Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

Η ιταλικη εταιρεια Ceppi Ratti, οπως και η Migliorati και η Gig ηταν οι πρωταγωνιστριες της δεκαετιας του 80-90 στα παιχνιδια, στην Ιταλια. Ομως αγοραστηκαν ολες σιγα σιγα απο την Giochi Preziosi. Οποτε αν λεει η κουκλιτσα σου Ceppiratti, made in china, παλι βινταζ ειναι τωρα πια MytinyWorld μου γιατι δεν υπαρχει πια Ceppiratti!!

Η Ceppiratti εφτιαχνε τις sindy με αδεια απο την Hasbro, αν καταλαβα καλα.
 
Ναι, η hasbro κράτησε τα δικαιώματα αλλά σταμάτησε την παραγωγή νομίζω το 1997. Εκτοτε, παραχωρούσε την άδεια σε διάφορες εταιρίες να την κατασκευάζουν. Και είναι αλήθεια ότι τα κουτιά αυτών των sindy, όπως και μερικών άλλων με διαφορετικό καλούπι, γράφουν giochi preziozi! Γενικά, γίνεται ένα ψιλομπάχαλο, που δεν έχω καταφέρει ακόμη να διαλευκάνω. Οπως και με το μπάχαλο του καπέλου του red flare, που έχω δει να το φοράνε και έτσι και αλλιώς! Δύσκολη η δουλειά του μελετητή κουκλών! :p
 
makisimos είπε:
Aπ ότι είδα κάθε Χριστούγενα έβγαζαν και μια συλεκτική Μπάρμπι..!!!!Και να η φετινή...!!!!!

fetch


Πο ποοοο που να δει τέτοιες χλιδές η ΒΙΒΙ ΒΟ...

Κάποιος στο ΕΒΑΥ εχει βάλει όλες τις κούκλες τις Χριτουγεννιάτικες κάπου στα 1800 δολλάρια..!!!
fetch


Τι ψηφίζουμε???? ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΤΙΚΗ ΜΠΑΡΜΠΙ 2008 ή 2009????????????????
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Barbie '80

Εμεινα χαζευοντας τις ξανθιες θεες.... ειναι αδυνατον να δωσει κανεις ψηφο...

Τα μαλλια τους μοναδικα, τα ρουχα τους, τα σκουλαρικια τους... τι να πω. Για αυτο βγαζουν μια τον χρονο!!! Για να μην μενει ο αλλος μπροστα στο ραφι του παιχνιδοπωλειου εκατο μηνες για να διαλεξει!!!

Μεχρι να διαλεξεις αυτην του 2008 μπηκε το 2010!!!!

Και επειδη ο Μακισιμος μας μας κακομαθαινει με τις χλιδες και τις μοντερνες θεες της Ματελ, οριστε και μια πραγματικη Barbie vintage της δεκαετιας του 80. Το κεφαλακι της γραφει 1976, το σωμα της 1966, Made in Indonesia, αλλα το μακιγιαζ δηλωνει δεκαετια 80 πατημενη και την βρηκε η μαμα μου σε ενα παζαρακι να κλαιει αυτο το καλοκαιρι.

Την μαζεψα, την επλυνα και ανακαλυψα οτι εχει υπεροχα πλουσια μαλλια, σε ολο της το κεφαλι, οχι οικονομια στο μαλλι.

Το ρουχαλακι που φοραει ειναι χαρισμενο απο την ΜytinyWorld μας! Μηπως εχουμε καμια πληροφορια παραπανω γαιι το ρουχαλακι; Ειμαι ασχετη εγω παιδια με τα αξεσουαρ!!! Ολες με δανεικα ρουχα ειναι!!!

Κοιταχτε την τι γλυκεια που ειναι μεσα στην απλοτητα της! Ειναι το κοριτσι της διπλανης πορτας!!!
 
Μα τι γλυκειά κουκλίτσα είναι αυτή; Τέτοιες είχα εγώ σαν παιδί ουυυυυυυυυ πολλές! Σήμερα αντί για Bibi-Bo θα σας δείξω την πρώτη μου Barbie, αγορασμένη το Μάρτιο του 1990. Το όνομά της είναι Fantasy Barbie (ευρωπαϊκή παραλλαγή της αμερικάνικης Costume Ball Barbie). Ρούχα και αξεσουάρ δεεεεεν σώθηκαν, δυστυχώς! Φοράει το ιρλανδικό σετάκι που φόραγε προχθές και η Bibi- Bo Star.
 
ομορφες barbie Αναστασία και Φραουλίτσα!

Πολύ όμορφη η barbie σου Αναστασία! Απλό καθημερινό κορίτσι που φοράει φουστίτσα και μπλουζίτσα barbie (αν δεις μέσα έχει τις ταμπελίτσες με το Β) και ένα πουκαμισάκι που δένει μπροστά με τον κρίκο και είναι κλασικό late 80's ρούχο της sindy hasbro! Μην ψάξεις για ετικέτα, γιατί η hasbro δεν έβαζε ετικέτες στα ρούχα της, όπως ποτέ δεν έβαλε και η el greco, βεβαίως βεβαίως! ;)

Οσον αφορά τις συλλεκτικές, ψηφίζω 2008 γιατί κάτι δεν μου κάθεται καλά στο μακιγιάζ της φετεινής! Πάντως είναι και οι δύο.... κούκλες! Αχ, έχω μείνει πίσω με τις φωτογραφίσεις, αλλά έχω εδώ μια "κούκλα "που κλέβει πάντα την παράσταση και η φωτογράφιση αναβάλλεται από μέρα σε μέρα! :flower:

Ουπς, πάλι γράφαμε μαζί με τη φραουλίτσα! Πανέμορφη κι αυτή η barbie! Αφού σώθηκε η κούκλα, για τα ρούχα δεν σκάμε φραουλίτσα, υπάρχουν σε αφθονία!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρεπιπτόντος η ΜΠΑΡΜΠΙ 2009 μου θυμιζει πολύ στομακιγιάζ των ματιών της Καίτης Γαρμπή..!!!! Είδατε παρατηριτικότητα??
 
Αν και διαβαζοντας αυτο το θεμα νιωθω σαν να μπηκα κατα λαθος στις τουαλετες κοριτσιων, θα ηθελα να συγχαρω τις κοπελες που το ψαχνουν τοσο πολυ! Πραγματικα γουσταρω και σεβομαι οποιονδηποτε προσπαθει να κατεχει ενα αντικειμενο στον μεγιστο δυνατο βαθμο.

Με κρατησε να διαβαζω ενα θεμα που δεν με ενδιαφερει βασικα, αυτο ακριβως το πραγμα.

Μπραβο ρε κοριτσια.
 
1980 Golden Dream Barbie

Θελω να ευχαριστησω τον φιλο Joe για το υπεροχο κομπλιμεντο που μας εκανε!!! :D :DΕιναι τιμη μας να διαβαζομαστε και απο τα αγορια, γιατι και εμεις εχουμε παιξει με Playmobil και Lego, και προσωπικα ζηλευα και τους Masters Of the Universe! ;) Μανα μας γεννησε κι εμας κι ας ειμαστε κοριτσια!!!!

Εδω κανουμε διατριβες επι της κουκλας! Για να μην χαθει η ιστορια της, και για να προστατεψουμε την τιμη καθε παιχνιδιου που παρεξηγηθηκε! Ακομα και της τρελογκας της χαζογκομενας Barbie! Στην πραγματικοτητα ειναι καλο κοριτσι!

Ελπιζω να μας τιμας με την παρουσια σου, οπως βλεπεις τον Μακισιμο τον κραταμε με νυχια και με δοντια, οπως και τον Georgeikos για να μην γινεται κοριτσοκρατουμενο το θεμα αυτο!!!

Αφου μας τρελλανε παλι ο Μακισιμος μας με τις αριστοκρατισσες του 2000

ας επιστρεψουμε στην δεκαετια του 80!

Το 1980/81 βγηκε η Golden Dream Barbie, μεσα στο χρυσο του φλωρινιωτη και του χρυσομπαμπουρα.

Κυκλοφορησε σε δυο βερσιον, Ξανθο και Μαυρο (Black and Gold ενα πραγμα). Οι σχεδιαστες της επηρεαστηκαν απο την κουκλαρα Fara Fawcett οταν πρωταγωνιστουσε στην σειρα Charlie's Angels, οι Αγγελοι του Τσαρλι!

Φοραγε λοιπον λαμέ χρυσο ρουχο ή κοκκινο μακρυ για την μαυρη εκδοση.

Περιττο να πω οτι πουλησε σαν το ψωμι, οπως λενε και οι ιταλοι. Ηταν μια απο τις πιο αγαπημενες!

Η φωτο ειναι απο το http://sprinklepuffball.blogspot.com/2009/04/barbie-get-it-girl.html

Αυτη ειναι η διαφημιση της

http://www.youtube.com/watch?v=Mf_6P7GafpY
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
μολις εχθες απεκτησα την barbie midge pregnant και ειμαι πολυ χαρουμενη γιατι εχει σχεδον ολη την συλλογη το μονο που ελειπε ηταν τα εξτρα ρουχα κατα τα αλλα εχει ολο το σετ κι ολο αυτο με 30 ευρω.....οταν καταφτασει θα σας την δειξω
 
Barbie OOAK

Joe, ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Εύχομαι να συνεχίσεις να μας επισκέπτεσαι και γιατί όχι να συμμετέχεις σε αυτή την παρέα της barbie!

Bibi bo 28, με γεια! Πολύ σπάνια κούκλα ακούγεται και ευκαιρία! Αναμένουμε φωτογραφίες!

OOAK: One Of A Kind. Δηλαδή μοναδική. Δηλαδή δεν υπάρχει δεύτερη ίδια στον κόσμο!

Πολλοί ταλαντούχοι φίλοι της barbie (και άλλων κουκλών βέβαια) που έχουν την απαιτούμενη έμπνευση, υλικά και ΤΑΛΕΝΤΟ, παίρνουν μια κούκλα του εμπορίου, καινούρια, ταλαιπωρημένη, ξεμαλλιασμένη, καθόλου δεν έχει σημασία και την μεταμορφώνουν σε ένα μοναδικό έργο τέχνης.

Εχω την τιμή και τη χαρά να έχω στη συλλογή μου μία τέτοια κούκλα. Η αξία της ΟΟΑΚ γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, όταν την έχει φτιάξει και χαρίσει κάποιο αγαπημένο πρόσωπο!

picture.php


picture.php
picture.php
 
Μιλαμε ΤΟ παπουτσι....και ΤΟ φοντο!!!!!!

Ητανε ξυπολητη και μαζευε ραδικια, τωρα που την πηρες εσυ γυρευει σκουλαρικια!!!!! :D

Θελω να μας πεις Mytinyworld μας, το μυστικο για τοσο καθαρες φωτογραφιες.

Χρησιμοποιεις καποιο σετ, με δικο του φωτισμο?

Δωσε καμια πατεντα γιατι σε θαυμαζω. :D
 
Παπούτσι τρακαδόρικο κινέζικο Αναστασία μου! :D :D:D

Μια ξυπόλητη πριγκίπισσα! :flower:

Το μυστικό στις φωτογραφίες, λέγεται καλή φωτογραφική μηχανή υποθέτω, γιατι τις τραβάω όλες στα σκοτάδια, μιας και τις φωτογραφήσεις τις κάνω όταν κοιμάται μια άλλη πριγκίπισσα εδώ πέρα που δεν θέλει πολλά φώτα στον ύπνο της!! Είναι μια ΝΙΚΟΝ SLR, δώρο του συζύγου για τις φωτογραφήσεις μου! (τον είχα πρήξει τον άνθρωπο, δεν λέω....)

Το φόντο είναι ένα χαρτί κανσόν που τσάκισα στα δύο!

Αντε, όλα τα μυστικά τα είπα! :sealed:

Ξέχασα να πω, μπαίνει αυτόματα φλας! Εγώ το μόνο που κάνω ρυθμίζω το ζουμ. Φυσικά έχει και άλλες δυνατότητες η μηχανή, αλλά βαριέμαι να διαβάζω μάνιουαλ, μέχρι θανάτου!...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1989: Barbie Dance Magic Photo Studio

Ελα μπραβο!!!! Γιατι το ηξερα οτι οι φωτογραφησεις γινονται στα κρυφα και στα αγρια μεσανυχτα, σαν την εποχη της ποτοαπαγορευσης, και αναρωτιομουνα μηπως εχουμε διαφορα στην ωρα τοσο μεγαλη, οταν εδω ειναι νυχτα, εκει ειναι μερα...

Kαι μιας και λεμε για επαγγελματικο φωτογραφικο σετ οριστε και το κουτι του

Barbie Dance Magic Photo Studio του 1989 (πηγη: www.1000barbies.com)

Kαι το διαφημιστικο σποτ!!! :)

Η χαρα της αμερικανοφατσας...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Barbie και ανταγωνίστριες (competitors)

Οι κλώνοι όπως είδαμε, είχαν περισσότερο ως στόχο να αντιγράψουν την barbie και να προσφέρουν μια φτηνότερη λύση. Ομως, υπήρξαν και κάποιες κούκλες που δεν χαρακτηρίζονται ως κλώνοι (clones) αλλά ως ανταγωνίστριες (competitors). Συνήθως είχαν καλή ποιότητα και ήταν αρκετά εμπορικές. Στη γερμανική αγορά, τη δουλειά αυτή την είχε αναλάβει η κούκλα Petra!

Σήμερα η bubblecut μου φοράει ένα αυθεντικό ρούχο της Petra από τα τέλη του 1960, αρχές 1970. Το βινύλιο σε όλο του το μεγαλείο!

picture.php


picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
barbie

Καλά Χριστούγεννα από τη barbie!

picture.php
 
1986 Barbie Porcelain Collection: Blue Rhapsody

Rapunjel μου, πολυ μωρο η κουκλαρα!!! Φοβερο μαλλι και φοβερο ρουχο!!!

