Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

Χμ... φωτό μωρού στο κρεββάτι και παιδική ζωγραφιά στον τοίχο, αλλά το μαξιλάρι στη μέση του κρεββατιού άρα μονό. Ανηψάκι?
 
Κατ΄αρχήν ο Θέμης έχει δυο γιους. Αλλά γιατί να φωτογραφηθεί σε παιδικό δωμάτιο; (κουβαλώντας και το τασάκι, αλλά εκείνες τις εποχές, αυτό μας ένοιαξε !) Η κρεβατοκάμαρα είναι διπλή, την έχουμε σχολιάσει και στο post 2. Πίσω από το Θέμη υπάρχει κλασικότατη καρέκλα, που θα δείτε σ' εκείνο το post.
 
Δεν είπα οτι ηταν παιδικό δωμάτιο. Θεώρησα ότι ήταν κρεββατοκάμαρα ανθρώπου που ζούσε μόνος του, εξ ου και το (ενα) μαξιλάρι είναι στη μέση του κρεββατιού το οποίο όμως είναι διπλό κρεββάτι διότι κανείς ποτέ δεν ξέρει τι ήθελε προκύψει. Άρα, έφτιαξα εγώ το σενάριο, η φωτό και η ζωγραφιά δεν είναι δικού του παιδακίου αλλά ανηψακίου. Δικό μου ήταν το σενάριο, όπως ήθελα το έφτιαχνα :D
 
A, ελεύθερα ! Κι αν το καλοσκεφτώ κι εγώ, η ζωγραφιά του τοίχου θα μπορούσε να είναι και δώρο του συνεργάτη του, εκείνη την εποχή, Γιάννη Λογοθέτη "ΛΟΓΟ", μια που φέρνει στο στυλ του ! :)
 
H Ελένη Ανουσάκη στην κρεβατοκάμαρα της

 


544.jpg
544.jpg
 
Λίγη ξεκούραση από τι? Από τον πολύν ύπνο στο κρεββάτι?

Πάω να βάλω καφέ και στήνομαι εις αναμονήν των άπολαυστικών σχολίων για τον κόκκορα λαϊκής τέχνης, το πορτατίφ - σφαιρικός γλόμπος της εξώπορτας, τα πόμολα του κομοδίνου και τις άπειρες άλλες λεπτομέρειες που εμένα μεν μου διαφεύγουν αλλά που το γερακίσιο μάτι φίλτατης συμφορουμίτισσας θα προσέξει και το οξύ της πληκτρολόγιο θα σχολιάσει με χιούμορ.
 
Η αλήθεια είναι ότι η κρεβατοκάμαρα είναι πολύ πιο μίνιμαλ, τουλάχιστον σε σχέση με άλλες που καμαρώσαμε. Τρία άσχετα κάδρα στον τοίχο, μια νεκρή φύση, μια προσωπογραφία, και ένα ???. Η ντουλάπα έχει ένα καθρέφτη στην πόρτα (γυαλίζει στον τοίχο). Ή τέλος πάντων, κάτι υαλώδες. Ας πούμε καθρέφτη, να πάμε παρακάτω. Μόνο που, βρε Ελένη, συνήθως, όπως πολύ ωραία χρησιμοποίησες -και διακρίνουμε- αυτά τα ρετρό στηριγματάκια-τσεπάκια γωνιάς και πλευράς, συνήθως τα καρφώναμε από τη μέσα μεριά του φύλλου, και όχι απ' έξω ! Αλλά βέβαια, ίσως αν θες να δώσεις έναν ερωτικό τόνο παραπάνω, πάσο...

Πάλι όμως επανέρχομαι και αμφιβάλλω λίγο και για το αν πρόκειται για πόρτα ντουλάπας, ή την πόρτα του υ/δ. Διακρίνω, βλέπεις, μια πομολάρα που δεν έμπαινε σε ντουλάπες. Αλλά και η πόρτα ενός υπνοδωματίου σπανίως έμπαινε σε εκείνη τη γωνία. Τέλος πάντων, είναι μυστήριο αυτό το φόντο...

Πάω λίγα εκατοστά δίπλα από τον γλόμπο που τόσο ωραία περιγράφει ο Ελέφαντας, και προσπαθώ να ανακαλύψω τη μορφή του παρακείμενου μπιμπελό. Κάτι μεταξύ κόκορα (κρασάτου??) και πολυσουγιά Victorinox.Να' ναι τασάκι, όπως τόσα που συναντήσαμε; Θήκη για μπιζού; Μασελοθήκη; Φορτιστής κινητού; Τα δύο τελευταία αποκλείονται...

Και κλείνουμε φυσικά με τα "σχολικά" πόμολα στα συρτάρια (τα πιάνεις και με τα δάχτυλα των ποδιών), και τη Marie-Claire, μια γυναίκα με πάθος, όπως αναμφισβήτητα υπήρξε και η Ελένη, κι εδώ αστεία δε σηκώνω !

