Κουίζ με ατάκες

9.Ρένα βλαχοπούλου Ένα κορίτσι για δύο
 
Στο κατώφλι του να σας εγκαταλείψω για 10 μερούλες (πάω να τσαλαβουτήσω κατά Ιόνιο μεριά :) ), ας δώσω και τις απαντήσεις, μην αφήνω πίσω μου εκκρεμότητες και το έχω άγχος :p :p:p

1. Φουσκοθαλασσιές (ο εύσωμος φίλος, η "σημαδούρα" όπως τον λέει ο Αυγουστής, ειρωνεύεται την γόησσα της κοσμικής παρέας όταν αυτή τρώει με τα μάτια της τον Αυγουστή που χορεύει) (μπράβο Αριάδνη!)

 


2. Κάτι κουρασμένα παλλικάρια (ο Κωνσταντάρας, ευτυχής αλλά κουρασμένος μετά την αίσια -όπως νομίζει- κατάληξη του ειδυλλίου του με τη Βαλσάμη, δεν καταλαβαίνει ότι η Αρβανίτη έχει ένα σχέδιο που σίγουρα δεν είναι να τον παντρέψει με τη μικρούλα Κορίννα) (μπράβο bambi!)

3. To τεμπελόσκυλο (πρώτη συνάντηση Χρονοπούλου - Παπαμιχαήλ στην ταβέρνα, μετά το ματς. Πάνω που η Χρονοπούλου έχει πείσει την παρέα της να τραγουδήσουν την "Ανθισμένη Αμυγδαλιά", η διπλανή παρέα τους προλαβαίνει) (μπράβο bambi!)

4. Μιας πεντάρας νιάτα (ο Μιχαλόπουλος ψέγει τον Μπάρκουλη για τις σχέσεις του με τη Φωτίου κι ο Μπάρκουλης ανταπαντά μια και η αδελφή του ομοίως φαίνεται εντυπωσιασμένη με τον Ληναίο)

5. Έλα στον θείο (η αγγελία μπέρδεψε τη νύφη με την ραπτομηχανή. Και οι εξηγήσεις της θείας για τα μερεμέτια και τα λαδώματα που χρειάζεται η μεταχειρισμένη υποψηφία, προκαλούν μια από τις πιο αστείες σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου) (μπράβο bambi!)

6. Ένας Δον Ζουάν για κλάμματα (από τις πολύ αγαπημένες μου ταινίες κυρίως εξαιτίας της Καίτης Πάνου. Από την πρώτη ήδη σκηνή της με τον Κωνσταντάρα, παιδικό της φίλο κι ανομολόγητο έρωτά της. Βρίσκονται σ' ένα κέντρο. Εκείνη περιμένει μια φίλη της που δεν έχει έρθει, εκείνος σκοτώνει την ώρα του μέχρι τη βραδινή του διασκέδαση. Όταν της προτείνει να φάνε μαζί γιατί "μέχρι τις 11 είναι ελεύθερος", εισπράττει αυτή την όμορφη ατάκα)

7. Το αμαξάκι (ο απροειδοποίητος Αυλωνίτης συναντά την αρχόντισσα Καλογερίκου που μπερδεύει το παρελθόν με το παρόν. Σ' αυτή την άκρως δραματική ταινία, ο Θόδωρος - Αυλωνίτης δίνει μία ανακουφιστική κωμική νότα)

8. Οι θαλασσιές οι χάντρες (ο Βουτσάς με την παρέα του μπουκώνουν "αλά ελληνικά" τον Ελληνοαμερικάνο Τσιτσόπουλο) (μπράβο rapide!)

9. Ένα κορίτσι για δύο (η Βλαχοπούλου αποχωρεί από το κρατητήριο έχοντας φέρει φαγώσιμα και τις απαραίτητες "μεταλλικές δραχμές" για το αυτόφωρο στον άρτι συλληφθέντα αδελφό της Βουτσά και την παρέα του) (μπράβο tzias57!)

10. Υιέ μου, υιέ μου (αποστομωτική απάντηση της Κοντού στον σε διάσταση σύζυγό της Νικολαϊδη που, τρελός από ζήλεια, της κάνει παράπονα για τη "σαχλοπαρέα" της) (μπράβο bambi!)

And the winner is bambi!!!!! :award: :award: :award:
 
retrofan είπε:
Ωραια! Τωρα που πηρα το Οσκαρ :D ας κανω κι ενα σχολιο.

Η ταινια Ενας Δον Ζουαν για Κλαμματα ειναι στην κυριολεξια μπαλωμενη απο μια αλλη ταινια, τον Θαυματοποιο, η οποια γυριστηκε 9 χρονια μετα, δηλ. το 1969. Αυτο ειναι κατι που το παρατηρησα πριν απο καμποσα χρονια, οταν ειδα τον Κωνστανταρα να μιλαει στο τηλεφωνο με μινιφορουσα νεαρα, πραγμα αδιανοητο για το 1960 που γυριστηκε ο Δον Ζουαν. Αργοτερα βλεπουμε παλι βιτρινες με παπουτσια που παραπεμπουν καθαρα σε τελος δεκαετιας '60 (τετραγωνο σχημα, χοντρα τακουνια, κ.λ.π.) Ακομα και το τραγουδι που ακουγεται στην ταινια, το Κοριτσι δικο μου, το ερμηνευει ο Ζαν Ρομπερ φερων μαλλι και φαβοριτα μεχρι των ωμο.

Η δεκαετια του '60 ειναι η μοναδικη δεκαετια κατα την οποια εχουμε τοσο θεματικες αλλαγες στη μοδα και την αισθητικη απο τα πρωτα μεχρι τα τελευταια χρονια της, γι' αυτο και ειναι δυσκολο να ξεγελαστει ενα υποψιασμενο ματι οπως το δικο μου και παρα πολλων τηλεθεατων, οταν βλεπει τετοια τερατουργηματα. Κατα τα αλλα, ειναι μια αγαπημενη μου ταινια αφου μαλιστα βασιζεται στο μυθιστορημα του Γιαννη Μαρη, Μωρο μου.

Στα δυο βιντεο που ακολουθουν θα διαπιστωσετε του λογου το αληθες.....(Μα γαντια και φουρο, ανακατεμενα με μινι και μποτες;;;; :p :( )

http://www.youtube.com/watch?v=QkKlrkeIQ1k&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=smayOLQs32s&feature=related
 
Μπράβο bambi! Πολύ εύστοχη παρατήρηση κι ούτε που την είχα πάρει χαμπάρι :)

Σε κάνει ν' αναρωτιέσαι ποιο τραγούδι έπαιζαν στην πραγματικότητα όταν η Τζίνη, ο Δεπάστας και η Λένα βγήκαν για να διασκεδάσουν το 1960;)

Το "Ένας δον Ζουάν για κλάμματα" είναι η πρώτη ταινία της "δεύτερης περιόδου" της Καίτης Πάνου. Νεαρή ενζενί στα τέλη της δεκαετίας του 40΄, παντρεύεται στις αρχές της δεκαετίας του 50΄ και αποσύρεται. Μετά από το διαζύγιό της, επέστρεψε στις οθόνες μ' αυτή την ταινία κι έκτοτε έγινε το πιο κλασικό "ταίρι" του Λάμπρου Κωνσταντάρα.

Την είχα δει, χρόνια πριν, να παίζει την κυρία ντε Ροζμόντ στις "Επικίνδυνες Σχέσεις". Έτος 1997 και η Πάνου, σύμφωνα με την Βικιπαίδεια, ήδη 70 ετών. Είχα σκεφθεί "αχ Χριστέ μου, να μπορούσα να δείχνω έτσι στην ηλικία της". Ίσως αυτή που γέρασε ομορφότερα από τις παλιές πρωταγωνίστριες.
 
Retrofan, ακομα και η προφορα των λεξεων "χερια" "αστερια" απο τον Ζαν Ρομπερ ειναι "χερ-ι-α" "αστερ-ι-α", οπως συνηθιζοταν για καποιον αγνωστο λογο στα τραγουδια, κατα το τελος της δεκαετιας του '60!

Η Καιτη Πανου ηταν αναμφισβητητα ωραια γυναικα, και πανω απ' ολα, αριστοκρατικη. Εχεις προσεξει στην ταινια Ο Δημος απ' τα Τρικαλα, που υπαρχει μια φωτογραφια της στον τοιχο του φωτογραφειου του Γκιωνακη; Εκει τη βλεπουμε οντως πολυ μικρουλα, πιθανον εφηβη και, οπως φαινεται, τα εξωτερικα της χαρισματα τα διεθετε απο τοτε.
 
retrofan είπε:
Στο κατώφλι του να σας εγκαταλείψω για 10 μερούλες (πάω να τσαλαβουτήσω κατά Ιόνιο μεριά :) ), ας δώσω και τις απαντήσεις, μην αφήνω πίσω μου εκκρεμότητες και το έχω άγχος :p :p:p
1. Φουσκοθαλασσιές (ο εύσωμος φίλος, η "σημαδούρα" όπως τον λέει ο Αυγουστής, ειρωνεύεται την γόησσα της κοσμικής παρέας όταν αυτή τρώει με τα μάτια της τον Αυγουστή που χορεύει) (μπράβο Αριάδνη!)

 


τελικά η κοσμική της παρέας ειναι και η μόνη που μένει μπουκάλα, αφου οι κόρες του Σφακιανού , καλοπαντρεύονται...
 
Ο έρωτας, Βάγγο μου,μοιαζει σα το από μέσα της σαμπρέλλας, δηλ. αερας φρέσκος και οι ερωτευμένοι σαν χαλασμένες βαλβίδες που ξεφυσανε..

 


απο που η ατάκα;
 
Θα το ρισκάρω Βασίλης Αυλωνίτης από την ταινία ο Λεφτάς
 
Λίγες ατάκες ακόμα; :D

1. Αν θέλετε σώνει και καλά να κάνετε καμία αγαθοεργία, κοιτάξτε εκεί πέρα να υιοθετήσετε κανένα ορφανό, για να μη σούρνετε τα σκυλιά στους δρόμους με τη γυναίκα σας!

2. Αυτό μου έλειπε τώρα! Ν' αρχίσω να ντρέπομαι τα πηγάδια, να ντρέπομαι τα πλατάνια, να ντρέπομαι τα φραγκόσυκα, να ντρέπομαι τα κουκουνάρια!

3. Τι να μάθεις ρε κύριε σ' ένα χρόνο; Τι να μάθεις; Μέχρι να πας, ντάγκα νταν το καμπανάκι, διάλειμμα!

4. -Εγώ βεβαίως πονηρεύομαι.

-Μα άμα δεν πονηρευόσουν και τώρα κυρ συνάδελφε!

5. -Τότε γιατί πας; Αυτό είναι απάτη. Ξεγελάς τον εαυτό σου, δεν το καταλαβαίνεις;

-Αγαπώ τα χρόνια που έχασα. Γι' αυτό πάω.

6. -Τι θα πάρετε παρακαλώ;

-Πήραμε αγοράκι μου. Δε βλέπεις; Τέσσερα αναψυκτικά, από δύο ο καθένας. Μην κάνουμε και κατάχρηση!

7. -Άκου Μπούμπης! 800 χρονών άνθρωπος Μπούμπης!

8. Θεός είναι ο έρωτας! Θεός των φτωχοπατεράδων που έχουν κορίτσια να παντρέψουνε.

9. Αν περίμενα να παντρευτώ κανέναν έξυπνο, θα 'μενα γεροντοκόρη!

10. -Ως άντρας όμως θα είμαι θερμός, πολύ θερμός!

-Όταν θα έχεις πυρετό!
 
1. Υπαρχει και φιλοτιμο

2. Μακρυκωσταοι και Κοντογιωργηδες

4. Ο Ηλιας του 16ου

8. Η θεια απ' το Σικαγο

9. Νυχτα γαμου

10. Μια τρελη τρελη σαρανταρα
 
7. Ενα εξυπνο μουτρο
 
Bambi η 7 δεν είναι το "Ένα έξυπνο μούτρο". Τα υπόλοιπα εύγε παιδιά μου!
 
7. Μπα, υπαρχει κι αλλος.....Μπουμπης εκτος απο τον θρυλικο Αυλωνιτη; :D Ηθελα να' ξερα ποιος ειναι αυτος!!
 
7.μηπως ειναι "το δολωμα" ;
 
Ο εν λόγω Μπούμπης είναι ο Γιώργος Γαβριηλίδης :)
 
7. Moλις εδωσες το ονομα θυμηθηκα την ταινια: Μια Ελληνιδα στο χαρεμι. Ετσι τον αποκαλει η ερωμενη του, Μαρια Μπονελλου!
 
η απαντηση που εδωσα στην ερωτηση 3 ειναι σωστη; θυμαμαι μια σκηνη που ο Χατζηχρηστος μιλαει με τον υποτιθεμενο νομιζω πεθερο του και του λεει οτι εμεινε πολλα χρονια στο σχολειο..
 
Πίσω
Μπλουζα