...ψάχνουμε ένα λόγο τέλος πάντων γιατί το έκανε".

Αυτό χωρίς να θέλω να πίσω κανέναν για την γνώμη μου ΔΕΝ πρέπει να γίνεται. Αν κάτι είναι καλό θα πρέπει να κρίνεται όσο γίνεται πιο αντικειμενικά και ο αγοραστής στο τέλος να βάζει τα υποκειμενικά του κριτήρια. Το αν είναι ακριβό ή όχι είναι θέμα καθαρά της τσέπης του καθενός. Βλέπει όλα τα στοιχεία, τις απαιτήσεις/ανάγκες του και αποφασίζει μόνος του.

Κάποιοι κάνουν το... "γνωστό" παξιμάδι για να τα αγοράσουν γιατί έχουν διαφορετικά κριτήρια από τα δικά μας τα οποία δεν είναι πάντα κουκιά να τα μετρήσουμε.

Επίσης αδυνατούμε πολλές φορές να κατανοήσουμε ότι αυτά τα προιόντα δεν είναι για όλους μας. Υπάρχουν πάρα πολλοί που κάνουν το "βήμα" να περάσουν στην άλλη όχθη αλλά δεν τους αρέσει αυτό που αντικρίζουν. Το OSX δεν είναι πανάκια, όταν έχεις μάθει ένα συγκρεκριμένο τρόπο χειρισμού (Windows) το OSX θα σου φανεί "περίεργο". Μια μερίδα κόσμου γυρίζει "πίσω" εγκαθιστώντας τα Windows στο Mac γιατί δεν μπορεί να αλλάξει συνήθειες.

Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό, πόσο μάλλον όταν πλέον τα windows είναι ένα αρκετά καλό λειτουργικό σύστημα.
 
Τι ωραιος μεστος λογος ,παντα με επιχειρηματα και ποτε χωρις να προσβαλει κανεναν....θα ηθελα να εχεις ενα φορουμ μονος σου,μακρια απο μας.


Εισαι σε αλλη κλαση.
:thumbup:
 
Μα, όπως έχουν πεί και άλλοι φίλοι, στην Ελλάδα ζούμε (ακόμα!), Έλληνες είμαστε (ακόμα!!), και την Ελληνική αγορά ζούμε (ακόμα!!!).

Για την αντιμετώπιση λοιπόν από την Apple,στην Ελλάδα θα μιλήσουμε.

Αν και...δεν υπάρχουν και μεγάλες διαφορές στο εξωτερικό...

Στην Κίνα, τί έγινε με τα iPhone; Μήπως είναι και αυτό μικρό το δείγμα;

Μπορεί να γελάσετε, αλλά, δεν θυμάμαι σε ποιό επισόδειο των Simpsons,κοροιδεύει την Apple, και λέει ακριβώς αυτά που λέμε και εμείς εδώ...
 
Προβολή συνημμένου 46737

Aς ελαφρυνουμε λιγο το κλιμα mode on

Is that an iPhone? Bill Gates' daughter holds what looks suspiciously like an Apple device as Microsoft's first family enjoys festive break Down Under

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2080178/Is-iPhone-Bill-Gates-daughter-holds-looks-suspiciously-like-Apple-device-family-enjoys-festive-break-Down-Under.html#ixzz1nOVhBjGJ

Aς ελαφρυνουμε λιγο το κλιμα mode off
 
Aardvark είπε:
Τι ωραιος μεστος λογος ,παντα με επιχειρηματα και ποτε χωρις να προσβαλει κανεναν....θα ηθελα να εχεις ενα φορουμ μονος σου,μακρια απο μας.
Βρε άντ' από δω!

Stanfromgreece είπε:
Μα, όπως έχουν πεί και άλλοι φίλοι, στην Ελλάδα ζούμε (ακόμα!), Έλληνες είμαστε (ακόμα!!), και την Ελληνική αγορά ζούμε (ακόμα!!!).Για την αντιμετώπιση λοιπόν από την Apple,στην Ελλάδα θα μιλήσουμε.

