Η Ψηφοφορία του αιώνα….

.....δηλαδη οσοι παιζαμε με Atari 800 το 1979 ποσο ειμαστε τωρα ? 65 ?? :biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
Ναι οκ απλα εκανα μια υποθεση :biglaugh:

Το συγκεκριμενο παντως μηχανακι ηταν μακραν το πιο ποιοτικο 8bitο που εχει κυκλοφορησει και ηταν και απο τα πρωτα - χρονια πριν τα sinclair , commodore και amstrad. To πληκτρολογιο του θυμιζε αρκετα αυτο μιας ηλεκτρικης γραφομηχανης (απιστευτη αισθηση), τα δε F πληκτρα στο πλαι τα αντεγραψε η commodore στο vic20 και στο 64 χρονια μετα.

Δειτε εδω καποια στοιχεια με φωτογραφιες - το design ειναι το κατι αλλο - ο σχεδιαστης του δουλεψε αργοτερα στην Commodore για την Amiga 1000....αα και ο επεξεργαστης του ειναι ο 6502 :biglaugh:
 
Εν ετη 1979 ο σχεδιαστής συμφωνώ τα πήγε πολύ καλά με το Atari 800. Η Amiga 1000 απο τη άλλη, πέρα οτι είναι ένα ιστορικό μηχάνημα, απο σχεδιασμό είναι ιδιάφορη. :D
 
Οκ προσωπικα δεν θα την ελεγα αδιαφορη, δεν ειναι απλα ενα half size pc like κουτι. Ασε που το 1985 δεν υπηρχαν πολλα τετοια κουτια.

Ο (σχεδιαστικος) στοχος ηταν να φτιαξουν ενα desktop μηχανημα με "σοβαρο" Look που (λογω τιμης) προοριζοταν για επαγγελματιες.

Με βαση αυτο το σκεπτικο, ο σχεδιασμος κρινεται πετυχημενος κατα τη γνωμη μου.

Ομως στο προηγουμενο postακι μου οταν ανεφερα τον "σχεδιασμο" δεν εννοουσα μονο τον εξωτερικο. Ο σχεδιαστης ενος micro computer τα χρονια εκεινα εκανε ολη τη δουλεια, απο τα καπακια μεχρι την "motherboard" - και ετσι οταν λεμε "σχεδιασε" εννοουμε οτι κατ'ουσια "εφτιαξε" το μηχανημα που βλεπουμε στις φωτογραφιες.

amiga1000.jpg



amiga1000cul.jpg


amiga1000extension_ram.jpg






Περισσοτερα για τον κυριο Miner εδω ή αλλιως να ρωτησουμε τον Shock :biglaugh:

180px-JayMiner_Mitch.jpg





.

.
 
πάντα λυτά και όμορφα τα μηχανήματα της commodore

pc10.jpg


pc1.jpg


ces15_6.jpg


την ίδια εποχή άλλα μηχανήματα έμοιαζαν με κουβάδες

ibmpc1.jpg


IBM-PC-XT.jpg


ibm_pc.jpg
 
Δεν υπήρχαν τότε πολλά τέτοια κουτιά το '85; Είχα την εντύπωση οτι υπήρχαν αρκετά. Δεν το λέω ειρωνικά, ήμουν 9 χρονών τότε! :D Σε ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις! :thumbup:

Λευκή Amiga 1000! Θα δακρύσω! :icon_cry: Οι περισσότερες είναι πλέον κατακίτρινες.

Η Α1000 είχε και την ανάγλυφη υπογραφή του Miner;! :woot:
 
Πραγματικά παιδιά είναι όπως τα λέτε.

Έχω την εντύπωση ότι στις μέρες μας οι σύγχρονοι κατασκευαστές ανακαλύπτουν και αντιγράφουν τις δουλειές των παλαιότερων σχεδιαστών.

megawhdso2.gif
 
telonio είπε:
Η Α1000 είχε και την ανάγλυφη υπογραφή του Miner;! :woot:
Ω ναι. Ήταν τόσο περίφανοι για το δημιούργημα τους που έβαλαν όλοι την υπογραφή τους (και ο κύριος που βλέπεις στο Avatar μου).

Σημ. Αν παρατηρήσεις καλά θα δεις και μια πατούσα σκύλου. Είναι του σκύλου του Miner που ήταν συνέχεια μαζί τους!
 
Ναι Tel δυστυχως δεν υπηρχαν αλλα τετοια ομορφα κουτακια το 85 - καταρχην δεν υπηρχαν pc compatibles οπως τα ξερουμε σημερα - τα μηχανακια καποιων μεγαλων κατασκευαστων (και πολυ ακριβα σε κοστος) διαφημιζοντουσαν ως dos compatible και μονο (υπηρξε ενα τεραστιο θεμα με το Bios της IBM το οποιο λυθηκε λιγο πιο μετα - να ειναι καλα η SiS) και φυσικα δεν ειχαν την απηχηση που εχουν τωρα.

2 χρονια μετα - αρχισε η τρελλα με τα "συμβατα" και τοτε ομως ακομα τα 3 1/2 drives της Sony δεν ηταν το standard - με αποτελεσμα τα κουτια να ειναι τεραστια (και μιλαμε παντα για desktop - τα "ορθια" τα ειδαμε πρωτη φορα το 90 με τους 386 και τα W3.11 , οι "παραθυρομηχανες" οπως τα βαφτισαν)

Οποτε με αυτο ως δεδομενο - ενα half size κουτακι οπως της Amiga 1000 ηταν πολυ "γλυκο" για τοτε. Μια πολυ καλη εξαιρεση ηταν το apricot pc που απο το 1983 "φορουσε" τα μικρα drives της Sony (εγραψα 2 λογια στο thread "το πρωτο μου pc") αλλα ηταν απο τα πολυ λιγα - τα υπολοιπα ηταν της κλασης του Olympic Data pc που "θαυμασαμε" το 87-88 :biglaugh:
 
Ρίξτε μια ματιά

. Demo από C64 είναι
 
Κοίτα να δεις τι σου κάνουν 64Κ!!!
 
Τα τρία καλύτερα demos για τον Commodore 64 είναι τα Boogie Factor,Cycle και Deus EX machina.

Τυχαίνει να τα έχω γράψει σε δισκέττες 5,25'' με τη βοήθεια του MMC 64 και είναι πραγματικά Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Α (!)
 
Guys C64 με όλα τα σχετικα καλωδια ΚΑΙ το κασσετοφωνο και γερμανικα βιβλια kai disketes (χωρις το drive όμως), 70Ε ειναι καλή τιμή?

Ο C64 βγάζει σημα στην TV κατευθείαν ή θέλει modulator?
 
Χμμ έτσι κι έτσι gtsamour. Αν μου έλεγες ότι η τιμή περιλαμβάνει το drive αντί το κασσετόφωνο θα σου έλεγα ΟΚ.

Συνδέεται μια χαρά στην τηλεόραση σου. Μάλιστα μπορείς να αγοράσεις και Scart ή RGB καλώδιο για καλύτερη εικόνα. Δες και στην vesalia

Για ότι θες εδώ είμαστε
 
Εγώ στάθηκα τυχερός και βρήκα έναν ολοκαίνουριο στα 35Ε με κασετόφωνο αλλά εδώ στην Ελλάδα δύσκολα θα βρεις..Εγώ θα τον αγόραζα ναι...Και μην ξεχνάς πως μια φορά θα τα δώσεις τα λεφτά μετά θα σου μείνει το εργαλείο για μια ζωή....
 
ΟΧΙ είναι πολύ ακριβός !! Ψάξε καλύτερα !!
 
geoanas...Μην μας φέρεις παράδειγμα την αγορά σου από ebay του διπλού σετ Amiga commodore64 με 7Ε γιατί θα λιποθυμήσω.....Καλόμαθε η γρια στα σύκα!!!! :D
 
Εδώ είναι ρίξτε μια ματιά.... http://www.emarket.gr/lot.cfm?lotID=7334100

Το κασσετόφωνο είναι δώρο επειδή είχα αγοράσει 6 spectrum χαλασμένα (εφτιαξα τα 4 :D ) από το φίλο του τον cbm.

Πολλά λέτε είναι ε? 70 κάνει η άμεση αγορά, ίσως πάει 60 με τη λήξη της δημοπρασίας...

Μου είχε φανεί καλή η τιμή αλλά δεν ξέρω και που παίζουν οι τιμές για C64.

Τι λέτε να τον πάρω ή όχι, καλό το ebay αλλά με τα μεταφορικά πάει ο κούκος αηδόνι...

Θα βρώ πιο φθηνά Ελλάδα?
 
Για Ελλάδα μάλλον καλή είναι...
 
Πίσω
Μπλουζα