Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

soufle καλώς σας βρήκα... δυστυχως έγινε και αυτό... αλλα όπως προείπα δεν σταματώ να ελπίζω... ίσως καταφέρω αν το βρω όταν κανω δικά μου παιδια και τους το δώσω. ακομη δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι και σκέφτομαι μήπως τελικά δεν ήταν barbie αλλα sindy,αν και η μητέρα μου επιμένει οτι ήταν barbie...περνάω ατελείωτες ώρες στο searching...
 
baidouskini είπε:
soufle καλώς σας βρήκα... δυστυχως έγινε και αυτό... αλλα όπως προείπα δεν σταματώ να ελπίζω... ίσως καταφέρω αν το βρω όταν κανω δικά μου παιδια και τους το δώσω. ακομη δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι και σκέφτομαι μήπως τελικά δεν ήταν barbie αλλα sindy,αν και η μητέρα μου επιμένει οτι ήταν barbie...περνάω ατελείωτες ώρες στο searching...
baidouskini δεν βρηκες αυτο που εψαχνες ουτε στο θρεντ με τις διαφημισεις;νομιζα οτι θα υπηρχε εκει..

σου ευχομαι καποια στιγμη να βρεις το παιχνιδι που ψαχνεις!!
 
δυστυχώς όχι katerinak...αν και θυμήθηκα άλλα πολλά που είχα,αλλά το συγκεκριμένο όχι.σε ευχαριστώ και πάλι για τη βοηθειά σου όμως!
 
baidouskini, καλωσόρισες κι από μένα!

Μήπως το τροχόσπιτο που ψάχνεις μοιάζει μ'αυτό?

Δεν είναι ροζ-μωβ, αλλά το χρώμα ίσως δεν είναι καθοριστικής σημασίας. Μοιάζει να έχει διόροφο κρεββάτι.

BBJ9509.jpg
 
aggalitsa καλώς σας βρήκα... δεν είναι αυτό... ήταν αρκετά μεγάλο αυτό που είχα ,μπροστά στη ''μηχανή '' είχε αποθηκευτικό χωρό ,ενώ η οροφή του γινόταν jet-ski. ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια...
 
baidouskini καλως ηρθες κ απο μενα κ καλη τυχη!

soufle μου καταλαβαινω απολυτα τι λες. το θεμα ειναι οτι προσπαθω (με νυχια κ με δοντια) να θετω καποια ορια. απ τη στιγμη που δε συλλεγω πλεον μονο την βαρβαρουλα μας αλλα κοιταω ολες τις κουκλες, προσπαθω οσο γινεται να αφηνω απ εξω τα πανεμορφα κ λαχταριστα αξεσουαρ τους βλ. σπιτια, κρεβατια κλπ κ τους κουκλους. ειδικα με τη τιμη του συγκεκριμενου ken προτιμω κατι αλλο, ενω για τη marina που ειχε την ιδια τιμη, δεν το σκεφτηκα καν!

για να εχω κατι αλλο περα απο κουκλες θα πρεπει να ειναι ευκαιρια οπως η ντουλαπα της sindy που βρηκα με 8 ευρωπουλα κ την εχω λατρεψει ή την μηχανη της bibi bo που μου χαρισε η mytinyworld κ στολιζει το γραφειο μου!!!
 
baidouskini τι λες γι αυτο?

starlight motor home.jpg δε βρηκα κατι αλλο να ταιριαζει στην περιγραφη σου στις δεκαετιες '80 κ '90.... :(

4415119194_d940846477.jpg
 
Tropical Miko 1985 & Easy Living Fashion '91

baidouskini καλως μας ηρθες! :flower: Να δεις οτι που θα μας παει θα το βρουμε το τροχοσπιτο που ψαχνεις! :)

Σημερα παιδια θα ηθελα να σας δειξω 2 μικρες παρουσιες που ανακαλυψα σε ενα παζαρακι εδω.

Tropical Miko

Η πρωτη ονομαζεται Tropical Miko (φιλη της Barbie)και κυκλοφορησε το 1985.

Εχει μακρυα μεταξενια μαλλια και ενα καλουπι με εξωτικα χαρακτηριστικα. Τα ματια της ειναι καστανα με πρασινη ελαφρια σκια.

attachment.php


attachment.php


Ακομα δεν εχω ασχοληθει σοβαρα με αυτην την κουκλα, θελω να της βρω ρουχαλακια που να ειναι πιο κοντα σε αυτα που φορουσε αρχικα. Ομως της φορεσα προσωρινα ενα αληθινο ρουχο οριτζιναλ ματελ, απο τον αγιο Μακισιμο (για τον οποιον τωρα τι να λεμε...με κατασκλαβωσε παλι με το χριστουγεννιατικο πακετο εντος του οκτωβρη :flower: :flower: :flower: ).

Το ρουχαλακι αυτο ειναι απο την σειρα Easy living Fashion 1991, γιατι αμα λαχει η Μπαρμπι κουραζεται πολυ στο ντυσιμο/γδυσιμο οποτε θελει και ρουχο ευκολοφορετο!

Εξου και το Easy living fashion, να μην κουραζεται το κοριτσι και σπασει και κανα νυχι. :xm:

Εδω μπορειτε να δειτε την Τροπικαλ Μικο οπως ητανε στα νιατα της

(fonte: Flickr.com)

3215562926_72f3ec9530.jpg
5919051947_4088e70d20.jpg


H Tropical Barbie κυκλοφορησε τον ιδιο χρονο, 1985, και με το Hispanic Face Mold

5919058975_30ac1b5b52_m.jpg


Aλλα και ως την γνωστη barbie που ολοι γνωριζουμε

2787233009_ab02139647.jpg


και εδω ενα βιντεακι απο την βινταζ διαφημιση της σειρας Tropical

http://www.youtube.com/watch?v=_hGmJcFGBrc&feature=related

Η δευτερη κουκλα που θα ηθελα να σας δειξω ισως εκ πρωτης οψεως να μην σας φανει εκθαμβωτικη. Ομως εχει ενα προσωπακι που δυσκολα το ξεχνας.

Το ειχα δει βιαστικα μεσα στις χιλιαδες μπαρμπι που πουλιουνται στους ονλαιν πληστηριασμους.

Και επειδη ηταν παντοτε μεσα σε κουτι Mint in the box δηλαδη, κοστιζε παντα αρκετα, με αποτελεσμα να μην σταματουσα ποτε να την δω καλυτερα.

Ειχε ενα ονομα που ελεγε πολλα

"My First" Barbie.

Και επειδη η πρωτη μπαρμπι δεν ξεχνιεται ποτε, ετσι λοιπον μου εμεινε στον μυαλο και το ονομα της και το προσωπο της.

Αλλα για αυτην την κουκλα θα σας μιλησω στο επομενο επεισοδιο. :)
 
Αναστασια,πολυ ομορφη η τροπικαλ μικο :) με γεια!!

πού την ανακαλυψες;ειδα οτι εγραψες σε ενα παζαρακι,αλλα σε ποια πολη;
 
katerinak είπε:
Αναστασια,πολυ ομορφη η τροπικαλ μικο :) με γεια!!πού την ανακαλυψες;ειδα οτι εγραψες σε ενα παζαρακι,αλλα σε ποια πολη;
Ιταλια, katerina! Τρεχα γυρευε δηλαδη... Ασε που το συγκεκριμενο παζαρακι ηταν και εντελως εκτακτο. Α ρε Μπαρμπι...τι παζαρι εχω γυρισει για σενα...
 
Αναστασια είπε:
Ιταλια, katerina! Τρεχα γυρευε δηλαδη... Ασε που το συγκεκριμενο παζαρακι ηταν και εντελως εκτακτο. Α ρε Μπαρμπι...τι παζαρι εχω γυρισει για σενα...
σ ευχαριστω Αναστασια, καταλαβα οτι το παζαρακι ηταν στην Ιταλια,σε ποια πολη ομως;
 
Μέχρι να οργανώσουμε το παρόν θρεντ λίγο καλύτερα με την πολύτιμη βοήθεια της Αναστασίας (νονά του παρόντος θέματος) και soufle (πολύτιμη αρωγός) αλλά και των υπολοίπων μελών (εννοείται) που αγαπούν την Barbie, ανεβάζω φωτογραφίες από δύο Barbie όπως αυτές έχουν διαφημιστεί σε δύο τεύχη του κόμικ Ποπάϋ το καλοκαίρι του 1990.



IMG_1046.jpg

IMG_1049.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
caprice, ευχαριστούμε πολύ για τις διαφημίσεις! #)

Με πήγες πολλά χρόνια πίσω...όταν ως παιδιά πηγαίναμε διακοπές κάθε καλοκαίρι σ'ένα χωριό και περιμέναμε το μεσημέρι να έρθει το κτελ, για να φέρει τις εφημερίδες και τα περιοδικά. Τρέχαμε σαν τρελλοί να προλάβουμε ένα από τα λιγοστά "μίκυ μάους", που μας κρατούσαν συντροφιά τα βαρετά μεσημέρια! Ζαχάρωνα ατελείωτα αυτές τις διαφημίσεις και μου ξυπνάνε μια πολύ γλυκιά νοσταλγία!!! :flower:
 
caprice,ευχαριστουμε πολυ για τις διαφημισεις!! τις θυμαμαι κι εγω αυτες σε καποιο περιοδικο,δε θυμαμαι αν ηταν σε μικυ μαους ή σε ποπάυ
 
αναστασια η miko σου ειναι καταπληκτικη!αν θες τη γνωμη μου κ δεν την εχεις ηδη βαψει, μην της αλλοιωσεις το βαψιμο ειναι πολυ εθνικ!κ αυτο για το παρακατω σχολιο σου κ αυτο που λες στο do it yourself....ανυπομονω να δειξεις τη my first barbie. ψαχνοντας στο ιντερνετ βρηκα 2 δεν ξερω σε ποια αναφερεσαι, αλλα την μια την ειχα!!!κ λεω την ειχα γιατι ηταν μια απο τις αγνωστης ταυτοτητας barbie μου, την οποια ειχα απο μικρη κ αδερφη μου της ειχε κοψει τα μαλλια...το κακο ειναι οτι την μετετρεψα σε ooak!!!

