Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

Καλά έμεινα με το στόμα ανοικτό! Κουκλάρα η Cut Ν' Style!! Βρε τη Mattel τι σκέφτηκε!! Το δε νυχτικάκι ονειρεμένο!! Πανέμορφα Αναστασία μου!!

Μερικά ρουχαλάκια από τη συλλογή της myvictoriax. Στην πρώτη φωτό είναι δεκαετίας 80. Το πρώτο είναι στον κατάλογο του 88. Τα επόμενα είναι νεότερα αλλά υπέροχα εξίσου...
 
Ευχαριστούμε για τις διαφημίσεις thebest20!! Mερικά ακόμη ρουχαλάκια. Τα 2 πρώτα του 98 και τα άλλα 3 του 97.

Cool Carrer Fashions-Hostess

Sports Fashions-Shocker Player

Fasion Favorites

Nitghtwear Fashions

Sports Fashions- Skating
 
Χρόνια πολλά και από την Holiday Barbie!

picture.php
 
MytinyWorld μου ειναι κουκλαρα!!! Με γεια!!!!! :flower: :flower: :flower:

Λοιπον παιδια την ειδα αυτην την κουκλα στην βιτρινα ενος μαγαζιου με ρουχα ως μερος συλλογης, πριν 2 βδομαδες! Δηλαδη ειχανε βαλει μια σειρα απο βινταζ barbie πανω στα ανθρωπινα ρουχα και πανω στο χριστουγεννιατικο δεντρο που ειχαν στολισει.

Ολες οι θειες χαζευανε τα ρουχα και εγω χαζευα τις κουκλες! :D

Και πρεπει να ξαναεπιστρεψω να τις φωτογραφησω να σας τις δειξω!!! Απιστευτη συλλογη ειχε η τυπισσα...
 
Έχετε τους καταλόγους?Θυμάμαι που υπήρχαν στα sets με έπιπλα,πισίνες κλπ!
 
Ευχαριστώ Αναστασία μου!!! :)

Αλήθεια, λες να καταφέρεις να μας δείξεις μια φωτο αυτής της βιτρίνας? Θα είχε πολύ ενδιαφέρον!! :D

thebest20, νομίζω ότι έχω τον κατάλογο του 1989 της σειράς επίπλων pink magic. Οταν ευκαιρήσω θα βγάλω μια φωτο. Δυστυχώς το σκάνερ μου μας άφησε χρόνους... :(
 
:bow: Απλά δεν υπάρχει!!! Το φόρεμα θεϊκό !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πανέμορφη και η κούκλα και τα αξεσουάρ και το μακιγιάζ με την πράσινη σκιά!! Δε νομίζω να έχουμε ξαναδεί Barbie με πράσινη σκιά έτσι?? Καλά και το δεντράκι μινιατούρα όλα τα λεφτά!! Αλήθεια πια Holiday Barbie είναι??

thebest20 εγώ έχω μόνο τον κατάλογο του 1988 που έχει και έπιπλα, τον έχω περάσει στο θρεντ της barbie και τα έπιπλα και στο θρεντ για επιπλάκια και αξεσουάρ. Δυστυχώς δεν κράτησα άλλο διαφημιστικό!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Soufle μου σ'ευχαριστώ!! :)

Είναι του 1991, από μια πρόχειρη έρευνα που έκανα, γιατί την είχα αγοράσει από μια δημοπρασία χωρίς το κουτί της σε τιμή, όχι απλά ευκαιρίας, αλλά "ούτε του παπά" που λέει και η Αναστασία μας!! :D
 
mytinyworld είπε:
Αλήθεια, λες να καταφέρεις να μας δείξεις μια φωτο αυτής της βιτρίνας? Θα είχε πολύ ενδιαφέρον!! :D
Πρεπει παιδια να ξαναπαω, οπωσδηποτε να τις φωτογραφησω, μονο που αυτην την φορα θα βαλω και ενα μαλλινο σκουφι γιατι την αλλη φορα εφαγα τετοιο κρυο που με ποναγαν τα αυτια μου...

MytinyWorld μου ενα παιχνιδι αγορασμενο σε τιμη ουτε παπα ουτε του ψαλτη κοστιζει περισσοτερο σε ικανοποιηση και σε αναμνησεις απο ενα μιντ ιν δε μποξ!!!
 
