Μάνα Είναι Μόνο Μία (MEGA)

mix24p είπε:
Επίσης, προσωπικά, τρελαίνομαι για εξωτερικά γυρίσματα παλιών cult σειρών (π.χ. "Ρετιρέ" που είχε πολλά), γιατί από τα αμάξια μέχρι τα προιόντα κι από τα ρούχα μέχρι τα σπίτια, βλέπουμε ένα τρόπο ζωής που απέχει πολύ από τον σημερινό και που δεν πρόκειται να επανέλθει. Οπότε, ας το παρατηρούμε με χαμόγελο.
Και που να δεις τις εξωτερικες σκηνες απο σηριαλ του 1983...
 
mana einai mono mia

efharisto gia to seirial
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εθεάθη η Πέρσα Ιακωβίδου!

Την ηθοποιό Λίνα Τριανταφύλλου μόλις πριν λίγα λεπτά την είδα σε διαφήμιση στην τηλεόραση για καταναλωτικό δάνειο τράπεζας. Συγκεκριμένα της Εθνικής, εκείνη η γυναίκα που λέει στο νέο ζευγάρι "εδώ θες αυτό", "εδώ θες εκείνο..." κτλ.

Δίκιο δεν έχω;
 
Μανα ειναι μονο μια

η μανα ειναι μονο μια ειναι μμια σειρα που παιζοταν απο το mega με την Μαιρη χρονοπουλου
 
efharisto para poly gia to seirial
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
audiodee είπε:
Εθεάθη η Πέρσα Ιακωβίδου!
Για να καταλάβετε σε ποιαν αναφερόμουν:

picture.php
 
Παντως κι εγω πιστευω πως, οταν ανακοινωνεις μια σειρα, πρεπει να την παιζεις οπως ειναι, αλλιως κανε ενα ποτ πουρι λιγων επεισοδειων κι παλι ολοκληρων ομως.

Η σειρα οπως ξαναειπα δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο. Οταν πρωτοπαιχτηκε σχεδον δεν την ειχα δει και τοτε εβλεπα αρκετα τηλεοραση. Την σειρα την εβαζε απο τοτε τακτικα καλοκαιρινη επαναληψη. Θυμαμαι τον εαυτο μου να την βλεπει καλοκαιρι του 95 τρωγοντας κερασια (σας κουφανα ε?) και περιμενοντας την καθηγητρια που μου εκανε ιδιαιτερα μαθηματικα για προετοιμασια της πρωτης δεσμης. Πρεπει να ηταν γυρω στις 2 το μεσημερι.

Θυμαμαι πως θεωρουσα τρελο ντολμα τον γιο και οι αναφορες του φλωρου (κατα την γνωμη μου τοτε, οποιος δεν ειχε ροκ attitude και δισκοθηκη δεν δικαιουνταν να ομιλει περι αυτου) στην μουσικη με μπριζωναν. Ειδικα οταν επαιξε μια στιχομυθια περι μιας μπλουζας των Metallica, ειχα γινει πυρ και μανια. Τα επαιρνα λιγο σοβαρα αυτα τοτε χεχε...

Γενικα παντως εχει ενδιαφερον γιατι αν αφαιρεσεις τα στοιχεια γκλαμουριας (υπηρετρια, πιπινογριες κτλ) η διακοσμηση ανταποκρινεται σε ενα καλοβαλμενο αστικο διαμερισμα της εποχης και τα ρουχα επισης στο κοινωνικα αποδεκτο ντυσιμο της εποχης. Αν καποιος εχει στο μυαλο οτι απεικονιζεται μια συγκεκριμενη κατηγορια ανθρωπων (οι κυριλε) μπορει να χρησιμοποιησει ως αναφορα την σειρα. Κατι που δεν γινεται πχ με το Ρετιρε το οποιο ειναι μια σειρα 90'ς με αισθητικη και γλωσσα 80'ς.
 
Καλοκαίρι 95 την έβλεπα κι εγώ το μεσημέρι,θυμάμαι μαζί με τα ξαδέρφια μου που είχαν ανέβει τότε Αθήνα για λίγες μέρες!Ήταν πολύ καλή σειρά αν και τότε τη θεωρούσα μια συνηθισμένη σειρά!Σήμερα πάντως δεν βγαίνουν τέτοιες σειρές!
 
thebest20 είπε:
Καλοκαίρι 95 την έβλεπα κι εγώ το μεσημέρι,θυμάμαι μαζί με τα ξαδέρφια μου που είχαν ανέβει τότε Αθήνα για λίγες μέρες!Ήταν πολύ καλή σειρά αν και τότε τη θεωρούσα μια συνηθισμένη σειρά!Σήμερα πάντως δεν βγαίνουν τέτοιες σειρές!
Θα διαφωνησω. Η μεση κωμωδια ειναι πολυ καλυτερη απο την τοτε αντιστοιχη. Δεν μιλαω για σειρες φαινομενα οπως Απαραδεκτοι. Για παραδειγμα το 50-50, αγαπημενοι μου γειτονες και η πολυκατοικια (παιρνω τυχαια παραδειγματα) ειναι ετη φωτος μπροστα απο τα Χαι Ροκ, ο Πετρος και τα κοριτσια του, Μανα ειναι μονο μια κτλ.

Μην κολλαμε με το στοιχειο των αναμνησεων. Αλλο η συνδεση με τον εαυτο μας σε μια αλλη περιοδο και αλλο η αντικειμενικη κριση μιας σειρας. Για παραδειγμα το Χαι Ροκ το θεωρουσα απιστευτη ξενερα, τοτε. Καποιος μπορει να πει πως δεν βγαινουν τετοιες σειρες πια κτλ αλλα μαλλον το λεει υπο το πρισμα της συναισθηματικης φορτισης.
 
Πολύ καλή σειρά...Η κόρη της Μαίρης, η Λιάνα (Ναταλία Δραγούμη) μου άρεσε γιατί ήταν αυθόρμητο άτομο και φοβερή τύπισσα...! Είχε φοβερό στυλ...!
 
audiodee είπε:
Άπαιχτο το επεισόδιο με τον Δημήτρη Πιατά, που έκανε έναν μαφιόζο.Όταν τους είχε κολλημένους στον τοίχο τους πέταγε μήλα με μαχαίρια και τους τα κάρφωνε από πάνω στο κεφάλι!
''την επόμενη φορά δεν θα αστοχήσω!!!'' έλεγε και γελούσε...
 
BETTY BOOP είπε:
Πολύ καλή σειρά...Η κόρη της Μαίρης, η Λιάνα (Ναταλία Δραγούμη) μου άρεσε γιατί ήταν αυθόρμητο άτομο και φοβερή τύπισσα...! Είχε φοβερό στυλ...!
Η Ναταλία (Λιάνα Παρούση), στη β σεζόν, πώς είχε έρθει και έμενε στο σπίτι της Μαίρης; Ήταν φίλη του Βασίλη ή της Λιάνας;
 
Παιδιά καλησπέρα!

Η σειρά Μάνα είναι μόνο μία παίζει αυτή την εποχή στο Mega Κύπρου και μάλιστα στις 4 τα χαράματα θα παίξει το τελευταίο επεισόδιο του Α' Κύκλου! Δυστυχώς όμως φαίνεται πως έχουν τη σειρά κατευθείαν από το Mega Ελλάδας γι' αυτό και την πετσοκόβουν. :(

Έχω δει στο forum πως υπάρχει μια απορία για το που χάθηκε ο Λουκάς Ζήκος.

Υπάρχει ένας ηθοποιός με το ίδιο όνομα που έπαιξε πέρσι σε μια σειρά του ΡΙΚ με τίτλο "Χρυσά χρόνια". Και πετυχαίνω μια φορά τη σειρά και πράγματι είναι ο Λουκάς Ζήκος, ο οποίος πρέπει να ζει πλέον μόνιμα στην Κύπρο.

Μάλιστα, αυτή τη σεζόν εμφανίζεται στη σειρά του Mega Κύπρου "Daddy cool". Τη σειρά γράφουν οι σεναριογράφοι του 50-50 (Βασίλης Ρϊσβας, Δήμητρα Σάκαλη, Έλενα Σολωμου), σκηνοθετεί ο Βασίλης Θωμόπουλος (του 50-50) και πρωταγωνιστούν οι Νικολέττα Καρρά (Μαράκι), ο Σάκης Μπουλάς και ο Ζήκος!!

Ιδού και μια φωτογραφία του Ζήκου από τη σειρά "Χρυσά χρόνια" του ΡΙΚ.

Το παιδί δεν είναι δικό του είναι το παιδί που έπαιζε στη σειρά :)

Xrisa Xronia.jpg
 
Την έχω δει τη σειρά σε καλοκαιρινή επανάληψη.

Δεν μπορώ να πω ότι με ξετρέλανε, αλλά ήταν ένα καλοκαιρινό λιώσιμο από τα γνωστά.

Δε γελούσα καν πολύ, τη ψιλοβαριόμουν...δεν νομίζω να καθίσω ποτέ να τη ξαναδώ.

Η μόνη που έσωζε την κατάσταση κατ εμέ, ήταν βέβαια η Χρονοπούλου και δευτερόντως η Κανελλοπούλου και λιγότερο η Δραγούμη.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι με εκνεύριζε φοβερά η φωνή της κολλητής φίλης της Μαίρης.
 
Πίσω
Μπλουζα