Κατασκευή arcade καμπίνας ΜΑΜΕ

Ρε πάω για καινούργιο αμάξι τώρα, δεν είναι καιρός για έξοδα..... Άμεσο ban σε όλους τους καμπινοκατόχους όπως επίσης και επιβολή ρετρόσημου.........
 
Σε ποιον να παραγγείλω εγώ τη δικιά μου;
 
Nαι αλλά εγώ εδώ βλέπω 4-5 άτομα να έχουν ασχοληθεί, όχι έναν...

Τες πα, κανάς τιμοκατάλογος παίζει πουθενά;
 
Τιμοκατάλογος δημόσια δεν ξέρω να παίζει, αλλά σίγουρα αν επικοινωνήσεις με τον Ιορδάνη (arc) κάτι θα έχει να σου προτείνει. Δείγματα της δουλειάς του έχουν παρουσιαστεί επανειλλημένα εδώ.

http://www.retromaniax.gr/vb/member.php?u=703

http://www.arcade-joystick.gr/home.html
 
Το κοστολόγιο είναι ανάλογο με το τί θέλει να βάλει ο καθένας.

Αν κάποιος θέλει να την φτιάξει και διαθέτει ήδη το hardware και την οθόνη τότε το κόστος περιορίζεται μόνο στην αγορά των κουμπιών, μοχλών, πλακέτας ξύλων και μεταλλικών τμημάτων.

Εμένα τουλάχιστον που κόστισε μέχρι στιγμης 107 ευρω για τα κουμπιά, πλακέτες, μοχλους (τιμή χωρίς τα μεταφορικά) και γύρω στα 30 ~ 35 ευρώ για ξύλα και μεταλλικό τμήμα.
 
Φιλε μου ειμαι τοσο ενθουσιασμενος με το αποτελεσμα της δουλειας του Ιορδανη που θα σου προτεινα να επικοινωνησεις μαζι του αμεσα αν εχεις αποφασισει να μπεις στο μαγικο κοσμο της κονσολας στο σπιτι. Εμενα με ανυσηχουσε ιδιαιτερα το WAF στην συγκεκριμενη περιπτωση, αλλα ετσι οπως εκανε την κονσολα ο Ιορδανης εγινε καλυτερη απο τα υπολοιπα επιπλα του σπιτιου....(btw η δικια μου εχει λιωσει το pacman). Σου παραθετω σχολιο της κοπελας του κολλητου μου που εχει παρει μια κονσολα και τι φτιαχνει μονος του, οταν ειδε τη δουλεια του Ιορδανη....ΡΕΕΕΕ αυτο ειναι κοσμημα οχι σαν το εκτρωμα που μου κουβαλησες στο σαλονι.........

Περα απο την πλακα...στον συνιστω ανεπιφυλακτα...και οσον αφορα το after sales...μια φορα μου κολαγε ο μοχλος..την επομενη ηταν σπιτι να δει τι φταει..και το φτιαξε ενοειτε..
 
Καλή χρονιά παιδιά!

νέος εδώ, εντελώς τυχαία σήμερα με άσχετη αφορμή βρήκα το θέμα και έχω κολλήσει από το πρωί διαβάζοντας όλα τα Post (και έχοντας συγκινηθεί). το θέμα καμπίνας είναι κάτι που το θέλω πολύ καιρό...

ξεκινώντας από κονσόλες αταρι κάπου το 84, εν συνεχεία amstrad cpc464 ακολούθησε το πακέτο atari520stfm με τα 20 παιχνίδια το 89. παράλληλα σε κάποια ουφάδικα στο κέντρο της αθήνας (που με αφήνανε να μπω χωρίς να ζητάνε ταυτότητα γιατί ήμουν ψηλός) έδινα ότι είχα και δεν είχα για να παίξω-τερματίσω-μηδενίσω ότι γούσταρα! κάπου το 92 άρχισαν οι σπουδές και ο stfm πήγε στην αποθήκη (ακόμα υπάρχει σε άριστη κατάσταση) και τη θέση πήρε μέχρι και σήμερα το εκάστωτε pc...

βλέπω ότι κάποιο από εσάς το θέμα το έχετε ψάξει πολύ και σας θαυμάζω. επειδή όμως εγώ δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις για doityourself καμπίνα, υπάρχει κάποιος/οι που θα μπορούσα να μιλήσω και να αναλάβει να την φτιάξει κομπλέ για μένα? και για να μην δώσω λάθος εντύπωση, θα πληρώσω τα πάντα (υλικά-εργατικά-οτιδήποτε). βλέπω κάποιες διευθύνσεις και ονόματα (π.χ ιορδάνης) και έχω σκοπό σύντομα να επικοινωνήσω.

ευχαριστώ εκ των προτέρων μάγκες! (και καλως σας βρήκα)
 
Καλώς τονε!!!!!!!!!!

3ο post και άρχισες κιόλας από τα "βαριά" έξοδα ε; Κάτσε να δεις εμείς τι έχουμε πάθει εδώ μέσα.

Επικοινώνησε με το μέλος "arc" . Ο Ιορδάνης, που τον γνωρίζω προσωπικά, είναι επαγγελματίας με ήθος πάνω από όλα αλλά και απίστευτο πάθος και μεράκι!!!!!! θα σε καθοδηγήσει ανάλογα!!!!!!!!!!
 
Ερώτηση για όλους.

Δε θα μπορούσε να κατασκευαστεί η καμπίνα με χακαρισμένο netbook? Είναι mini size, έχει αξιοπρεπή χαρακτηριστικά για ΜΑΜΕ, καλό σκληρό - 160GB πλέον, τουλάχιστον 1GB Ram, εξόδους VGA και ήχου, συνήθως 3 usb, ενώ σχεδόν όλα έχουν WiFi και bluetooth για συνδεσιμότητα με τον εξωτερικό κόσμο.

Χωράει άνετα, ψύχεται εύκολα, δεν απαιτεί mamouth τροφοδοτικό, τρέχει ικανοποιητικά τα XP ή linux.

Βασικά το θεωρώ ιδανική λύση. Μόνο ερωτηματικό η αντοχή στο χρόνο.
 
και γιατι οχι ενα απο εκεινα τα media box κουτια με τα mini motherboards?
 
vorlon είπε:
Ερώτηση για όλους.
Δε θα μπορούσε να κατασκευαστεί η καμπίνα με χακαρισμένο netbook? Είναι mini size, έχει αξιοπρεπή χαρακτηριστικά για ΜΑΜΕ, καλό σκληρό - 160GB πλέον, τουλάχιστον 1GB Ram, εξόδους VGA και ήχου, συνήθως 3 usb, ενώ σχεδόν όλα έχουν WiFi και bluetooth για συνδεσιμότητα με τον εξωτερικό κόσμο.

Χωράει άνετα, ψύχεται εύκολα, δεν απαιτεί mamouth τροφοδοτικό, τρέχει ικανοποιητικά τα XP ή linux.

Βασικά το θεωρώ ιδανική λύση. Μόνο ερωτηματικό η αντοχή στο χρόνο.
Εξαρτάται.

Πρώτον είναι το θέμα της οθόνης. Ξεχνάς τις arcade CRT. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Δεύτερον, από αντοχή δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Το πολύ - πολύ ξεβιδώνεις το κάσωμα του φορητού και ενισχύεις το σύστημα ψύξης καταργώντας δια παντός τα ανεμιστήρια.

Αλλά γιατί να μπεις σε τέτοια διαδικασία; Μια micro ATX mobo με ένα διπύρηνο πάμφθηνο επεξεργαστή που θα του κάνεις undervolt και underclock για να μη καταλαβαίνει τίποτε και ξεμπέρδεψες.
 
αν και γολγοθας το ολο project θα το ξεκινισω στα δυο μονο που κολαω ειναι ο ερασετεχνισμος στην ολη δουλια βαψιμο-κατασκευη αν και πιανουν τα χερια μου σαν του φιλου μας αψογο δεν προκειτε να γινει. :(
 
Σας χαιρετώ και εγώ παιδιά.

Χαιρομαι πολύ που βρήκα άτομα με ίδια ενδιαφέροντα.

Εφτασε η στιγμή να προχωρησω (επιτέλους!!) και εγώ στο δικό μου project με βάση το πρότυπο του weecade.

O dkssprs εδωσε το έναυσμα.

Πριν 2 χρόνια έφτασα κοντά στο να ξεκινήσω έχοντας βρεί καμπινα απο παλιό "ουφάδικο" αλλα το παράτησα.

Να που τώρα λεω να ξεκινήσω πάλι.

Έχω ήδη σχεδιάσει το ένα πλαινό πάνελ, σε πραγματικες διαστάσεις σε ριζόχαρτο, για να το δώσω έτοιμο (μαζι με τα υπόλοιπα που θα σχεδιασω) σε ξυλουργό.

Το προβλημα μου ειναι πως θέλω να έχω 19" οθόνη, οποτε πρεπει να αλλάξω τις διαστάσεις απο την κάτω επιφάνεια (βάση) και απο την "πλάτη" σε σχέση με το πρότυπο του Weecade.

Το πρόβλημα ειναι πως δεν ξερω σε τι διαστάσεις να το κάνω.

Το προτυπο weecade για 17αρα οθονη εχει πλάτη με μήκος 45cm

Για 19" εγω λέω να επεκτεινω το μηκος σε 55cm την βάση και την πλάτη.Απλά δν ξέρω αν αρκούν 10 cm ή αν ειναι και πολλά.

Είδα την δουλειά του Pelo13 εχει φτιαξει με 19αρες.

Οποτε θα μπορουσε να απαντήσει.
 
Φιλε καλη αρχη!!!

Διαλεξε τα hardware parts αγορασε τα(αν δεν μπορεις να βρεις διαστασεις στο ιντερνετ) , μετρησε της διαστασεις τους και προσαρμωσε την καμπινα σε αυτα που εσυ εχεις επιλεξει να βαλεις. Ετσι 100% θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Ελπιζω συντομα να εχεις το καμπινακι σου ετοιμο για καψιμο.
 
Εχω ήδη μητρικη, τροφοδοτικό και σκληρό.

Μου λείπει ο επεξεργαστης.

Πρεπει να βρω εναν amd 939.

..και επισης μου λειπει η οθόνη.

Την οθονη φοβαμαι, γιατι δεν ξέρω αν πρεπει να την ξηλώσω ή οχι.

Δεν ξέρω ποια να διαλέξω, μπορει να εχει βάση που δεν βγαινει κλπ

Πρεπει να προσέξω.

Ευτυχως ξέρω autocad και μπορω να υπολογίσω τον διαθέσιμο χώρο.

Αλλα την οθόνη αν δεν την δω απο κοντά δεν μπορω να ξέρω.

Επισης dkssprs θέλω να σε ρωτησω κατι για τα joysticks.

Εγω θα παρω αυτου του τυπου

http://www.arcadeshop.de/popup_image.php?pID=723

Απλά δεν ξερω ποσο εύκολα και πως βγαινει η μπίλια απτον μοχλό για να το περάσω απο την τρυπα του CP.

Επίσης μαλλον παω για αυτο το i-pac

http://www.arcadeshop.de/Encoder-I-PAC-4_336.html

Διοτι θα εχω 12 action buttons + 2 πλαινα για pinball

2 start buttons. (1up,2up)

start,

pause

και τα 2 joysticks.
 
Το θεμα με την οθονη προσεξε το. Μην κανεις καμια βιαστικη κινηση.

Αν ξερεις CAD τοτε θα εισαι ανετος σε οτι αλλαγη θα κανεις σε διαστασεις.

Για εμενα δεν ειναι καλο να ξηλωσεις την οθονη ..... για θεμα αξιοπιστιας.

Τωρα για το joy και η μπιλια βγαινει ανετα και μοχλος + μπιλια πανευκολα. Δεν θα εχεις κανενα προβλημα να τα περασεις απο το cp.

Για το ιπακ εχεις 34 inputs τα οποια χρειαζεσε και αυτο διαθετει 52...αρα ειναι υπεραρκετα.
 
Ευχαριστώ Σπύρο!

Τα πατρον ηδη τα πηρε ο ξυλουργός.

Τώρα πότε θα κοπουν τα ξύλα δεν ξέρω.

Το αφησα στο φλού αφου είπα πως δεν βιάζομαι.

__________

Θέλω να σε ρωτήσω κατι Σπύρο.

Πως "βάζεις κερμα" στην καμπίνα σου?

Δεν βλέπω καποιο ξεχωριστό κουμπί.

πχ σε mame με πληκτρολογιο σε μερικα παιχνιδια (πχ. sunset riders) για να παιξεις διπλό, βαζεις credits για player1 με το 5 και για player2 με το 6.

Αντιστοιχα στην καμπίνα δεν θα επρεπε να υπαρχουν 2 κουμπιά?
 
Φιλε μου οντως ετσι εναι. Θα επρεπε να ειχα βαλει +2 κουμπια.

Αλλα το σκεφτηκα αλλιως.

Τα credits μπαινουν απο τα ασπρα πληκτρα προστα στο cp και το start του καθε παικτη ειναι ενα απο τα action buttons που λειτουργει και κατα τη ν διαρκεια του παιχμιδιου πχ bubble bobble ως jump. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ενα πληκτρο μπορει να ειναι start p1 + jump Ετσι δεν χρειαζεσαι εξτρα κουμπια για σταρτ.
 
αν θελετε, μπορειτε να ενωσετε το 1 κουμπι των credits με τα δυο input στο ipac, ετσι καθε φορα που πατατε ενα κουμπι θα πεφτει ταυτοχρονα απο ενα credit στον καθε player (σαν να πατατε 5 και 6 μαζι) και δεν χρειαζεστε δευτερο button ειδικα για τον player 2.
 
Πίσω
Μπλουζα