Καλύτερη κονσόλα 5ης Γενιάς

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας keeper7k
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Καλύτερη κονσόλα 5ης Γενιάς

• Panasonic 3DO

Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Amiga CD32

• Atari Jaguar

• Sega Saturn

• Sony Playstation

• Nintendo 64

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    0
Θα δωσω την ψηφο μου στο Sega Saturn ο λογος ειναι οτι ειχα περισσοτερο αγαπη πανω σε αυτο.Με το Saturn ειχα ασχοληθει παρα πολυ εκτος απο παιχνιδια και με το Photo CD και το Video CD(Φιλος μου εκανε συνεχεια ταινιες ριπ απο DVD).Το Saturn μπορει να φαινοταν ογκωδες αλλα για μενα ηταν πανεμορφο (το πρωτο μοντελο βεβαια)σαν κονσολα και ηταν λιγα χρονια μπροστα απο τα αλλα απο την στιγμη που σου προσφερε καποια πραγματα οπως ανεφερα παραπανω.Παιχνιδια που μου ειχαν κανει εντυπωση ηταν τα ολα τα panzer dragoon,Enemy Zero,D,Burning Rangers,Sonic R,Quake,Shining Force ,Dragon Force,Virtua Fighter 2 kai Sega Rally.Μετα απο χρονια ειχα την ανεση να ασχοληθω και με τους Ιαπωνικους τιτλους που βρηκα ενα σωρο δυνατα παιχνιδια.

Το Ν64 ηταν επισης μια καλη κονσολα με ωραιους τιτλους αλλα επασχε απο χωρητικοτητα λογω οτι δεν ειχε CD (Βεβαια η Capcom και η Angel Studios απεδειξαν οτι γινονται και θαυματα π.χ. RΕ 2),επισης ενα ακομα μειονεκτημα ηταν η θολουρα σε καποια παιχνιδια που εδειχνε εκνευριστικη. Περα απο αυτο υπηρξανε πολυ καλα παιχνιδια οπως με το Mario 64,Zelda,Golden Eye,Yoshii Story,Mario Kart,Banjo Kazoie και με το Expansion Pack που καποια παιχνιδια δειχνανε πολυ ωραια(Zelda:Majoras Mask,Perfect Dark,Donkey Kong 64,Star Wars:Racer,Resident Evil 2,Turok 2,3).

Τωρα για το playstation 1 η ιστορια ειναι γνωστη :D

Κάτι που πρέπει να πούμε είναι πως εδώ μιλάμε κατόπιν εορτής, το 96-97 όλοι παρακάλαγαν να είχαν ένα PSX. Φοβερή υποστήριξη απο konami, sony, EA, square, namco. Πολλές αποκλειστικότητες, πάρα πολλά καλά παιχνίδια είναι η αλήθεια..Υπήρχε κονσόλα με καλύτερο τίτλο racing απο το F1 97?

Είχε MGS το N64? τι να το κάνω εγώ που το Ν64 είχε ένα δυο παιχνιδάκια καλύτερα? το PSX την εποχή εκείνη κένταγε με δεκάδες καλούς τίτλους..

όσο για την αντιγραφή υπήρχε και η ενοικίαση. είδατε εσείς πολλά video club να ενοικιάζουν παιχνίδια για N64?

το Saturn βγήκε απο το γκαράζ τη τελευταία στιγμή με 3D, είναι ένα καλό μηχάνημα για 2D, αλλά η Sega απέκλεισε με τις στρατηγικές της κάποιους developers για να βγάζει μόνο τα δικά της παιχνίδια για το Saturn. έκανε τις δικές της συμμαχίες και κάπου εκεί τελείωσε η ιστορία. Φανταστείτε το 32Χ το έβγαλε η Sega of America χωρίς να ξέρει οτι η Ιαπωνική Sega έφτιαχνε το Saturn!! Μπάχαλο! :2beers:

Θυμαμαι εκεινο το Μαρτιο ημουν φοιτητης στην Αγγλια κι ενας κολλητος ετρεχε τη πρωτη μερα που βγηκε το Ν64 να το παρει, μετα πεσαμε μεσα στο Mario 64, Starfox κλπ κλπ. Το PSX το εβλεπα παντου γυρω μου μετα ενω ελαχιστοι ειχαν Ν64 το οποιο αυτοκτονησε με την επιλογη cartridge και τη σφιχτη επιβλεψη της nintendo στα licenses παιχνιδιων ενω η Sony αφηνε να βγαινει τονος shovelware που ολοι μπορουσαν να εχουν σε φτηνα αντιγραψιμα cd. Στην Ασια επαιζαν και τοτε θυμαμαι κατι cartridge writers που καθονταν κατω απ το Ν64 αλλα ποιος θα συναγωνιστει το cd; Και το controller του N64 για μενα ειναι το πιο ομορφο controller ever. Πηρα το τσιπακι απο εδω http://www.raphnet.net/electronique/x2wii/index_en.php για να το συνδεω στο wii και το χρησιμοποιω ακομα.

Αν και περασα ατελειωτες ωρες και στα 2 μου αρεσαν καλυτερα καποια παιχνιδια του N64 αλλα σιγουρα πιο πετυχημενο εμπορικα ηταν το PSX.

Έχω την εντύπωση ότι παρ'όλη την επιλογή για cartridge της Nitendo, άμα είχε βγεί σήμερα μια τέτοια κονσόλα δεδομένου του hype των κονσολών και την "άνθιση" του ίντερνετ (ebay κτλ), όλοι θα τσιμπούσαν φτηνά μηχανάκια για να αντιγράφουν cartridges...

Δεν πρόλαβα να ψηφίσω!

psx.png

Best console EVER created!

Και ναι υπάρχουν ακόμα άπειροι που δεν παράτησαν ποτέ το PSX τους. Μια βόλτα στο snesorama θα σας πείσει! Προσωπικά παίζω πολύ περισσότερο από PS2 και PS3. Ακόμα και στο PSP μου Original Playstation παιχνίδια παίζω! Και παιδιά ότι γίνεται mainstream δε χάνει την αξία του. Δηλαδή αν το Sega Dreamcast πετύχαινε εμπορικά και είχε βιβλιοθήκη χιλιάδων τίτλων και πούλαγε ακόμα σαν το PS2 δεν θα μας άρεσε; Μη ξεχνάμε έτσι έγινε και με το Nes, Snes , Megadrive και gameboy στην εποχή τους!

Κάποιος πάντα πρέπει να είναι πρώτος :D Νιντεντομανιακοί σεμνά είναι λογικότατο να σας φοβίζει το γκρί και το μαύρο χρώμα! :P

Τι απερίγραπτη χαρά έπαιρνε η παιδική ψυχούλα μου όταν άκουγα τον χαρακτηριστικό ήχο του boot!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
το αστείο ειναι οτι το cdrom του psx προοριζόταν για την nintendo η οποία αποφάσισα ξαφνικά οτι δεν τον θέλει και έτσι η sony έμεινε ενα βουνό cdrom να κάθονται και τότε αποφάσισε να βγάλει το playstasion... απο σπόντα μπήκε η sony στο χώρο...

Υπαρχουν διαφοροι τροποι αξιολογησης.

Α) Τοτε και τωρα. Τοτε :ολοι ηθελαν το εξωγηινο ps. Ολα τα αλλα ηταν ανθρωπινες κονσολες, το ps1 ηταν θεικη κονσολα. Τωρα : μπορει να ηταν πραγματικα καλο, αλλα οχι τοσο καλυτερο οσο νομιζε ο κοσμος.

Β) Αντικειμενικα και υποκειμενικα. Υποκειμενικα και εμενα μου αρεσει το 3DO ειναι αδικημενο. Αντικειμενικα ομως στην Ελλαδα δεν ειχε κανεις, δεν το πουλαγε κανεις, δεν εβρισκες παιχνιδια, και γενικα δεν ακουγοταν καθολου στις παρεες παιδιων.

Shinobi είπε:
Αντικειμενικά το Playstation είναι το καλύτερο.
Είσαι σίγουρος για το ότι το playstasion ήταν καλύτερο απο το Saturn? Απο τεχνικής πλευράς τουλάχιστον το μηχάνημα της Sega (απ όσο γνωρίζω τουλάχιστον) ήταν ανώτερο τεχνολογικά.
Εγώ ψηφίζω Saturn, αλλά οι λόγοι μου δεν είναι αντικειμενικοί διότι ήμουν κάτοχος αυτής της κονσόλας.

Όσο για το N64 πιστεύω πως μόνο και μόνο τα παιχνίδια-τέρατα "Super Mario 64" και "Οcarina of Time", είναι ικανά να δώσουν πολλούς πόντους στην εν λόγω κονσόλα. Σκέψου και πόσο διαφορετική θα ήταν η πορεία του Ν64 σε περίπτωση που τα games κυκλοφορούσαν όχι σε cartridge μορφή, αλλά σε CD-ROMS όπως των δύο αντιπάλων του. Ίσως απο τα μεγαλύτερα λάθη της Νιντέντο..

έχει πολύ καλούς τίτλους και το N64.. απίστευτο game μέσα στα καλύτερα όλων τον εποχών είναι "golden aye 007" ... εμένα παρόλο που το είχα πάρει επίσης σχεδόν μόλις βγήκε το psx (ακόμα δεν το ήξερε ούτε η μάνα του) πάντα με χάλαγαν τα πολύγονα γραφικά.. άσχετα αν λάτρεψα τίτλους όπως το medal of honor (ανεπανάληπτη ατμοσφαίρα) και φυσικά τα resident evil όπου είχα φάει ατελείωτες ώρες

edit:τι να πει κανείς για τα gran turismo,ISS Pro'98,wipeout,tekken 3,driver... κ.α. ίσως τελικά η ποιο πετυχημένη κονσόλα όλων τον εποχών (μέχρι και η συχωρεμένη η γιαγιά μου το ήξερε)

Dimitrios είπε:
Είσαι σίγουρος για το ότι το playstasion ήταν καλύτερο απο το Saturn? Απο τεχνικής πλευράς τουλάχιστον το μηχάνημα της Sega (απ όσο γνωρίζω τουλάχιστον) ήταν ανώτερο τεχνολογικά.
Εξαρτάται τι συγκρίνεις.Σίγουρα σε 2D μπορούσε να έχει αυτό που λέμε arcade perfect μεταφορές αλλά σε 3D δεν τα πήγαινε τόσο καλά το Saturn,ήθελε απίστευτες γνώσεις προγραμματισμού ώστε να συγχρονίσεις τους 2 επεξεργαστές του με τα 2 τσιπάκια γραφικών και όλα τα υπόλοιπα τσιπάκια που είχε μέσα τέλοσπαντων.

Το Playstation από την άλλη είχε dedicated τσιπάκι 3D γραφικών αρκετά ανώτερο του Saturn και έναν επεξεργαστή αντί για δύο,γι αυτό και ήταν εξευτελιστικά πιο εύκολο στον προγραμματισμό.Τέλος εαν δεν κάνω λάθος το Saturn έβγαζε μόνο quads σωστά;

Dimitrios είπε:
σε 3D δεν υπάρχει σύγκριση: το PSX είναι καλύτερο.

σε 2D κερδίζει η Sega Saturn άνετα και λόγω του 4mb cartridge

Παιδιά, μέχρι την εμφάνιση του PSX όλα τα βιντεοπαιχνίδια τα έλεγαν "ATARI" μετά την επικράτηση του PLAYSTATION αυτό άλλαξε και τα βιντεοπαιχνίδια τα λένε πια "PLAYSTATION".

Εννοείται πως αναφέρομαι για τον "πολύ κόσμο".

Λιγάκι άσχετο, αλλά η SONY μετά την αποτυχία του δικού της συστήματος στα Home Video Players έναντι του VHS, έφερε το CD=PSX, το DVD=PS2 αλλά και το Blu-Ray=PS3 στο σπίτι του κάθε ενός καταναλωτή/πελάτη.

Μπα δεν είναι τόσο το cartridge,αφού ο διάυλος είναι αργός(το cartridge slot).Το Saturn ήταν απλά σχεδιασμένο να είναι ένα "σπιτικό" arcade μηχάνημα.Είχε σχεδιαστεί εξαρχής για 2D και τα πήγαινε περίφημα,το 3D προστέθηκε αρκετά αργότερα στο development.

Επίσης το Saturn από μόνο του έχει 4 mb RAM σε αντίθεση με τα 2 mb του Playstation.

PSX1 = σεμιναριο ψευτικου hype.

Ενα γρηγορο παραδειγμα. Τη στιγμη που στο Saturn κυκλοφορουσε το καλυτερο BEAU της γενιας (VFighter) ολος ο κοσμος μιλαγε για το Tekken (!!!) του PSX.

Φυσικα οταν "εκατσε η σκονη", περασαν τα χρονια και ηρθαμε στο 2009, ουδεις παιρνει στα σοβαρα το νεο Tekken. H hype-μηχανη της Sony δεν καταφερε ουτε να το κρατησει exclusive αλλα ουτε να το αναγαγει/hype-αρει ξανα σε υπερπαιχνιδο.

PSX1 = σεμιναριο επιτυχημενου hype = 125.000.000 πωλησεις

Και οπως ειναι εμφανες ενα καλο fighting game και μια σειρα διαφημιστικων με εναν μπούα που χτυπαει παιδακια δεν ηταν αρκετο για να υπαρχει καν συγκριση μεταξυ τους.

Wally είπε:
PSX1 = σεμιναριο ψευτικου hype.
Ενα γρηγορο παραδειγμα. Τη στιγμη που στο Saturn κυκλοφορουσε το καλυτερο BEAU της γενιας (VFighter) ολος ο κοσμος μιλαγε για το Tekken (!!!) του PSX.

Φυσικα οταν "εκατσε η σκονη", περασαν τα χρονια και ηρθαμε στο 2009, ουδεις παιρνει στα σοβαρα το νεο Tekken. H hype-μηχανη της Sony δεν καταφερε ουτε να το κρατησει exclusive αλλα ουτε να το αναγαγει/hype-αρει ξανα σε υπερπαιχνιδο.
Φίλε Wally μάλλον το ακριβώς ανάποδο συμβαίνει.Για τράβα μια βόλτα στην πιτσικαρία και ρώτα τι ξέρουν για το Tekken και τι για το Virtua Fighter.

Το Tekken είναι και θα είναι πολύ πιο μπροστά πάντα.Τράβα παίξε λίγο Tekken 3 να στανιάρεις ASAP! :P

Το Soul Calibur που είναι από την ίδια εταιρία είναι επίσης παιχνιδάρα.

Tekken = button-mash γιουρουσι με δοσεις Lotto.

VF = χειρουργειο

Wally είπε:
Tekken = button-mash γιουρουσι με δοσεις Lotto.
Μπορείς να παίξεις και έτσι αλλά ο αντίπαλος εαν έχει παίξει καμμιά ωρίτσα μπορεί να σε λιώσει.Γι' αυτό και δεν παίζεις γιουρούσι στο Tekken.

Wally είπε:
Tekken = button-mash γιουρουσι με δοσεις Lotto.VF = χειρουργειο
Tekken = Πιο πλήρες συνολικά game. Πολύ πιο βατό και φιλικό στο χρήστη ειδικα άμα ασχοληθεί κανείς μαζί του 1η φορά

Virtua Fighter = Πιο arcade/hardcore και φυσικά πολύ πιο δύσκολο να γίνει masterize από κάποιον. Ειδικά όσον αφορά τα combο.

Προσωπικά διαλέγω Tekken γιατί το βρίσκω πολύ πιο εθιστικό όλων άρα για μένα η σειρά πάει κάπως έτσι.

1. Tekken Series

2. Virtua Fighter Series

3. Soul Calibur Series

4. Dead Or Alive Series

The King is back!

tekken-6-bundle.jpg

(Κάνω οικονομίες για να το τσιμπήσω λίαν συντόμως - 150 e :D )

Το Playstation I αποτέλεσε την πιο πετυχημένη κονσόλα της γενιάς του.Δύο exclusive παιχνίδια-διαμάντια-του Playstation I που έστειλαν κάθε αντίπαλο του στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (και σε threads ρετρομανιακών):Gran Turismo I και Gran Turismo II.

Saturn who?

Πίσω
Μπλουζα