Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ

Συ είπας.... :D

Δεν θα ήταν δυνατόν ο Ιορδάνης να φτιάχνει θανατηφόρα joysticks με φτηνά υλικά.
 
Σημερα γλυτωσα στο τσακ το καρδιακο.

Η μερα ηταν υπεροχη για να περασουμε λακα τη καμπινα.Μολις τελειωσαμε και καμαρωναμε το αστερατο κοκκινο χρωμα ενα κοπαδι απο μυγακια πηγε και κολλησε πανω στην φρεσκοβαμμενη καμπινα....

Τρεχαμε και δεν φταναμε να τα βγαλουμε με καρφιτσες....

Ριξτε μια ματια στο καμαρι μου....ειμαι περηφανος.. :)

red.png
 
Δεν ξερω τι να πω.Εχει γινει πιο ομορφο απο οτι περιμενα.Αν με δειτε ...η φατσα μου ειναι με ενα μονιμο χαμογελο.Το μονο που απομενει ειναι να εκτυπωσω το artwork BACK TO THE ARCADE και να κανω τη συνδεση στα χειρηστηρια και στα πληκτρα. Μετα απο ενα χρονο ακριβως βρησκομαι λιγα βηματα πριν τον τερματισμο....και αισθανομαι τοση ανακουφηση.

Παρτε ματι και εσεις να μου πειτε τη γνωμη σας.


ITS ALIVE


dsc00315.jpg


dsc00316.jpg
 
Μου εχει πεσει κυριολεκτικα η μασελα κατω στο πατωμα. Ειλικρινα ηθελα να κανω τοσο καιρο ποστ για το ποσο απιστευτο ειναι το αποτελεσμα αλλα δεν τα καταφερνα. Πρεπει να βγαλεις περισσοτερες φωτογραφιες για εμας τους απορους που μας τρεχουν τα σαλια.
 
Λιγη ακομη προοδος δεν βλαπτει.

Σημερα τοποθετησα τον φωτισμο της μαρκιζας.Ειναι λαμπες για pc case modding και κοστισαν 11ευρο αν θυμαμαι καλα.Συνδεονται απευθειας στο τροφοδοτικο.Μεγαλο πλεονεκτημα ειναι οτι δεν ζεστενονται.Τα προτεινω σε οποιον θα αχοληθει να φτιαξει μια arcade cabinet.

1234e.jpg


Δεν σας εχω δειξει το πισω μερος της καμπινας...Πανω αριστερα ειναι το μπουτον εκκινησης.Εχω βαλει ενα ανεμηστηρα για να βγαζει τον ζεστο αερα εξω απο την καμπινα.Ειναι πολυ σημαντικο να υπαρχει ο ανεμηστηρας διοτι η μητρικη ειναι κλεισμενη σε ενα κουτι με μια οθονη παρα πολυ στριμωγμενα.

popo.jpg
 
υπεροχη δουλεια με μερακι!θυμιζει παλιες καλες εποχες...
 
πολύ ωραίο όντως, μια παρατήρηση μόνο, επειδή οι πίσω γρίλιες θυμίζουν πολύ pc κατάσταση θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο:

7-30072.jpg


βαμμένη σε χρώμα που να ταιριάζει φυσικα ;)
 
Διαφωνώ.

Φίλε Tarasque το πλέγμα που έχεις παραθέσει στη φωτό μπλοκάρει το airflow σε βαθμό απίστευτο. Αντίθετα η ήδη υπάρχουσα λύση βοηθάει όσο μπορεί.

Στη θέση σου θα έβαζα δύο ξεχωριστά 120άρια ανεμιστηράκια που θα λειτουργούσαν σε χαμηλές στροφές. Πάντως και έτσι είναι εξαιρετικά καλά.

Συμφωνώ απόλυτα με την επιλογή των "φωτιστικών" της καμπίνας. Οι cold cathode λάμπες δεν ζεσταίνονται καθόλου και καταναλώνουν ελάχιστο ρεύμα.

Ανυπομονώ να δω το τελικό προϊόν!!!!!!!!!!!!!!
 
Θα συμφωνησω οτι τα προστατευτικα τοων ανεμιστηρων θυμιζουν πολυ κατασταση Η/Υ αλλα σιγουρα προσφερουν πολυ καλη ροη αερα μεσα στην καμπινα.Οντως αυτες που προτεινεις ειναι πιο μπανικες αλλα επελεξα την λειτουργικοτητα σε σχεση με την εμφανιση. Η καμπινα οταν θα ειναι ετοιμη να <<σφραγιστει>> θα πρεπει να εχω τσεκαρει 100 φορες αν ολα λειτουργουν καλα, διοτι αν χρειαστει να την ξανανοιξω αυτο θα εχει ως αποτελεσμα πολλες γρατζουνιες.Πχ εχω βαλει ενα παλιο 80GB σκληρο μεσα και σκεφτομαι να βαλω καινουργιο ο οποιος ποτε δεν θα φορμαριστει και δεν θα γραφτουν αλλα αρχεια εκτος απο τα windows και ta roms MAME, ετσι ωστε να εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης. Το κακο ειναι οτι για να βγει τωρα ο παλιος δισκος θα πρεπει να βγουν ολα.Πραγματικα αυτη η καμπινα λογο μειωμενης χωρητικοτητας ειναι ωρες ωρες πολυ σπαστικια στην κατασκευη της.
 
Εγω με την μικρη εμπειρια που εχω θελω να προσθεσω,.... οτι αν η καμπινα δεν ανοιγει, με ενα συστηματακι πορτας, τοτε μην συνεχιζεις την κατασκευη καθολου. Ειναι απαραιτητη προυποθεση. Ποτε δεν κατασκευαστηκε καμπινα που δεν ανοιγει. Εστω να βγανει με βιδες απλα, το πανελ της tft και το πανελ των μοχλων. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.
 
Φίλε dkssprs,κι εγώ νομίζω ότι είναι λίγο -έως πολύ- ρίσκο να μη μπορείς ανά πάσα στιγμή να ανοίξεις την καμπίνα.

π.χ Νομοτελειακά κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αλλάξεις PSU.Εκεί τι θα κάνεις ;
 
OYPS παρεξηγηση...

Οντως θα ηταν εγκλημα να μην ανοιγει η καμπινα.Ομως δεν ενοουσα αυτο.Ειπα απλα οτι το τελειο θα ηταν να μην χρειαστει οταν κλεισει η καμπινα να ξανανοιχτει γιατι οποια εργασια γινει δημιουργει γρατζουνιες κτλ. Και βεβαια η καμπινα ανοιγει. Το πισω μερος της ανοιγει απλα τραβωντας το προς τα εξω, διοτι ειναι χωνευτο στον κορμο της καμπινας.Χρησιμοποιησα <<σουστες>> που τις χρησιμοποιουν οι επιπλοποιοι.(θα βαλω φωτογραφιες διοτι ειναι μια ωραια και ευκολη πατεντα)

Το control panel βγαινει ξεβιδωνοντας το .....απλα δεν συμφερει συνεχεια να το μπαινοβγαζεις διοτι ειναι μεταλικο και ειναι ευκολο να κανεις γρατζουνια στο χρωμα της καμπινας. Εννοειτε οτι μια καμπινα πρεπει οπωσδηποτε να ανοιγει.
 
Για το θέμα του σκληρού δίσκου θα σου πρότεινα ότι κάνω σε κατασκευές που έχουν μεγάλη θερμική φόρτιση και με ενδιαφέρει αντοχή, αξιοπιστία και μακροζωία.

Πάρε δίσκο 2,5'' για φορητό υπολογιστή. Θα χάσεις κάτι σε ταχύτητα σε σχέση με ένα καινούργιο 3,5'' SATA αλλά θα έχεις πολλαπλά οφέλη:

1). Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

2). Μικρότερη κατανάλωση.

3). Μεγαλύτερη αντοχή.

4). Μικρότερη παραγόμενη θερμοκρασία.

5). Μικρότερο θόρυβο.

αλλά και μικρότερη ταχύτητα.

Ο server μου αυτή τη στιγμή (το παλιό μου htpc) έχει σαν κύριο δίσκο έναν 80gb sata 2,5'' και η ταχύτητα αν και μειωμένη, δεν μου δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

Επίσης, λόγω του μικρού μεγέθους θα μπορούσες να τον μοντάρεις σε σημείο που να μην χρειαζόταν να ανοίξεις τη καμπίνα σε περίπτωση που θα "έσκαγε" μια μέρα.

Φυσικά η τελική επιλογή είναι δική σου και περιμένω να δω το προϊόν ολοκληρωμένο!!!!!!!!!

Εύγε και πάλι!!!!!!!!
 
Pooky πραγματικα πολυτιμες οι πληροφοριες σου.Δεν ειχαιδεα για τους 2.5 και τα χαρακτηριστικα τους.Πραγματικα μου εδωσες μια πολυ ωραια ιδεα.Θα ψαξω να δω αν γινετε να βαλω τον 2.5 σκληρο στην πλατη της καμπινας η οπια ανοιγει πολυ ευκολα.

Και παλι ευχαριστω.
 
ιδανικός για τέτοια κλεισούρα θα ήταν και ένας 'φτηνός' ssd όπως αυτός

αλλά η αλήθεια είναι ότι σε κανα 3μηνό θα είναι πολύ φτηνότεροι...
 
ειναι πολλα τα λευτα αρη.

Σε κανα 3μηνο που λες ποσο θα εχουν παει?
 
αν παρακολουθείς τις τιμές τους πέφτουν με γρήγορους ρυθμούς, μέσα στη χρονιά θα είναι σίγουρα προσιτοί αλλά όχι σε χωριτικότητες μεγάλες που έχουμε συνηθίσει με τους μηχανικούς δισκους. Η διαφορά όμως είναι τεράστια καθότι δεν έχουν μηχανικά μέρη, η κατανάλωση είναι αστεία, πλήρως αθόρυβοι και ανθεκτικοί στους κραδασμούς και στις ζέστες. Κοινώς ότι πρέπει για τέτοια μηχανάκια :)

Μπορείς να ξεκινήσεις με αυτόν που ήδη έχεις και να κάνεις την αλλαγή όταν το αντέχει η τσέπη (να δώσεις κανα 40-50? για 80 γιγα ας πούμε)
 
Οι SSD και ειδικά οι φτηνοί έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα. Μετά από μερικές ώρες χρήσης η ταχύτητά τους πέφτει δραματικά, σε βαθμό απελπιστικό.

Η μόνη λύση θα ήταν Intel SSD αλλά δεν νομίζω να διατίθεται κάποιος να σκάσει 500+ευρώ.

Οι κοινοί laptop δίσκοι των 2,5'' είναι λύση φτηνή και προσιτότατη, μάλιστα θα μπορούσαν να μονταριστούν σε σημείο που να μπορούν να αντικατασταθούν χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει και ενδεχομένως να γρατσουνιστεί το χρώμα της καμπίνας. Μια καλή θέση θα ήταν μέσα στη μαρκίζα, πάνω από τις CCFL.

Πρέπει όμως να είσαι σίγουρος ότι η mobo που θα χρησιμοποιήσεις διαθέτει SATA υποδοχές. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα, ένας δίσκος των 250 giga θα ήταν τέλειος. Με τιμή κοντά στα 55 ευρώ, βρίσκεις έξοχες προτάσεις από πολλές μάρκες.
 
Μιλάς σοβαρά για την πτώση της ταχύτητας;; Σκεφτόμουνα σε λίγο καιρό να έπαιρνα έναν SSD για να έχω το λειτουργικό (σχεδόν αποκλειστικά) επάνω... αλλά αν ισχύει αυτό...
 
To πρόβλημα φαίνεται να έχει λυθεί με τα καινούργια μοντέλα και ανάγεται σε ελατωμματικό on disk controller.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για τη μετάβαση σε SSD. Έχω εγκαταστήσει ένα 32 giga SSD στο gaming laptop μου (οικονομικό μοντέλο κάτω από 120 ευρώ, δανεικό για δοκιμές) και δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα με τη διαφορά ταχύτητας. Αν και η διαφορά από τον κλασσικό δίσκο των 5400 στροφών ήταν εμφανής, σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω το ίδιο με το black scorpio μοντέλο των 250 giga και 7200 rpm που έχω εγκαταστήσει τώρα. Και το μηχάνημά μου απάνω φοράει 4 giga ram.

Βέβαια το νέο black scorpio κόστισε 70 ευρώ για 250 giga και ο "φτηνός" SSD των 32 giga πάνω από 120 ευρώ όταν έκανα τις δοκιμές.

Επίσης, αφού είναι τόοοοοοσο πια περισσότερο ανθεκτικοί οι SSD γιατί ΟΛΟΙ έχουν 2 χρόνια εγγύηση τη στιγμή που το black scorpio Western Digital δισκάκι μου έχει 5;

Και για να κλείσω: Οι θερμοκρασίες δεν ήταν δα και κάτι το εξωπραγματικό με τους SSD. Μάλιστα ο παλιός 5400 rpm (blue scorpio Western Digital) έδωσε μικρότερες θερμοκρασίες από τον SSD,με το γρήγορο black μόλις 2 με 3 βαθμούς πάνω σε συνθήκες συνεχούς λειτουργίας.
 
Πίσω
Μπλουζα