Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

Τα θερμαντικά κάτω από παράθυρα έχουν νόημα, γιατί από εκεί μπάζει κρύο αέρα κι έτσι τον ζεσταίνουν. Στο σπίτι μου εδώ οι τρύπες που φυσάν ζεστό αέρα είναι όλες στο πάτωμα κάτω από παράθυρα, και στην άλλη άκρη του δωματίου είναι οι τρύπες από τις οποίες ρουφιέται ο αέρας σε θερμοκρασία δωματίου. Και με τσαντίζει γιατί το χειμώνα ξεροψήνονται τα φυτά μου, που αναγκαστικά είναι κοντά στα παράθυρα να παίρνουν λιγάκι φως. Αλλά το κρύψιμο είναι βλακεία.
 
Κοριτσίστικο παιχνιδάκι ήταν η κουζίνα της Λαμπέτη ή αυτή είναι πάνω σε σκαμνάκι? Διότι δεν ήταν ιδιαίτερα ψηλή, αλλά εδώ σκύβει λες και είναι γίγαντας. Ήταν πιο κοντές οι παλιές κουζίνες (μικρότερος φούρνος, δεν είχαν θερμοθάλαμο / συρτάρι για ταψιά) αλλά θυμάμαι ότι η μητέρα μου αν και ήταν πιο μικροκαμωμένη από τη Λαμπέτη δεν έσκυβε τόσο πάνω από την αρχαία AEG που είχαμε παλιά.
 
Έχουμε διαφορετική ιδέα για το τι θα πει "παραφορτωμένο", νομίζω. Αλλά πέρα από τη μέρα της μετακόμισης που οι κατ' ανάγκην ανοιχτές πόρτες αφήνουν το κρύο να μπει (κι αυτό μόνο τον χειμώνα) σε τι εμποδίζουν τη ζεστασιά οι μετακομίσεις?
 
Θα έλεγα ότι είναι από τις λίγες φωτογραφίες που απεικονίζουν ένα ωραίο και πράγματι ζεστό χώρο. Κατ'εμέ φυσικά.

Θα έδιωχνα μόνο τα ξερά λέλουδα και την ασπίδα με τον άγιο. 

Έχουμε διαφορετική ιδέα για το τι θα πει "παραφορτωμένο", νομίζω. Αλλά πέρα από τη μέρα της μετακόμισης που οι κατ' ανάγκην ανοιχτές πόρτες αφήνουν το κρύο να μπει (κι αυτό μόνο τον χειμώνα) σε τι εμποδίζουν τη ζεστασιά οι μετακομίσεις?
Εννοεί μάλλον ότι για να φτιάξεις ένα ζεστό χώρο θέλεις χρόνο, και αν μετακομίζεις συνέχεια δεν προλαβαίνεις να τον φτιάξεις. ("Και συ κυρά μου, παλουκώσου πια...")
 
Να σου πω κυρ-Πάνο μου, εγώ έχω σε μια γωνιά του μπάνιου μου τσιρότα, επιδέσμους, θερμόμετρο, ιώδιο και άλλα τέτοια, και ξέρεις κάτι? Δεν μ' ενοχλεί καθόλου που δεν τα χρησιμοποιώ. Επίσης έχω 2 πυροσβεστήρες, έναν πάνω κι ένα κάτω, και στο γκαράζ ένα ζευγάρι δεκανίκια από τότε που είχα σπάσει το πόδι μου. Κι αυτά δεν τα χρησιμοποιώ και καταχαίρομαι γι' αυτό. Θα πρόσθετα και τη ρεζέρβα του οχήματος, αλλά δεν το κάνω διότι δεν είναι μέρος του σπιτιού.

Από την άλλη, αν χρησιμοποιούσε όλα αυτά τα μπουκάλια και τα ποτήρια (αφού εκεί διαλέγει να ποζάρει, και με μισοάδειο (*) ποτήρι ανά χείρας, για να μας εικονογραφήσει πώς εννοεί το λιτό και λειτουργικό σπίτι, λογικά πρέπει να συμπεράνουμε πως ναί), πώς κατάφερνε να μαθαίνει τους ρόλους του? Θα έπρεπε να ήταν μονίμως φέσι.

(*) Είμαι απαισιόδοξος
 
Η Αλίκη στο εξοχικό της στον Θεολόγο

145.jpg
Η φώτο δεν φαίνεται
 
"Πολλά φυτά, διακοσμητικά παλιά και νέα" εν οις και ένα άλογο σεβαστών διαστάσεων είναι αυτό που θεωρούσε ο συντάκτης "ιδιαίτερα απλό διαμέρισμα"? Τρομάζω με τη σκέψη του τι θα θεωρούσε βαρυφορτωμένο.
 
Πίσω
Μπλουζα