Ξένοι ηθοποιοί - Ξένες ταινίες του '40, '50, '60 που αγαπήσαμε.

Το and now tomorrow απόψε ει δυνατόν να το δει κάποιος διότι είναι ή γιορτή thanksgiving( elephadas) αν θες πλιζ μας εξηγεις σε τι αναφέρονται έως εορτή με τις γαλοπούλες και όλα αυτά. Διότι ο πλούσιος αρραβώνας της Ελεν και του Τζεφ την μέρα των θειων ευχαριστιων λαμβάνει χώρα, είναι οικογενειακή εορτη; Ή ταινία διαδραματίζεται τέλη Νοεμβριου, φυσικά και οι λεπτομέρειες έχουν την σημασία τους! Τα ψάχνουμε όλα εδω.Αυτή την στιγμή βλέπω το μυστικό της μαντελειν του 50' όπου θα κάνω ξεχωριστό θρεντ, αξιοσημείωτη ταινία. Εμβληματική.
 
Τελευταία επεξεργασία:
IMG_20191129_185854.pngIMG_20191129_190405.png
Δεν θυμάμαι αν έχω δει το the shop around the former και το it hàppened in 5 avenue, μπήκαμε πια σε αυτήν την περιοδο! δεν έχω δει καμια από τις δύο. Και υπάρχει και χριστουγεννιατικη ταινία με την Ντορις Ντει, βλέπω.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Α, δεν είχα δει την ερώτηση.

Το Thanksgiving υποτίθεται ότι γίνεται σε ανάμνηση ενός τσιμπουσιού που κάνανε οι επιβάτες του Mayflower εν αγαστή συμπνοία με τους τοπικούς Ινδιάνους για να ευχαριστήσουν το Θεό που τους βοήθησε να επιβιώσουν (οι Ινδιάνοι τους βοήθησαν, όχι ο Θεός, αλλα είδαμε πώς τους ευχαρίστησαν ΑΥΤΟΥΣ). Δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ να μάθω τις λεπτομέρειες γιατί έτσι κι αλλιώς είναι παραμύθια. Έμαθα 2-3 πράματα για να περάσω τις εξετάσεις για υπηκοότητα και μετά τις ξέχασα. Το σχετικό άρθρο της Wikipedia θα πρέπει να είναι κατατοπιστικό. Αν και υπήρχαν πάμπολλοι οικισμοί των Εγγλέζων στην Αμερική ήδη, ήταν επίσημες αποκίες. Οι επιβάτες του Mayflower ήταν πουριτανοί που δεν τους σήκωνε η ατμόσφαιρα στην Αγγλία (καλά να πάθουν, όταν είχαν το πάνω χέρι με τον Cromwell κόψαν μπόλικα κεφάλια και είχαν εγκαθιδρύσει στυγνή θεοκρατική δικτατορία, τύφλα να έχουν οι τάλιμπαν) και ήρθαν Αμερική μέσω Ολλανδίας και φτιάξανε αποικία στη Μασαχουσέτη όπου ήταν ελεύθεροι να καταπιέζουν όποιον δεν συμφωνούσε μαζί τους, και να καίνε και μερικές μάγισσες κάθε τόσο. Δεν έχουν αλλάξει καθόλου από τότε. Τώρα που πάλι έχουν το πανω χέρι περνάνε παντού νόμους "θρησκευτικής ελευθερίας" οι οποίοι, στο όνομα της ελευθερίας της θρησκείας, τους επιτρέπουν να παραβιάζουν τα δικαιώματα όποιων τους κάνει κέφι - αυτά τα χρόνια έχουν υστερία εναντίων των ΛΟΑΤΚΙ, αλλά παλιά τα είχαν με τους Εβραίους, τους Καθολικούς, τους μαύρους, γενικά με όποιον δεν ήταν σαν αυτούς.

Το ζουμί είναι ότι την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου οι οικογένειες μαζεύονται σε ένα σπίτι και αρχίζουν να τρώνε από νωρίς μέχρι σκασμού. Τα παραδοσιακά φαγητά στην περιοχή εδώ είναι γαλοπούλες (συχνά τηγανισμενες, ολόκληρο το πουλί που τώρα πια μοιαζει με στρουθοκάμηλο από μέγεθος) με γέμιση (που δεν βλέπει το εσωτερικό της γαλοπούλας - τι σόι γέμιση είναι?), πουρές γλυκοπατάτας (μπλιαχ), ζελέ από cranberry (μπλιαχ) και γλυκιά πίτα με κολοκύθα (μισομπλιαχ, διότι γλυκό να 'ναι κι ό,τι να 'ναι, αλλά είναι από τα γλυκά που μου αρέσουν λιγότερο). Επίσης βλέπουν στην τηελόραση μια παρέλαση με άρματα και μπαλλόνια στη Νέα Υόρκη, μπόλικα παιχνίδια αμερικανικού ποδοσφαίρου (τι σχέση έχουν όλα αυτά με ευχαριστίες προς το θεό? Δεν ξέρω), και αξημέρωτα την Παρασκευή κάνουν ουρές έξω από τις πόρτες διάφορων μαγαζιών τα οποία βρίσκουν ευκαιρία να ξεφορτωθούν τη σαβούρα τους δήθεν με μεγάλες εκπτώσεις, και μόλις ανοίγουν οι πόρτες οι πελάτες κάνουν γιουρούσι και μαλλιοτραβιούνται ποιος θα προλάβει να πάρει τις ευκαιρίες. Παλιά είχαν τραυματίες, γίνονταν καυγάδες. Αυτό είναι το Black Friday που το έχετε και σεις τώρα, μη και δεν αντιγράψετε και την τελευταία ανοησία των αμερικανών. Εδώ και κάμποσα χρόνια μερικά μαγαζιά για να προλάβουν τα άλλα άρχισαν να μετακομίζουν την έναρξη των εκπτώσεων τα μεσάνυχτα, οπότε άλλα την μετακόμισαν τη νύχτα της Πέμπτης, μετά άλλα ακόμη νωρίτερα, και τώρα το Black Friday κοντεύει ν' αρχίζει από 1η Νοεμβρίου. Πιο πίσω δεν μπορεί να πάει διότι θα σκοντάψει στις εκπτώσεις του Halloween.

Προσωπικά δεν βγαίνω από το σπίτι μου την Παρασκευή (βγήκα κατ' εξαίρεση σήμερα αλλά πήγα σε μαγαζιά με τρόφιμα για τις προμήθειες της βδομάδας) και αποφεύγω να πηγαίνω σε μαγαζιά Νοέμβριο και Δεκέμβριο, μέχρι να καταλαγιάσει η επιδημία υπερκατανάλωσης.
 
Μάλιστα είναι κάτι σαν προ χριστουγεννιάτικο τραπέζι με παρέλαση στα μεισι και έτσι μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα των Χριστούγεννων! Ιδού κάποιες ταινίες που μιλούν για την μέρα των θειων ευχαριστιων αλλά δεν ξέρω την ταινία με την ντορις! Δείχνει το γεύμα τηης ημεραςIMG_20191130_113502.pngIMG_20191130_113423.png
 

Συνημμένα

  • IMG_20191130_113544.png
    IMG_20191130_113544.png
    795,6 KB · Προβολές: 3
Ο τζειμς Στιουαρτ υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό εθελοντικά στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ήταν ήδη αναγνωρισμένος αστέρας. Όταν γύρισε πισω είχε μετατραυματικό στρες, αντιμετώπιζε κατάθλιψη, είχε μείνει ο μισός, δεν κοιμότανε καθόλου είχε εφιαλτες. Οι σκηνές της απελπισίας που νιώθει στο it s a wonderful life ,είναι πέρα για πέρα ρεαλιστικές ( το συνεργείο το ήξερε)και μάλιστα με αυτήν την ταινία γιάτρεψε πολλά από τα ψυχικά τραύματα που του άφησε ο πόλεμος, απίστευτο και όμως! Ή ταινία του έκανε μεγάλο καλό, όταν κάποτε τον ρώτησαν γιατί πήγε να πολεμήσει και να δει τόσες φρικαλεότητες αυτός ο σταρ απάντησε πως ή πατρίδα είναι πολύ πιο πάνω απο κάθε κινηματογραφικο στούντιο στον κοσμο
 
Χριστουγεννιάτικο φιλμ νουάρ του 49' με Μεησον το μία "λάθος στιγμή" και τι άλλο να ζητησω ή γυναίκα! Ο ενθουσιασμός ταβάνι μόνο που ο Μεησον εδώ κάνει τον εκβιαστη και τον έχω συνιθησει σε ηθικοτατους χαρακτήρες.
Απλή πλοκη και όμως σε καθηλωνει. Τοποθεσία :παραθαλάσσια πολη έξω από το λος αντζελες ή Μαλμποα, θέμα :ή δολοφονία ενός ολίγον καθαρματος από την 17 χρονη ερωμένη του όταν καταλαβαινει τι κουμάσι είναι ο δικός της και πώς ειχε δίκιο ή μανουλα ή οποία το σηκώνει μόνη της το βάρος για την εξαφάνιση του πτώματος. Αποδείξεις: οι ερωτικές επιστολές με τις οποίες ο Μεησον απειλεί την μαμα για την ενοχοποίηση της κόρης επανερχομαι...
 
Εν τω μεταξυ, η ηθοποιος που υποδυεται την κορη, η Gerladine Brooks, ειναι ολοϊδια η Τανια Τρυπη. :)

Geraldine Brooks
1575663498361.png
 
Δεν έχεις άδικο, φέρνει πολύ στην τρυπη ή δε μάνα ταλαντούχα! Για αυτήν την κόρη , την Μπι έγιναν όλα από τα 17 ήθελε έρωτες με άτομα κακής ποιοτητος χαρακτηρος!
Είπα και εγώ υπαρχει ταινία όπου ο Μεησον παίζει τον ατιμο και τον κακό, όχι βέβαια! Άλλος κινει τα νήματα και δεν έχει και καλό τέλος. Ε, δεν ήταν χριστουγεννιάτικο τέλος αυτό, μελαγχολικο. Δεν είμαι ευχαριστημένη από το τέλος όχι!
Κουιζ: Σε ποιες δυο ταινίες ο Μεησον ερμηνεύει τον γιατρό και σώζει την κοπέλα που ερωτεύεται;
 
Η μια ταινια του κουιζ πρεπει να ειναι το Caught του '49.
Παντως εχει ξανακανει και αλλου τον κακο ο Μεησον. Ας πουμε, στη Σκια των τεσσαρων γιγαντων ηταν κατασκοπος και δολοφονος.
 
Ναι μπαμπι το caught και το άλλο ο τυρρανος από βιβλίο του κρονιν όπου σώζει την όμορφη κοκκινιμαλα ηθοποιό αχ δεν θυμάμαι όνομα , είναι και δική σου αγαπημένη. Την σώζει από τα δεσμά του αθλιου πατέρα της. Ταινία του 40 τόσο..
Ο Μεησον κακός;; Ωω έχω δει την ταινία όχι όμως ολόκληρη.

Και ο Τζειμς Στιουαρτ και σε άλλη χριστουγεννιάτικη ταινία, είδηση μοναδική ( εννοώ να δω κάθε παλιά χριστουγεννιάτικη ταινία)! Τέλεια ταινία και εδώ παίζει τον τιμιο, εξυπηρετικο υπάλληλο ενός πολυκαταστήματος την περίοδο των Χριστούγεννων( βέβαια ή τύχη τον φέρνει να γίνει διευθυντής του εν λόγω καταστήματος όταν ο ιδιοκτήτης παθαίνει νευρικό κλονισμό λόγω εξαπάτησης από την άπιστη συζυγο). Υπέροχη πλοκή , ή κοπέλα που έρχεται και με την επιμονή της, βρίσκει δουλεια, οι στολισμενες βιτρίνες του καταστηματος, ή ζεστη καφετέρια όπου οι δύο πρωταγωνιστές συναντούνται χωρίς ή κοπέλα να γνωρίζει ποιον έχει δίπλα της, ή αλληλογραφια μεταξύ τους, οι προσδοκίες της κοπέλας , ή ειλικρινής φιλιά των υπαλλήλων , ο " κακος, μοιχος υπάλληλος" , οι μικρό χαρές των ηρώων, όλα μα όλα σε πάνε σε ένα υπέροχο παρελθόν και θα επανερθω. IMG_20191208_080028.png
 
The shop around the cornerIMG_20191208_102041.png
Ο κύριος Καρλικ και ή Κλαρα Νοβακ αλληλογραφουν( θέμα που το βλέπουμε και σε σύγχρονες ταινίες πχ.a christmas email)χωρίς να γνωρίζει ο ένας τον άλλον μεσα από αγγελίες και μία μέρα αποφασίζουν να συναντηθούν σε έναν καφέ αυτός θα κρατά ένα γαρύφαλλο και αυτή την Αννα Καρενινας του Τολστοι, μόνο που τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά...Παρεξηγήσεις στην Ματουτσεκ και Σία, το γωνιακό μαγαζί στην Βουδαπεστη και αξίες κρυμμένες από την σύγχρονη εποχή αναδύονται σε αυτήν την ταινία. Τους λατρεψα όλους τον Πεπι , τον Ρουντυ, τον επιστήθιο φίλο του Κραλικ ακόμα και τον κακό κύριο Βαντας που πουλά ερωτιλικι στην κυρία Ματουτσεκ με το αζημιωτο βέβαια. Ή Κλαρα ζει μέσα από την γαλλική λογοτεχνία και αντιγράφει εδάφια βιβλίων και έχει πολύ ρομαντικό και ξεχωριστό τον άνδρα των ονείρων της στο μυαλό της οπότε πως να δει τον γιηνο Κραλικ ως αρραβωνιαστικό και εραστής της. Τι υπέροχη ιστορία, απλή , χαρούμενη γεμάτη αγάπη και ζωή.
 
