Να προσθέσω και εγώ μια δυο φωτογραφίες ακόμα από το δικό μου μηχάνημα και να κάνω τρεις ερωτήσεις μια και δεν βρίσκω εύκολα άκρη...
Η καμπίνα ήταν από μηχανάκι 'μαναβικής' και έχει πολλά έξτρα καλώδια. Τί έχει μια στάνταρ καμπίνα, θα με βοηθούσε αν έχει κάποιος να βάλει μια φωτογραφία. Είναι μόνο ο μετασχηματιστής και τα καλώδια που συνδέουν χειριστήρια με την κλέμα της jamma, ή υπάρχουν και άλλα κυκλώματα; Στη δικιά μου έχει και μια πλακέτα τηλεχειρισμού, ξέρει κανείς αν θα μπορούσα να βρώ κάπου τηλεχειριστήρια ώστε να τη χρησιμοποιήσω σε ένα άλλο πρότζεκτ που σκέφτομαι;
Στη φωτογραφία με την παραπάνω πλακέτα φαίνονται στα δεξιά δυο εξαρτήματα στα οποία δείχνει να περνάνε σχεδόν όλα τα καλώδια πρώτα. Ξέρει κανείς τί είναι;
Στο θέμα του μόνιτορ μια και μου το έδωσαν ξεχωριστά. Συγγνώμη για την ερώτηση που ίσως είναι αρχαρίων, τα σιδεράκια της βεντούζας του μόνιτορ πρέπει να αγκιστρώσουν μέσα στην οπή της οθόνης ή απλά βεντουζάρουν απέξω; Το βύσμα που το συνδέει με το μετασχηματιστή έχει δυο τάσεις και 240 και 110 V. Χρειάζονται και οι δύο ή μπορώ να αφαιρέσω τελείως το μετασχηματιστή; Το βασικότερο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, δεν ξέρω πού συνδέεται ένα δεύτερο πράσινο εξάπινο βύσμα στην πλακέτα. Λογικά πρέπει να είναι επάνω αριστερά, αλλά στη μέση δίπλα στον πυκνωτή υπάρχουν άλλες δύο ολόιδιες. Και τέλος επίσης αρχαρίων ερώτηση αλλά πολύ σημαντική μια και είναι θέμα ασφάλειας. Πότε μπορώ να ακουμπήσω την πλακέτα αφού την έχω βγάλει από την πρίζα. Διαβάζω ότι επικίνδυνη τάση συνεχίζει να υπάρχει και μετά διακοπή παροχής ρεύματος. Για πόσο και πώς μπορώ να διαπιστώσω αν έχει παραμείνει τάση στον πυκνωτή;
Προβολή συνημμένου 61572
Τελευταίο θέμα η βάση των χειριστηρίων. Θα ήθελα να την αλλάξω μια και θέλω να βάλω δυο σετ χειριστηρίων. Με τι υλικό θα μπορούσα να προχωρήσω; Υπάρχει περίπτωση να βρώ τέτοια βαμμένη λαμαρίνα με υφή δέρματος όπως η αυθεντική;
Να με συγχωρείτε για τα μακροσκελές ποστ, αλλά έτυχε μηχανάκι φρουτάτο με πολύ ζουμί μέσα και δεν ξέρω τί να πετάξω και τί να αφήσω. Επίσης αν και πιάνουν τα χέρια μου στα ηλεκτρονικά, ποτέ δεν έχω ξαναασχοληθεί με CRT οθόνες