Είναι υπερεκτιμημένα τα Mac; Εσείς τι πιστεύετε;

Αντωνη, είσαι εσύ απ'αυτούς που ξημέρωσαν μπροστά απο ενα Apple store για να παρουν το τελευταίο iPhone; Δε νομίζω. Αν καποιος πει ότι οι ΙΤήδες παίρνουν πολλά λεφτά για ενα φορμάτ και είναι αλήτες κλπ κλπ θα πρέπει να τους υποστηρίξω;;; Οχι, αφου δίκιο θα έχεις! Ε, κατι τετοιο εννοώ. Κι εγώ θα ήθελα να εχω Apple, αλλα θα το αγόραζα μονο αν είχα τα λεφτά πρώτον και δευτερον αν το κόστος δεν ήταν πανω από ενα 1000ρικο, ακόμα κι αν τα είχα τα λεφτά για παραπάνω. Αναφερόμουν στο πώς η Apple κατεφερε για 8η χρονια να παίρνει βραβείο και στο πως την καναμε να πει ότι μπορεί να μας αγοράσει αν θελει και να της περισσέψουν και χρήματα!!! Ποιοί την καναμε; Αυτοί που σκοτωνόμαστε ποιός θα πρωτοπάρει το επόμενο μοντέλο της!!! Αυτό εννοώ, δε βαζω ταμπέλες! Οι ταμπέλες εχουν μπει μονες τους!! Αν καποιος κυκλοφοράει με ενα φτιαγμένο Saxo, την ταμπέλα του ΧΨΖ εμείς του τη βάζουμε; Αυτός τη βαζει!! Δεν ξερω αν με καταλαβες....

ΥΓ. Ολη μου η αντίρρηση είναι ΜΟΝΟ στο κοστος και τίποτε αλλο!! Αν μπορούσα να αγοράσω apple δίνοντας ενα σακί ελιές, αυριο το πρωί θα αγόραζα, αλλα δυστυχώς καθημερινά ιδρώνω για ενα κομμάτι χαρτί που είναι το μονο που μπορεί να μου παρει Mac αλλα που λόγω και της εποχής δε θα το εδινα με τίποτα γιατί θεωρώ ότι κανω πολύ καλά τη δουλειά με πολύ φθηνότερο hardware.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρε παιδια κανενας δεν ειπε τους κατοχους Mac προβατα τα γουστα ειναι γουστα εννοοιται αυτο.Το θεμα ειναι το εξης,ας κανει καποιος τον κοπο να δει τα δυο λαπτοπ που εβαλα στην αρχη του θεματος και να με πει απλα για ποιον λογο θα προτιμουσε το mac των 2000 ευρω αντι του Dell των 1000 ευρω που εχει και κΛητερη καρτα γραφικων και καλητερη οθονη και σε ολα τα αλλα ειναι ιδιο με το mac.Aν με πει οτι θα το παρει γιατι δεν εχει φωτακια η καλητερο πλαστικο κτλ και οτι ετσι γουσταρει στην τελικη και το περνει τοτε με καλυπτει γιατι οπως ειπα τα γουστα ειναι γουστα.Αν ομως καποιος αγοραζει με βαση το hardware,την ισχυ κτλ στην καλητερη δυνατη τιμη ποιος ο λογος να παρει το Mac απο το Dell;
 
Παίδες, ας μη ξεφύγουμε, οκ; Δε μπορούμε να συμφωνουμε σε όλα. Το θρεντ είναι σαν Αμιγκα vs πAtari, δε θα βγει ακρη αν παρουμε πλευρές και αρχίζουμε να πεταμε πετρες σα μικρα παιδιά. Αν εθιξα καποιον, δημοσίως ζητώ συγνώμη. Οσοι με κσέρετε, καταλαβαίνετε ότι δεν έχω πρόθεση. Αλλωστε ποτέ δε μπορώ να "δείξω" καποιον αν δεν τον εχω μπροστά μου, και από μακριά το θεωρώ ανανδρο να το κανω υπο την προστασία ενός μονιτορ.

Ολα καλα... Ντων;;; (noxrider αυτή τη φορά, οχι shock:D)
 
Το λύσαμε το θέμα Νίκο.

