Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

1989: UNICEF Ambassador (limited-edition)

Κουκλομανες μου αυτη η τουαλετα μου αρεσει τοσο πολυ που την βλεπω να την φοραει για παντα!!! Εχει και φοβερο υλικο. Πρεπει να της κρεμασω και το μισοφεγγαρο που εχει μαζι σαν κοσμημα! Το ξεχασα!!!! Απο εσας μαθαινω να τις κανω λουσουδες τις γυφτοπουλες μου!!! Απαξ και βρουν ωραιο ρουχο το φορανε σε ολες τις εκδηλωσεις!!!

1989: H Barbie γινεται πρεσβειρα καλης θελησης για την UNICEF

Η Barbie, στην δεκαετια του 80 εγινε και πρεσβειρα καλης θελησεως σαν την Αντζελινα Ζολι και την αξεχαστη Audrey Hepburn.

Φοραγε κοκκινο/ασπρο/μπλε φουστανι και λευκα γαντια. Μαζι στο κουτι υπηρχε και ενα ποστερ που εγραφε "Τα Δικαιωματα του Παιδιου".

Κυκλοφορησε με δερμα σκουρο, ισπανικο.

Πηγη

http://www.goodhousekeeping.com/family/teens/barbie-dolls-careers

picture.php


Αλλα και σε ξανθο!

Πηγη

http://toysihaveloved.blogspot.com/2007/05/unicef-barbie.html

picture.php


picture.php


ειναι δηλαδη σαν τις δικες μου απο το παζαρακι του Αγιου Ετζιντιο αλλα σε πιο γλαμουρ!!! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
βρηκα τα ιχνη μιας Barbie

Μηπως θυμαστε αυτην την Barbie που σας ειχα δειξει;

picture.php


Για την κουκλα δεν βρηκα πληροφοριες ομως τελειως τυχαια επεσα στο φορεματακι που φοραει, οπως βλεπετε στην πρωτη φωτογραφια, και μιας και κραταγε τουρτα σκεφτηκα οτι προφανως ειναι καμια Happy Birthday, μια απο τις πολλες εκδοσεις που εβγαλε και βγαζει η Ματελ.

Ετσι εψαξα και βρηκα πια ειναι! Στην δευτερη φωτογραφια βλεπετε το κουτι της (πηγη: http://cdn1.ioffer.com/img/item/120/877/683/sBy5.jpg)

Κυκλοφορησε, κατα πασα πιθανοτητα στις αρχες της δεκαετιας του 90.

Θα εσκαγα αν δεν την εβρισκα.... :)
 
mytinyworld είπε:
Α ρε γέλιο! Εκείιιιιι η mattel, κάθε χρόνο γενέθλια! :eek: Δεν την πήρε στα έξι της, θα την πάρει στα εφτά, στα οκτώ, στα εννιά βρε παιδί μου! :D Ομορφη η χαζογελούσα! Ωραία ρομαντικά φορέματα!


Ποπο Αναστασία μου!!! :D :D Απέκτησες χωρίς να το ξέρεις την birthday barbie που σου αναλογούσε στα 6 ή 7 που λέγαμε και η κακούργα η νονά σου συνέχιζε να μη σου φέρνει ούτε στα 8 ούτε στα 18!8) Ετσι, σιγά σιγά όλα τα κοριτσάκια να αποκτάμε την birthday barbie μας να κάνει απόσβεση και η mattel με τόσες που έβγαλε! :flower:

Είναι μόνο το φόρεμα Αναστασία, ή όλη η κούκλα η birthday? Τα tinsel hair? Τι λέει η έρευνα??
 
Happy Birthday ή Birthday σκετο

Ειδες το πεπρωμενο Mytinyworld μου!!! Αμα σου τα χρωσταει στα φερνει καμια φορα και μαλιστα σε ανυποψιαστες στιγμες!!!! :D :D:) Ποτε να μην χανουμε τις ελπιδες μας ειτε για κουκλα προκειται, ειτε για οτιδηποτε αλλη χαρα :flower:

 


Μονο το ρουχο ειναι Happy Birthday... η κουκλα και το μαλλι της αγνοουνται.
:eek:

 


Να βαλω ιδιωτικο ντετεκτιβ;


διορθωση

Παιδια συγνωμη, αλλα δεν ειναι Happy Birthday, το κουτι λεει Birthday σκετο!!!! Ρε μηπως ειναι για εμας τις μεγαλοκοπελες που καθε γενεθλια ειναι στιγμη διαλογισμου και φιλοσοφιας αντι για Happy ανεμελιας?


Μηπως το πεπρωμενο κατι ηθελε να μου πει ωρε... :xm:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Λατρεμένη Αναστασία υπέροχη η κούκλα για τη UNICEF!

Birthday ή μητο φόρεμα είναι υπέροχο και η κούκλα κουκλάρα!!!
 
Αστα Rapunjel μου, με την Birthday μαλλον πηραμε πικρα :D Μαλλον μας την ειπε η Ματελ με πλαγιο τροπο:D8)!!!

Κριμα παντως που η UNICEF δεν εβγαλε αλλη τετοια κουκλα. Θα χωνομασταν λιγο αλλα θα την αγοραζαμε για τον καλο σκοπο! :)
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Λατρεμένη Αναστασία μάλλον η matell μας πήρε χαμπάρι...

Μη μου βάζεις ιδέες για τη Unicef και αρχίσω να τη θέλω....

Έχω κι ένα εθισμό στις κούκλες...και τελευταία εκτός από τη bibi-bo και στις barbie 80 και στις μεγάλες ρετροκούκλες!!! Δεν υπάρχει φάρμακο για μένα... το πήρα απόφαση...
 
Η mattel κορίτσια έχει τέτοιο μάρκετινγκ που θα την βγάλει και πορσελάνινη συλλεκτική, μη σας πω και τσαγιέρα και φλυτζάνι του τσαγιού... Σου λέει, και στα 30 βρε παιδί μου αν δεν την πάρει και στα 40 και στα 50, θα την πάρει στα 60 να πίνει το τσαγάκι της και το χαμομηλάκι της! Κορίτσια, καμια δεν θα γλιτώσει από την birthday!:sweat:

Καλύτερα barbie από το ανακυκλοπαίχνιδο Αναστασία μου, δεν υπάρχουν και μεσολαβητές και γίνεται και η οικολογία πράξη!

Καλή μου ραπουνζέλ, αν αρχίσεις και με τις μεγάλες ρετροκούκλες και ιδίως αυτές τις πολύ μεγάλες που περπατάνε κιόλας, την έβαψες, δεν χωράνε και σε βαλίτσα, δεν χωράνε και σε βιβλιοθήκη, το στάδιο που έλεγε η Αναστασία δεν βλέπω να το γλιτώνεις! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τι γελιο ρε παιδια εχω ριξει μεταξυ Μπαρμπι και Σιντυ :animlaugh: :animlaugh: :animlaugh: :animlaugh: !!!!! :D :D:D

Κι εγω προτιμω τις εθελοντριες των παζαρακίων και τις πανινες κουκλες, τις pigotte, της ιταλικης Unicef. Αμαν! Oλα η Barbie θα τα κανει;

Και οντως οπως τα λες ειναι, Μytinyworld μου...αυτη η birthday, ειτε με happy ειτε με το χαπι της πιεσης και των αρθρητικων, ειναι η πιο υπουλη γιατι καραδοκει εκει καθε χρονο! Την ατιμη...

Και μαλιστα μεταλλασσεται απο βινυλιο σε πλαστικο (πλαστικη μπαρμπι για σαμπουαν), σε βινυλιοκαουτσουκ, (βλεπε silkstone), και απο εκει πορσελανη (limited edition για διακοσμητικο). Μονο σε χαρτι υγειας δεν εχει βγει ακομα, και με το μπαρδόν εεεε. :sealed:

Την Rapunjel μας την βλεπω σε εντατικο προγραμμα κουκλοαποτοξινωσης!!! Ετσι κι επιασες το σταδιο "μεγαλη ρετροκουκλα" την εχεις βαμμενη...

