Ιούλιος Βερν [Jules Verne]

Τα εξι βιβλια μου του πρωτου ποστ μετα απο 5 χρονια αυγατισαν και αυτα.


Ολα Αστερος...ονομα και εμπιστοσυνη.





Τα τερατα των Θαλασσων

Το κυνηγι του Αερολιθου

Ο γυρος του κοσμου σε 80 μερες

Απο την γη στην Σεληνη

Ο Κοσμοκρατωρ

Ο Λαχνος Υπ'αριθμων 9672

Ανω Κατω

Ο Θαυμασιος Ορενοκος

Η Σφιγγα των Παγων

Ταξιδι στο κεντρο της Γης

Πεντε Βδομαδες στο Αεροστατο

Η Σχολη των Ροβινσωνων

Τα τεκνα του Πλοιαρχου Γκραντ

Οι Πειραται του Αιγαιου

Γυρω απο την Σεληνη

Η μυστηριωδης Νησος

20.000 Λευγες κατω απο την Θαλασσα

Δυο χρονια Διακοπες




attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πανεμορφο ραφι!!!
 
Τhanks,προς το παρον δεν ειναι ραφι,η φωτο ειναι rotate,τα βιβλια ειναι καθετα και στην κορυφη ακουμπαει το router μου,περιμενοντας υπομονετικα να τα διαβασω. :supergrin:


Παντως οτι ειναι πανεμορφα ειναι.
 
Οριστε και τα δικα μου. :)

Ειναι του 1976 απο τις εκδοσεις Αττικος.

attachment.php


Κοινο εξωφυλλο σε ολα τα βιβλια,με το μονο που να αλλαζει να ειναι ο τιτλος.

attachment.php


Η ταυτοτητα του βιβλιου δεσποζει στην πρωτη και στην δευτερη σελιδα.

attachment.php


Εικονογραφηση και λιγα λογια για τον συγγραφεα

φιγουραρουν στην τριτη και τεταρτη σελιδα αντιστοιχα.

attachment.php


Τα μονα που εχουν διαβαστει ειναι...

Νο 1 "Ο Γυρος του κοσμου σε 80 ημερες"

Νο 2 "Δεκαπενταετης Πλοιαρχος"

Νο 3 "20.000 λευγες κατω απο την θαλασσα"

Νο 9 "Οι Κουρσαροι του Αιγαιου"

...τα υπολοιπα εν καιρω. :)
 
Ωραιες οι συλλογες σας παιδια :thumbup: .

@Wally-Eχει ακριβως τις ιδιες γκραβουρες με το δικο μου αλλα σε εμενα δεν αναφερει στο τελος για συνεχεια της ιστοριας.....
 
ωραίες συλλογές παιδιά! μπράβο!

@pardalotzatziki απο Δαμιανό έχω 4 βιβλία (δεν μου πολυάρεσαν οι εκδόσεις αυτές γιατί συνήθως δεν είχαν εικόνες) τα 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα, Το Αιγαίο ανάστατο (το μόνο εικονογραφημένο), Το στην χώρα των αδαμάντων και το Από τη Γη στη Σελήνη

@ Σταύρο Το αστέρι του μεσημβρινού είναι αυτό με το τεχνητό διαμάντι;

@ Deathshadow Νομίζω ότι οι περισσότερες ελληνικές εκδόσεις έχουν τις ίδιες γκραβούρες που προέρχονται από την αυθεντική Γαλλική εικονογράφηση των πρώτων εκδόσεων. Πέρα από ένα αέρα ποιότητας και αυθεντικότητας (στα δικά μου μάτια τουλάχιστον) που δίνουν έτσι στην Ελληνική έκδοση ήταν και φθηνότερο από το να προσλάβουν νέο εικονογράφο.
 
