Ξέρατε ότι....;

Ποιες οι κυρίες στην φώτο. Η μία το ξέρετε ότι είχε το ίδιο όνομα ακριβώς με την Ζωή Λάσκαρη; Ζωή Κουρούκλη αλλά δεν ξέρω ποια από όλες είναι. Αλέκα και Στέλλα Στρατηγού και Ζωη Φυτουση, είναι στο θέατρο Χατζηχρήστου περίπου το 50' στην παράσταση φερρυ μπωτ
Προβολή συνημμένου 244030
Η Κουρούκλη πρέπει να είναι η τελευταία, διότι τα μάτια της μοιάζαν γουρλωμένα με κόρες μικρότερες από το άνοιγμα των ματιών με αποτέλεσμα να βλέπεις άσπρο κάτω από αυτές.
Προβολή συνημμένου 244034

Η Αλέκα Στρατηγού είναι η δεύτερη, το γέλιο της είναι χαρακτηριστικό.

Προβολή συνημμένου 244036

Η Φυτούση είναι νομίζω η πρώτη. Άρα η Στέλλα Στρατηγού είναι αυτή που περισσεύει. Δεν ήξερα τη φυσιογνωμία της αλλά βλέπω στο Γκουλγκουλ (ΤΜ Θαναθάκηθ) οτι είχε έντονα ζυγωματικά όπως η τρίτη στη σειρά κυρία.
Πρώτη από αριστερά είναι η Ζωή Κουρούκλη (τραγουδίστρια - α' εξαδέλφη με την ηθοποιό Ζωή Κουρούκλη - Λάσκαρη)
Πρώτη από δεξιά είναι η τραγουδίστρια Ζωή Φυτούση
 
Ποιες οι κυρίες στην φώτο. Η μία το ξέρετε ότι είχε το ίδιο όνομα ακριβώς με την Ζωή Λάσκαρη; Ζωή Κουρούκλη αλλά δεν ξέρω ποια από όλες είναι. Αλέκα και Στέλλα Στρατηγού και Ζωη Φυτουση, είναι στο θέατρο Χατζηχρήστου περίπου το 50' στην παράσταση φερρυ μπωτ
Προβολή συνημμένου 244030
Νταρντάνες...:)
 
Καμια σχεση. Ουτε το 1983 που παντρευτηκε τη Βισση δεν ηταν ετσι.
Δεν γνωριζω ομως ποτε δημοσιευτηκε η εν λογω φωτογραφια για να κρινω ποσα χρονια πισω σε σχεση με σημερα ειναι τα 30 χρονια που γραφει η λεζαντα της.
 
Νομίζω ότι η φωτογραφία είναι του 1977. Δηλαδή ο Καρβέλας είναι εδώ κάπου 26 ετών.
 
Συγγνώμην, φοράνε σέλα οι προπονητές και πρέπει να πάνε για σέλωμα? Μήπως οι προπονητές χλιμιντρίζουν και τα άλογα δεν πάνε για σέλωμα? (Οι φοράδες θα έχουν σκάσει από τη ζήλεια τους κι οι κέλητες καταριούνται τη μοίρα τους που τους έκανε να θέλουνε φοράδες)
 
Μάλιστα. Δεδομένης της μυθιστορηματικής αυτοβιογραφίας της Διαλυνά στη Βικιπαίδεια διατηρώ αμφιβολίες για την ακρίβεια των σχετικών πληροφοριών τις οποίες είχε διοχετεύσει η ίδια η Ρ.Δ. στον τύπο της εποχής με τη συνέντευξη που έδωσε (προσέξτε οτι και η "Μηχανή του Χρόνου" δυσπιστεί - "Σύμφωνα με το μάλλον υπερβολικό ρεπορτάζ,"). Πρωτα πρώτα αυτος ο Μεξικανός γλύπτης πρέπει να ήταν διασημοτατότατος, για να μπορεί να διατάζει "Φέρτε μου 6000 καλλονές απ' όλο τον κόσμο να διαλέξω ποια θα με εμπνεύσει" κι αυτό να γίνεται πραγματικότητα λες και ήταν ο πρίγκηπας του παραμυθιού που έψαχνε γυναίκα (ο πρίγκηπας της σταχτοπούτας σίγουρα δεν είχε τόσες στα δικά του γαμοκαλλιστεία, και μιλάμε για παραμλυθι). Επίσης για την κόρη του Μίδα δεν δούλευε κατα παραγγελία, ήθελε από μόνος του να φτιάξει το άγαλμα (κι αναρωτιέμαι κι όλας γιατί το ήθελε. Πρόκειται για μια ασημαντη αρχαίας σελέμπριτι που δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι ήταν γκομενάρα για να δικαιολογεί τις 6000 καλλονές και το μόνο που είχε κάνει στη ζωή της ήταν να είναι κόρη ηλίθιου πατέρα). Διότι άμα δείτε μικρά αγγελία στις εφημερίδες "Ζητείται καλλονή των κατωτέρω διαστάσεων" λογικά θα καταλαβαίνατε ότι αυτός που την έβαλε ήταν πορνοπαραγωγός εκτός αν ήταν κάποιος πολύ διάσημος.

Το ότι εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ μου για έναν γλύπτη Σαρλ ντε Τεμπλ εκ Μεξικού δεν σημαίνει τίποτε, είμαι ένας αμαθής μηχανικός που δεν ξέρω την τύφλα μου από τέχνη. Το πρόβλημα είναι ότι αυτόν τον υπερδιάσημο γλύπτη δεν μοιάζει να τον ξέρει ούτε το google. Έναν μόνο ξέρει με αυτό το όνομα, που ήταν γιος του παλιού αμερικανού ηθοποιού Tom Mix που δεν είχε καμία σχεση με Μεξικό (Thomas Hezikiah Mix was born January 6, 1880, in Mix Run, Pennsylvania, approximately 62 miles (100 km) north of State College). Σε μη βιογραφικό site (Artnet) πουλούνται κοσμήματα φτιαγμένα από έναν μεξικανό Charles de Temple (Mexican, 1929–2019) που ίσως είναι ο ίδιος ενώ όταν Γκουγκλάρω Charles de Temple sculptor βρίσκω μόνο αναφορές στο άγαλμα (που θα ήταν προτομή) της Μιδοκοράκλας και φωτογραφίες ενός μουσάτου με τη Ρίκα Διαλυνα. Δηλαδή αυτός ο γλύπτης ένα άγαλμα όλο κι όλο είχε στο portfolio του κι αυτό μόνο στα σχέδια? Και τα κείμενα που τις συνοδευουν είναι πανομοιότυπα δελτία τύπου μάλλον έχουν γραφτεί από την ίδια τη Διαλυνα. Χαρακτηριστικό είναι αυτό


όπου διαβάζουμε "Born in Crete. Rica Diallina is 23, and renowned as being one of Greece's outstanding beauties, the is an actress of unusual talent who? after many films in her native land, starred opposite Vittorio Gasman in Romeo Her latest film is ''Julietta and the Spirits'' for Frederico Fellini
Δεδομένου ότι η κα. Διαλυνά (ή ο δημοσχεσίτης που πρωτοέγραψε αυτή την ουρανομήκη υπερβολή) είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που μοιάζει να πιστεύει ότι πρωταγωνιστούσε στην Ιουλιέττα των πνευμάτων του Φελλίνι και όχι ότι ήταν απλώς μια διακοσμητική αλλά βουβή κομπάρσα, δικαιούμαι να ισχυρίζομαι ότι η πηγή όλων αυτών των φοβερών υπερβολών του 1966 ήταν η κα Διαλυνά. Κάποιος παγκοσμίως άγνωστος γλύπτης (αληθινός ή γιαλαντζί ) που ΙΣΩΣ ήταν γιος του Τom Mix ("Charles de Temple, American Sculptor, son of the late cowboy movie star Tom Mix works in his London studio on a gold bust of Princess Medina, daughter of King Midas, who in mythology turned all he…") διαβάζω στην εισαγωγή μιας άλλης φωτό των δυο τους είπε ότι θα φτιάξει χρυσό άγαλμα, έβγαλαν μερικές αρχαιοελληνικές φωτογραφίες της (αν και ο Μίδας ήταν μυθικός βασιλιάς της Φρυγίας και δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με Ελλάδα)
1658329945945.png