Μηπως να αρχισεις θεραπεια με μικρο Σπιρτουλη;8)
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Κορίτσια έχετε απόλυτό δίκιο αλλά είναι τόσο γλυκές!

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld αυτές δε φυλάγονται. Σου πιάνουν μια καρέκλα και αυτό. Μετά κάθονται οι κούκλες και όχι εγώ!!!

Λατρεμένη Αναστασία να με στείλεις από τη μεγάλη ρετροκούκλα στο σπιρτούλη είναι μεγάλη η διαφορά στο μέγεθος!!!Κάτι άλλο; ;)
 
Γεια σας κορίτσια! Πριν 2 εβδομάδες απέκτησα μια Barbie Fashionista 2009! Μου αρέσουν πολύ τα μαλλιά της και είναι γλυκειά, σε αντίθεση με τις περισσότερες καινούριες που έχουν μια παγωμένη μούρη, σαν να έχουν υποστεί 40 μπότοξ!









 
Vassoftr να την χαίρεσαι την κουκλίτσα σου! Πολύ όμορφες φωτογραφίες!
 
Σε ευχαριστώ πολύ mytinyworld!!
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

vassoftr να τη χαίρεσαι. Και για μένα είναι μια από τις πιο όμορφες barbie με πολύ στυλ και σε λογική τιμή!
 
Το ρουχαλάκι αυτό της Petra από τα 60'ς-70'ς, το έχουμε δει να το φοράει η bubblecut. Ομως ρε παιδιά, όταν το φόρεσα στην Malibu νομίζω ότι δεν είχε καμιά σχέση! Τι λέτε?

picture.php


Αφιερωμένη αυτή η φωτογραφία στην αγαπημένη μου rapunjel που ήθελε να δει αυτή την κούκλα με κάτι πιο καλοκαιρινό!
 
Ετσι ειναι!!!

Τα μαλλια της, το μακιγιαζ της, το μαυρισμενο της χρωμα ειναι δεκαετιας 60/70! Ειναι φτιαγμενη για τετοιο ρουχο η Μαλιμπου, MytinyWorld μου!!! Ενω η Bubblecut ειναι πολυ κυρια ρε παιδι μου. Αυτο το ρουχαλακι το φορα ετσι για μεσα στο σπιτι, ενω η Μαλιμπού το βαζει και βγαινει και για ενα παρτυ, εναν καφε.
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Πολυαγαπημένη mytinyworld σε ευχαριστώ για τη φωτογραφία.Είναι πανέμορφη η κούκλα και τα ρούχα υπέροχα.Της πάνε πολύ!Σε ευχαριστώ ξανά!
 
Παιδια εδω εχω ξεκινησει ενα θρεντ, μπας και μοιρασω λιγο την ιστορια της Μπαρμπι, μεσα απο διαφημιστικα στον ιταλικο μικυ μαους.

Επειδη το καθε τευχος εχει επανω του και ακριβη χρονολογια μπορουμε να παρακολουθησουμε την Ματελ και τα διαφορα που εβγαλε! Ετσι αν εχετε κανα ρουχο της Barbie σας που δεν θυμοσαστε πια απο ποτε ειναι μπορει να το πετυχουμε και εκει ως διαφημιση!

Εγω ας πουμε ανακαλυψα επιτελους οτι ο Κεν μου, που ειναι μεν του 68 ως καλουπι στο σωμα, στην πραγματικοτητα, επειδη ειναι μαυρισμενος πιστευω οτι κυκλοφορησε γυρω στο 1991 με την Barbie Hawaii!

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?p=206641#post206641
 
Αλλη μια εμφάνιση της μαλιμπού με αυθεντικό ρούχο vintage barbie

picture.php
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Πολυαγαπημένη πολύ κυρία έγινε η μαλιμπού!Το φόρεμα είναι πολύ μοντέρνο και ξεχωριστό!!!

Το έχω απορία και για τη δικιά μου μαλιμπού:γιατί τόση τσιγκουνιά σε αυτή την κούκλα στο μαλλί;
 
Πίσω
Μπλουζα