Αν και...δεν υπάρχουν και μεγάλες διαφορές στο εξωτερικό...
Υπάρχουν τεράστιες. Εμείς επειδή δυσκολευόμαστε για τα βασικά, απαξιώνουμε πολύ εύκολα κάτι, δίνοντας του άλλη ιδιότητα.

Stanfromgreece είπε:
Στην Κίνα, τί έγινε με τα iPhone; Μήπως είναι και αυτό μικρό το δείγμα;
Χαίρομαι που φέρνεις αυτό το παράδειγμα. Η Κίνα λοιπόν είναι κάτι εντελώς ξεχωριστό και χαίρει μελέτης και ανάλυσης.

Η Κίνα έχει δύο ταχύτητας. Του εργάτη και του ευνοούμενου από το σύστημα. Ως εργάτης δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα καλά-καλά για τα προς το ζην, όχι για το iPhone. Ως ευνοούμενος όμως μπορείς να πληρώσεις κάποιους να πάνε να σταθούν στην ουρά στην άλλη άκρη του κόσμου για να περιμένουν αυτοί αντί για σένα.

Είχα διαβάσει κάπου ότι τα περισσότερα activations στα iOS devices τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας τους γινόντουσαν στην Αμερική και αμέσως μετά στην Κίνα. Στην Κίνα όπου δεν τα εμπορευόντουσαν μέχρι πριν κάνα μήνα! Υπάρχει πολύς κόσμος στην Κίνα των δισεκατομμυρίων που μπορεί να αγοράσει πιο ακριβά, ενώ ταυτόχρονα δίπλα του δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα σε απάνθρωπες για τα πρότυπα μας συνθήκες.

Stanfromgreece είπε:
Μπορεί να γελάσετε, αλλά, δεν θυμάμαι σε ποιό επισόδειο των Simpsons,κοροιδεύει την Apple, και λέει ακριβώς αυτά που λέμε και εμείς εδώ...
Η ανάγκη στοχοποίησης που συζητιέται έχει όνομα. Nike effect.

Το χρησιμοποιούν για να δείξουν πόσο εύκολα ο κόσμος γυρίζει τα πυρά του στον ισχυρότερο για να δείξει την δυσαρέσκεια του προς το σύστημα ή στην περίπτωση αυτή να βγάλει γέλιο.

Παράδειγμα:

Βλέπουμε στις ειδήσεις για τους ανθρώπους που σκοτώνονται στα εργοστάσια της Foxconn που φτιάχνουν τα προιόντα της Apple. Όχι της Dell, ούτε της Sony, ούτε της HP και άλλων που απασχολούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Ο κόσμος όμως για να βγάλει από μέσα του την αγανάκτηση θέλει να δείξει πόσο διαφοροποιήται από τους υπόλοιπους. Αυτούς που δε σκέφτονται τους Κινέζους που πεθαίνουν στα εργοστάσια όσο βολτάρoυν μέσα στα Apple Stores.

Όταν από το "άγνωστος μεταξύ αγνώστων" πριν 10 χρόνια φτάνεις να έχεις κοντά 100δις αδιάθετα (ασχολίαστο γιατί δεν είναι έτσι) σίγουρα θα συγκεντρώσεις και τα πυρά πάνω σου.

Εδώ διαβάζουμε "ειδήσεις" σαν κι αυτές που ανέφερε πιο πάνω ο Βαγγέλης που φυσικά δεν έχουν καμία επαφή με τη πραγματικότητα και γράφονται μόνο και μόνο για να προκαλέσουν με τη διαφορά του φτωχού, στην προκειμένη περίπτωση εμάς και του πλούσιου (Apple).
 
Καλα ποσο πια στοιχιζουν στην Ελλαδα? Στην Αγγλια ειναι καπως πιο ακριβα αλλα οχι τοσο εξωφρενικα. Δηλαδη αν κατσω σε καφε στην Ελλαδα με Μακ θα με κοιταν σαν ᾽᾽προβατο᾽᾽, ᾽᾽νεοπλουτη᾽᾽ και αλλα σχετικα? Τον πρωτο Μακ τον πηρα γυρω στα 600 ευρω το 2004 και αντεξε μεχρι και τωρα με αλλαγη σκληρου στα 200 ευρω μετα απο 5 χρονια. Τοσο παραλογο ειναι αυτο? Ο καινουργιος ναι, ηταν ακριβος αλλα οντως τον χρησιμοποιω για δουλεια και αισιοδοξω να αντεξει το ιδιο. Κοιτα να δεις τι μαθαινει κανεις...
 
Την προηγουμενη σελιδα κοιταξε - υπαρχει αναφορα για τιμες εδω και εξω.
 
Βασικά αντί να μπω σε όλο αυτό τον κυκεώνα μηνυμάτων, θα είχα καθαρίσει με εναν τιμοκατάλογο. "Ενα iMac 27άρι στο πέντε! Εφτασέι!" :D
 
Τι γκρινιάρης! Πω πω πω ...
 
Αν το ερώτημα ήταν "ποιοί είναι οι πιο υπερεκτιμημένοι υπολογιστές;", η απάντηση ίσως να ήταν και ομόφωνη, ότι είναι τα Mac.

Αν εξαιρέσουμε ειδικές ή συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως π.χ. γραφίστες, δεν έχω δει εταιρίες, τράπεζες, επαγγελματίες κ.ο.κ. να επιλέγουν Mac και ο λόγος είναι το κόστος. Όπως υπερεκτιμημένο είναι και ένα PC με Windows που κοστίζει τα ίδια λεφτά με ένα Mac.

Από κει και πέρα, αν κάποιος αποφασίσει να αγοράσει Mac, δεν είναι "πρόβατο", εκτός κι αν ο κύριος λόγος είναι η μόστρα (όπως ισχύει για ο,τιδήποτε).
 
Mac-αβριο μηχάνημα..... που έχεις κάνεις τόσο κόσμο να σε μισεί επειδή σχεδόν η μίση υφήλιος σε έχει αγοράσει ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ...... μιας που είσαι και υπερεκτιμημενο μηχάνημα..... :D
 
Καλησπέρα σας, είμαι αρκετό καιρό εγγεγραμμένος αλλά παρακολουθώ μόνο και κατεβάζω κανένα PDF (User/Pixel). Καλή δουλειά παιδιά. Παιδιά, έχω κάνει μόνο μερικά post δυστυχώς...

Αν και δεν έχω ούτε είχα ποτέ ένα Mac, να πω ότι το μυστικό της επιτυχίας τους είναι στον επεξεργαστή και στο λειτουργικό. Ο επεξεργαστής ενός Mac, χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία μέσα στην Cache του (registers, instructions, interrupts). Γι αυτό και τα 2 GHz του Mac, αποδίδουν πολλαπλάσια από τα 2 GHz των PC.

Το λειτουργικό του επίσης:Βασίζεται περισσότερο στο BSD. Η φιλοσοφία του δηλαδή είναι περισσότερο UNIX όπως: Φτιάξε εφαρμογές για να κάνουν μια συγκεκριμένη εργασία μόνο, αλλά να την κάνουν καλά.

Τα περιφερειακά και το υπόλοιπο υλικό είναι ίδια. Ούτε η μνήμη κάνει την διαφορά, ούτε οι δίσκοι και η κάρτα γραφικών. Αλλά ο επεξεργαστής δεν είναι ίδιος με ενός PC.

