Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

Επεσα κι εγω στον πειρασμο παιδια...Μια ωρα με το αμορε να αποφασισω πια να παρω...το αμορε ηθελε να παρω εκεινη της Ραπουνζελ που ειναι οντως θεα, στο τελος ομως εμενα με τραβηξε εκεινη με τις αφελειες! Δεν ειχα ξαναδει Μπαρμπι με τετοιο μαλλι!

Ραπουνζελ μου πρεπει οντως η Βarbie που σας εδειξα να ειναι του 85/86 γιατι ολες οι κουκλες που ειχε το παζαρακι ηταν απο εκεινη την εποχη!!!! Ποιος ξερει αν μπορεσουμε να βρουμε ποια ηταν ακριβως!! Δεν πειραζει θα εχει παντα ενα μυστηριο νεραιδενιο!!!
 
Barbie

Λατρεμένη Αναστασία καλά έκανες και δεν πήρες την Ραπουντζέλ! Σου έχω αγοράσει μια Ραπουντζέλ και περιμένει πότε θα στη στείλω. Θέλω να έχεις από μένα μια Ραπουντζέλ για ευνόητους λόγους!
 
Μπράβο κορίτσια που (σαν και μένα :p :p) είστε σταθερές στην απόφαση να μην πάρετε άλλες κούκλες!:biglaugh:

Εγώ πάντως αντιστάθηκα στις φασιονίστας, με χάλασαν τα σπασίματα στις κλειδώσεις, ξέρω αυτά δίνουν την κίνηση του μοντέλου, αλλά δεν.... Τα πρόσωπά τους πάντως και οι πόζες τους είναι το κάτι άλλο!

Μέσα στα πλαίσια της πρωτοχρονιάτικης υπόσχεσής μου να μην πάρω άλλη κούκλα εκτός από μερικές συγκεκρμένες που μου λείπουν, απέκτησα την sunset malibu που έχει και η ραπουνζέλ μας, την έπλυνα, την απολύμανα και την έντυσα (αφού μου ήρθε γυμνούλα και πολύ βρωμικούλα) και ιδού με τζιν και πουλόβερ vintage barbie!

picture.php


picture.php


Για την κούκλα αυτή έχω να πω ότι εκτός από το γεγονός ότι γυρνάει η μέση και λυγίζουν τα γόνατα, σαν "σουλούπι" το σώμα μοιάζει με της bubblecut!

H κούκλα αυτή είναι από το 1971!
 
Barbie

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld δεν νομίζω ποτέ να σταματήσουμε να παίρνουμε κούκλες...

Η κούκλα που απέκτησες είναι από τις αγαπημένες μου! Πολύ ξεχωριστή. Βάλε μας την με κάτι καλοκαιρινό! Να τη χαίρεσαι καλή μου φιλή !!! :D
 
Αναστασία μου, ψάχνονας στις σίντυ ανακάλυψα ότι τα μαλλιά με χρυσό σαν της barbie που ψάχνουμε να βρούμε ποιά είναι λέγονται tinsel hair. Εκανα μια αναζήτηση σε google/ebay δεν βρήκα κάτι, αλλά να το έχουμε στο νου μας να ψάχνουμε με αυτή τη λέξη κλειδί! ;)
 
barbie fashionista

Άλλη μια barbie fashionista! Μπορεί στην πολυαγαπημένη μου mytinyworld να μην αρέσουν οι barbie με τα σπαστά μέλη αλλά εμένα όσα πιο πολλά μέλη τους κινιούνται τόσο περισσότερο μου αρέσουν!
 
Barbie Superstar

Να το εχω υποψην μου αυτο το tinsel hair, μιας και οπως μας κονφερμαρε η Rapunjel, αυτο το μαλλι ηταν κατεξοχην δεκαετια του 80!!!

Αυτη εδω η Μπαρμπι, που ειναι μεν του 70 ως καλουπι, αλλα η κουκλα κυκλοφορησε στην δεκαετια του 80, εχει υποστει ολικο ριμεικ. Μονο μερικα μαλλια της ειναι οριτζιναλ.