Δεν πρόκειται να ξανα-απολογηθώ γιατί χρησιμοποιώ Macs,ούτε επειδή έχω ένα ακριβό desing αυτοκίνητο(σε καμία περίπτωση φτιαγμένο Saxo),ούτε επειδή θέλω να αγοράσω μια Ducati Multistrada 1200 (ακούς Μαριάννα?)

Να είστε όλοι καλά.

Πάω για jogging...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομίζω ότι το θέμα έλαβε τέλος. Αντώνη, μην κάνεις έτσι ρε συ, σε παρακαλώ.

Όλοι όταν κάνουμε λάθος, ζητάμε συγνώμη.

Σημ. Θα αφήσω προς στιγμήν τα offtopics για να μη χαλάσει ο ρους της συζήτησης, αλλά ενημερώνω ότι θα διαγραφούν.

Μη με στεναχωρείτε ρε σεις! :(

[edit] Σας ευχαριστώ! Πολύ! :flower:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπον, στο θεμα μας...
 
Rygar είπε:
Λοιπον, στο θεμα μας...








gatesjobssaber.png


Just press "PLAY GAME!" :D

http://www.piculous.com/funny-lightsaber-game-duel-bill-gates-vs-steve-jobs/
 
Επι του θεματος λοιπον

Οπως εγραψα και προηγουμενα - ειναι διαφορετικο πραγμα η εμπειρια που "ζει" ο Αμερικανος πελατης της Apple απο αυτον της Ελλαδας ή του Μπαγκλαντες.

Η Ελληνικη εμπειρια λοιπον ξεκιναει απο την αγορα του μηχανηματος.

Το MC814 κοστιζει στο ΠΛΑΙΣΙΟ 2440 ΕΥΡΩ !

Στο site της Apple - με τις ιδιες προδιαγραφες (προσθεσα CPU & καρτα γραφικων)- κοστιζει 2299 ΔΟΛΑΡΙΑ ! (1707 ΕΥΡΩ !)

Η διαφορα ειναι 733 ΕΥΡΩ ...

Το ποσο αυτο δεν βγαινει ουτε προσθετοντας 23% ΦΠΑ ουτε με κανεναν νομιμο συντελεστη κερδους.

Δεν θα χαρακτηρισω τους Ελληνες πελατες της Apple - και εχει δικιο ο nox - οτι γουσταρεις παιρνεις και λογαριασμο δεν δινεις σε κανεναν. Αλλα αυτο δεν καταργει το γεγονος οτι το μηχανημα ειναι υπερ του δεοντος κοστολογημενο στην Ελλαδα - ισως να ακροβατει και στα ορια της νομιμοτητας.

Τα καλα ομως ερχονται αμεσως μετα.

Η γνωστη απαντηση οταν καποιος αναφερει την ελλειψη υποστηριξης/ανθρωπινου service και τιμων/αντιπροσωπειας ειναι το ποσο καλα ειναι τα πραγματα στην Αμερικη και στην Αγγλια (ενω την ιδια στιγμη παραδεχονται το χαλι στην Ελλαδα). Καμια αντιρρηση - οπως προανεφερα στο Νιου Τζερσευ και στο Λονδινο τα πραγματα μπορει να ειναι εξαιρετικα - κοκκινο χαλι, φονταν, αλλαγη συσκευης λογω σκονης κλπ κλπ.

Οταν ομως χαλασει ο mac εδω - δεν θα παω στο Σιτι του Λονδινου για σερβις. Θα παρω τηλεφωνο το τμημα σερβις του μαγαζιου που το αγορασα και τοτε αυτα που ειπε ο Σταν (βασικα ο εφιαλτης που περιεγραψε) γινεται πραγματικοτητα.

Και στη δικη μου δουλεια επαιζε για χρονια ενας powermac με διπλες CPU και ολοι λεγαμε το ποσο καλο μηχανημα ηταν - μεχρι που παρουσιασε βλαβη και εγκαταλειφθηκε λογω κοστους επισκευης. Οχι οτι δεν υπηρχαν τα λεφτα για αυτο - αλλα γιατι η κοροιδια εχει και καποια ορια.

Δεν κανω συγκρισεις με windows pc μηχανηματα - ουτε με λειτουργικα - ουτε με ποιοτητα κατασκευης - απλα λεω οτι η Ελληνικη Apple εμπειρια απεχει παρασαγγες απο αυτην που βιωνουν καποιοι αλλοι και πρεπει να συνυπολογιστει στο αν τελικα αυτο το μηχανημα ειναι υπερτιμολογημενο και τελικα υπερεκτιμημενο.
 
Συ είπας κι εγώ δεν εχω να συμπληρώσω κάτι. Με καλυπσες 100%.
 
Stanfromgreece είπε:
Εγώ λόγω της δουλειάς μου, έρχομαι καθημερινά σε "επαφή" τόσο με χρήστες iMac Και Macbook όσο και με χρήστες PC και μαθαίνω και καταγράφω τα προβλήματα που τους παρουσιάζονται.Τελαυταία τα iMac έχουν όλα ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Σκοτείνιασμα στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης! Και ενώ η Apple το γνωρίζει σαν πρόβλημα, αν έχει περάσει το 1 έτος της εγγύησης (άλλο αίσχος αυτό!), την τρώς κανονικά, και ενώ πρόκειται για αστοχία υλικού!

Ποιός είπε οτι τα Apple βγάζουν λιγότερα προβλήματα; Εγώ μπορώ και τα βλέπω σε ποσοστά ανά πωλήσεις! Έχουν περίπου το ίδιο failure rate με όλες τις άλλες μάρκες. Επί πλέον, οι αγοραστές τους (εξαιρείται ο φίλος Pooky!) φέρονται λες και έχουν αγοράσει την Rolls Roys των υπολογιστών, και απαιτούν και ειδική μεταχειρηση (αν είσαι και Παπάς, με την αράδα σου θα πάς!).

Άλλη "αλητεία" της αντιπροσωπείας είναι πως ΔΕΝ δίνει ανταλλακτικά, ώστε να επισκευάσει τον υπολογιστή κάποιος 3ος! Έτσι πρέπει αναγκαστικά να τρώς στην μάπα, υπέρογκες χρεώσεις για εργασία! Πχ, για αντικατάσταση HDD, εκτός του υλικού (160? για 500gb!!!) χρεώνουν και 120? εργασία!

Μπορώ να πώ ότι με έχει καλύψει σχεδόν σε όλα ο φίλος "σαγώνιας" Rygar! :flower:
Το πρόβλημα της οθόνης φίλε stan ήταν μέχρι τα αρχικά μοντέλα του 2011. Το δικό μου ήταν 2010 και παρουσίασε το πρόβλημα σε δυο μήνες, το είχα πάρει μτχ και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μου είχε πει ότι ήδη την είχε αλλάξει δύο φορές. Δεν είχε apple care. Πουλήθηκε όμως άνετα.

Στο νέο mid 2011 iMac που έχω σπίτι (το mini πήγε στο μαγαζί και λειτουργεί 18 ώρες σερί κάθε μέρα τουλάχιστον θα σου πω σε κανένα 6μηνο εντυπώσεις) 9 μήνες σκληρής χρήσης δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Αν τώρα, σε 2 χρόνια και 3 μήνες βγάλει το πρόβλημα, θεωρώ ότι έχει βγάλει τα λεφτά του. Φυσικά θα κοιτάξω να βρω μτχ οθόνη από καμμένο μηχάνημα και θα κάνω την αλλαγή μόνος μου. Εδώ το κόστος μειώνεται εξαιρετικά, αλλά ελάχιστοι θα το έκαναν αυτό.

Δεν αμφιβάλω ότι έχεις αντιμετωπίσει τα πάνδεινα από apple users. Αλλά την ίδια δουλειά που κάνεις την έκανα κι εγώ, το τι έχω δει από pc users δεν λέγεται. Παντού υπάρχουν άσχετοι και σχετικοί.
 
Τωρα που θα ρθει απο δω η Μαριανα, να δω τι θα της πεις :D
 
ChrisTOS είπε:
Θα έλεγα όχι! :) Ή μιλάμε για την Apple, οπότε είσαι στο σωστό θρεντ, ή αν θες να μιλήσεις για Amiga υπάρχει το αντίστοιχο υποφόρουμ!

