Η εξαφάνιση του Τζων Αυλακιώτη (1985 ΕΡΤ)

Aν και εχω δει σχεδον ολες τις επαναληψεις του Τιμοθεου Κωνστα, τον Τζων Αυλακιωτη εχω να τον δω απο την πρωτη του προβολη στην τηλεοραση και ποτε ξανα, ουτε καν μια σκηνη.

Ο λογος ειναι οτι το θεμα του ειχε να κανει με κατασκοπια περισσοτερο, πραγμα που με διωχνει μακρυα.

Δεν παυω ομως να τη θεωρω μια πολυ προσεγμενη σειρα.
 
bambinella 100 είπε:
Aν και εχω δει σχεδον ολες τις επαναληψεις του Τιμοθεου Κωνστα, τον Τζων Αυλακιωτη εχω να τον δω απο την πρωτη του προβολη στην τηλεοραση και ποτε ξανα, ουτε καν μια σκηνη.
Πότε το είδες ; Εγώ δεν θυμάμαι να ξαναπροβλήθηκε.
 
Δεν γνωριζω εαν προβληθηκε ξανα η οχι, γιατι το ειδα μια φορα - υπεραρκετη για μενα - και οποιαδηποτε επαναληψη δε θα με ενδιεφερε, αρα δεν ειχα το νου μου να προσεχω για κατι τετοιο.

Μιλαω για το ψηφιακο αρχειο της ΕΡΤ, οπου ενω εχω την ευκαιρια να το ξαναδω, δεν το κανω.
 
V.I.Smirnov είπε:
Πότε το είδες ; Εγώ δεν θυμάμαι να ξαναπροβλήθηκε.
Προβλήθηκε το 1993 και πριν από 9 χρόνια περίπου το πρωί από την ΕΤ-1
 
Σαφέστατα έπαιξαν επαναλήψεις. Δεν θυμάμαι πότε αλλά είναι βέβαιο πως ενώ η πρώτη (όχι απλώς θολή, ξεβαμμένη εντελώς) ανάμνηση είναι η αρχική της προβολή όπου τη βλέπαμε οικογενειακώς, εγώ επεισόδια του Αυλακιώτη έχω δει κι ως μαθήτρια λυκείου κι ως φοιτήτρια και ακόμα μετά νομίζω :p

Εξ ου και οι φρεσκότατες μνήμες μου :cool:

Ας ανασύρω λοιπόν μια ακόμα προς τιμήν του συμφορουμίτη Smirnov και της αγάπης του για την Γρηγοριάδου.

Στη δεξίωση. Τον Ο Κόνορ (τον θυμάστε καλέ αυτόν τον κοντοστούπη, ολίγον τι ψυχάκια και πιθανότατα σεξουαλικά ανίκανο βοηθό του Χάμφρει; -το σεξουαλικά ανίκανος το συμπεραίνω από το φτύσιμο που έτρωγαν όλα τα "κορίτσια" της Μάγδας κάθε φορά που πήγαινε να δώσει μήνυμα σ' αυτήν ή στον Αυλακιώτη- :cool: ), τον Ο Κόνορ λοιπόν τον έχουν στείλει εκεί που δεν υπάρχει πια θλίψη και πόνος :D κι η Μάγδα κάνει αστειάκια στον σερ Χάμφρει ότι μπορεί να χαίρεται με την είσοδο των Γερμανών στην Αυστρία (νομίζω ότι η νύχτα της δεξίωσης συμπίπτει και καλά μ' αυτό το γεγονός) μια και είναι Γερμανίδα.

-Μάγδα! της λέει εκείνος υποτιμητικά. Εσείς μιλάτε έτσι; (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων).

Και γυρνάει η Γρηγοριάδου μ' ένα απίστευτο στυλ.

-Σερ Χάμφρει! Από τότε που χάσατε τον βοηθό σας, χάσατε και το χιούμορ σας :D :D:D:D
 
@tsalk

To 1993 ήταν για μένα πολύ δύσκολη χρονιά. Ήμουν τόσο αποροφημένος με τον εαυτό μου και στη δική μου πραγματικότητα που δεν έβλεπα τίποτε γύρω μου.

Το 2001-2 είχα κόψει την τηλεόραση σχεδόν ολοκληρωτικά.