Σας την βαζω μονο και μονο για να σας δειξω οτι οι χαμογελαστες Barbie που χαρακτηριζαν αυτην την δεκαετια, επιδεχονται και αφαιρεση οδοντοστοιχιας!!! Της εβγαλα τα δοντια και της εκλεισα το στομα. Σατανικο ε; :precry:

picture.php


Και επειδη σας αρεσει η βινταζ Barbie Superstar, ας ασχοληθουμε λιγο μαζι της να καταλαβει και ο κοσμος. Εψαξα λοιπον να βρω πληροοφοριες.

Αυτη η κουκλα εκανε το ντεπουτο της το 1977 και ειχε ενα χαμογελο πιο ελαφρυ, και πιο φιλικο(οχι σαν την προηγουμενη που σας εδειξα που χαζογελαγε και στο τελος της αλλαξα το χαμογελο :D :D).

Η Ματελ την ξαναεβγαλε συλλεκτικη για τους νοσταλγικους με μακρυα ξανθα μαλλια χωρισμενα στο πλαι και πολυ γλαμουρ ροζ φορεμα!

H φωτογραφια της ρεπλικας ειναι απο το

http://www.barbiecollector.com

Εδω το βιντεο του youtube με την διαφημιση για την οριτζιναλ πρωτη Barbie Superstar του 76/77

http://www.youtube.com/watch?v=fQKERzbNcbo

Το βιντεο απο το ιταλικο youtube για την Barbie Superstarστην δεκαετια του 80

Εσεις κοριτσια ποια απο τις δυο λετε; Μηπως ξερετε γιατι τις λενε και τις 2 σουπερσταρ;8)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
barbie

Λατρεμένη Αναστασία την έκανες άλλη τη barbie. Κυρία σωστή. Την barbie superstar του 80 την είχαμε και έχω πια μόνο τα ρούχα της.Ήταν θυμάμαι χάλια ποιοτικά. Μου αρέσει του 77. Τη θυμάμαι αδρά και τώρα που την είδα ένιωσα το ίδιο με τότε. Ένα σφίξιμο...
 
Το καλλιτεχνικό σου "ξεδόντιασμα" της χαζογελούσας, είναι και η υπογραφή σου Αναστασία μου. Αλλη μια ΟΟΑΚ από την σπεσιαλίστα του είδους! :cool:

Αν αποκτήσω την superstar του 1977 και την twist n' turn του 1967, θα αρχίσω να κοιμάμαι ήσυχα τα βράδια... Προς το παρόν μαζεύω λεφτά! :precry:
 
barbie

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να τις αποκτήσεις και σύντομα! :D
 
barbie

Πήρα άλλη μια barbie fashionista...τη μαύρη! Είδατε κορίτσια κρατάω το λόγο μου και δεν αγοράζω άλλες κούκλες... :D
 
Ποσο γελασα με το "καλλιτεχνικό "ξεδόντιασμα" της χαζογελούσας" που λεει η Μytinyworld μου!!!!! :D :D:D

Ετσι οπως το εγραψε μοιαζει πολυ επιστημονικο!!! Να το προσθεσω και στο βιογραφικο!!! :D

Ολο και καποιος θα βαρεθηκε την χαζοχαρουμενη μπαρμπι της δεκαετιας του 80 και θελει μια ριζικη αλλαγη!!! :D Λοιπον ειμαι ειδικευμενη και σε αυτο! :cool:

Ευτυχως που οι κουκλουποσχεσεις του στυλ "Δεν θα ξανααγορασω κουκλα" δεν πιανονται στο κουκλοθρεντ μας!!!! :) Οποτε Rapunjel μου απο εμενα εισαι ελευθερη να αγορασεις οποια κουκλα θελεις!!!

Γιατι ειναι καλυτερα δηλαδη να την παρει καποιο μικρο κοριτσακι, που εχει ηδη καμια δεκαρια, και να της αλλαξει τα φωτα;;;; :p
 
Πόσες να'ναι άραγε οι φασιονίστας? Για να δούμε πόσο χώρο χρειάζεσαι στη βιβλιοθήκη ραπουνζέλ μου, όχι τίποτε άλλο!.. ;)

Κουκλοσέρβις-κουκλορετουσάζ "η Αναστασία". Ειδικεύεται σε καλλιτεχνικό ξεδόντιασμα χαζογελούσας μπάρμπι του 80. Δεχόμαστε και πιστωτικές κάρτες! :p :p:p
 
mytinyworld είπε:
Κουκλοσέρβις-κουκλορετουσάζ "η Αναστασία". Ειδικεύεται σε καλλιτεχνικό ξεδόντιασμα χαζογελούσας μπάρμπι του 80. Δεχόμαστε και πιστωτικές κάρτες! :p :p:p
Αμεσο αποτελεσμα! Τωρα και στο σπιτι σας με εχεμυθεια! :D

Αναλαμβανομεν και περιπτωσεις καραφλοτητος, περιπτωσεις ακεφαλες, ασωματες και αβλεφαρωτες.

Κουκλοσέρβις-κουκλορετουσάζ "η Αναστασία"

Εχουμε την λυση

στο προβλημα σας.
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Πολυαγαπημένη μου mytinyworld τώρα καταλαμβάνουν και το μεγάλο τραπεζάκι του καθιστικού...Οι φασιονίστες είναι έξι και ένας ο μπάρμπος φασιονίστας που δεν τον βρήκα ακόμη.Δηλαδή εφτά.Οι άλλες τρεις πάντως δεν μου αρέσουν!

Λατρεμένη Αναστασία βρήκες δουλειά για κάθε άσχημη,παραμορφωμένη κούκλα! Ειδικές τιμές για το μανεκέν!Όλικη κατεδάφιση και νέα ανέγερση!
 
Barbie Sunset Malibu 1971-1977

mytinyworld είπε:
Μέσα στα πλαίσια της πρωτοχρονιάτικης υπόσχεσής μου να μην πάρω άλλη κούκλα εκτός από μερικές συγκεκρμένες που μου λείπουν, απέκτησα την sunset malibu που έχει και η ραπουνζέλ μας, την έπλυνα, την απολύμανα και την έντυσα (αφού μου ήρθε γυμνούλα και πολύ βρωμικούλα) και ιδού με τζιν και πουλόβερ vintage barbie!

picture.php


Για την κούκλα αυτή έχω να πω ότι εκτός από το γεγονός ότι γυρνάει η μέση και λυγίζουν τα γόνατα, σαν "σουλούπι" το σώμα μοιάζει με της bubblecut!

H κούκλα αυτή είναι από το 1971!
Η πιο σημαντικη Barbie του 1970, μετα απο την Superstar Barbie που τοσο αγαπαει η Rapunjel μας και η MytinyWorld μας ηταν η

Barbie Sunset Malibu, η οποια κυκλοφορησε απο το 1971 μεχρι και το 1977. Κατασκευαστηκε σε Ιαπωνια, Κορεα και Taiwan.

Για το καλουπι τους χρησιμοποιηθηκαν και το "Stacey" face και το Superstar face.

Στο κουτι της, το ποιο αλλαξε με τα χρονια αρκετες φορες, η Barbie Sunset Malibu φορουσε μαγιω και ειχε φυσικα μαυρισμενο χρωμα.

Επειδη ακριβως ειναι μια αρκετα βινταζ κουκλα για το σωμα της χρησιμοποιηθηκε ενα απο τα αρχικα καλουπια, και αυτο φαινεται απο τα χερια και τους αστραγαλους που μοιαζουν πολυ με εκεινη την πρωτη Μπαρμπι του 50. Αυτος ειναι ο λογος που η MytinyWorld μας, αναφερει οτι το σωμα της Sunset Malibu μοιαζει με της Βubblecut.

Εδω ειναι το διαφημιστικο της


Και εδω μια σειρα απο φωτογραφιες για την μεταμορφωση μια μοναδικης κουκλας, εκεινης της λιγοτερο τυχερης, η οποια ειχε κουρευτει αλα γκαρσον, και της ειχε κοπει ενα μικρο κομματακι απο το σαγονακι της.

Με αυτην λοιπον, που σωθηκε χαρη στην χρυση καρδια μιας νεραιδομανας, ασχοληθηκα εχθες, και νατην που ξαναελαμψε με νεο μαλλι, μακιγιαζ που δεν αλλοιωνει την φυσιογνωμια της. Made in Japan 1966 U.S. Patended

To αποτελεσμα ειναι αφιερωμενο στην MytinyWorld μου, με παρα πολλη αγαπη απο εδω την παγωμενη Ιταλια. Αυτη η κουκλιτσα με το καλοκαιρινο χρωμα ζεστανε το σπιτι!

Η βασανισμενη απο καποιο σαδιστικο παιχνιδι Sunset Malibu

picture.php


Το υποχρεωτικο της κουρεμα γουλι για να φυγουν τα παλια μαλλια

picture.php


Το ξεκινημα του πολυωρου reroot (στον φοντο κομματια απο Ελλαδα και μια rerooted μοσχομυριστη Bibi χαρισμενη απο την Rapunjel μου!)

picture.php


Να το το κοριτσι! :)

picture.php


picture.php


Η νεραιδα κουκλομανα μου εστειλε και μια αλλη, πολυ πιο τυχερη που θα σας την δειξω αργοτερα. Τωρα ηθελα να σας δειξω την πιο πονεμενη, που τιποτα δεν εχει πια να ζηλεψει απο τις αλλες κουκλες! :) :D
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Καλά λατρεμένη Αναστασία κουκλάρα την έκανες!Έβαλες και στη bibi μαλλιά; Τέλεια είναι! Είσαι χαρισματική! Ελπίζω η Ραπουντελ που θα σου στείλω να μη χρειαστεί μαλλί! :D
 
Rapunjel μου η bibi ειχε ζηλεψει κατι μπουκλες που ειχαν περισσεψει απο την Μπαρμπι τοπ μοντελ!!! Κι ετσι για να μην πανε χαμενες τις ριζωσα σε εκεινης το κεφαλακι!!!

Αχ βρε Barbie Ραπουνζελ, να αφησεις το μαγικο σου καστρο εκει στην Ελλαδιτσα και να ερθεις εδω στο κρυο;;; Παλι με σκλαβωνει η κουκλομανα σου!!!

Παιδια να και το αλλα το κοριτσι που εστειλε η νεραιδοκουκλομανα μας, η διδυμη αδερφουλα της Sunset Malibu που ειδατε.

Παλι γδυσαμε το τοπ μοντελ Μπαρμπι, να δωσει τα ρουχα του, δεν πειραζει.

Εδω μπορειτε να δειτε τα χερακια και τον αστραγαλο που ξεχωριζει σε μια βινταζ μπαρμπι εκεινης της γενιας.

Ειχε και τρυπουλες στα αυτια οποτε της πεταξα και 2 σκουλαρικια λιγο προχειρα...

Αυτη η κουκλιτσα εχει τα οριτζιναλ μαλλια της. Ενα φρεσκαρισμα ελαφρο στο μακιγιαζ και ειναι ετοιμη!

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


MytinyWorld μου και Rapunjel μου σας ευχαριστω και παλι για ολα... #)
 
Η ιστοριας της ευρωπαικης Barbie 1959-1980

Λατρεμένη έκανες καρακουκλάρα τη bibi! Μη με ευχαριστείς.Όταν θα σου στείλω τη Ραπουντζέλ και την παραλάβεις θα μου πεις αν σου αρέσει! Κουκλά και η ξανθιά αλλά η καστανή είναι άλλο πράγμα! Χίλια μπράβο! Να ναι καλά και το χρυσό μας κορίτσι η mytinyworld.Σαν τις ψυχές σας τις παραμυθένιες λίγες υπάρχουν,πολύ λίγες...
 
Ο,τι και να πω είναι λίγο! Αυτές οι κούκλες ήταν πολύ τυχερές που έφτασαν στα χέρια σου αγαπημένη μου Αναστασία! Νομίζω ότι η πανέμορφη συλλογή σου απέκτησε δύο μοναδικές κούκλες! Να τις χαίρεσαι! Φανταστικό αποτέλεσμα, έχω μείνει άφωνη! :D
 
Πίσω
Μπλουζα