Ευχαριστώ!
 
Κοίτα, μπορώ να το αναλύσω. Παρατηρώ πάρα πολλές ομοιότητες. Για παράδειγμα και τα δύο μηχανήματα είναι πολύ ακριβά για αυτά που προσφέρουν, επίσης για μεγάλο ποσοστό των χρηστών τους είναι "the best thing since sliced bread". Φυσικά έχουν και διαφορές, όπως το ότι η Amiga είχε ορισμένες πραγματικές καινοτομίες.

Είμαι on topic ?
 
metalcandyman είπε:
Ρε παιδια κανενας δεν ειπε τους κατοχους Mac προβατα τα γουστα ειναι γουστα εννοοιται αυτο.
Κι όμως είπαμε, 2-3 σελίδες πίσω :)

metalcandyman είπε:
Το θεμα ειναι το εξης,ας κανει καποιος τον κοπο να δει τα δυο λαπτοπ που εβαλα στην αρχη του θεματος και να με πει απλα για ποιον λογο θα προτιμουσε το mac των 2000 ευρω αντι του Dell των 1000 ευρω που εχει και κΛητερη καρτα γραφικων και καλητερη οθονη και σε ολα τα αλλα ειναι ιδιο με το mac.
Με την λογική σου δηλαδή ένας υπολογιστής είναι το σύνολο των εξαρτημάτων του. Όπως ένας πίνακας ζωγραφικής είναι ο κανβάς και μερικά κουτιά χρώμα. Ή αν εγώ και εσύ έχουμε τα ίδια υλικά θα φτιάξουμε το ίδιο γλυκό για να μπω και στα χωράφια σου :)

Προφανώς και καταλαβαίνεις ότι δεν ισχύει αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους που τους είπα πάμπολες φορές πιστεύω :D

Θα πω όμως κάτι για άλλη μια φορά γιατί βλέπω ότι δεν γίνεται κατανοητό. Αυτός ο πόλεμος τιμών γιατί περι αυτού πρόκειται και όχι υγιή ανταγωνισμού, έχει ρίξει έξω πολλά καράβια, αν θέλετε να σας θυμίσω, ποιος αγόρασε την Amiga Inc και που είναι τώρα ή δείτε που είναι σήμερα η Dell και που ήταν πριν 10 χρόνια. Το laptop αυτό προφανώς και δεν έπρεπε να κοστίζει 1000 αλλά παραπάνω, δε ξέρω πόσο αλλά όταν η Acer σου λέει ότι παλεύει για 2.3%, είναι το λιγότερο τραγικό! Αν σας φαίνονται πολλά τα 21.5% της Apple, τι να πω...

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε επιλογή σήμερα αλλά δεν θα έχουμε αύριο έτσι όπως πάνε. Και το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι όλοι παίζουν με τα ίδια χαρτιά. Όσο οι διαφορές τους βρίσκονται στο design και όχι στο hardware / software θα είναι πόλεμος μέχρι να πεθάνει και ο τελευταίος. Κερδισμένοι σ' αυτήν την μάχη υπάρχουν. Η Intel που πουλάει τα chipάκια και η Microsoft που πουλάει το λειτουργικό σε όλους.

Δες τώρα την άλλη όχθη. Υπάρχει κάποιος άλλος που έχει πρόσβαση στο λειτουργικό, βασικά το φτιάχνει ο ίδιος και το έχει κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απλός ο χειρισμός του υπολογιστή για όλους και ταυτόχρονα να σου δίνει πολλές δυνατότητες. Ξεχωρίζει δηλαδή από την τους υπόλοιπους σε αυτούς τους τομείς.