Thor είπε:
@ Σταύρο Το αστέρι του μεσημβρινού είναι αυτό με το τεχνητό διαμάντι;
Λοιπον, το συγκεκριμενο δεν το εχω διαβασει...αλλα απο μια γρηγορη ματια που

του εριξα,κανει λογο για ενα διαμαντι.Μαλιστα υπαρχει και ενα κεφαλαιο (το Νο2)

που λεγεται στην "Κοιλαδα με τα διαμαντια". :)

Αν θες σου σκαναρω τις επιμαχες σελιδες να τις δεις. ;)
 
Όχι οκ δεν χρειάζεται, ευχαριστώ. Πρέπει να είναι η ίδια ιστορία που έχω εγώ από τον Δαμιανό με τίτλο Στην χώρα των αδαμάντων, και που συνήθως εκδίδεται σαν Το αστέρι του Νότου. Μου έκανε εντύπωση ο τίτλος :) .
 
Πολλές και ποικίλες οι συλλογές! Ευχαριστήρια σε όλους! Προσωπικά θεωρώ πιο επιμελημένη τη σειρά από τις εκδόσεις "Αττικός"...Εξαιρετικό το εσωτερικό και το έχεις διατηρήσει και σε πολύ καλή κατάσταση Stayros...

@Herco- Όταν έλεγα δεκαετία '80 εννοούσα αρχές '80, ίσως και λίγο πιο πρίν (78-79)..Πάντως νομίζω ότι έχεις δίκιο. Κάπου εκεί πρέπει να είναι. Αυτό με τα εξαψήφια νούμερα επιβεβαιώνει την άποψη σου, αν και ομολογώ πως αγνοούσα παντελώς ότι τα νούμερα παλιά ήταν εξαψήφια!
 
Στις γιορτές του Πάσχα βρήκα την ευκαιρία μιας και βρέθηκα στο πατρικό μου να φωτογραφίσω τα δικά μου βιβλία του Ιουλίου Βερν και να τα μοιραστώ μαζί σας.

attachment.php


attachment.php
 
Ωραιες εικονογραφησεις εξωφυλλων!
 
Τι μου θύμησες τώρα!!! Αυτήν την έκδοση του Φάρου στην άκρη του κόσμου πρέπει να την είχα δανειστεί από το σχολείο πριν από πολλά χρόνια (αν έχω δίκιο πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη νουβέλα ο Αιώνιος Αδάμ με τον τίτλο Οι ναυαγοί του σύμπαντος)
 
Ενα ακομα παιδικο ονειρο εγινε πραγματικοτητα. Η πλειοψηφια των μελων του φορουμ αγαπαει τρελα τον Ιουλιο Βερν, και μοιραζομαστε και τα ιδια σχεδον βιωματα απο την αναγνωση των βιβλιων του που διαβαζαμε σε μικροτερη ηλικια. Εκει καπου χωριζουν ατυπα τα "στρατοπεδα", καθως ο καθενας μας ειχε βιβλια απο διαφορους εκδοτικους οικους. Τα μοναδικα βιβλια που ειχα απο τον Ιουλιο Βερν ηταν δυο, και μαλιστα απο διαφορετικους εκδοτες. Ειχα τον Γυρο του Κοσμου σε 80 ημερες απο τις εκδοσεις Αστηρ, και τον Ροβηρο τον Κατακτητη απο την Αγκυρα. Φανταστικα βιβλια και τα δυο, αλλα με κερδιζε παντα το βιβλιο της Αστηρ, επειδη ηταν σε πιο μικρες διαστασεις (πολυ πιο compact απο τα βιβλια που θυμιζαν μεγεθος εγκυκλοπαιδειας της Αγκυρας δηλαδη), αλλα και απο το απιστευτο illustration που ειχε (Τα βιβλια της Αστηρ καινοτομουσαν καθως η εικονα του βιβλιου τυλιγοταν γυρω απο το βιβλιο, κανοντας το οπισθοφυλλο εργο τεχνης οπως και το εξωφυλλο). Μερικοι ακομα εκδοτικοι οικοι εκαναν την ιδια τακτικη αλλα κανενας δεν ειχε τις πανεμορφες εικονες που χαλαρα στολιζαν τοιχο σπιτιου σαν πινακες, οπως της Αστηρ. Τα δυο βιβλια αυτα συνεχισαν να υπαρχουν στην βιβλιοθηκη μου, και καπου στο πισω μερος του μυαλου μου και η ιδεα της αποκτησης και των υπολοιπων.