Γι αυτό και τα λειτουργικά και τα προγράμματα των PC, δεν τρέχουν σε ένα Mac. Ούτε το αντίθετο γίνεται. Ένας Mac δεν αναγνωρίζει οδηγίες προς τον επεξεργαστή, από ένα πρόγραμμα PC. Έχουν διαφορετική γλώσσα μηχανής για να το πω πιό λιανά. To OS των Mac είναι ένας κλώνος του UNIX (όπως και το Linux/BSD), αλλά ανεξαρτητοποιημένο από το προλαλήσαν. Έχει δικά του ports (αποθετήρια).

Αυτά κάνουν τη διαφορά, και αυτά δεν τα κάνουν συμβατά με ένα PC. Για να μετατρέψει κάποιος ένα πρόγραμμα από PC σε Mac πρέπει να το ξαναγράψει από την αρχή.

Τώρα, γιατί να πάρω Mac:

Ή μάλλον να το πώ αλλιώς, για ποιόν χρήστη προορίζεται ένας Macintosh. Τα Mac προορίζονται για συγκεκριμένες εφαρμογές. Δηλαδή, δεν υπάρχουν όλα τα προγράμματα των PC σε έκδοση για Mac. Οπότε το software για έναν Mac είναι περιορισμένο σε σχέση με τα Pc. Άρα Mac παίρνει, ένας που ξέρει ότι θα χρησιμοποιεί 2-3 συγκεκριμένα προγράμματα, και ξέρει ότι υπάρχουν και τα 3 σε έκδοση για Mac. Π.χ. Επεξεργασία ήχου, επεξεργασία εικόνας, Flash animation.

Εν κατακλείδι, να συμπληρώσω ότι για υλικά κατασκευής δεν ξέρω, αφού ποτέ δεν είχα Mac. Αλλά φαντάζομαι ότι, ότι θα είναι και καλό ποιοτικά για να κάνει 2 χιλιάρικα.

Φιλικά, Κώστας
 
Φίλε KotsosKorgo δεν ισχύει αυτό ακριβώς.

Οι Mac έχουν φύγει πολλά χρόνια από τους PowerPCs και πλέον χρησιμοποιούν x86 τεχνολογία. Επίσης ένα πρόγραμμα δεν ξαναγράφεται από την αρχή για να τρέξει σε άλλη πλατφόρμα. Οι περισσότεροι που σέβονται τον εαυτό τους έχουν το "business logic" γραμμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι cross platform.

Εκεί που αλλάζει, όπως π.χ στο GUI είναι το θέμα. Για παράδειγμα στα windows κάποιος χρησιμοποιεί το MFC για το γραφικό κομμάτι και στα Mac το Cocoa δύο εντελώς διαφορετικές τεχνολογίες.

Και όχι το OSX δεν είναι κλώνος του Unix όπως το Linux. Είναι Unix certified. Επίσης δεν συμφωνώ με την πρόταση

Η φιλοσοφία του δηλαδή είναι περισσότερο UNIX όπως: Φτιάξε εφαρμογές για να κάνουν μια συγκεκριμένη εργασία μόνο, αλλά να την κάνουν καλά.
Το ίδιο ισχύει σε όλες τις πλατφόρμες (και στα Windows).Και όχι δεν βασίζεται ακριβώς στο BSD. Είναι λίγο πιο πολύπλοκα τα πράγματα. Mach kernel με στοιχεία BSD από πάνω, είναι ένα υβριδικό λειτουργικό σύστημα.

Επίσης το software σε σχέση με το PC (Windows) είναι περιορισμένο περισσότερο στα παιχνίδια, emulators κλπ. Τα περισσότερα προγράμματα που χρησιμοποιεί η πλοιοψηφία υπάρχουν, ακόμα και το MS Office.