(PS : Εντάξει Ελένη, για να φωτογραφηθείς την έβαλες την κουνίστρα-προσκέφαλο Ελένης Ζαφειρίου ! Σιγά που κάθε πρωί δηλαδή, για να ανοίξεις τη ντουλάπα ή να σηκωθείς από το κρεβάτι, πηγαινοφέρνεις αυτή τη %^&πολυθρόνα !)
 
Από σχήμα είναι κόκκορας (αριστερά το κεφάλι με το λειρί, δεξιά η ουρά), δεν υπάρχει αμφιβολία. Η τεχνοτροπία μου θυμίζει Σκυριανό κέντημα (διότι πήγα Σκύρο το περασμένο καλοκαίρι και κάτι τα είδη τουριστικής "τέχνης" κάτι το Μουσείο Φαλτάιτς είδα πολύ πουλερικό). Το θέμα είναι τι γυρεύει στο κομοδίνο. Ξυπνητήρι? (τότε καλύτερα να είχε ζωντανό κόκκορα που δεν θέλει και κούρδισμα). Διακοσμητικό? Μα ο χώρος πάνω στα κομοδίνα είναι πολύτιμος, δεν χαραμίζεται σε διακοσμητικά. Τασάκι θα μπορούσε να είναι (η βάση του) οπότε ο κόκκορας δεν θα γινόταν κρασάτος αλλά καπνιστός. Υπάρχει και κάτι άλλο πίσω αριστερά από τον κόκκορα, ίσως ξυπνητήρι/ραδιόφωνο, αλλά δεν διακρίνεται καθαρά.

Τώρα για μίνιμαλ δεν θα έπαιρνα και όρκο. Βλέπουμε ένα μικρό μέρος του δωματίου που είναι ήδη πολύ στριμωγμένο. Ποιος ξέρει τι θα είχαν οι άλλες 3 γωνίες.
 
Ο Άγγελος Αντωνόπουλος στο σπίτι του

 


559.jpg
559.jpg
 
Προσεγμένο και το σπίτι του Άγγελου. Είναι εντυπωσιακή κατ' αρχήν η πολυθρόνα-φούχτα, με αυτό το κλασικό στυλ. Συνήθως ντύνονταν με κόκκινο βελούδο.

Προσέξτε ότι το τηλέφωνο έχει τη θέση του, την καρέκλα του (αν και το σταντ και η στάση του Άγγελου υποδηλώνει ότι δεν είναι για χόρταση), ενώ η συσκευή είναι η πάλαι ποτέ κλασική βακελιτική SIEMENS (από την εποχή της αθωότητας), με τον ωραίο ήχο του δίσκου.

Πολλοί έχουν διαχρονικά διαμαρτυρηθεί για τα καλύμματα καλοριφέρ, με τη βιενέζικη ψάθα και το μάρμαρο. Ναι, μπορεί να μας φαίνονται πια ρετρό, ωστόσο η κατάργησή τους έγινε για άλλο λόγο, για τη μείωση τουλάχιστον κατά 10% της απώλειας του σώματος. Και ναι μεν μια εποχή δεν ένοιαζε κανέναν, τώρα όμως...

Δάπεδο δρύινο ψαροκόκαλο, κι αυτό ποιοτικό στοιχείο άλλης εποχής. Τώρα έχει βγει μόδα φαρδιών και μακριών σανίδων, ωστόσο πρέπει να ξέρουμε ότι σε όσο μικρότερες μονάδες υποδιαιρείται ένα ξύλινο δάπεδο, τόσο λιγότερες παραμορφώσεις (πετσικαρίσματα) έχει, είναι αυτονόητο. Οι πολλοί αρμοί από την άλλη, φέρνουν φαινόμενα τριξίματος, αλλά με μια καλή μαστόρικη τοποθέτηση, δεν τίθεται θέμα.

Το σακίδιο ξαφνικά μας φέρνει σε νεώτερα χρόνια, παρόλο που πρέπει να είμαστε ακόμα στα '70s (βλέπε τακούνι παπουτσιού).

Κλείνουμε με ένα κοινότατο και αδιάφορο κάδρο, ασορτί με τις επίσης αδιάφορες εμπορικές καρέκλες, και τα επίσης αδιάφορα κουρτινικά.

Ο Άγγελος δείχνει ήδη από τότε ότι του αρέσει να δημιουργεί έναν όμορφο ζεστό -αλλά εργένικο- χώρο. Βλέποντας το τωρινό του σπίτι με διάφορες ευκαιρίες, οι αναζητήσεις του προόδεψαν πολύ δημιουργικά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"να σας ενοχλη" με ήτα και περισπωμένη... Καταντήσαμε να θυμόμαστε πως είναι τα σωστά Ελληνικά από παλιά περιοδικά! (βαρέθηκα να βρίζω τον ορθογράφο που επιμένει να ζητάει έψιλον γιώτα στο ενοχλεί, ενώ προηγείται το "να"...)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμμμ... βλέπουμε 3 καρέκλες και οι τρεις διαφορετικής τεχνοτροπίας, και η εταζέρα με το τηλέφωνο έχει ένα σωρό κορδοκαγκέλια και στολίσματα που δεν ταιριάζουν ούτε με τις καρέκλες ούτε με το κάδρο ούτε καν με το τηλέφωνο. Πιο πολύ θα της ταίριαζε ένα τηλέφωνο σαν αυτό

Old-fashioned-phone-5071753.jpg

μην προτείνω αυτά και με πείτε υπερβολικό

gold-old-fashioned-phone-princess-Favim.com-593996.jpg

9315016.jpg
 
Τρελαίνομαι γι αυτά τα παλιά τηλέφωνα τα λατρεύω!!!
 
Ο Νίκος Απέργης στο σπίτι του

 


36.jpg
36.jpg
 
Πράγματι το πουκάμισο-σταυρόλεξο κλέβει την παράσταση ! Επίσης ωραίο το ριγέ μαξιλάρι της πολυθρόνας. To ριγέ pattern προδίδει ότι ίσως είναι τμήμα από παλιό στρώμα. Γενικά το σπίτι θυμίζει το σπίτι του Άντι Γουόρχολ ίσως. Δίλιτρος Τζώνης ανά χείρας (εδώ προβάλλουμε ΚΑΙ το πίνειν, μια που φυσικά το τσιγάρο στο χέρι δε λείπει...), ζώνες του κάποτε (δε νομίζω σήμερα να βγαίνουν τόσο μικρές !), και κλασική καλαθούνα για μπαρ, από τη συσκευασία που στείλαν τα προπέρσινα Χριστούγεννα στο γραφείο του μπαμπά.

Συρταρίερα σίγουρα με φυλαγμένες στοίβες από σεμεδάκια, φυτά από το πάτωμα μέχρι τα κάδρα, και ίσως κάπου ν' ακούγεται το "San Francisco"...
 
Αμάν με έπιασε ίλιγγος με ολες αυτές τις καμπύλες και ευθείες, παράλληλες και διασταυρούμενες.

Ωστόσο μου αρέσει το πολύ φυτό. Φύκος αριστερά, μούτζα (monstera deliciosa?) δεξιά, απροσδιόριστο στη μέση, κάτι σαν αθάνατος στον αριστερό πίνακα, και κάτι φυτοειδές στον πίνακα πίσω από το κεφάλι του.

Νομίζω το πουκάμισό του δεν είναι τόσο σταυρόλεξο όσο πρόδρομος του google maps

Το έπιπλο πίσω του τι είναι? Αν ήταν λίγες δεκαετίες αργότερα θα έλεγα στερεοφωνικό συγκρότημα, αλλά ήταν μάλλον νωρίς για κάτι τέτοιο τότε. Κι έχει κι άλλα μπουκάλια πάνω του, διότι αυτό το παλούκι που μοιάζει να βγαίνει από την τσέπη του τζην του μοιάζει με λαιμό μπουκαλιού.

Γιατί δεν βγαίνουν τόσο μικρές ζώνες σήμερα? Εδώ είναι όλες έτσι, παίρνεις ανάλογα με το νούμερό σου, και μόλις που περνάει την αγκράφα (οπότε αν χοντρύνεις πρέπει να αγοράσεις άλλη)
 
Έχω την αίσθηση ότι το μεσαίο φυτό, που είναι πάνω από την πολυθρόνα, είναι PVC... Δεν ξέρω, έτσι μου βγάζει...Έχει και κάτι περίεργα βλαστάρια, άχρωμα !

Μπα, τόσο μικρή ζώνη αποκλείεται να βγαίνει ! Έχει τόσο στενή μέση, και δεν περισσεύει καθόλου, δεν άνοιξε ούτε τρύπα (εκτός αν την έχει κόψει από την άλλη μεριά...)

Επίσης, καλά που η θαυμάστρια δεν τον έβλεπε σε ρόλο gay, ποιος ξέρει τι θα του χάριζε... :shtup:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν μπορώ βεβαίως να φανταστώ τι θα του χάριζε, διότι ως γνωστόν είμαι αθώος και απονήρευτος (εδώ δεν λένε τα γερόντια σαν εμένα "εμείς στην εποχή μας δεν τα ξέραμε αυτά, εσείς οι νέοι είστε Σόδομα και Γόμορρα!"?), αλλά λογικά τότε δεν θα του το χάριζε θαυμάστρια. Μάλλον θαυμαστής.
 
Μπέσσυ Αργυράκη

 


44.jpg
44.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα