Αντε πάλι με το Μουστακα και το χαμένο Όσκαρ... Τι κόμπλεξ είναι αυτό πια με τα βραβεία; Όχι, ο Μουστακας δεν έχασε το Όσκαρ λόγω χρόνου, πρόκειται για μύθο.
Στο βιβλίο του ο Κακογιάννης που αναφέρεται λεπτομερώς σε όλες τις ταινίες του τίποτα απολύτως δεν γράφει για Μουστακα και Όσκαρ. Αφιερώνει δε αρκετό μέρος και γράφει για ολους τους ηθοποιούς και συνεργάτες του που τιμήθηκαν με τη διάκριση ή ήταν υποψήφιοι. Αν ίσχυε αυτό θα το έγραφε πέραν πάσης αμφιβολίας.
(Γράφει πάντως πως τον πήρε στο Ζορμπά επειδή ήταν.. βαφτιστήρι του πατέρα του).
Ο Μουστακας ήταν ένας πολύ ταλαντούχος ηθοποιός, με τη δική του πορεία, ο κόσμος τον αγάπησε και τον αγαπά ακόμη, γνώρισε το θρίαμβο στην επιθεώρηση, συγκινήθηκε όλη η Ελλάδα με το χαμό του. Τι παραπάνω να προσφέρει ένα μυθευμα που διακινείται από σελίδα σε σελίδα και τώρα πια και επίσημα από το Σπίτι του Ηθοποιού; Μπορεί και να του άξιζε του ανθρώπου δε λέω, αλλά είναι ψέμα και απορώ πως κάποιοι νιώθουν υπερήφανοι μέσα από ψευτιες και ποια ανάγκη καλύπτουν. Εν ολίγοις, μου φαίνεται εντελώς βλαχοβαλκανια όλη η ιστορία με Μουστακα και Όσκαρ. Και το λέω εγώ που είμαι και βλάχα και βαλκανια. Μια ανάγκη ρε παιδί μου να σε παραδεχτούν οι ... άλλοι με το στανιο όμως. Δε χρειαζόμαστε ψέματα για να αγαπάμε το ελληνικό σινεμά. Έχει βγάλει κι αριστουργηματα.