Κοινά τραγούδια και μουσική σε ελληνικές ταινίες

το τραγουδι "αδερφια μου αλητες πουλια" ακουγεται εκτος απ την ομωνυμη ταινια και στην ταινια "τ' αδελφια μου" , διαφερουν λιγο οι στιχοι του τραγουδιου
 
Στην ταινια "σηκω χορεψε συρτακι" ακουγεται μια παραλλαγη του τραγουδιου "ο πιο καλος ο μαθητης" ,στην περιπτωση αυτη ακουμε το τραγουδι "η πιο καλη μαθητρια",φυσικα οι στιχοι ειναι διαφορετικοι.Επισης βλεπουμε ενα χορευτικο που εχει το ιδιο μουσικο μοτιβο με τους τιτλους εναρξης της ταινιας "αδικημενη" ,χορευει η Μυριαμ στην ταινια "αδικημενη"

Η παρακατω φωτογραφια ειναι απ το χορευτικο με τη Σοφη Ζαννινου στην ταινια "σηκω χορεψε συρτακι"

sikoxorepse.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην ταινια "ο αγνωστος εκεινης της νυχτας" ο Κυριακος(Τολης Βοσκοπουλος) και η παρεα του τη στιγμη που χορευουν ακουγεται η μουσικη του τραγουδιου "καινουριο μου φεγγαρι" .Το ιδιο το τραγουδι το ακουμε στην ταινια "πεθαινω καθε ξημερωμα" ,υποτιθεται οτι το τραγουδαει η Μαρθα Καραγιαννη ενω στην πραγματικοτητα το ερμηνευει η Δεσποινα Σταυρουλακη : http://www.youtube.com/watch?v=ID7Fb6oqFDk

Καποιοι απ την παρεα του Κυριακου (Βοσκοπουλος) χορευουν με τη μουσικη του τραγουδιου "εχω στεναχωρη καρδια" που ακουγεται απ τη Ρενα Βλαχοπουλου στην ταινια "μερικοι το προτιμουν κρυο": http://www.youtube.com/watch?v=vvD5oreMxSs

και στην ταινια "ραντεβου στον αερα" : [video=youtube;OMG-jxoCmRA]http://www.youtube.com/watch?v=OMG-jxoCmRA
 
Λοιπόν, ειδικά για το στενάχωρη καρδιά, έχω να πω ότι το timing σου είναι εξαιρετικό, Κατερινάκι! :)

ΧΘΕΣ συζητούσα μ' έναν φίλο μου ότι όταν θέλω να γελάσω, βλέπω το βιντεάκι με τη Βλαχοπούλου που τραγουδάει στο "Ραντεβού στον Αέρα"! :biglaugh:

Μιλάμε για το απόλυτο γέλιο!

Στην κουβέντα αναφέρθηκε ότι όντως εμφανιζόταν και στο "Μερικοί το προτιμούν κρύο" το ίδιο τραγούδι, ενώ δεν θυμάμαι / γνωρίζω αν το εξαιρετικό αυτό τραγούδι του Πλέσσα ερμηνεύτηκε και από κάποιον άλλο / άλλη.

Πάντως, από παιδί με άρεζε και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να μ' αρέσει: είναι στα τραγούδια που θα κυνηγήσω για να τ' ακούσω! ;)
 
κι εμενα D@redevil μ αρεσει το τραγουδι αυτο περισσοτερο στην ταινια "ραντεβου στον αερα" :biglaugh:

Στις δυο ταινιες "συντριμμια τα ονειρα μας" / "εκεινη που εκανε τον πονο μου αγαπη" και "καταραμενη ωρα" ακουγεται το τραγουδι "εχω μια αρραβωνιαρα" με το ντουετο Βοσκοπουλος - Δουκισσα (μαλιστα η σκηνη ειναι γυρισμενη στο ιδιο κεντρο και φορανε τα ιδια ρουχα και στις δυο αυτες ταινιες,ωστοσο υπαρχουν διαφορες αναμεσα στις δυο σκηνες)

Το παρακατω βιντεο ειναι απ την ταινια "συντριμμια τα ονειρα μας" / "εκεινη που εκανε τον πονο μου αγαπη"

[video=youtube;j-HYrl_umrQ]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το τραγουδι "σ' εβλεπα στα ματια" το τραγουδαει σε δυο ταινιες η Βικυ Μοσχολιου

"ο ανθρωπος που γυρισε απ' τα πιατα" :

 
katerinak είπε:
Παλι στην ταινια "η αμαρτια της ομορφιας" οταν ο Γιωργος (Λευτερης Βουρνας) τρεχει με τη μηχανη,λιγο πριν το ατυχημα, ακουγεται παραλλαγη ορχηστρικου της ταινιας "ορατοτης μηδεν",μοιαζει πολυ με τους τιτλους εναρξης.Μουσικοσυνθετης και στις δυο ταινιες ειναι ο Μιμης Πλεσσας

εφτιαξα πριν λιγο το σχετικο βιντεακι ,πειτε μου κι εσεις τη γνωμη σας :μοιαζουν τα δυο ορχηστρικα; η μουσικη του ορχηστρικου ξεκιναει στα 10δευτερολεπτα του βιντεο

 
Στην ταινια "η Αθηνα μετα τα μεσανυχτα" ο Ζαμπετας τραγουδαει το τραγουδι "ο αραπης" οπως και στην ταινια "τον αραπη κι αν τον πλενεις το σαπουνι σου χαλας" αλλά και στην ταινια "ο ουρανοκατεβατος" :

Και παλι στην ταινια "η Αθηνα μετα τα μεσανυχτα" : ακουμε το Σταματη Κοκοτα στο τραγουδι "στου Οθωνα τα χρονια" , αυτο το τραγουδι το ερμηνευει και ο Δημητρης Παπαμιχαηλ στην ταινια "διπλοπενιες" : http://www.youtube.com/watch?v=_ebFvVQLAUI

Η τραγουδιστρια Μανταλενα στην ταινια "η Αθηνα μετα τα μεσανυχτα" τραγουδαει το "σηκω χορεψε συρτακι" που το ακουσαμε σε τουλαχιστον αλλες δυο ταινιες οπως γραφω εδω
 
Το τραγουδι "ο Λευτερης" εκτος απ τις ταινιες που αναφερθηκαν εδω ακουγεται και στην ταινια "η Αθηνα μετα τα μεσανυχτα" ,το ερμηνευει ο Σταματης Κοκοτας
 
Στην ταινια "η ταξιτζου" οι τιτλοι εναρξης εχουν το ιδιο μουσικο μοτιβο με αυτους της ταινιας "η αγαπη μας" χωρις το τραγουδι.

Καλα το θυμομουν :στη σκηνη που μπαινει στο ταξι και αρχιζει να τρεχει με υπερβολικη ταχυτητα ο απογοητευμενος (οχι θυμωμενος οπως εγραψα στο ποστ) Νικος Ριζος ακουγεται μια παραλλαγη του μουσικου μοτιβου (επιπλεον αυτη τη φορα ακουγεται "ααα.." κατα τη διαρκεια που παιζει η μουσικη)
 
Στην ταινια "εγκλημα στο Καβουρι" βλεπουμε να χορευουν με την ιδια μουσικη που ακουγεται στην ταινια "ερωτικη συμφωνια" στο παρακατω βιντεο , μουσικοσυνθετης ειναι ο Γιαννης Σπανος:

 
Εκτος απ την ταινια "ο τζιτζικας και ο μερμηγκας" η μουσικη που ακουγεται στα 00:06λεπτα του βιντεο υπαρχει και σε αλλες ελληνικες ταινιες.Μαλιστα εχω την εντυπωση οτι σε μια ταινια ακουσα και το τραγουδι αλλά δε γνωριζω τον τιτλο του

 
Katerinak, ολοκληρο το τραγουδι το ακουσες στα πρωτα λεπτα της ταινιας Ο Μιμικος και η Μαιρη, οταν ο Ανδρεας Μπαρκουλης πηγαινει με τους φιλους του σε ενα μουσικο θεατρο της εποχης.
 
bambinella 100 είπε:
Katerinak, ολοκληρο το τραγουδι το ακουσες στα πρωτα λεπτα της ταινιας Ο Μιμικος και η Μαιρη, οταν ο Ανδρεας Μπαρκουλης πηγαινει με τους φιλους του σε ενα μουσικο θεατρο της εποχης.
ευχαριστω πολυ ΒΒ :)

ειχα την εντυπωση οτι το ακουσα με ελληνικους στιχους
 
Παρα πολυ πιθανο το θεωρω να το ακουσες και με ελληνικους στιχους.

Το τραγουδι "Στο Ζαππειο μια μερα" ειναι πολυ παλιο και γνωστο, αρα λογικα θα εχει μπει σε καποιες ελληνικες ταινιες.
 
bambinella 100 είπε:
Παρα πολυ πιθανο το θεωρω να το ακουσες και με ελληνικους στιχους.Το τραγουδι "Στο Ζαππειο μια μερα" ειναι πολυ παλιο και γνωστο, αρα λογικα θα εχει μπει σε καποιες ελληνικες ταινιες.
ωστε αυτος ειναι ο τιτλος του στα ελληνικα,ευχαριστω πολυ και παλι ΒΒ !!!
 
Το "Στο Ζάππειο μια μέρα" ενώ είναι πασίγνωστο δεν μοιάζει να υπάρχει στη μορφή ολόκληρου τραγουδιού. Συνήθως τραγουδιέται ένα ελάχιστο τμήμα του σε ποτ-πουρί με άλλα τραγούδια. Ακόμη και οι στίχοι του αλλάζουν μετά τους πρώτους.

Στο Ζάππειο μια μέρα περιπατούσα

απάντησα μια νέα ξανθομαλλούσα

είχε περίσσια χάρη το βάδισμά της

σαν κυπαρίσσι ήταν τ' ανάστημά της

(Κορώνης - Φίλανδρος, μετά συνεχίζουν με το "Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω, απ' την Κική κι απ' την Κοκό ποια να διαλέξω", που είναι άσχετο τραγούδι με διαφορετική μουσική. Αναφέρεται αόριστα κάποιος Α. Πλωμαρίτης, που μάλλον είναι ο στιχουργός)

Στο Ζάππειο μια μέρα περιπατούσα

συνήντησα μια νέα ξανθομαλλούσα

εβάδιζε με χάρη εν μέσω κόσμου

κι ενόμιζα πως ήτο ο άγγελός μου

(Σταύρος Παρούσης, χαρακτηρίζεται "Παραδοσιακό" διασκευή Τάκης Αθηναίος)

Τώρα για παραδοσιακό δεν ξέρω. Ο συνθέτης του είναι ο Charles Borel-Clerc και το τραγούδι λέγεται "La mattchiche" (η μουσική είναι γνωστή και ως "La Sorella", πάλι αποδιδόμενη στον ίδιο συνθέτη) και είναι από τις αρχές του 20ου αιώνα. Εδώ μια καταπληκτική λίγο μεταγενέστερη εκτέλεσή του με τον Felix Mayol


oπότε ίσως η χρήση του στον Μιμίκο και τη Μαίρη είναι αναχρονιστική αφού το ζεύγος αυτοκτόνησε το 1893... αλλά δεν ξέρω αν ο Borel-Clerc βασίστηκε σε παλιότερη, ίσως παραδοσιακή, μουσική. Έτσι κι αλλιώς οι πληροφορίες σε πολλά CD έχουν φοβερά λάθη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
elephadas ευχαριστουμε πολυ για ολες τις λεπτομερεις πληροφοριες που μας εδωσες!!
 
Oταν πηγαινα στο δημοτικο, εμεις τα κοριτσια τα βγαζαμε με αυτο το τραγουδι, αφου ομως πρωτα του ειχαμε αλλαξει αρκετα τους στιχους: :)

Στο Ζαππειο μια μερα περιπατουσα

συναντησα μια νεα ξανθομαλλουσα

φορουσε μπλε σορτσακι και τακουνακι

τη λεγανε Αλικη, Αλικη Βουγιουκλακη!
 
bambinella 100 είπε:
Oταν πηγαινα στο δημοτικο, εμεις τα κοριτσια τα βγαζαμε με αυτο το τραγουδι, αφου ομως πρωτα του ειχαμε αλλαξει αρκετα τους στιχους: :)
Στο Ζαππειο μια μερα περιπατουσα

συναντησα μια νεα ξανθομαλλουσα

φορουσε μπλε σορτσακι και τακουνακι

τη λεγανε Αλικη, Αλικη Βουγιουκλακη!
τελικα υπηρξε παντου η παρουσια της Αλικης :)
 
Πίσω
Μπλουζα