Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

φοβερη ψαχνω κι εγω μια ....με την μονη διαφορα οτι θα ηθελα να ειναι ηδη γεματη με ρουχα.....χιχιχιχι
 
Καλή μου bibibo28 κι εγώ την πήρα γεμάτη με τα περισσότερα ρούχα που βλέπεις και με την bubblecut μαζί, σε τιμή που ΟΥΤΕ του παπά! :D :D
 
ebay να φανταστω...κι εγω ειχα βρει κατι αλλα ο τσιγκουνης και κρυοπλαστος αγγλος δν ηθελε να τα στειλει ελλαδα....μπραβο για την αγορα καταπληκτικη
 
Με την συνονοματη barbie fairytopia, μην νομιζετε....μοιαζουμε αρκετα κι ας μην φαινεται. Εχουμε καταρχην τα ιδια φτερα και τα ιδια ρουχα. Εγω βεβαια αντι για λουλουδι σε λουλουδι πεταω απο μαρουλι σε μαρουλι! :p

Αλλα αμα εχεις την γλυκεια ψυχουλα της Rapunjel μας καπως ετσι τους βλεπεις ακομα και τους πιο στριμμενους ανθρωπους :)

Η ντουλαπα της Barbie ειναι τρομερη!!!!! Καταπληκτικο κομματι!!!!!! :D

Συγχαρητηρια MytinyWorld μας!!!! :)
 
Κορίτσια, για barbie μην ψάχνετε σε αγγλικό ebay. Εκεί μόνο για sindy. Το αμερικάνικο ebay είναι ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ για barbie. Είναι αλήθεια ότι πολλοί δεν στέλνουν Ελλάδα, αλλά οι περισσότεροι στέλνουν, απλά πάει καμιά 20ριά ευρώ η αποστολή.

Οι αγγλοι γενικώς δεν στέλνουν Ελλάδα... Μετά άπό 3 χρόνια αγορών στο ebay, κυρίως αγγλικό, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν μας πολυσυμπαθούν...

Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια!

Αναστασία, το μαρούλι λόγω δίαιτας?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
barbie

Πολυαγαπημένη mytinyworld μοναδικό κομμάτι η ντουλάπα.Ονειρική! Είσαι άπιαστη στις barbie!

Λατρεμένη Αναστασία και σένα και την πολυαγαπημένη mytinyworld σας βλέπω σαν τις πιο όμορφες κούκλες του κόσμου με διάφανη διαμαντένια ψυχή... κι ας έχεις αδυναμία στο μαρούλι! Ουδείς τέλειος!
 
αρχες δεκαετιας του 90, Γαλλια, Barbie Bulles Enchantee Poupee

Φετος ανακαλυψα ενα φοβερο παζαρακι, διοργανωμενο απο την ενορια του Αγιου Ετζίντιου, San Egidio, εδω στην Ιταλια, απο πολη σε πολη.

http://www.yeslife.it/Milano-Rigiocattolo?id_rubrique=22

Ονομαζεται Rigiocattolo = Ανακυκλo-Παίχνιδο!!!

Ενωνει δηλαδη την φιλοσοφια Ανακυκλωσης με την Σωτηρια του παλιου παιχνιδιου, με κατι ακομα πιο σημαντικο: η οργανωση του San Egidio, εδω και 10 χρονια ασχολειται με την καταγραφη καθε παιδιου στις υποαναπτυκτες χωρες.

Πουλωντας τα παιχνιδια που μαζευει απο τους εθελοντες καταγραφει, δινει ταυτοτητα στα παιδακια ωστε να μην χαθουν τα ιχνη τους, να μην καταληξουν στα εμποριο οργανων, στα πεζοδρομια, και σε οτι η κολαση του ανθρωπινου μυαλου παρασερνει και σκοτωνει οτι πιο αγνο υπαρχει σε αυτην την γη.

Οποτε καταλαβαινετε οτι δεν θελαμε και πολυ...πηραμε το τρενο και πηγαμε Πιζα να βοηθησουμε τα παιδακια και.... τις Barbie και μαλιστα με ρουχα!!! :D

Το τερπον μετα του ωφελιμου!!!!

Και σιγα σιγα ξεκινω την ανακαλυψη της ταυτοτητας τους.

Η πρωτη που θα σας δειξω ειναι μαγικη. Γιατι οταν βρηκα ποια ειναι ανακαλυψα οτι ειναι σπανια!

Κυκλοφορησε στην Γαλλια, στις αρχες του 90, με το ονομα

Barbie Bulles Enchantee, στα αγγλικα Barbie Bubble Angel.

Στο κουτι, του οποιου την φωτογραφια βρηκα στο διαδικτυο, ειχε μαζι ενα μπουκαλακι για να κανεις αληθινες μπουρμπουληθρες!!!

Η δικη μου εχει χασει το κολιε, και τα φτερα της, μαζι με το μπουκαλι, γιατι ηταν σε μια σακουλιτσα. Ομως ηταν χαρισμενη στον αγιο Ετζίντιο με αγαπη απο καποιαν εθελοντρια, για εναν καλο σκοπο. Αυτο την κανει μαγικη και ακομα πιο πολυ αγαπημενη :)

picture.php
picture.php


picture.php


Και εδω οπως ηταν η Barbie πριν κανει ολη αυτην την υπεροχη διαδρομη αγαπης, και φτασει στα χερια μου!

picture.php
picture.php
picture.php
 
υπεροχη δεν εχω λογια ..μονο αυτο θα πω....

ο θεος του κοσμου να φροντιζει αυτα τα παιδια...
 
Τέλεια Αναστασία μου και ακόμη πιο τέλειος ο σκοπός για τον οποίο "ανακυκλώθηκε"

Διαβάζοντας το επετειακό λεύκωμα της barbie, αγάπησα ακόμη περισσότερο αυτή την κούκλα και με βοήθησε να καταλάβω καλύτερα την ιστορία της! Επίσης κατάλαβα ότι η malibu σου αγαπημένη μου rapunjel είναι σπάνια και ξεχωριστή!

Λάτρεψα την barbie superstar που έχει έναν μοναδικό αέρα ρετρό. Επίσης λάτρεψα τα "ψυχεδελικά" σχέδια του τέλους του 1960 και αρχών του 1970.

Θα σας το πρότεινα ανεπιφύλακτα!
 
Και επειδή αυτές τις μέρες έχει μπει πολύ στη σκέψη μου η barbie, έντυσα την πρώτη μου barbie χειμωνιάτικα με το "it's cold outside" (1964-1966) το οποίο όμως δεν έχει την αυθεντική του ζώνη! Η κούκλα αυτή δεν θεωρείται ακόμη vintage μιας και είναι από τα τέλη των 70΄s, τα ρούχα της όμως είναι vintage!

picture.php


picture.php
 
Γεια σας κι εδώ! Αναστασία μου, πολύ όμορφη η κούκλα σου κι ακόμη πιο όμορφος ο σκοπός του παζαριού όπου τη βρήκες!

Mytinyworld μου, τέλεια τα ρούχα της κούκλας σου. Έχω την αίσθηση πως τα πιο παλιά ρούχα της Barbie είναι κάπως πιο "γήινα", μ' αρέσουν προσωπικά πάρα πολύ!

Ήθελα να σας ρωτήσω.... Σήμερα βρήκα στα συρτάρια μου ένα βιβλίο σχετικό με τις συλλεκτικές Barbie, το οποίο είχα για χαμένο εδώ και κάτι μήνες, που στις πρώτες σελίδες του έχει αναφορά σε όλα τα facemolds της Barbie από το 1959 μέχρι σήμερα. Θέλετε να σκανάρω το σχετικό κομμάτι και να το παραθέσω εδώ; Νομίζω έχει κάποιο ενδιαφέρον...

Τέλος, να σας ευχηθώ κι εδώ μαζί με μια από τις πολύ αγαπημένες μου Barbie, η οποία δεν είναι καθόλου μα καθόλου vintage, να έχετε όλοι καλές γιορτές κι ό,τι επιθυμείτε!
 
Πολύ κουκλάρα η barbie σου φραουλίτσα! Μπορεί να μην είναι vintage, όμως η φρεσκάδα της την κάνει να λάμπει!

Φυσικά και να βάλεις τις φωτο που λες φραουλίτσα, θα μας βοηθήσει σίγουρα. Δεν σας κρύβω ότι παρόλο που διάβασα το άλμπουμ με την ιστορία της κούκλας, μετά τα 1980s και την superstar barbie μου φαίνεται λίγο μπερδεμένο το πως εξελίχτηκε η μορφή της....
 
Ετοιμη για το ρεβεγιόν και η barbie, η οποία φόρεσε τα καλά της που της χάρισε η καλή της νεράιδα και το γαλάζιο γουνάκι που επιτέλους βρήκε τη θέση του (μιας και αγοράστηκε.... κατά λάθος) και είναι έτοιμη να υποδεχτεί τον καινούριο χρόνο!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ BARBIE!!

picture.php
picture.php
 
Μια Barbie ζητα ταυτοτητα

Εδω εχουμε δυσκολη δουλεια παιδια...8)8)8)

Θελω την βοηθεια σας!!!!

Αυτη η δευτερη πανεμορφη vintage Barbie, απο το παζαρακι του San Egidio, εχει μακιγιαζ της δεκαετιας του 80, αν και στο σωμα της γραφει MATTEL INC 1966 MALAISIA, οπως οι περισσοτερες κουκλες της εποχης.

Τα μαλλακια της ειναι μακρυα και πολυ πολυ μαλακα. Εχουν ιριδιζουσες ανταυγειες που κανουν την κουκλα να λαμπει. :)

Το ρουχαλακι που φοραει ειναι οριτζιναλ Barbie MATTEL, αλλα το πιθανοτερο ειναι οτι δεν ειναι το δικο της. :xm:

Τα σκουλαρικια δεν ειναι δικα της, εχει τρυπουλα στο χερι γιατι προφανως φοραγε και δαχτυλιδι.

Δυστυχως ο μονος τροπος για να βρω ακρη ειναι να ξεφυλλισω ολες τις Μπαρμπι του web για να βρω ποια ειναι!!! Προς το παρον σας την ποσταρω και ξεκιναω την ερευνα!!!! :D

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php
 
Επιπλα barbie

Πολύ όμορφη η χρυσομαλλούσα Αναστασία μου, θα ψάξω κι εγώ να βρω ποιά είναι!

Η barbie μας, είχε κατά καιρούς διάφορα σπίτια και αντίστοιχη επίπλωση... Σήμερα θέλω να σας δείξω τρία κομμάτια από την ίδια σειρά από τα τέλη της δεκαετίας του 1980!

Πλυντήριο στεγνωτήριο: πατώντας το κάθε κουμπί "δουλεύει" η αντίστοιχη συσκευή! Μου το χάρισε φίλος ιδιοκτήτης παιχνιδάδικου.

picture.php


Επιπλο-σύνθετο. Αποτελείται από τρία κομμάτια και μέσα έχει κανονικά ράφια που χωράνε πολλά πράγματα. Το βρήκα σε παλαιοπωλείο.

picture.php


Επιπλάκι με λαμπατέρ και τηλέφωνο. Οταν σηκώνεις το τηλέφωνο, ακούγεται η barbie να απαντά στο τηλέφωνο και ανάβει και το λαμπατέρ! Ανεπιθύμητο προϊόν σε μαγαζί παιχνιδιών που είχε μπει σε ράφι προσφορών!

picture.php
 
Barbie Mermaid 1991

Απιθανο νοικοκυριο!!!!!! :) :) Με γεια MytinyWorld μας!!!!

Εγω τις εχω σχεδον ολες πριγκηποπουλες οποτε στην εποχη τους δεν υπηρχαν τετοια μαραφετια εφευρεσεις!!!!! Τα πλενουν στο ποταμι τα ρουχα!!!! :D

Υ.Γ. Δυστυχως τζιφος η ερευνα για την χρυσομαλλουσα Barbie που σας ελεγα πριν... :( Δεν εχω αρκετα στοιχεια και δεν βρηκα αλλη κουκλα που να εχει τετοια μαλλια εκτος απο την Barbie Mermaid 1991, η οποια ομως εχει διαφορετικες βλεφαριδες στα ματια...
 
barbie

Κορίτσια πολύ όμορφες οι κούκλες σας!

Λατρεμένη Αναστασία η barbie σου είναι του 1985 με 1986. Τότε όλοι βγάζανε κούκλες με χρυσά στα μαλλιά.

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld υπέροχα τα επιπλάκια! οι κούκλες σου έχουν όλο το νοικοκυριό τους μαζέψει!

Μια barbie με σπαστό σώμα. Αν και δε συμπαθώ πολύ τις barbie, όταν είδα αυτή με μάγεψε...
 
Πολύ όμορφη rapunjel μου! Είναι η fashionistas νομίζω?
 
barbie

Ναι πολυαγαπημένη μου mytinyworld η Glam με σπαστό σώμα. Πρώτη φορά τα 20 τελευταία χρόνια που είδα τόσο καλή barbie κατασκευαστικά. Υπάρχει άλλη μια στη σειρά πολύ όμορφη και μια μαυρούλα γλυκειά! Όλες είναι έξι.
 
Πίσω
Μπλουζα