Η Ψηφοφορία του αιώνα….

Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε όλο το TOSEC..Λίγα παιχνίδια και καλά..Α και ο ήχος του κασετοφώνου το διαπασώνενε!!!! :D

Χμ έχεις δίκιο Shock..νιώθω...ποιο Siclairακιας τώρα! :D
 
akmakas είπε:
Ιερόσυλε...Η αναμονή είναι ιερή στιγμή...Το παραδοσιακό load είναι η όλη χάρη...μην εκτροχιάζεστε από την retro πραγματικότητα. :D (καλά δεν τα λέω shock?) :diablotin:
Ναι αλλα και το XBOX ρετρό δεν είναι πλεον? :tease:
 
akmakas είπε:
Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε όλο το TOSEC..Λίγα παιχνίδια και καλά..Α και ο ήχος του κασετοφώνου το διαπασώνενε!!!! :D
Χμ έχεις δίκιο Shock..νιώθω...ποιο Siclairακιας τώρα! :D
Κρίμα ακόμα δεν έχω πάρει το DivIDE, μπορείς να αποθηκεύεις tape images (TAP) και να τα φορτώνεις κανονικά σαν από κασσετόφωνο (κανονικό φόρτωμα σαν κασσέτα), αλλά αντί για κασσετόφωνο και κασσέτα θα έχεις μια κάρτα μνήμης με ότι παιχνίδι υπάρχει μέσα.

Το hardware αναλαμβάνει να εξομοιώσει το κασσετόφωνο και να περάσει το σήμα στο ear.
 
gtsamour....Αυτό λέει....Ευτυχώς τρόποι υπάρχουν... :cool:

Keeper7k....Το XBOX για να γίνει ρετρο θέλει πολλάααααααα χρόνια ακόμη! :D
 
Χμμμμμ...δέκα?..τουλάχιστον... :D
 
Το Χbox είναι retro και είναι και γαμώ τις παιχνιδομηχανές.
 
Τώρα είναι τυχαίο που πρασίνισε η υπογραφή σου? :D :D :D
 
Χα χα χα χα...keeper.. :thumbup: :biglaugh: Green rulezzz χα χα!
 
telonio είπε:
Οχιιιιιιι έτσι τις βρήκα στον γούγλη έχω και μάρτυρες! :)
@Maddog κόψε επιτέλους το Retrogamer. :) Το double dragon καλύτερο στον speecy ε; :tickle:
Βάλτα όλα στον emulator και δες αν δεν πιστεύεις τις απόψεις των συντακτών του Retrogamer ή τις δικές μου. Νομίζω ότι να κόβεις με το μάτι μια εικόνα από το Google και να μας την βάζεις δεν αρκεί, αρκετά παιχνίδια είναι αίσχος και unplayable και για άλλους λόγους σαν το ελαττωματικό collision detection που αναφέρθηκε για την έκδοση του C64 κλπ. Προσωπική μου άποψη (που συμπίπτει με την καταγραμμένη στο RG) το Double Dragon ειδικά να το ξεχάσεις σαν παράδειγμα ικανοτήτων του C64 ή του CPC464. Σίγουρα μπορείς να βρεις κάτι πιο αξιόλογο. Για να έχουμε πλήρη εικόνα, είχε μια αρκετά καλή έκδοση στον 6128 (διαφορετική από του 464!) αλλά είναι λίγο off-topic να τον συγκρίνεις με τον ZX 48. Τα κοντινότερα του σε προδιαγραφές C64 και CPC 464 είναι σαφώς κατώτερα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, γι'αυτό και μίλησα για ένα ωραίο αυτογκόλ, προιόν βιαστικού γκουγκλίσματος! :)

Alucard είπε:
Του 90` ο Commodore 64; Μήπως να τον βγάλουμε από την ενότητα με τους retro υπολογιστές;
Για τον δικό σου χρόνο μίλαγα, όχι του C64. Έγραψα επί λέξει:

To δικό σου τότε είναι το 1990, το δικό μου το 1984. Μάλλον αυτή είναι η κυριότερη διαφορά μας...
Αναφέρω προκαταβολικά για να μην έχουμε παρεξηγήσεις ότι όσα ακολουθούν δεν επιδιώκουν να σε θίξουν, απλώς να δείξουν ένα (δικαιολογημένο) λάθος στον τρόπο συλλογισμού σου.

Συγκεκριμένα, μιλάω για την ηλικία που (λογικά) έγινες gamer και νομίζω ότι διαμορφώνει και την αρχική σου άποψη/απαιτήσεις για τα παιχνίδια και το πόσο πολύπλοκα πρέπει να είναι, καθώς και το τι πρόλαβες να γνωρίσεις από επίπεδο/δυνατότητες/κόστος hardware. Είσαι 28, είμαι 34, οπότε έχουμε ακριβώς 6 χρόνια διαφορά. Τεχνολογικά είναι μια γενιά τουλάχιστον και στην δική μας περίπτωση μια κρίσιμη γενιά-από τα πρώτα βήματα στην πλήρη κυριαρχία των home συστημάτων!

Γι' αυτό και θεωρώ την αναφορά στην έλλειψη των τίτλων Zak Mc Cracken/Maniac Mansion κλπ που αναφέρεις σαν "μειονέκτημα" του Spectrum ατυχή. Αυτά είναι εξελιγμένα και μεγάλα σε μέγεθος παιχνίδια που βγήκανε αργά στην "καριέρα" του C64, μόνο στην Αμερική και μόνο σε δισκέτα (δισκέτες μάλλον)! Το να τα συγκρίνεις με ένα σύστημα 48K που βασιζόταν σε κασέτες, γιατί αυτό απαιτούσε η Ευρωπαική αγορά, δείχνει ακριβώς ότι δεν υπολόγισες καθόλου το σχετικό χωροχρονικό πλαίσιο. Ούτε σε C64 κασέτα βγήκανε ποτέ αυτά! Εδώ είναι και η μεγάλη διαφορά Αμερικής-Ευρώπης. Στην Αμερική κυριαρχήσανε τα floppies νωρίς (ήδη από το 1985-6) και μετά το 1988 οι περισσότεροι είχανε. Αντίθετα στην Ευρώπη δουλεύαμε περισσότερο με κασέτες μέχρι και το 1989-1990 (και στον C64!). Είναι σαν να μου λες για το PS1 που ήταν απόλυτα αποδεκτό το 1998 με τα CD, για ποιόν λόγο δεν έτρεχε DVD games του 2004! Αγνοείς έτσι πλήρως το τεχνολογικό πλαίσιο και την κατάσταση της αγοράς στην συγκεκριμένη εποχή για την οποία μιλάς. Ας μείνουν οι συγκρίσεις σε ομοειδή πράγματα. :)
 
Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίος! :D Το double dragon στον spectrum είναι απαράδεκτο. :diablotin: Συνεχίζω να βρίσκω ανώτερη οποιαδήποτε απο τις 2 εκδόσεις σε amstrad. Γούστα είναι αυτά. Εδω μου βγάλατε το stormlord στον Amstrad δισδιάκριτο (συγκεκριμένα κάποιος έλεγε για κάτι παραισθησιογόνα)! Οι εικόνες που έδωσα ήταν για την σύγκριση των sprite που άλλαζαν χρώματα σε απάντηση του Wally. Προφανώς δεν διάβασες την συζήτηση που είχαμε μεταξύ μας. Μιά παρένθεση εδω προς όλους: γιατί απάντησε μόνο ο Wally;

Να και το σύντομο ιστορικό:

@Telonio. Αυτά τα ρημάδια τα sprite που έπαιρναν τα χρώματα (ποιά χρώματα; ) του backround και αναβώσβηναν σαν φωτορυθμικά δεν σας πείραζαν στον Spectrum;

@Wally. Αν εννοεις το colour clash...θα σου απαντουσα με screenshots ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ...

@Telonio. Να και τα screenshots για να μην ψάχνεις...

Συνεπώς, όπως είναι προφανές, τα screenshots μπήκαν για να τονιστεί το περίφημο colour clash στον Spectrum αγαπητέ. :)
 
telonio είπε:
Γούστα είναι αυτά.
Ακριβώς! Και η κουβέντα δεν πρόκειται να αλλάξει την γνώμη κανενός γιατί απλούστατα αυτό ακριβώς ισχύει...αλλά έχει την πλάκα της! :)

Όσο για το αν και ποιός απάντησε, το thread έχει πλέον γίνει τόσο χαοτικό που δεν νομίζω ότι το έχει παρακολουθήσει κανείς πλήρως. Εκτός από τα κομμάτια που τον αφορούν άμεσα ή ότι άλλο τύχει να ποσταριστεί εκεί γύρω στις ώρες που μπαίνει ο καθένας μας στο forum-εγώ προσωπικά είμαι απόλυτα βέβαιος ότι έχω αγνοήσει/διαβάσει εντελώς επιφανειακά τουλάχιστον το 50% των posts! ;)

Πάραυτα:

/manic fanboy mode on

SPECCY FTW!!!!111

/manic fanboy mode off

:biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:

(αρχίζω και γίνομαι pooky και το χειρότερο είναι ότι μου αρέσει κιόλας)
 
Φυσικά και έχει την πλάκα της η συζήτηση φίλτατε! Δεν χαλιόμαστε! :thumbup:

8 ΒΙΤ FTW!!!!!
 
Δεν χαλιόμαστε, αλλά επιβάλλεται να διαφωνούμε!!!

Ένα καλό flame war που και που είναι υγιεινό... ;)
 
FLAME WARS FTW!!!!!!!!!
 
Τελικα το xbox μου να το αντιμετωπιζω με την αγαπη και τη στοργη ενος retro μηχανηματος η να το αφησω να σκονιστει μερικα χρονια ακομα μεχρι να αποκτησει...retro υφη; :tease: :biglaugh:

P.S.retro μηχανημα που να μην υπαρχει διαθεσιμο και ως...αξιοπρεπης emulator στο pc μας γινεται;Δεν γινεται!
 
Maddog συμφωνώ μαζί σου...Δεν είναι τυχαίο πως οι ηλικία μας πλέον και επάνω είναι αυτή που έζησε πραγματικά το γλυκό κύμα της έξαρσης των 8bit micros.Τα υπόλοιπα στις ρέτρο συναντήσεις..

Spectrum FTW forever και όποιος έχει διαφορετική γνώμη ας αγοράσει Playstation 3... :D
 
Πάλι καλά που δε μας είπες να αγοράσουμε και 360!
 
φίλε maddog απλά για ενημέρωση σε λίγους μήνες γίνομε 30 δεν είμαι 28 ετών και έχω commodore 64 από τα τέλη του 1986...μια τέτοια κατάσταση

commodore_64.jpg


commodore rulezz
 
Πίσω
Μπλουζα