Η μια ταινια του κουιζ πρεπει να ειναι το Caught του '49.
Παντως εχει ξανακανει και αλλου τον κακο ο Μεησον. Ας πουμε, στη Σκια των τεσσαρων γιγαντων ηταν κατασκοπος και δολοφονος.
Και στο "Σάλεμς Λοτ" (1979) έχει το ρόλο του "κακού".
 
Fulci αυτό είναι το αγαπημένο μου θρεντ εδώ μέσα και το τιμω όσο κανένα άλλο ! Ρετρό ταινια δώσε μου και την ψυχή μου πάρε! Τώρα βλέπω το it hàppened in the 5 avenue αλλά δεν νομίζω πως είναι ισάξιο του the shop around the corner! βεβαίως υπέροχη και αυτη και μου θυμίζει λίγους τους χαρούμενους αλήτες με την βουγιουκλω εεε δεν μοιάζει! Θα επανερθω με φωτό και σχόλια!
 
IMG_20191209_134340.png
Στην αρχή δεν μου πολύ γέμισε το μάτι αλλά από την στιγμή που ο κύριος Μαικλ Τζει Ο' Κονορ ( ο β' πλουσιότερος άνδρας στον κοσμο)μπαίνει στην έπαυλη του" τρωγλη " όπως χαρακτηρίζεται από τους χαρούμενους αλήτες όλο το σκηνικό αλλάζει και με πόνεσε το στομάχι μου από τα γέλια.
Ή καλύτερη χριστουγεννιάτικη κωμωδία που είδα στην ζωή μου! Συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους να την δουν να σκάσει το χειλακι μας με τόσα που περναμε.
Ατάκα στην ατάκα και δεν παίρνεις ανάσα.
Ή πέμπτη λεωφόρος είναι ή λεωφόρος όπου οι πολύ πλούσιοι της Νέας Υορκης έχουν τις επαύλεις τους. Ή ομορφότερη έπαυλη ανήκει στον διαζευμενο , μοναχικό εκατομμυριούχο Ο' Κονορ ο οποίος έχει και μία όμορφη μοναχοκορη την Τρουντυ που αγαπά έναν νεαρο στρατιώτη βετεράνο τον Τζιμ τον οποίο γνωρίζει κάτω απο περίεργες συνθήκες. Όλα αρχίζουν όταν ένας καλόκαρδος , καλοκάγαθος και ολίγον τεμπελακος άστεγος βρίσκει τρόπο να τρυπώσει στην "τρωγ λη" με τον σκύλο του τον Σαμι. Εν συνεχεία φέρνει μαζί του και τον άστεγο βετερανο τον Τζιμι. Ή κόρη των Ο Κονορ έρχεται και αυτή να μεινει.Ο Τζιμ φέρνει και φίλους μαζί του!
Το ηθικό δίδαγμα τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία και ή γεμάτη ανέσεις έπαυλη των Ο Κονορ ποτέ δεν είδε χαρά και ευλογία όσο την στιγμή που κάποιοι τίμιοι αλήτες γεμάτοι ζωή εισηρθαν μέσα.
 
Ναι, τέτοια συμβαίνουν στις ταινίες του Χόλλυγουντ. Λιγότερο ρεαλιστικές κι από τις χίλιες και μία νύχτες. Εκεί τουλάχιστον ο Αλαντίν έπρεπε να γίνει πάμπλουτος πριν τον ερωτευτεί η πριγκηπέσσα Μπουλντρουμπουντούρ. Δεν ήταν τίμιος αλήτης άστεγος.

(Σημ: Μην πεταχτεί κανείς να μου πει ότι ο Αλαντίν και ο Αλή Μπαμπά δεν ανήκαν στις αρχικές 1001 νύχτες και είναι τσόντα μεταγενέστερη, το ξέρω. Αλλά τώρα πια έχουν ενσωματωθεί)
 
Ναι, τέτοια συμβαίνουν στις ταινίες του Χόλλυγουντ. Λιγότερο ρεαλιστικές κι από τις χίλιες και μία νύχτες. Εκεί τουλάχιστον ο Αλαντίν έπρεπε να γίνει πάμπλουτος πριν τον ερωτευτεί η πριγκηπέσσα Μπουλντρουμπουντούρ. Δεν ήταν τίμιος αλήτης άστεγος.

(Σημ: Μην πεταχτεί κανείς να μου πει ότι ο Αλαντίν και ο Αλή Μπαμπά δεν ανήκαν στις αρχικές 1001 νύχτες και είναι τσόντα μεταγενέστερη, το ξέρω. Αλλά τώρα πια έχουν ενσωματωθεί)
Elephadas ευτυχώς που συμβαίνουν στο παλιό χολυγουντ όλα αυτα διότι κάτι νεες ταινίες που βλέπω σημερα μόνο κυνικοτητα έχουν να επιδείξουν. Εγώ χαρηκα που είδα έναν άνθρωπο σαν τον Μακ άστεγο με καρδιά μικρού παιδιού και σοφό που περιθάλπει άλλους αστεγους, ηρεμεί το πνεύμα μου με αυτές τις ταινιες, ψυχοθεραπεία! Από τις άλλες σημερα έχω χορτάσει!
IMG_20191209_174537.png
 
Οι μικρές κυρίες του 49' περιέχουν μία ελιζαμπεθ τειλορ ως ξανθιά ( ερμηνεύει την ειμυ) αν και νομίζω πως δεν της πάει το χρώμα αυτό των μαλλιών , ή ηθοποιός που κάνει την Μπεθ είναι πανέμορφη καί ή κοπέλα που κάνει την Τζο ως εμφάνιση είναι ή Τζο του βιβλίου. Μεγάλη ταινία πάντως και έχει όλα τα περιστατικά του βιβλίου. Φέτος οι μικρές κυρίες θα ξαναβγούν στο σινεμά ως ή μεγάλη χριστουγεννιάτικη ταινία με την στριπ ως θεία Μαρτς , για να δούμε ποια εκδοχή είναι ή καλύτερη του 49' , του 94' ή του 2019 , ειδωμεν! Λόγω πυρετού σήμερα και γρίπης θα εξετασω εκτενώς το ζήτημα χα χα! Να και ή λίστα ολων των Χριστούγεννιατικων ταινιων όπως το remember the night που δεν έχω δει το i will seeing you , το holiday inn , white christmas κτλ.
 

Συνημμένα

  • IMG_20191210_093150.png
    IMG_20191210_093150.png
    1,7 MB · Προβολές: 0
H ταινία ήταν τέλεια αλλά για μένα στην καρδιά μου θα ναι πάντα ή ταινία του 94' με την Γουινονα Ραιντερ και την Σουζαν Σαραντον και κείνον τον όμορφο Λορι.. .

Δεν μετανιώνω όμως διόλου που την είδα και ξεχωρισα το μεγάλο ταλέντο της Τειλορ αν και πιτσιρικά, είναι άκρως πειστική ως εγωιστρια Ειμι. Τον θάνατο της Μπεθ δεν τον δείχνει καθόλου, τον υπονοεί μόνο ενώ του 94' έχει πολύ δακρυ! Γενικά υπάρχουν διαφορές και από το βιβλίο ακόμα και τον καθηγητή Μπερ τον προτιμω του 94'! Και ή εδώ Τζο είναι πολύ καλή ή δε Μεγκ καλλονή, υπερκομψη και ο κύριος Μπρουκ είναι πιο όμορφος από την ταινία του 94'.
 

Συνημμένα

  • IMG_20191211_155521.png
    IMG_20191211_155521.png
    660 KB · Προβολές: 0
Κουιζ : Ποιους ηθοποιούς ξεχωριζετε εδω; Σε χριστουγεννιάτικο πάρτυ είναι!
 

Συνημμένα

  • IMG_20191211_205240.png
    IMG_20191211_205240.png
    868,5 KB · Προβολές: 4
Κουιζ : Ποιους ηθοποιούς ξεχωριζετε εδω; Σε χριστουγεννιάτικο πάρτυ είναι!
Καλα, η πρωτη που χτυπησε στο ματι μου ειναι η Audrey Hepburn. Στην ακρη αριστερα ειναι ο Derek Farr και στο κεντρο ο Richard Todd.
Πολυ νεοι ολοι. Πρεπει να ειναι απο αρχες - αρχες δεκαετιας του 1950.
 
Πίσω
Μπλουζα