Κοινά τραγούδια και μουσική σε ελληνικές ταινίες

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας katerinak
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ωχ συγγνώμην... επειδή διαβάζω από τη δουλειά και έχω και διάφορα απαγορευτικά στο firefox δεν βλέπω βίντεο, ούτε καν τους τίτλους τους (γι' αυτό και δεν κοίταξα ο ίδιος για το Jeronimo, σας είπα να το βρείτε μόνοι σας). Sorry, bambinella :(

Προς Θεου, Ελεφαντα! Δεν υπαρχει προβλημα.

katerinak είπε:
Το τραγουδι "η πρωτη μας νυχτα" ακουγεται απο τον Γιαννη Βογιατζη και στην ταινια "μια τρελη τρελη οικογενεια" αλλά αυτη τη φορα με ιταλικους στιχους
μολις πριν λιγο "ανακαλυψα" οτι η μουσικη των τιτλων εναρξης της ταινιας "μερικοι το προτιμουν κρυο" ειναι μια παραλλαγη της μουσικης του τραγουδιου "η πρωτη μας νυχτα":

[edit]

Αυτό το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο. [edit]

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
κοινη μουσικη τιτλων εναρξης εχουμε και στις ταινιες "το ανθρωπακι" και "ο μπλοφατζης" ,μουσικοσυνθετης ο Μιμης Πλεσσας.Προφανως εγινε για λογους οικονομιας αφου προκειται για δυο ταινιες της Φινος Φιλμς κι οχι της Καραγιαννης-Καρατζοπουλος γιατι τοτε θα ειχα αμφιβολιες..

katerinak είπε:
κοινη μουσικη τιτλων εναρξης εχουμε και στις ταινιες "το ανθρωπακι" και "ο μπλοφατζης" ,μουσικοσυνθετης ο Μιμης Πλεσσας.Προφανως εγινε για λογους οικονομιας αφου προκειται για δυο ταινιες της Φινος Φιλμς κι οχι της Καραγιαννης-Καρατζοπουλος γιατι τοτε θα ειχα αμφιβολιες..
Ο "Μπλοφατζής" Κατερίνα δεν είναι ταινία της Φίνος Φιλμ.

tonytony είπε:
Ο "Μπλοφατζής" Κατερίνα δεν είναι ταινία της Φίνος Φιλμ.
χιλια συγγνωμη παιδια,εγραψα λαθος τιτλο ταινιας #) ηθελα να γραψω "ο φαντασμενος" που ειναι ταινια της Φινος Φιλμς

ευχαριστω πολυ tonytony,αν δεν εκανες το ποστ δε θα καταλαβαινα οτι εγραψα λαθος τιτλο..

Οποτε κοινη μουσικη τιτλων εναρξης εχουν οι ταινιες "το ανθρωπακι" και "ο φαντασμενος"

katerinak είπε:
χιλια συγγνωμη παιδια,εγραψα λαθος τιτλο ταινιας #) ηθελα να γραψω "ο φαντασμενος" που ειναι ταινια της Φινος Φιλμςευχαριστω πολυ tonytony,αν δεν εκανες το ποστ δε θα καταλαβαινα οτι εγραψα λαθος τιτλο..
Τι συγνώμη ζητάς βρε...Μιλάς σε κάποιον που έκανε κι αυτός τα λαθάκια του μη ξεχνιόμαστε... :P Ανθρώπινα είναι!

tonytony είπε:
Τι συγνώμη ζητάς βρε...Μιλάς σε κάποιον που έκανε κι αυτός τα λαθάκια του μη ξεχνιόμαστε... :P Ανθρώπινα είναι!
:biglaugh:ηθελα να ξερα πώς μου ρθε αυτη η ταινια.. ευτυχως που σκεφτηκα να συμπληρωσω οτι προκειται για 2 ταινιες της Φινος κι ετσι με το δικο σου ποστ βρεθηκε το λαθος!!ευχαριστω πολυ και παλι!!

οπως πολυ σωστα εγραψε ο panp εδω , υπαρχει κοινη μουσικη αναμεσα στη μουσικη των τιτλων εναρξης της ταινιας "ενα τανκς στο κρεββατι μου" και στο "κοντσερτο" του Φωτη(Φαιδων Γεωργιτσης) που ακουγεται στην ταινια "οι θαλασσιες οι χαντρες" (γυρω στα 01:25:11 λεπτα της ταινιας)

δανειζομαι το βιντεο με τη μουσικη τιτλων εναρξης της ταινιας "ενα τανκς στο κρεββατι μου" απ το κουιζ του Αντωνη:

[edit] Ο Λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων. [edit]

Τελικα,οπως με πληροφορησε ο Αντωνης στο κουιζ του,υπαρχει και 4η ταινια με κοινη μουσικη τιτλων , προκειται για την "καθε κατεργαρης στον παγκο του" . Αν κρινω απ τη γραμματοσειρα που υπαρχει στους τιτλους μαλλον προκειται για την αυθεντικη μουσικη των τιτλων (το ιδιο ισχυει και για την ταινια "καπεταν φαντης μπαστουνι" )

Όπως ανακάλυψα τώρα με το "ακουστικό κουίζ" που κάνω , οι ταινίες της Φίνος Φιλμ "Ο γόης" και "20 γυναίκες κι εγώ" έχουν την ίδια μουσική στους τίτλους. Δε ξέρω αν έχει αναφερθεί παραπάνω...

tonytony είπε:
Όπως ανακάλυψα τώρα με το "ακουστικό κουίζ" που κάνω , οι ταινίες της Φίνος Φιλμ "Ο γόης" και "20 γυναίκες κι εγώ" έχουν την ίδια μουσική στους τίτλους. Δε ξέρω αν έχει αναφερθεί παραπάνω...
:thanx2: :thanx2: Αντωνη,δε νομιζω να το εχουμε αναφερει σε προηγουμενα ποστς

Η μουσικη του τραγουδιου "στο Ζαππειο μια μερα" ακουγεται και στην ταινια "τσαρουχι,πιστολι,παπιγιον"

Επομενως το τραγουδι "Στο Ζαππειο μια μερα" ειτε υπο μορφη τραγουδιου ειτε μονο υπο μορφη μουσικης, το συναντησαμε μεχρι στιγμης στις ταινιες:

"ο τζιτζικας και ο μερμηγκας" ελληνικοι στιχοι

"ο Μιμικος και η Μαιρη" ιταλικοι στιχοι

"αγαπη μου παλιογρια" μονο μουσικη

"τσαρουχι,πιστολι,παπιγιον" μονο μουσικη

katerinak είπε:
Στην ταινια "η αγαπη μας" ο αδερφος(Τακης Γκιωκας) της Μαρινας (Αλικη) τραγουδαει για λιγα δευτερολεπτα χωρις μουσικη το "λα λα τρα λαλα λαλα λα"που ακουμε στην ταινια "η κορη μου η σοσιαλιστρια" οταν η Αλικη χορευει και τραγουδαει το "σηκω χορεψε συρτακι"
και στην ταινια "φως,νερο,τηλεφωνο,οικοπεδα με δοσεις" ακουμε τον Κωστα Χατζηχρηστο να τραγουδαει τον πρωτο στιχο του τραγουδιου "σηκω χορεψε συρτακι"

katerinak είπε:
Ακομη ενα μουσικο μοτιβο που συνανταμε σε ορισμενες ελληνικες ταινιες ειναι αυτο του παρακατω βιντεο,συνθεση του Γιωργου Κατσαρουη ιδιαιτεροτητα του βιντεο ειναι οτι στη συγκεκριμενη ταινια ακουμε το τραγουδι με στιχους, οχι μονο το μουσικο μοτιβο οπως συμβαινει σε αλλες ταινιες

τιτλοι εναρξης της ταινιας "η αγαπη μας" : [video=youtube;-BZmTLV0NZY]

και στην ταινια "η ζηλιαρα" ακουγεται το μουσικο αυτο μοτιβο (χωρις το τραγουδι) στη σκηνη που η Ρενα φευγει για το δικηγορικο γραφειο για να βρει τον αντρα της τον Αργυρη,αλλά τελικα απ τη βιασυνη της εχει ενα ατυχημα.

Ξαναακουγεται οταν ο Αργυρης μαθαινει,μεσω ραδιοφωνου, οτι η Ρενα βρισκεται στο νοσοκομειο

Στην ταινια "εξω φτωχεια και καλη καρδια" ο Δημητρης Νικολαϊδης τραγουδαει 2 στιχους απ το τραγουδι "Μαργαριτα Μαργαρω" που ακουγεται ολοκληρο στην ταινια "ποια ειναι η Μαργαριτα",μουσικοσυνθετης ο Μικης Θεοδωρακης

http://www.youtube.com/watch?v=5FmHDTOghZU

Επισης το τραγουδι ακουγεται και στην ταινια "η Αθηνα τη νυχτα"

Στην ταινια "κατι κουρασμενα παλικαρια" ο Λαμπρος Κωνστανταρας τραγουδαει χορευοντας μπροστα στον καθρεφτη το ρεφρεν του "crazy girl"

attachment.php

Το τραγουδι ακουγεται στην ταινια "οι θαλασσιες οι χαντρες",υποτιθεται οτι το τραγουδαει η Ζωη:

http://www.youtube.com/watch?v=4Jq0S8LDE54

katikourasmpalik,crazygirl.JPG

Στην ταινια "ο δασκαλακος ηταν λεβεντια" η Βασια Τριφυλλη τραγουδαει "ο Γιωργος ειναι πονηρος",δηλαδη το ρεφρεν του τραγουδιου "κυρα Γιωργαινα".

Ολοκληρο το τραγουδι το ακουμε στην ταινια "ο τρελος της πλατειας αγαμων",το ερμηνευει ο Γιαννης Καλατζης:

Επισης και στην ταινια "της ζηλειας τα καμωματα" ακουγεται λιγο το ρεφρεν(το τραγουδαει η ηθοποιος της φωτογραφιας) αλλά αντι για "Γιωργος" λεει "ο Χρηστος ειναι πονηρος.."

1.JPG

Το τραγουδι "η νυχτα" ( ? )ακουγεται απ την Αλικη Βουγιουκλακη στην ταινια "διπλοπενιες" ,μουσικοσυνθετης ειναι ο Σταυρος Ξαρχακος

http://www.youtube.com/watch?v=oY0OwbGI26c

ενω στην ταινια "ο μοδιστρος" το ερμηνευει η Βικυ Μοσχολιου

[video=youtube;UZYPgOqtX-w]

Οι στιχοι ομως ειναι διαφορετικοι,πιθανον το τραγουδι που λεει η Αλικη να εχει αλλο τιτλο,αν καποιος γνωριζει περισσοτερα ας μας πει

Στην ταινια Μαριχουανα στοπ, την ωρα που βλεπουμε σκηνες απο το Λονδινο οπου ζει η Λασκαρη, ακουμε τη μουσικη εναρξης μιας παλαιοτερης ταινιας της:

Τεντι μποϊ αγαπη μου.

bambinella 100 είπε:
Στην ταινια Μαριχουανα στοπ, την ωρα που βλεπουμε σκηνες απο το Λονδινο οπου ζει η Λασκαρη, ακουμε τη μουσικη εναρξης μιας παλαιοτερης ταινιας της:Τεντι μποϊ αγαπη μου.
δηλαδη τη μουσικη που ακουμε στο βιντεο του Αντωνη:

[edit] Ο Λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων. [edit]

Πίσω
Μπλουζα