εχω φωτο της οπως ηταν πριν αλλα τι να το κανω??ναι τραβαω τα μαλλια μου.........!δε θα το ξανακανω το ορκιζομαι!!

caprice μου οι διαφημισεις ειναι καταπληκτικες!!το αλογακι σε αυτη τη διαφημιση το βρηκα στο ιντερνετ στα 150$!αμαν δηλαδη!!

κ ενα συνολακι το οποια απεκτησα μολις χτες! ειναι απ τη σειρα barbie springtime fashions του 1990. το φοραει μια αγνωστη barbie μου απο παζαρακι την οποια δε θα πειραξω!! :cool: :cool: :cool:

barbie springtime fashions 3.jpg

υ.γ. η συσκευασια γραφει 1250 δραχμες!! :p

barbie springtime fashions 1.jpg

barbie springtime fashions 2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ειναι απίστευτα τα οσα διαβάζω!! παραγματικά δεν πιστεύω τι έχετε ανακαλύψει!! όσο για τις μεταμορφώσεις σας και κυρίως για τα μαλλιά που οι περισσότερες απο εμας το έχουμε παρακάνει θα σας πως τι έκανα σε μια απο τις αγαπημένες μου κοντο κουρεμένες ... απλά πήρα μια τουφα απο extession,μονο μια αρκούσε και την την έραψα με μπετονια κάτω απο τα μαλλιά αφήνωντας τα πιο κοντα απο πάνω , κανονικά όπως γίνεται και στα δικά μας μαλλια , ύστερα τα πιο κοντα τα μάζεψα σα μια φωλιά και ήταν έτοιμη λιγο μποεμ,λιγο μοντέρνα... δεν είναι καθόλου δύσκολο και τις τούφες μπορείται να τις βρείτε μέχρι και στο hondo center(χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση) και είναι και οικονομικές!! μην πανικοβάλεστε!! απλά κάντε ότι θα κανατε και στα δικά σας μαλλια!!
 
Lne είπε:
αναστασια η miko σου ειναι καταπληκτικη!αν θες τη γνωμη μου κ δεν την εχεις ηδη βαψει, μην της αλλοιωσεις το βαψιμο ειναι πολυ εθνικ!κ αυτο για το παρακατω σχολιο σου κ αυτο που λες στο do it yourself....ανυπομονω να δειξεις τη my first barbie. ψαχνοντας στο ιντερνετ βρηκα 2 δεν ξερω σε ποια αναφερεσαι, αλλα την μια την ειχα!!!κ λεω την ειχα γιατι ηταν μια απο τις αγνωστης ταυτοτητας barbie μου, την οποια ειχα απο μικρη κ αδερφη μου της ειχε κοψει τα μαλλια...το κακο ειναι οτι την μετετρεψα σε ooak!!!εχω φωτο της οπως ηταν πριν αλλα τι να το κανω??ναι τραβαω τα μαλλια μου.........!δε θα το ξανακανω το ορκιζομαι!!

caprice μου οι διαφημισεις ειναι καταπληκτικες!!το αλογακι σε αυτη τη διαφημιση το βρηκα στο ιντερνετ στα 150$!αμαν δηλαδη!!

κ ενα συνολακι το οποια απεκτησα μολις χτες! ειναι απ τη σειρα barbie springtime fashions του 1990. το φοραει μια αγνωστη barbie μου απο παζαρακι την οποια δε θα πειραξω!! :cool: :cool: :cool:

Προβολή συνημμένου 38441Προβολή συνημμένου 38442Προβολή συνημμένου 38443

υ.γ. η συσκευασια γραφει 1250 δραχμες!! :p
Lne πολυ ομορφη η κουκλα σου με τα νεα ρουχα,με γεια :)

baidouskini ενδιαφερουσες οι πληροφοριες σου σχετικα με τις κοντοκουρεμενες κουκλες,σ ευχαριστουμε πολυ!!
 
katerinak ευχαριστω πολυ!

baidouskini φαινεται πολυ ενδιαφερον αυτο που λες κ χρησιμο!ανεβασε μια φωτο που να φαινεται αυτο που λες οποτε μπορεσεις να βοηθησεις τη φτωχη μου φαντασια #)
 
caprice σε ευχαριστούμε που ομόρφηνες το θρεντ με αυτές τις σπάνιες διαφημίσεις!!!

Lne μου και Αναστασάκι μου πανέμορφες οι καινούριες ανακαλύψεις!! Η Μίκο είναι σκέτη ζωγραφιά!! Από τις ωραιότερες κούκλες που έχω δει!! Να τα χαίρεστε!!
 
σας ευχαριστω ολους πολυ!!
 
Πίσω
Μπλουζα