Τα 2-3 προγραμμάτα στον ήχο και στην εικόνα κάνουν κάποιον να πάει σε Mac όχι γιατί δεν υπάρχουν στα Windows, αλλά γιατί το OSX είναι η κύρια πλατφόρμα ανάπτυξης. Στη μουσική για παράδειγμα υπάρχει αυτή η τεχνολογία του Core Audio που είναι ενσωματωμένη στο λειργουργικό αντί των ASIO που είναι κάτι "εξωτερικό" στα Windows και κάνει τη συνταγή να "δένει" καλύτερα.

Το ίδιο και στην εικόνα. Αν είσαι γραφίστας και θέλεις πολύ ισχύ δεν θα πας στα Windows αλλά σε ένα Mac Pro με 12 πυρήνες και το Grand Central Dispatcher μέσα στο λειτουργικό, που θα εκμεταλευτεί καλύτερα τους πυρήνες από ότι η κλασσική λύση των threads στα Windows και στα λοιπά Unix.

Οι εταιρίες λοιπόν βλέπωντας τις τάσεις βγάζουν τις εφαρμογές τους και για τις 2 πλατφόρμες αλλά σαν κύρια, γιατί εκεί είναι η πλοιοψηφία, δίνουν το βάρος στο OSX.
 
bspus είπε:
Δεν θα σου λυθει η απορια φιλε. Το ερωτημα ειναι παρομοιο με αντιστοιχα για αυτοκινητα. Γιατι να παρεις ακριβο ενω και το φθηνο τσουλαει η γιατι η ταδε μαρκα στα 2000 κυβικα ειναι τοσο πιο ακριβο απο αλλο αντιστοιχο στα ισια κυβικα.
Προσωπικα παντα ημουν απολυτα ικανοποιημενος με τα PC. Μεταξυ windows και linux οι αναγκες μου ικανοποιουνται στο 100%. Το OSX το εχω δουλεψει λιγο αλλα ποτε δε με τραβηξε.

Δεν μπορω ομως να παραβλεψω οτι αρκετοι φιλοι, εμπειροι απο PC βρισκουν κατι σε αυτο που δε βρισκουν στα κανονικα (γιατι πλεον ολα ειναι) PC. Δεν ειναι μονο το λογοτυπο, το design και η ποιοτητα κατασκευης, αν και ολα παιζουν το ρολο τους. Στο κατω κατω μπορει και απλως να ειμαι αγουστος στα PC οπως ειμαι στο ντυσιμο και στα αυτοκινητα, αλλα το θεωρω μαλλον πλεονεκτημα
bspus συμφωνώ απόλυτα.

και εγω δεν εχω χρησιμοποιήσει mac , αλλά λόγω εργασίας ( IT Manager σε μια παραγωγική εταιρία - έχω να κάνω με υπολογιστές , δίκτυα και επικοινωνίες ) κάνω εξ'ισου καλά την δουλείας μας με pc μεσαίου κόστους και Linux σε μεγάλο μέρος της εταιρίας ....

Εαν δούλευα σε εταιρία παραγωγής εντύπων ή αρχιτεκτονικό γραφείο τότε θα είχα να συγκρίνω osx και linux.
 
kotsoskorg είπε:
Αν και δεν έχω ούτε είχα ποτέ ένα Mac, να πω ότι το μυστικό της επιτυχίας τους είναι στον επεξεργαστή και στο λειτουργικό. Ο επεξεργαστής ενός Mac, χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνολογία μέσα στην Cache του (registers, instructions, interrupts). Γι αυτό και τα 2 GHz του Mac, αποδίδουν πολλαπλάσια από τα 2 GHz των

Φιλε kotsoskorg θα διαφωνήσω κι εγω μαζί σου καθώς πλέον οι επεξεργαστες των Macintosh είναι πανομοιοτυποι με αυτούς των pc. Η intel δεν έχει δώσει ούτε κάνω κάποια ειδική έκδοση.

Δες κι εδω http://www.hardmac.com/articles/335/page8

Για το λειτουργικό με κάλυψε ο shock

Sorry για το off topic!
 
Πίσω
Μπλουζα