Wally είπε:
o shock ειναι κατοχος speccy απο παλια..ποτε πηρε τον στραβο το δρομο δεν γνωριζω...
Billy,παντα μεθοδικος! (αν και θα προτιμουσα screenshots στην
Native αναλυση για να δουμε τι και πως)
Μιας και το εχεις ευκαιρο,δεν συγκρινεις και την
ταχυτητα?
...Οταν λες "native" εννοείς στην 320χ200 του Amstrad και την αντίστοιχη 256χ192 του Spectrum;
Nομίζω οι αντίστοιχες εικόνες θα ήταν πολύ μικρές για να φανoύν καλά στα σημερινά μόνιτορς, γι' αυτό τις έβγαλα λίγο μεγαλύτερες (χωρίς όμως να το παρακάνω, όπως έκανες εσύ με το 20x zoom στα sprites του Stormlord !!

). Σε ό,τι μέγεθος και να βγούν πάντως, η χρωματική διαφορά παραμένει.
Σχετικά με την ταχύτητα, σε παραπέμπω και πάλι σε αυτό που έγραψα στην αρχή του προηγούμενου μου post (όπως βλέπεις, είμαι αντικειμενικός !!).
Τέλος, επειδή γράφτηκαν κάτι πράγματα περί "κροίσων" κλπ, σας θυμίζω ότι άργησα να αγοράσω home micro επειδή μάζευα χρήμα (δεν ήθελα με καμία κυβέρνηση να συμβιβαστώ με μετριότητες του στυλ "spectrum" που έκαναν "οικονομία" ακόμα και στο κουμπί του on/off), ενώ όπως έχω πεί και παλιότερα, χρειάστηκε να πουλήσω και το Atari 2600 που είχα για να συμπληρώσω το επιθυμητό ποσό.
Οσο για τις αναλογίες που δόθηκαν για τους κατόχους πράσινου μόνιτορ, έναντι του έγχρωμου είναι (όπως πολύ σωστά παρατήρησε και ο keeper), εντελώς λάθος.
Δεν μετανοιώνω με τίποτα για την αγορά του έγχρωμου amstrad, και αυτό που είπε ο pooky ότι το έγχρωμο monitor ήταν "αίσχος στην ποιότητα" δεν είναι σωστό. Είχαν εκφραστεί παράπονα ότι ήταν λίγο δυσδιάκριτοι οι χαρακτήρες ΜΟΝΟ στην υψηλή ανάλυση του amstrad (640x200), αλλά όσες φορές δούλεψα σε αυτήν (κυρίως σε CP/M ή σε adventures της Infocom και της Magnetic Scrolls) έμεινα απολύτως ικανοποιημένος.