Πέραν αυτών, τι είπαν τότε από την ραδιοτηλεόραση ότι δεν μπορούν για τεχνικούς λόγους να το μοιράσουν ή αν το ξαναπαίξουν ;

Τα επεισόδια πρέπει λογικά να υπάρχουν.

Στον θ. τ. Τιμόθεου Κώνστα αναφερόμουν, κι όχι στην Ε.τ.Τ.Αυλακιώτη.

(Αν και δεν νοιάζομαι υπερβολικά. Το "μυστικό του Άσπρου Βράχου" το επιθυμώ πολύ περισσότερο.)

@retrofan

Ευχαριστώ για την αφιέρωση.

Η Βαλσάμη μου αρέσει ως ηθοποιός. Απλώς στην εν λόγω σειρά, σε κάποια σημεία ιδιαιτέρως σημαντικά, την προτιμούσα διαφορετική από αυτό παρουσίασε.

Αυτό μου χαλάει την συνολική εντύπωση. Ενώ η Γρηγοριάδου ως Μάγδα ήταν σχεδόν σε όλα όπως την ήθελα.

Για τα υπόλοιπα που λες για την Βαλσάμη και τον για τον ρόλο της ως Βάλια, συμφωνώ απόλυτα.

Μνημονεύω μια χαρακτηριστική σκηνή, κάπως χιουμοριστική.

Η Βάλια έχει ραντβού με τον Χάμφρεϋ στην περσβεία. Ακολουθεί (στο περίπου) ο διάλογος

Χ : - Ο Ο'Κόνορ είναι απολύτου εμπιστοσύνης

Β : - Τότε δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να παρακολουθήσει την συζήτησή μας.

ΟΚ : - Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε.

Β : - Αλήθεια ; Τότε κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ο σερ Χαμφρεϋ σας διάλεξε για βοηθό του...

Με την σειρά μου την αφιερώνω στην retrofan...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά ναι πράγματι και η Γρηγοριάδου και η Σεϊρλή είναι εξαιρετικές ηθοποιοί και ειδικά η πρώτη ως "Μάγδα" κεντάει στον Αυλακιώτη και είναι τόοοοοοοσο ιδανική για τον ρόλο αυτό που δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη να ταιριάζει τόσο πολύ για αυτόν...Ο Ανδρέου και οι υπόλοιποι συντελεστές έκαναν εξαιρετική διανομή...Ακόμα και ο Μανιάτης μου αρέσει ως Μπεράχα.

Επίσης όσον αφορά την πολυπλοκότητα της "Βάλιας",αν δείτε τη συνέντευξη της Νόρας που έχω βαλει ατην 6η σελίδα του παροντος thread,σε καποιο σημειο λεει:

"Ναι,εχει ενδιαφερον αυτος ο ρολος,δεν είναι στατικός.Τον προτίμησα από το να παίξω πάλι κάτι πολύ ρομαντικό"

Και για τον Γιάννη Μαρή: "Τον γνωρίζαμε και οι δύο όταν ζούσε.Ιδιαίτερα τον Ερρίκο τον αγαπούσε πολύ"
 
Από τα scans του αγαπημένου σε όλους μας FORD231

getphoto.php
 
Νομίζω ότι η Γρηγοριάδου είναι κα -τα -πλη -κι -κή. Σε πείθει από την αρχή τι είναι και τι θέλει η Μάγδα. Η Βάλια πάλι, πιθανώς και λόγω του ότι ως χαρακτήρας στη σειρά είναι κατά πολύ νεότερη από τον Αυλακιώτη και τη Μάγδα, φαίνεται να ισορροπεί μετά βίας σε τεντωμένο σκοινί... Και αυτό ακριβώς δείχνει η Βαλσάμη. Αυτό που έσωσε τη Βάλια ήταν ότι δεν καταλάβαινε και πολύ το παιχνίδι στο οποίο συμμετείχαν οι υπόλοιποι -γι 'αυτό άλλωστε δεν την είχαν βγάλει από την "Οργάνωση", για να μην κινδυνεύει;

Πάντως, ο Μαρής στο βιβλίο του -και σε μεγάλο βαθμό και στη σειρά -δειχνουν αρκετά καθαρά πως παίζονται τα παιχνίδια ισχύος. Δεν νομίζω ότι είχε ξαναγίνει πιο πριν στην ελληνική τηλεόραση και ούτε θυμάμαι να ξανάγινε μετά με κάποιες σαπουνόπερες που έθιγαν αντίστοιχα θέματα.
 