Ήρθα κι εδώ... Εδώ και μέρες όλο λέω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες πληροφορίες σχετικές με την παρουσία της Barbie στην Ελλάδα που μου είπε ένας φίλος εκτός φόρουμ και μου φάνηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, μιας και δεν τις είχα ακούσει ποτέ ξανά, και όλο το ξεχνάω... Έχουμε και λέμε λοιπόν: Η Barbie ΔΕΝ ήρθε στην Ελλάδα το 1988, αλλά σχεδόν μια δεκαετία νωρίτερα, στα τέλη των 70s. Εισάγονταν από τον Πανταζόπουλο (ο οποίος έφερε πρώτος στην Ελλάδα και τα Playmobil το 1975, ένα χρόνο πριν πάρει τα δικαιώματα κατασκευής τους η Lyra) και ανάμεσα στις πρώτες Barbie που ήρθαν στην Ελλάδα ήταν η Superstar του 1976, η Barbie και η Cara Ballerina της ίδιας χρονιάς, η Deluxe Quick Curl Barbie και η Malibu Skipper. Η κυκλοφορία τους ήταν σχετικά περιορισμένη, μιας και δεν εισάγονταν σε μεγάλες ποσότητες. (Την ίδια περίοδο έρχεται στην Ελλάδα και η Sindy της Pedigree) To 1988 που αρχίζει και διαφημίζεται η Barbie μαζικά υποθέτω πως πρέπει να ήρθε στην Ελλάδα η επίσημη αντιπροσωπεία της Mattel, μιας και πλέον σε καμία διαφήμιση δεν έχουμε όνομα εισαγωγέα...
 
fraoulitsa μου πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου... με συγούρια αναφέρω οτι η πρώτη barbie που ήρθε στην Ελλάδα είναι cara ballerina μιας και την είχα και μάλιστα θυμάμε πολυ καλά το σκηνικό στο παιχνιδαδικο γιατι πήγα με τη μαμά μου για bibibo και γύρησα με την εν λόγω barbie... πλέκοντας εγκώμιο ο παιχνιδοπώλης στην εν λόγω εισαγόμενη κούκλα πειθωντάς μας να την αγόρασω ( ακριβοτερη βλέπεις μικρούλα εγω δεν την είχα ξαναδει , τι να κάνω ???? την πήρα) συχγωρ'εστε με ολές οι bibibo fun (μεσα κι εγω) ... η δευτέρη που απέκτησα ηταν η barbie superstar την οποία και σας παραθέτω μάζι με αρκετές απο εκείνη την σεζον οι οποίες μόνο η super star και η barbie με τις καρδούλες φοράνε τα δικά τους ρούχα.. η άλλη ξανθούλα της παρέας και λιγακι μαυρισμένη φοράει κανονικά ενα χρυσο μπικινι τώρα η μαυρόυλα δεν ξέρω πίο ειναι το αυθεντικό της ρουχαλάκι μιας και βρέθηκε στα χερια μου με το κλάσικο νυφικό της εποχής ( το οποιο αποκλείετε και να φοραγε) εαν μπορείτε βοηθέστε με να λυσουμε το μυστηρίο!!!!DSC00234.jpg
 
Ωραίες οι Barbie σου, pin y pon μου, να τις χαίρεσαι! Ωραίο το σκηνικό στο παιχνιδάδικο, χιχιχι, έχω .. υποέσει κι εγώ μικρή σε αυτό το "αμάρτημα"! :p :p :p Η Superstar που έλεγα εγώ είναι του 1976, η δική σου νομίζω πρέπει να ειναι μεταγενέστερη.. Κάπου νομίζω είχαμε δει και τη διαφήμισή της (αλλά δε θυμάμαι πού...). Η μαυρισμένη είναι η Sun Sensation από το 1991, ενώ για την τρίτη μπορώ να σου πω μονάχα ότι το ρουχαλάκι της είναι της Dance Magic του 1989. Μήπως είναι αυτή; :xm:
 
Σ'ευχαριστώ πολύ fraoulitsaμου για τα καλα σου λόγια... σύγουρα είναι μεταγενέστερη είναι η δευτέρη η τρίτη barbie που μου αγόρασαν.... η μαυρισμενη ειναι όντως εκείνη... fraoulitsa νομίζω οτι δεν είσαι μόνο με τις bibibo είδική... και η γνώσεις σου στις barbie βλέπω δε υστερούν....οχι το ρουχαλα΄κι που φοράει στην συγκεκρίμενη φώτο ανήκει σύγούρα σε ανοιχτοχρώμη barbie....
 
Καλημέρα ,με μια σύντομη αναζήτηση στο ιντερνετ ανακάλυψα οτι τελικά έχεις δίκιο η dance magic υπήρχε σε 2 εκδοχες πωλουταν και σκουροχρώμη!!! το ρούχο αποκλέιται να υπήρχε στην αγορα μονο του άρα είναι εκείνη!!! με ένα μόνο post σου λύθηκε το μυστήριο!!!!
 
Fraoulitsa, πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία! Επιφυλάσσομαι να ρωτήσω και να μάθω από πρώτο χέρι! ;)

Εδώ είναι μια προσπάθεια να σας πω την ιστορία της barbie, με μια εικόνα! :D

DSC_2239.jpg
 
mytinyworld είπε:
Fraoulitsa, πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία! Επιφυλάσσομαι να ρωτήσω και να μάθω από πρώτο χέρι! ;)
Εδώ είναι μια προσπάθεια να σας πω την ιστορία της barbie, με μια εικόνα! :D

Προβολή συνημμένου 27539
Πανεμορφες!!!! Πω πω, απο την πρωτη μεχρι την τελευταια ειναι ΚΟΥΚΛΑΡΕΣ!!!! ::) Oh Barbie!!!!

Λοιπον περιμενω μια σαν την δευτερη, αλλα repro, εντελως nude, δηλαδη ουτε με ενα βρακι στο χερι, απο την USA, αλλα με φαγανε οι γιορτες και το πακετο εχει καθυστερησει επικινδυνα!!! :cry:

Η τελευταια της φωτογραφιας εχει τελειο χρωμα ΜytinyWorld μου, σοκολατι! Πω πω παιδια χρωσταω πολλες φωτογραφησεις απο τις barbie μου...Απο δευτερο και τριτο και τεταρτο αμα λαχει χερι, αλλα κουκλες! Θα επανελθω δριμυτατη!
 
Αναστασία μου, με το καλό να τη δεχτείς την κουκλάρα! :D

Αυτές οι barbie που σας έδειξα (οι οποίες είναι και οι μοναδικές barbie που κράτησα #) ) έχουν ένα κοινό: είναι όλες τους κούκλες που παίχτηκαν, καμία δεν είναι του κουτιού! Ολες έχουν τα προβληματάκια τους και μαρτυρούν τα χρόνια που κουβλάνε! Δύο μάλιστα από αυτές, η superstar και η τελευταία η μαυρισμένη που σου αρέσει, ανασύρθηκαν κυριολεκτικά από τα σκουπίδια και γι'αυτό είμαι πολυ πολύ χαρούμενη!! :)

Εδώ θα ήθελα λίγο τη βοήθειά σας. Οπως έχω καταλάβει, δεν είναι απλό να βρεις από που κρατάει η σκούφια μια barbie... 8) Θα ήθελα λοιπόν να με βοηθήσει όποιος μπορεί, ποια από αυτές τις δύο κούκλες (τις δύο τελευταίες από την παραπάνω φωτογραφία) είναι πιο παλιά και από πότε. Η προτελευταία, γράφει 1976 στο κεφάλι και 1966 CHINA στο σώμα.

Η τελευταία, γράφει επίσης 1976 στο κεφάλι και στο σώμα 1966 MALAYSIA:xm:.

CHINA MALAYSIA

DSC_2119.jpg

DSC_1226.jpg
 
mytinyworld κατα εμενα λιγο πιο παλια ειναι η δευτερη γυρω στα μεσα του 90 την κανω ενω η πρωτη που με φερνει αρκετα σε προσωπο Mackie την κανω αρχες 2000
 
Artemis, ευχαριστώ για την απάντηση! :) Ωστόσο, η πρώτη, η made in china, αγοράστηκε πριν 3 χρόνια περίπου μεταχειρισμένη, από μια κοπέλα που ανέφερε στην περιγραφή ότι ήταν παιδική της κούκλα... :xm: Πιστεύω ότι δεν είναι τόσο καινούρια όσο λες... :xm:

Η δεύτερη κι εμένα μου κάνει να είναι 90'ς, γι'αυτό το λόγο την τοποθέτησα και τελευταία στην... ιστορική αναδρομή :p . Θα ήθελα όμως να ξέρω από που κρατάει η σκούφια των δυο τελευταίων... :cry:
 
Πίσω
Μπλουζα