Δείτε στη Google τι γίνεται. Ενώ η Apple είναι ίσως ο μεγαλύτερος "εχθρός" της, η πλοιοψηφία των developers της χρησιμοποιούν Apple προιόντα! Λέτε και αυτοί να είναι πρόβατα; Λέτε μερικά από τα μεγαλύτερα μυαλά της πληροφορικής να έχουν "δαγκώσει" το μήλο; :)

metalcandyman είπε:
Aν με πει οτι θα το παρει γιατι δεν εχει φωτακια η καλητερο πλαστικο κτλ και οτι ετσι γουσταρει στην τελικη και το περνει τοτε με καλυπτει γιατι οπως ειπα τα γουστα ειναι γουστα.Αν ομως καποιος αγοραζει με βαση το hardware,την ισχυ κτλ στην καλητερη δυνατη τιμη ποιος ο λογος να παρει το Mac απο το Dell;
Πολλοί, κάποιους τους αναφέραμε. Αν θες μερικούς ακόμα. Η μπαταρία του Macbook Pro που γράφω αυτή τη στιγμή διαρκεί κοντά 7 ώρες. Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό των φορητών υπολογιστών είναι η διάρκεια της μπαταρίας. Ίσως πιο σημαντικό από την δυνατή GPU. Στο δικό μου Toshiba που είχα μέχρι πριν 2 χρόνια η μπαταρία έπαιζε μεταξύ 2-2,5 ωρών και ας έλεγαν τα specs αλλα.

Αν χρειάζεσαι γρήγορο storage (2χ10GB/s) θα πας προς τα

πας προς τα εκεί. Αν ασχολείσαι με εικόνα/ ήχο τα προγράμματα τρέχουν καλύτερα γιατί οι εταιρίες δίνουν περισσότερο σημασία. Μην περιμένετε τα Pro Tools ή το Photoshop να έχουν κύρια πλατφόρμα τα Windows.
Βασίλη η λογική λέει ότι το 1000άρικο είναι καλύτερο για σένα μιας και δεν έχεις ανάγκη κάποια από τα "+" που σου δίνει ένα Mac και φυσικά θα σου μείνει και ένα χιλιάρικο στην τσέπη. Τώρα αν έχεις κάνα άνθρωπο "έξω" αλλάζουν τα πράγματα.

ΥΓ Και φυσικά τα Apple στην Ελλάδα είναι πανάκριβα, το είπαμε τόσες φορές. Σου προσθέτουν ακόμα και φόρο πνευματικών δικαιωμάτων (2%)
 
Εγώ πήρα ipad έναντι κάποιας άλλης (android) ταμπλέτας διότι πολύ απλά μου άρεσε το marketing της apple. Μου άρεσαν τα video που είχαν στο site τους.
 
Aντωνη με καληψες και συμφωνω σε ωσα λες γιαυτο ειπα και σε ενα αλλο post μου οτι μπορει τα δυο laptop που ανεφερα να εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα η και καπως καλητερα το Dell απο το Mac αλλα μπορει να υπαρχουν και καποια αλλα θεματα που μπορει να μην γνωριζω λογο οτι δεν εχω σε καμια περιπτωση της γνωσεις της δεικες σου η των περισσοτερων εδω μεσα στο χωρο των υπολογιστων.Οποτε καποιος που κανει συγκεκριμενα πραγματα το Mac θα του ειναι πιο ευχρηστο.Πχ εγω το ενα pc που εχω απο τα δυο φοραει τον επεξεργαστη Ι7 2600κ 3,4ghz την καρτα γραφικων geforce gtx550 ti 2gb,μητρικη Asus p8p67 evo rev 3.0,8 gb μνημη ram,και την ψηκτρα zalman cnps12x.Kουτια,Drive,ανεμηστηρες,τροφοδοτικο κτλ ειχα.Ολα τα παραπανω που ανεφερα με βγηκαν αν θυμαμαι καλα 850 ευρω.Με ολα αυτα εχω ενα πολυ ισχυρο συστημα με 850 ευρω που ειναι πολυ λιγοτερα απο τα 2000 που κανει ενας Mac.Γιαυτο και δεν θα επερνα mac εγω προσωπικα που ακομα και αυτο το pc που εχω ειναι εξωπραγματικο για τα λιγοστα πραγματα που κανω.Ισως ωσοι εχουν Mac οχι για παιχνιδια αλλα για την δουλεια τους να κανουν πιο ευκολα ωσα κανουν με το Mac παρα με το pc μου που σιγουρα ειναι πιο ισχυρο απο αυτα.
 
Πίσω
Μπλουζα