Ας επιστρεψουμε τωρα παλι στην ρετροιστορια μας:

Η Ματελ αποφασισε το 1986 να κυκλοφορησει την πρωτη συλλεκτικη σειρα κουκλων Barbie, την Barbie Porcelain Collection. Ηταν απο bisquit, δηλαδη απο πορσελανη ψημενη 2 φορες (bis) και απευθυνοταν στο ενηλικο συλλεκτικο κοινο.

Για το καλουπι του προσωπου η Ματελ χρησιμοποιησε αυτο της SuperStar Barbie.

Οσο για τα ρουχα...εχεις δει πορσελανινη τσαγιερα με ωτ κουτιρ;;;

Το ρουχο ηταν μπλε βαθυ, και η κουκλα ονομαζονταν Blue Rhapsody.

Οπως ολες οι κουκλες της σειρας Barbie Porcelain Collection η καθεμια φοραγε εσωρουχα, ειχε τον δικο της κωδικο και ερχονταν με εγγυηση αυθεντικοτητας. Φτιαχτηκαν μονο 6000 κουκλες Blue Rhapsody.
 
barbie

Λατρεμένη μου Αναστασία και πολυαγαπημένη μου mytinyworld σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες και τις μοναδικές φωτογραφίες που βάζετε! Πάντα θεωρούσα υπεύθυνη τη barbie που χάθηκε η bibi-bo και την αντιπαθούσα. Με τα χρόνια κατάλαβα πως ότι κι αν κάνουν οι άνθρωποι ποτέ δε φταίει μια κούκλα και πως μέσα στην δική σου αγκαλιά παίρνει από την ενέργεια σου και γίνεται ένα κομμάτι σου. Τώρα πια έχω μια αδυναμία στις barbie με βλεφαρίδες. Τέτοια είναι και η Κατρίν στη φωτογραφία τη χριστουγεννιάτικη, τέτοια είναι και η barbie fairytopia που δεν ξέρω γιατί μου θυμίζει εσένα λατρεμένη μου Αναστασία!

Ιδού η Αναστασία μας barbie fairytopia...

picture.php


picture.php
 
joe είπε:
Αν και διαβαζοντας αυτο το θεμα νιωθω σαν να μπηκα κατα λαθος στις τουαλετες κοριτσιων, θα ηθελα να συγχαρω τις κοπελες που το ψαχνουν τοσο πολυ! Πραγματικα γουσταρω και σεβομαι οποιονδηποτε προσπαθει να κατεχει ενα αντικειμενο στον μεγιστο δυνατο βαθμο.
Με κρατησε να διαβαζω ενα θεμα που δεν με ενδιαφερει βασικα, αυτο ακριβως το πραγμα.

Μπραβο ρε κοριτσια.

Βασίζομαι στο σχόλιο του φίλου Joe, για να σας δώσω κι εγώ τα δικά μου συγχαρητήρια για το έξοχο thread. Keep up the good work.....!!!!!!!!!!!!
 
Barbie doll trunk

Τέλεια η (Αναστασία) barbie fairytopia, αγαπημένη μου rapunjel! Ολες αυτές οι ηρωίδες είναι παραμυθένιες!

Ευχαριστούμε Pooky(1) για τα καλά σου λόγια!

Ποπο! τσαγιέρα barbie! Τι της έμελλε της καημένης.... Προσωπικά δεν νομίζω ότι ταιριάζει σε αυτής της κατηγορίας τις κούκλες άλλο υλικό από το πλαστικό και το βινύλιο... Αλλά θα μου πείτε, γούστα είναι αυτά! Οχι μόνο θα πούλησαν, αλλά είναι και σούπερ συλλεκτικές με τόσο περιορισμένο αριθμό κυκλοφορίας.

Η barbie είναι μια fashion doll, κούκλα μόδας, η κορυφαία θα έλεγα, μιας και η γκαρνταρόμπα της δεν μπορεί να συγκριθεί σε ποικιλία, στιλ και κομψότητα με καμία άλλη. Τα κοριτσάκια, στην Αμερική της ευημερίας του 1960, έσπευδαν να αγοράσουν τα συνολάκια που λάνσαρε ανά σεζόν η mattel για να ντύσουν την αγαπημένη τους κούκλα. Το μίνι αμερικάνικο όνειρο! Σύντομα όμως προέκυψε το ζήτημα: που στο καλό να βάλω όλα αυτά τα ρούχα, να μπορώ και να τα βλέπω, να διαλέγω, να κάνω και τα mix and match? Η λύση ήταν φυσικά μια μίνι ντουλάπα. Λέγεται trunk και είναι πάρα πολύ πρακτική και για μας τα μεγαλύτερα κοριτσάκια του σήμερα! :D

Αυτή που παραθέτω, είναι από το 1965 και είναι της barbie και της ξαδέρφης της francie!

picture.php


picture.php
 
Πίσω
Μπλουζα