Μετα απο 3 χρονια βρισκω απαντηση στο ερωτημα που βασανισε ολους οσους ειχαμε αγορασει τα DVD της Ραδιοτηλεορασης: Ειχε η ΕΡΤ στην κατοχη της το 2ο επεισοδιο που ελειπε απο τα DVD; Η απαντηση ειναι ναι, αφου ολοκληρη η σειρα εχει ανεβει στο site με το αρχειο της ΕΡΤ. Οποτε μοιραια γεννιεται νεο ερωτημα: Γιατι παραληφθηκε το συγκεκριμενο επεισοδιο (οπου εξαφανιζεται ο Αυλακιωτης) απο τα DVD; Γιατι οι υπευθυνοι της ΕΡΤ απαντουσαν οτι το συγκεκριμενο επεισοδιο δε βρισκοταν στη διαθεση της ΕΡΤ τοτε; Θα παρουμε ποτε απαντηση;
 
drspiros είπε:
Μετα απο 3 χρονια βρισκω απαντηση στο ερωτημα που βασανισε ολους οσους ειχαμε αγορασει τα DVD της Ραδιοτηλεορασης: Ειχε η ΕΡΤ στην κατοχη της το 2ο επεισοδιο που ελειπε απο τα DVD; Η απαντηση ειναι ναι, αφου ολοκληρη η σειρα εχει ανεβει στο site με το αρχειο της ΕΡΤ. Οποτε μοιραια γεννιεται νεο ερωτημα: Γιατι παραληφθηκε το συγκεκριμενο επεισοδιο (οπου εξαφανιζεται ο Αυλακιωτης) απο τα DVD; Γιατι οι υπευθυνοι της ΕΡΤ απαντουσαν οτι το συγκεκριμενο επεισοδιο δε βρισκοταν στη διαθεση της ΕΡΤ τοτε; Θα παρουμε ποτε απαντηση;
Ευτυχώς για εμάς, το 2ο επεισόδιο της σειράς τελικά δεν είχε "εξαφανιστεί" από το Αρχείο της ΕΡΤ! :)

Τώρα, το γιατί έλειπε από το DVD της Ραδιοτηλεόρασης και γιατί κάποιος/κάποιοι υπάλληλοι της ΕΡΤ δήλωναν το 2008 ότι δεν υπήρχε πια, είναι άξιο απορίας!!

Πάντως, από τη Διεύθυνση Μουσείου - Αρχείου, όταν κάναμε την έρευνα, μας είχαν επιβεβαιώσει ότι σώζεται ολόκληρη η σειρά.

(για αυτό και στη λίστα δεν αναφέρεται ότι λείπει κάποιο επεισόδιο)
 
14 Ιούνη 1985!! Σε ευχαριστούμε για τη φωτογραφία μιας αγαπημένης σειράς !
 
Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες από τα γυρίσματα της σειράς. Ανήκουν στον φωτογράφο Βασίλη Κυριαζή , τις ανέβασε ο ίδιος στο προφίλ του στο facebook και αφού τις δημοσιοποίησε ο ίδιος έστω και με λογότυπα , νομίζω αξίζει να μεταφερθούν και εδώ...

 


128.jpg


127.jpg


126.jpg


125.jpg


124.jpg


123.jpg


122.jpg


121.jpg


120.jpg
 
Εξαιρετικα ενδιαφερουσες μπραβο φιλε που της ανακαλυψες και της ποσταρες εδω.
 
Παρα πολυ ωραιες οι φωτογραφιες απο τα παρασκηνια της σειρας. Ευχαριστουμε πολυ.
 
πολύ καλή σειρα!νέο μέλος (αν και σας διαβάζω καιρό και ουσιαστικά ποστάρω γιατι θελω να σας ευχαριστησω για την ενημέρωση που προσφέρετε στους νεοτερους σαν κι εμενα και ανακαλυπτουμε σείρες και οχι μόνο που αξίζουν). η γρηγοριάδου εξαιρετική, τα πήρε ολα και έφυγε! Η Βαλσαμη επισης μου άρεσε (αν και δεν ειμαι φαν..)
 
Πίσω
Μπλουζα