η κα. Διαλυνά έδωσε συνέντευξη σχετική σύμφωνα με την οποία είχε 5999 ανθυποψήφιες, οι ελληνικές φυλλάδες της εποχής κατάπιαν το παραμύθι αμάσητο και της έκαναν τη σχετική διαφήμιση, άγαλμα δεν έγινε ποτέ, και ο γλύπτης ίσως το το έριξε στο σχεδιασμό κοσμημάτων. Κι εμείς θαυμάζουμε 60 χρόνια μετά.
 
@elephadas κεντας, μα και σε μένα φάνηκε πολύ περίεργη η υπόθεση αλλά αφού το βρήκα, είπα να το βαλω
 
@elephadas κεντας, μα και σε μένα φάνηκε πολύ περίεργη η υπόθεση αλλά αφού το βρήκα, είπα να το βαλω
Και να μην ξεχναμε πως της ριχτηκε και ο Γουωρεν ο Μπητι.
Πρωτα την επιασε και μετα την κυνηγησε.
 
Γιατί τα Ανεπιθύμητα Εmail κλπ Ονομάζονται Spam ;

Σπαμ (spam) ονομάζεται η μαζική αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, εξωτερικών συνδέσμων ή άλλων, σε μια προσπάθεια προώθησης προϊόντων ή ιδεών. Λόγω του χαμηλού κόστους αποστολής, η αποστολή γίνεται σε μεγάλο αριθμό αποδεκτών. Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο και υπάρχουν εκτιμήσεις για επτά τρισεκατομμύρια ανεπιθύμητα μηνύματα spam στο 2011. Σε αρκετές χώρες η αποστολή σπαμ διώκεται δικαστικά.

Ο όρος spam προέρχεται από το εμπορικό όνομα αμερικανικού προϊόντος κρέατος σε κονσέρβα στη δεκαετία του 1960 το οποίο εισαγόταν στη Μεγάλη Βρετανία σε μεγάλες ποσότητες. Το 1970, οι Μόντυ Πάιθονς έγραψαν το σκετς Σπαμ ως μέρος της εκπομπής Το ιπτάμενο τσίρκο των Μόντυ Πάιθονς όπου μια ομάδα Βίκινγκς επαναλάμβαναν δυνατά ένα τραγούδι με μόνα λόγια το «σπαμ σπαμ σπαμ...ωραίο σπαμ...εξαίρετο σπαμ». Στη συνέχεια, στη δεκαετία του 1980 οι εταιρείες αποστολής τέτοιων μηνυμάτων τα ονόμαζαν SPAM ως ακρωνύμιο του Sales Promotion and Marketing (Προώθηση Πωλήσεων και Μάρκετιν). Αργότερα η χρήση του επεκτάθηκε και το 1998 το New Oxford Dictionary of English το περιέλαβε με την έννοια των «ασχέτων ή μη αποδεκτών μηνυμάτων που στέλνονται στο Ίντερνετ σε μεγάλο αριθμό ομάδων ειδήσεων ή χρηστών»
πηγή

Επίσης δείτε και στο

Spam stems from Monty Python sketch

1658472007148.png
 
 
Πρώτη φορά βλέπω φωτογραφία της Παππά στην οποία φαίνεται χάλια.
1659534119965.png

Τη Μερκούρη ήθελε να μιμηθεί? Σ' εκείνη ταίριαζε αυτό το στυλ, στην Παππά καθόλου.
 
Πίσω
Μπλουζα