• Αγαπητά μέλη: Για λόγους ασφαλείας, τα παλιά σας user passwords έχουν καταργηθεί. Πατήστε εδώ για password reset ώστε να ορίσετε νέο συνθηματικό. Μη ξεχάσετε να ελέγξετε τον spam folder σας για το email που θα παραλάβετε. Aν πιστεύετε ότι έχετε εγγραφεί με email address που έχει καταργηθεί, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@retromaniax.gr για να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα.

Οι ξένες γλώσσες στον ελληνικό κινηματογράφο

tzias57

RetroMasteR
Joined
6 Mαϊ 2008
Μηνύματα
1.209
Αντιδράσεις
142
Δύο ταινίες με τον Βέγγο :

α) Στην ταινία ο Τσαρλατάνος προσπαθεί να συνεννοηθεί με Γερμανούς αστυφύλακες για να μπει στην τράπεζα να αποσύρει τις καταθέσεις του

β) Στην ταινία "Τρελός και πάσης Ελλάδος" οταν πηγαίνει στην Ιταλία  αρχικά θέλει να παραγγελει μακαρονάδα στα Ιταλικά λέγοντας "ούνα μακαρονάδα κον μπόλικη σάλτσα" και όταν τον κλέβουνε λέει στον Ιταλό Καραμπινιέρο "Βοήθεια Ιταλοί κλέφτες. Κλέψει, κλέψει μαι αμάξι μου" 
 

elephadas

RetroJunkie™
Joined
22 Οκτ 2010
Μηνύματα
3.585
Αντιδράσεις
2.506
Αναφέρθηκε ήδη ο Γκιωνάκης σε διάφορες γλώσσες... ήταν πολύ καλός στο να "μιλάει" βγάζοντας ήχους που θυμίζαν τις γλώσσες αυτές χωρίς να έχουν το παραμικρό νόημα, τον θυμάμαι πολλές φορές στην τηλεόραση να το κάνει, οπότε υποθέτω αυτά που έλεγε στις ταινίες του που αναφέρθηκαν ήταν παρόμοιου στυλ.

Δε μου λέτε, στο "Επιχείρησις Απόλλων" στη σκηνή που ο πρίγκηψ είναι λαθρεπιβάτης στο πούλμαν και μετά δίνει στον Προύσαλη τον μπαγλαμά, δεν προσπαθεί να του πει τσάτρα-πάτρα κάποια αγγλικά ο Προύσαλης, πριν αρχίσει τα ελλήνικος εκείνος? Δεν θυμάμαι αλλά λογικά πρέπει. Τα αγγλικά της ξεναγού Ναθαναήλ δεν ανήκουν στο θέμα, νομίζω, διότι τα μιλάει καλά λόγω επαγγέλματος.

Με ενοχλεί όταν ηθοποιοί που παριστάνουν τους Αμερικανούς, ούτε καν Ελληνοαμερικανούς, μιλάνε με χάλια προφορά, διότι αυτό δείχνει αδυναμία του ηθοποιού και όχι αστείο (καλό ή κρύο) του σεναρίου. Ένας καλός ηθοποιός πρέπει να μπορεί να μιμηθεί την προφορά ας μη μιλάει τη γλώσσα.
 

oldgrcinfun

Retro Member
Joined
17 Μάρ 2013
Μηνύματα
243
Αντιδράσεις
82
Στην ταινία ''Υπάρχει και φιλότιμο" ο Κωνσταντάρας είπε στα γαλλικά στη Λινάρδου : 

-Ecoute, ne parle pas que nous sommes. J'ai mon raisons.

Δηλαδή : 

-Άκου, μην πεις ποιοι είμαστε. Έχω τους λόγους μου.

Στην ταινία ''Τα κίτρινα γάντια'' ο Σταυρίδης ρωτούσε την Κοντού :

-Εδώ; Here, που λεν οι Άγγλοι;  Ici, που λεν οι Γάλλοι; Burda, που λεν οι Τούρκοι; 
 

karapiperim

RetroN00b
Joined
21 Απρ 2017
Μηνύματα
787
Αντιδράσεις
908
Η πιο καλή ελληνοαμερικανα πρέπει να ήταν η Νανά Σκιαδά... 

1@oldgrcinfun[/USER]

Μιας που ομιλείς τη γαλλική κάνε αν μπορέσεις ένα κόπο να μας πεις τι λέει ο Χορν στον Ρηγόπουλο στο Μια του κλέφτη. Είναι στην αρχή της ταινίας στη σκηνή με την εκκλησία κ το γάμο.

Κάτι του λέει η ερωμένη του κι αυτός το μεταφέρει στον φίλο του που επίσης δεν καταλαβαίνει κ του εξηγεί αλλά ούτε κ πάλι καταλαβαίνω τι λέει. 

Πάντως ο Κωνσταντάρας ήταν γαλλοαναθρεμενος όπως επίσης και ο Ντίνος Ηλιόπουλος που στο σπίτι τους μιλούσαν γαλλικά όπως μας έχει πει η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου. 

 

oldgrcinfun

Retro Member
Joined
17 Μάρ 2013
Μηνύματα
243
Αντιδράσεις
82
Δεν κατέχω τη γαλλική. Ό,τι θυμάμαι από το σχολείο που είχαμε γαλλικά ως ξένη γλώσσα.
 
Μπλουζα