Ελληνική ταινία "Εφιάλτης"

SPOILER!!! ΠΡΟΣΟΧΗ

Πάντως bambi μιας και εισαι φαν της ταινιας θα ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σου:

Πιστευεις οτι ο Θανασης Μυλωνας είχε σεξουαλικες σχεσεις και με τον Ζανινο (τον φωτογραφο)? Ή γενικα οργια με διαφορους και διαφορες? Εγώ πιστευω και τα 2 έτσι οπως υπονοειται
Βεβαίως και οποιος αλλος εχει δει την ταινια προσεκτικα,ας μας πει την γνωμη του
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι, τη λατρευω αυτην την ταινια johnalepou, αλλα δυστυχως εχω να τη δω πολλα χρονια, γι' αυτο και σου απαντω με επιφυλαξη:

Το πιθανοτερο ειναι οτι εχεις δικιο, αλλα με βεβαιοτητα θα σου πω εαν και οταν δωσει ο Θεος να την παρακολουθησω ξανα.

Παρεμπιπτοντως, ο Θανασης Μυλωνας ηταν αψογος στο ρολο του και γενικα νομιζω πως του ταιριαζε πολυ το αστυνομικο ειδος. Εκτος απο την συγκεκριμενη ταινια οπου διεπρεψε, τον θυμαμαι και σε αλλες παρομοιου στιλ που του ταιριαζαν γαντι: Εγκλημα στα παρασκηνια, Ο θανατος θα ξαναρθει, και απο το Θεατρο της Δευτερας στην Ποντικοπαγιδα.
 
Η Ντέπυ σε εξώφυλλο του Δεκεμβρίου 1960

[edit] Dead pic [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ντεπυ Μαρτινη. Η γυναικα ηταν θεα!

Ειχε φιδισιο σωμα και προσωπο σταρ του Χολλυγουντ. Το 1955 τιμησε τη χωρα μας στα Καλλιστεια Μις Ευρωπη, φερνοντας μας την πρωτια.

Αλλες ταινιες οπου επαιξε εκτος του Εφιαλτη, ηταν το Καλημερα Αθηνα, και Νυχτες στο Μιραμαρε, του 1960 και οι δυο.
 
Δειτε εδω...Η Ντεπυ Μαρτίνι στο Facebook...θα τρελλαθω

http://www.facebook.com/group.php?gid=51541584945&v=photos#!/group.php?gid=51541584945&v=wall

"ΕΠΑΨΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ.

"ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ","ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ","ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" ΤΟΥ Ν.ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ,"ΨΙΤ,ΚΟΡΙΤΣΙΑ","Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ","ΦΑΙΔΡΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ,"ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΟ ΜΙΡΑΜΑΡΕ" ΚΑΙ "ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΟΡΙΤΣΙ".ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ,ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΥΤΟ,ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ,ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΡΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ BUSINESS,ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ"
 
amerikanos είπε:
Αυτί πρέπει να είναι η ταινία
κοιτάζοντας το μικρο, αυτό απόσπασμα, ο Νικολινάκος δεν εχει να ζηλέψει τιποτα από ξενους σταρς, μοιαζει σαν τον Ελληνα Γκρέκορι Πεκ! κριμα που δεν υπάρχει άλλο, κανει τον δικηγόρο, πολυ γοητευτικος εκπρόσωπος του νόμου θα έλεγα!

και όσο αφορά τον Μυλωνά δεν μπορω να τον φανταστω να παιζει σε θριλερ, τον ειχα συνιθισει ως ηλεκτρολογο στο της 'κακομοιρας', οποτε δυσκολευομαι να του δωσω ρολο.

Απ'οτι κατάλαβα πρόκειται για δυνατο, καλογυρισμένο θριλερ, ελπιζω καποια στιγμη να το ξαναβάλει η τηλεοραση, το εγκλημα πχ στο κολωνάκι, δεν ειναι τοσο δυνατό, το βλέπαμε στην παιδικη μας ηλικια ..αυτο δεν το πολυθυμαμαι.
 
Και αφου εδωσε ο Θεος και πριν απο μερικες μερες ειδα την ταινια, νομιζω οτι τωρα johnalepou μπορω να απαντησω στο ερωτημα σου.

Καθαρα δε λεγεται τιποτα μεσα στο εργο, αρα ο καθενας μπορει να υποθεσει ο,τι θελει. Παντως και μονο οργια να συνεβαιναν, ηταν αρκετος ο λογος για τον οποιον λιποθυμα η μητερα του Αλεξανδρου, Αθηνα Μιχαηλιδου, οταν τα μαθαινει τηλεφωνικως.

Οφειλω να πω βεβαια, πως η εξηγηση και η αρνηση του Αλεξανδρου, οταν ερωταται φαινεται απολυτα ειλικρινης, αλλα αργοτερα καταλαβαινουμε οτι κατα πασαν πιθανοτητα της ειπε ψεμματα.
 
Οκ! Παντως σίγουρα ή ομοφυλοφιλίες ή όργια, ή και τα δύο.Συμφωνείς?
 
Ναι, συμφωνω απολυτα. Το προδιδουν ακομα και οι γρατζουνιες στο προσωπο του Αλεξανδρου.

Ηταν υπεροχο που μετα απο χρονια ειχα την ευκαιρια να ξαναδω αυτη την ταινια. Εχω δικιο που τη λατρευω, γιατι προκειται για αριστουργημα.
 
Ναι και στο βιβλιο "ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ FILM NOIR" αναφερεται οτι ηταν παραγνωρισμενη στην εποχη της,αλλα εχει αντεξει στο χρονο... Το βιβλιο αυτο ειναι Must για σενα bambi!!!
 
Ευχαριστω που μου δινεις μια τοσο χρησιμη πληροφορια, γιατι αγνοουσα την υπαρξη ενος τετοιου βιβλιου. Γνωριζεις εκδοτικο οικο?

Φανταζομαι παντως οτι θα απαρτιζεται απο λιγες σελιδες, αφου ως χωρα δεν εχουμε και μεγαλη ιστορια στο ειδος.
 
6_ekdoseis_filmnoir.jpg
 
Μου αρεσουν αυτου του ειδους οι απαντησεις.

Μια εικονα αξιζει οσο χιλιες λεξεις!

Ευχαριστω!
 
Παρακαλώ! Απλα θυμομουν λαθος τον τιτλο...Και ναι,εχεις δικιο,δεν εχει πολλες σελιδες
 
Και απο ο,τι βλεπω εχει στο εξωφυλλο τον περι ου ο λογος Μιχαλη Νικολινακο, και την Αννα Συνοδινου, απο την ταινια Ο Ανθρωπος του Τραινου....

Ο Εφιαλτης δεν ηταν παραγνωρισμενος μονο κατα την εποχη που προβληθηκε, αλλα μεχρι σημερα, αφου τα καναλια αγνοουν την ταινια επιδεικτικα.

Παρεμπιπτοντως, τωρα που ειδα το εργο ξανα, εμεινα αφωνη απο την ομορφια του διαμερισματος του Νικολινακου. Για μενα ενα τετοιο σπιτι ειναι η επιτομη της καλαισθησιας, οσον αφορα την αρχιτεκτονικη και τη διακοσμηση. Το δανεζικο επιπλο που κυριαρχουσε απο τα τελη του '50 μεχρι τα μισα σχεδον του '60, ηταν ο,τι πιο φινο και καλογουστο.
 
Και ναι είδα την ταινία και πραγματικά άξιζε!! μετα απο αναζήτηση τόσων ετών χαίρομαι απίστευτα που την βρήκα και όλα αυτα χάρη στο site σας που μου έδωσε την δυνατότητα πριν 3 χρόνια να ξεκινήσω αυτό το ποστ και σιγα σιγα να ανακαλύπτω όλο και περισότερα για την συγκεκριμένη ταινία..βημα βημα λοιπον την ανακαλυψα την ειδα και σας ευχαριστώ! ---->panpan (ελπίζω να μην διαγραφω ξανά)!!
 
Requiem, σε ευχαριστουμε πολυ που ανοιξες αυτο το thread και μας εδωσες την ευκαιρια να κανουμε μια τοσο μακρα κι ενδιαφερουσα συζητηση για αυτην τη θαυμασια και ξεχωριστη ταινια.

Και φυσικα η κουβεντα συνεχιζεται!.....
 
Ελληνική ταινια ''Εφιαλτης'' ειπαρχει και βιντεοπαραγωγή (1990 πολύ σπάνια) για οσους δεν το γνωρίζουν ,με τους Γιάννη Βογλη ,Τζενη Ζαχαροπουλου και Μιχάλη Γιαννάτο.
 
bambinella 100 είπε:
Ο Εφιαλτης δεν ηταν παραγνωρισμενος μονο κατα την εποχη που προβληθηκε, αλλα μεχρι σημερα, αφου τα καναλια αγνοουν την ταινια επιδεικτικα.
Δε τη θυμάμαι καθόλου αυτή την ταινία - δεν αποκλείεται να την είδα τσιπιρίκος βέβαια. Όμως έχουν περάσει άπειρα χρόνια από τότε... :p

Μ' αυτά που διάβασα εδώ, μου έχουν μπει φυτίλια να τη βρω τώρα... :D

Ευχαριστώ για το info... :cool:
 
bambinella 100 είπε:
Ηταν υπεροχο που μετα απο χρονια ειχα την ευκαιρια να ξαναδω αυτη την ταινια. Εχω δικιο που τη λατρευω, γιατι προκειται για αριστουργημα.
Λοιπόν Bambinella - την είδα χθες το βράδυ και μια και δεν τη θυμόμουν καθόλου - τη φχαριστήθηκα. :) Πράγματι είναι πολύ καλή ταινία με ατμόσφαιρα, σίγουρα έχει καλή φωτογραφία (δύσκολο να πω με σιγουριά όμως μια και το αντίγραφο ήταν χάλια) και σφιχτοδουλεμένο σενάριο.

Για τα δεδομένα της φτωχικής (καλλιτεχνικά) Ελληνικής παραγωγής, πρόκειται για άριστο δείγμα πραγματικού σινεμά. Αυτό το λέω γιατί έχω διαφορετική άποψη από την πλειονότητα για το συφερτό των φαρσοκωμωδιών που γυρίστηκαν μαζικά τη δεκαετία του 60.

Έχει ατέλειες βέβαια κυρίως στη δραματουργία και φυσικά η Βούλα Χαριλάου δεν είναι Barbara Stanwyck - παρόλα αυτά όμως οι ερμηνείες ήταν πολύ καλές όπως και τα κοστούμια κλπ.

Ευχαριστώ για το thread και πάλι. :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα