Στο κατώφλι του να σας εγκαταλείψω για 10 μερούλες (πάω να τσαλαβουτήσω κατά Ιόνιο μεριά
), ας δώσω και τις απαντήσεις, μην αφήνω πίσω μου εκκρεμότητες και το έχω άγχος
1.
Φουσκοθαλασσιές (ο εύσωμος φίλος, η "σημαδούρα" όπως τον λέει ο Αυγουστής, ειρωνεύεται την γόησσα της κοσμικής παρέας όταν αυτή τρώει με τα μάτια της τον Αυγουστή που χορεύει) (μπράβο
Αριάδνη!)
2.
Κάτι κουρασμένα παλλικάρια (ο Κωνσταντάρας, ευτυχής αλλά κουρασμένος μετά την αίσια -όπως νομίζει- κατάληξη του ειδυλλίου του με τη Βαλσάμη, δεν καταλαβαίνει ότι η Αρβανίτη έχει ένα σχέδιο που σίγουρα δεν είναι να τον παντρέψει με τη μικρούλα Κορίννα) (μπράβο
bambi!)
3.
To τεμπελόσκυλο (πρώτη συνάντηση Χρονοπούλου - Παπαμιχαήλ στην ταβέρνα, μετά το ματς. Πάνω που η Χρονοπούλου έχει πείσει την παρέα της να τραγουδήσουν την "Ανθισμένη Αμυγδαλιά", η διπλανή παρέα τους προλαβαίνει) (μπράβο
bambi!)
4.
Μιας πεντάρας νιάτα (ο Μιχαλόπουλος ψέγει τον Μπάρκουλη για τις σχέσεις του με τη Φωτίου κι ο Μπάρκουλης ανταπαντά μια και η αδελφή του ομοίως φαίνεται εντυπωσιασμένη με τον Ληναίο)
5.
Έλα στον θείο (η αγγελία μπέρδεψε τη νύφη με την ραπτομηχανή. Και οι εξηγήσεις της θείας για τα μερεμέτια και τα λαδώματα που χρειάζεται η μεταχειρισμένη υποψηφία, προκαλούν μια από τις πιο αστείες σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου) (μπράβο
bambi!)
6.
Ένας Δον Ζουάν για κλάμματα (από τις πολύ αγαπημένες μου ταινίες κυρίως εξαιτίας της Καίτης Πάνου. Από την πρώτη ήδη σκηνή της με τον Κωνσταντάρα, παιδικό της φίλο κι ανομολόγητο έρωτά της. Βρίσκονται σ' ένα κέντρο. Εκείνη περιμένει μια φίλη της που δεν έχει έρθει, εκείνος σκοτώνει την ώρα του μέχρι τη βραδινή του διασκέδαση. Όταν της προτείνει να φάνε μαζί γιατί "μέχρι τις 11 είναι ελεύθερος", εισπράττει αυτή την όμορφη ατάκα)
7.
Το αμαξάκι (ο απροειδοποίητος Αυλωνίτης συναντά την αρχόντισσα Καλογερίκου που μπερδεύει το παρελθόν με το παρόν. Σ' αυτή την άκρως δραματική ταινία, ο Θόδωρος - Αυλωνίτης δίνει μία ανακουφιστική κωμική νότα)
8.
Οι θαλασσιές οι χάντρες (ο Βουτσάς με την παρέα του μπουκώνουν "αλά ελληνικά" τον Ελληνοαμερικάνο Τσιτσόπουλο) (μπράβο
rapide!)
9.
Ένα κορίτσι για δύο (η Βλαχοπούλου αποχωρεί από το κρατητήριο έχοντας φέρει φαγώσιμα και τις απαραίτητες "μεταλλικές δραχμές" για το αυτόφωρο στον άρτι συλληφθέντα αδελφό της Βουτσά και την παρέα του) (μπράβο
tzias57!)
10.
Υιέ μου, υιέ μου (αποστομωτική απάντηση της Κοντού στον σε διάσταση σύζυγό της Νικολαϊδη που, τρελός από ζήλεια, της κάνει παράπονα για τη "σαχλοπαρέα" της) (μπράβο
bambi!)
And the winner is
bambi!!!!!