Μετα απο αρκετες δεκαετιες, το ονειρο της αποκτησης ολων των βιβλιων του Ιουλιου Βερν της Αστηρ, πηρε σαρκα και οστα. Για την καλη μας τυχη, οι εκδοσεις Παπαδημητριου (πρωην Αστηρ) συνεχιζουν να εχουν τα βιβλια αυτα, αν και ολα δειχνουν πως αλαζουν αρκετα τα πραγματα στο θεμα του παιδικου βιβλιου. Αυτο το λεω, επειδη αρχιζει η αντιστροφη μετρηση στο θεμα του τι θα μπορουμε να βρουμε, αρχιζοντας απο το βιβλιο ν.15 (Τα 500 εκατομμυρια της Μπεγκουμ) που πλεον ειναι out of print απο τον εκδοτικο οικο. Απο ερευνα που εκανα, ολα δειχνουν πως τα νεα παιδια δεν διαβαζουν βιβλια. Και αυτο εχει ως αντικτυπο το να μην υπαρχει ζητηση για αυτα, αρα γινεται ασυμφορη η κυκλοφορια βιβλιων αφου κανενας δεν θα τα παρει. Το συγκεκριμενο βιβλιο μου εφερε αρκετο πονοκεφαλο μεχρι να το εντοπισω σε ανεξαρτητα βιβλιοπωλεια, και πολυ φοβαμαι πως δεν θα ειναι το μονο που θα εκλειψει. Με τοσες αλαγες στον τομεα του βιβλιου και την στροφη σε ηλεκτρονικα μεσα αναγνωσης, ειναι θεμα χρονου το αν θα συνεχιζει η υπεροχη αυτη σειρα να βρισκεται διαθεσιμη. Οχι μονο ειναι πολυ προσεγμενη και σχεδον πληρης (Mερικα βιβλια του Βερν εξακολουθουν να λειπουν απο την σειρα - οπως Οι περιπετειες του Πλοιαρχου Χατερας, Ατμοκινητο Σπιτι κλπ - αλλα ειναι αμελητεα σε αριθμο και μπορουν να βρεθουν απο αλλες εκδοσεις με λιγο ψαξιμο) αλλα πρεπει να ειναι και η μονη που αριθμει τοσα βιβλια (51) του Βερν στην Ελλαδα. Ελπιζω, οπως παντα, να πεφτω εξω στις προβλεψεις μου περι εκλειψεως εκδοσεων (ειδικα σε παιδικα βιβλια) γιατι θα ειναι κριμα να χαθει ενας τετοιος θησαυρος στην σημερινη λαιλαπα της προχειροτητας και του "δεν βαριεσαι".

attachment.php


Μια εικονα, χιλιες λεξεις. Απο το να στολισει καποιος εναν τοιχο μεχρι το να χαζευει και απο ενα καθε μερα, μονο και μονο τα εξωφυλλα ειναι ενας πολυ καλος λογος για την αποκτηση τους. Πραγματικο εργο τεχνης το καθε ενα.

attachment.php


Φυσικα η απολυτη μαγεια ειναι να καθεσαι μπροστα και να τα χαζευεις για κανενα μισαωρο προσπαθωντας να αποφασισεις ποιο θελεις να διαβασεις. Μικρος θα σκοτωνα για να τα εχω ολα αυτα.. πλεον δεν θα χρειαστει να σκοτωσω κανεναν! :) (το ν15 που λειπει, φτανει απο μερα σε μερα στα χερια μου για να κλεισει αυτον τον κυκλο).
 
Αχ, αυτά τα παιδιά του πλοιάρχου Γκραντ. Εγώ είχα το βιβλίο που μάλιστα έγραφε "Τα τέκνα του πλοιάρχου Γκραντ". Το διάβαζα, το διάβαζα και τελειωμό δεν είχε! Ε, δεν έχω και τις καλύτερες σχέσεις με τα βιβλία. Τελικά ποτέ δεν το ολοκλήρωσα. Τι έγινε τελικά, έφτασαν στην Παταγονία? Με'χει φάει η αγωνία!!!
 
Δεν έφτασες ούτε στην Παταγονία :rofl:

Λοιπόν μετά την Παταγονία πηγαίνουν στο νησί Τριστάν ντα Κούνια,συνεχίζουν για το Νησί Άμστερνταμ, διασχίζουν μέρος της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας (πάντα πάνω στον 37ο παράλληλο και τελικά φτάνουν στο Νησί Ταμπόρ , ένα νησί που στην εποχή του Βερν θεωρούσαν ότι ήταν πάνω στον 37ο παράλληλο αλλά σήμερα θεωρείται ότι δεν υπάρχει (η ανακάλυψή του ήταν ή απάτη ή οφθαλμαπάτη)
 
Αυτή είναι και η δική μου συλλογή από τον Ιούλιο Βερν. Είναι οι ίδιες εκδόσεις με αυτά που αναφέρει ο Σταύρος στο ποστ 121, οι εκδόσεις Αττικός του 1976, απλά εδώ υπάρχουν κανονικά ζωγραφιές στα εξώφυλλα. Κατά τα άλλα, μέσα είναι ακριβώς όπως στις εικόνες του Σταύρου.

SAM_0093.jpg

SAM_0095.jpg

SAM_0097.jpg

SAM_0098.jpg

SAM_0101.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Thor είπε:
Δεν έφτασες ούτε στην Παταγονία :rofl:

Λοιπόν μετά την Παταγονία πηγαίνουν στο νησί Τριστάν ντα Κούνια,συνεχίζουν για το Νησί Άμστερνταμ, διασχίζουν μέρος της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας (πάντα πάνω στον 37ο παράλληλο και τελικά φτάνουν στο Νησί Ταμπόρ , ένα νησί που στην εποχή του Βερν θεωρούσαν ότι ήταν πάνω στον 37ο παράλληλο αλλά σήμερα θεωρείται ότι δεν υπάρχει (η ανακάλυψή του ήταν ή απάτη ή οφθαλμαπάτη)
Πλάκα κάνεις! Έκαναν όλα αυτά τα ταξίδια μετά; Έμεινα πολύ πίσω φαίνεται.

@Perlastar. Ωραία η συλλογή σου. Δεν ήξερα ότι υπήρχε βιβλίο οι Κουρσάροι του Αιγαίου...
 
Perlastar, πολυ ομορφη η συλλογη σου, και χαιρομαι που στον Γυρο του Κοσμου δεν υπαρχει φωτογραφια με αεροστατο οπως εχουν χρησιμοποιησει αστοχα μερικες αλλες εκδοσεις. :)

johnny19818 είπε:
Δεν ήξερα ότι υπήρχε βιβλίο οι Κουρσάροι του Αιγαίου...
Ειναι το ιδιο με το "Οι Πειραται του Αιγαιου" της Αστηρ. Αναμεσα στους εκδοτικους οικους υπαρχουν μερικα ιδια βιβλια με ελαφρια διαφοροποιηση των τιτλων, λεπτομερεια αρκετη ομως για να δημιουργει συγχιση για το αν προκειται για αλλο βιβλιο η οχι. Καλο παραδειγμα και το διπλανο βιβλιο απο τους Κουρσαρους στην σειρα του Perlastar. Ειναι το βιβλιο "Το Αστερι του Μεσημβρινου" που στην εκδοση της Αστηρ ονομαζεται "Το Αστερι του Νοτου".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα