Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ

Το πολύ καλό που έχει αυτή η καμπίνα είναι ότι μπορούν να παίξουν δύο παίκτες (ελπίζω να είναι σταθερή!!) ενώ στο lunacade δεν γίνεται με μοχλούς ας πούμε (ο ένας πρέπει να παίζει με τον μοχλό κι ο άλλος με πληκτρολόγιο ή joystick).

Μιχάλης
 
santosp είπε:
Ο μοχλος στα δεξια ειναι κατι σαν σημα κατατεθεν, των ελληνικων arcades. Και τελος παντων ετσι μαθαμε βρε αδελφε, τι να κανουμε τωρα να ξεκινησουμε παλι απο την αρχη και να τα ξαναμαθουμε? :(

Ειπαμε να τα θυμηθουμε, οχι να τα ξανασπουδασουμε. :p
Μπορεις να παιζεις με τα χερια σταυρωτα. Εγω αυτο εκανα καθε φορα που εβρισκα παιχνιδι με το μοχλο αριστερα.

Παντως πρεπει να ομολογησω οτι το πληκτρολογιο με βολευει περισσοτερο απο οποιοδηποτε joystick/gamepad. Οταν παιζω παιχνιδια τυπου streetfighter2, οι ειδικες κινησεις πετυχαινουν παντα με την πρωτη και πολυ γρηγορα. Με κανενα μοχλο δεν το καταφερνα αυτο.
 
Το project είναι άκρως εντυπωσιακό. Επειδή ψήθηκα πάρα πολύ είπα μπας και αρχίσω την κατασκευή και εγώ. Μπήκα στο site που λέει στην αρχική σελίδα ο φίλος και κατέβασα τα pdf με τα σχέδια. Επειδή δεν σκαμπάζω τίποτα με κατασκευαστικά αν δώσω τα σχέδια αυτά σε κάποιον ξυλουργό θα μπορέσει να το κατασκευάσει? Έχει μέσα στα σχέδια όλα τα απαραίτητα απο διαστάσεις που θα χρειαστούν ? Ευχαριστώ
 
Ναι θα μπορεί να το κατασκευάσει, αλλά το ερώτημα είναι αν θα δεχτεί να το κάνει και κυρίως πόσα θα σου ζητήσει. Άστο...πονεμένη ιστορία η κατασκευή καμπίνας. :(
 
για να στα φτιαξει ο ξυλουργος ειτε πρεπει να εχει πολυ ορεξη ειτε να τον πληρωσεις καλα ειτε να τον εχεις μπαρμπα....αν διαβασεις στις αρχικες σελιδες αναφερω οτι εγω εφτιαξα πατρον για να μου κοψει τα κομματια(αυτα που εχουν καμπυλες) ο ξυλουργος

.Μετα τα ορθογωνια κομματια δεν υπαρχει προβλημα.

Οτι αλλο χρειαστεις ρωτα.

Επισης δωσε σημασια σε οσα εχω γραψει για το κατασκευαστικο μερος.

Τα σχεδια που εχεις στα χερια σου εχουν ακριβως οτι χρειζεσε για να κατασκευασεις την καμπινα.Αυτα χρησιμοποιησα και εγω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατάλαβα. Δύσκολα τα πράγματα .. Δυστυχώς τα χέρια μου δεν πιάνουν καθόλου. Αν φτιάξεις κανένα έχτρα το αγοράζω όσο όσο!!! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
 
Οτι θα φτιαξω και αλλο ειναι σιγουρο 100%
 
Peri30 είπε:
Και ναι λοιπόν, εγώ είμαι ο τυχερός ιδιοκτήτης αυτού του υπέροχου bartop cabinet ! Τα συγχαρητήρια όμως δεν πρέπει να πάνε σε μένα αλλά στον φίλο μου Κώστα που επιμελήθηκε όλο αυτόν τον καιρό αυτήν την πραγματικά πολύ δύσκολη (λόγω μικρού μεγέθους) κατασκευή ! Και ίσως να την έκανα και εγώ ακόμα πιο δύσκολη γιατί η αλήθεια είναι οτι δεν ήθελα την καμπίνα να παίζει μόνο MAME.. Εχω συγκεντρώσει 2 TB "υλικού" και τα ήθελα όλα να βρίσκονται εκεί και να παίζουν τέλεια... (Αντε να χωρέσεις 3 σκληρούς δίσκους, δυνατή κάρτα γραφικών κτλ). Ο Κώστας όμως κατάφερε αυτό που αρχικά φαινόταν ακατόρθωτο και γιαυτό ακόμα για μια φορά από αυτό το βήμα θέλω να του δώσω δημόσια συγχαρητήρια που με τον απίστευτο επαγγελματισμό του και τις ιδιαίτερες ικανότητες του είχαμε το αποτέλεσμα που βλέπετε στην photo (αλλά κυρίως όσα δεν βλέπετε και βρίσκονται εντός της καμπίνας) και κυρίως που με ανέχτηκε !..(είμαι τελειομανής και καμιά φορά γίνομαι κομματάκι πιεστικός...) Αν επιθυμεί και ο ίδιος θα μπορούσε να δώσει στο forum κάποιες λεπτομέρειες-μυστικά του έργου του..
Καλησπέρα και από εμένα λοιπόν... όπως είπε και ο φίλος peri30 η καμπίνα ήτανε λίγο tricky στην κατασκευή της .. γιατί έπρεπε όχι μόνο να χωρέσω 19'' οθόνη μέσα αλλά και μια κάρτα γραφικών ATI PCI λίγο θηρίο.. και 3!! σκληρούς δίσκους... και τώρα θα μπέι και μία wirelles κάρτα..μπορεί λοιπόν η καμπίνα να φένεται εξωτερικά μικρή αλλά μέσα υπάρχει πολύ χώρος ...αρκεί να τον βρέις :) .. τώρα όσο αναφορά την θέση των μοχλών είναι καθαρά θέμα συνήθειας .. εγώ π.χ που είμαι αριστερός με βολεύουν τα κουμπιά δεξιά..αλλά και αριστερά να ήτανε δέν με χάλαγε...

Επίσης να επισημάνω οτι ο τύπος που έχει φτίαξει την αρχική weecade έχει κάνει φοβερή δουλειά με τα σχέδια για παράδειγμα πήγα και έκοψα τα plexyglass σε laser cnc με το .pdf αρχειο του και έκατσε αλφάδι πάνω στο control panel που είχα ανοίξει τρύπες με οδηγούς πάλι το .pdf με τις τρύπες για το control panel..

Τέλος ... συγχαρητήρια στον φίλο 'dkssprs' έχεις κάνει φοβερή δουλειά και ειδικά με τα artwork της καμπίνας....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ανεβασε φωτο....θελω να δω πως στο καλο χωρεσες την καρτα γραφικων.Κανονικα θα επρεπε να εβρησκε στην πλατη της οθονης.

Για τους τριες σκληρους πιστευω τους εβαλες στην πλατη του weecade (κανω λαθος?)

Αλλα για την καρτα γραφικων.......???!!!!

Παρα πολυ καλη δουλεια και απο εσενα φιλε μου...

αλλα αυτος ο Δανος που πηραμε τα σχεδια παρα πολυ καλος ο κερατας. Με βοηθησε με μαιλ σε αρκετα θεματα της καμπινας.


ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!!!!!
 
picture.php
3593323452


έχεις δίκιο οι σκληροί είναι στην πλάτη.. εδώ είναι με μία πρόχηρη βάση .. έχει φτιαχτεί πιό ωραία..

...thanks wally το έκανα όπως είπες..

φίλε dkssprs .. εσύ το χέρεσαι .. εγώ το έφτιαξα για άλλον... αλλά δέν πειράζει έχω φτιάξει και ένα μεγάλο για εμένα!!! :) :)

Θα ανεβάσω και αύριο μερικές ακόμα με την πορεία της κατασκευής
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ανεβασε μια φωτο στο imagehosting και βαλε το λινκ της
 
Aν θελεις μπορεις να ανεβασεις φωτο στο πρσωπικο gallery στην οθονη του προφιλ σου.

Παρολα αυτα και hot link απ εξω μπορεις επισης να κανεις.
 
Ανεβάζω μερικές Photo απο την κατασκευή του weecade

picture.php


εδώ φένετε καθαρά η κάρτα γραφικών και η 19αρα Lg που είναι 'γυμνή' για να χωρέσει στο κουτί...

picture.php


και το μπροστά μέρος χωρίς το control panel .. όπως φαίνεται έχω βάλει και μεγαλύτερο cooler για το CPU και ίσα που 'γλύφει' το κάτω μέρος της οθόνης.
 
Nα αναφέρω δύο πραγματάκια που αγόρασα χθες και τα οποία θα ήταν χρήσιμα για καμπίνα:

- Μετά από συμβουλή του Arc, πήρα το TP-LINK TL-WN422G HIGH-POWER WIRELESS USB ADAPTER για 16 ευρώ. Είναι φτηνό, έχει εξωτερική κεραία (=καλύτερη λήψη ;) κι επέκταση USB μέσα στη συσκευασία ώστε να μπορεί να βγεί και έξω από την καμπίνα. Σκοπεύω να ελέγχω τα πράγματα και να περνάω νέες ROMS κι εξομοιωτές μέσω wifi αντί να βάζω/βγάζω σκληρούς κτλ...

- Τροφοδοτικό PC Power & Cooling S61EPS-EU PSU (610W). Βασικά το πήρα γιατί μου κάηκε το τροφοδοτικό του PC και δεν είναι ιδιαίτερα φτηνό (?99), αλλά είναι ΠΟΛΥ αθόρυβο, με το ανεμιστηράκι του να είναι ελάχιστα πάνω από τον ambient θόρυβο ήσυχου δωματίου (όταν το πρωτοέβαλα στην πρίζα νόμιζα ότι ήταν DOA). Χρήσιμο για περιπτώσεις που θέλουμε να αφήνουμε αναμένη την καμπίνα...

Αυτά.
 
Πολυ ωραια η λυση με το wifi. Εγω βεββαια ημουνα πιο κλασικος στην σκεψη και εχω αφησει μεσα στην καμπινα μια προεκταση USB ετσι συνδεοντας ενα HUB να εχω συνδεδεμενα το ποντικι το πληκτρολογιο και ενα usb stick με οτι θελω να περασω.
 
Ναι, κι εγώ αυτό είχα σκεφτεί αρχικά, με ένα trackball και μικρούλι ασύρματο πληκτρολόγιο μέσα. Αλλά έτσι είναι πιο εύκολο από το άνοιξε/κλείσε και την έλλειψη εργονομίας...
 
Εγώ προτίμησα την λύση του panel στο πίσω μέρος της καμπίνας ..τρύπησα ένα κομμάτι plexy και έβγαλα τροφοδοσία της οθόνης (η συγκεκριμένη lg έχει εξωτερικό τροφοδοτικό) 2 usb και τον διακόπτη για την λάμπα... μην καίμε και το φώς συνέχεια :)

picture.php


και εδώ είναι το τελικό αποτέλεσμα... λίγο κακοφτιαγμένος οι τρύπες των usb.. αλλά δεν είχα τότε το κατάλληλο εργαλείο ..

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μου αρεσει ο τροπος που σκεφτηκες το θεμα των εξωτερικων συνδεσεων αλλα και το θεμα για το φως της μαρκιζας.Μια χαρα ειναι οι τρυπες των USB...την δουλεια τους την κανουνε.

Κριμα που η οθονη εχει ξεχωριστο τροφοδοτικο......εγω ειχα βαλει ως στοχο να βγαινει ενα μονο καλωδιο τροφοδοσιας για την ολη καμπινα.

Εδωσα ρευμα στην οθονη μεσα απο το τροφοδοτικο συνδεοντας ενα καλωδιο τροφοδοσιας στην φαση ,ουδετερο ,γειωση του τροφοδοτικου.

pic8kn8.png


Το ενα καλωδιο ειναι για την οθονη και το αλλο (μαυρο)ειναι για τα ηχεια που στην αρχη ηταν να βαλω.

Αν καποιος δεν γνωριζει πως γινετε ευχαριστως να ρωτησει.... η δουλεια γινετε με ενα κολλητηρι και καλαϊ .Δεν ειναι κατι το τρομερο ,θελει λιγο εξασκηση για να εχεις σταθερο χερι και τιποτε αλλο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η καμπίνα πέρασε το 1ο "service" της ! Υπήρξε μια εσωτερική αναβάθμιση που ήταν απαραίτητη να γίνει - τοποθετήθηκε εσωτερική ασύρματη κάρτα δικτύου (το πώς βρέθηκε χώρος ρωτήστε τον "μάγο" κατασκευαστή της Pelo13..) και επιπλέον όπως βλέπετε στις photos αφαιρέθηκαν τα καπάκια των ηχείων τα οποία έκρυβαν λίγο από το πάνω μέρος της οθόνης και έμειναν μόνο οι σίτες τους. Το αποτέλεσμα είναι πιστεύω πολύ καλύτερο αφού τώρα το οπτικό πεδίο της 19άρας δεν χάνεται πουθενά ! Τέλος μια μικρή καλλιτεχνική παρέμβαση στη μαρκίζα για να είναι λίγο πιο καλαίσθητη..
 
Οντως ηθελα να στο πω οτι χρειαζοτανε να κεντραρεις το artwork της μαρκιζας λιγο καλλητερα.

Να σε ρωτησω για marquee holders τι εχετε χρησιμοποιησει? Εγω εχω βαλει ευθειες μπαρες απο σιδερο (παραγγελια εννοειτε) που πιανουν με βιδες πανω στα ξυλα.

p1010047.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα