Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
ναι είδεςΦΖΠ1 είπε:Πολλά χαρακτηριστικά της εποχής, όπως το καρέ πλέγμα στην εξώπορτα, τα φωτιστικά "φαναράκια" και τα καφασωτά. Ίσως "πρωτοποριακά" συρόμενα πατζούρια.Στον πάνω όροφο πρέπει να μένει μπέμπης, γιατί κάποιος έχει ψηλώσει τα κάγκελα δυο τραβέρσες !
Παρατηρήστε επίσης τα σκούρα μάρμαρα με άσπρα μουρέλα, για να τονιστεί η είσοδος. Πολύ κοινή πρακτική τότε.Επίσης λίγο φαίνεται και η σκάλα πρόσβασης στην είσοδο, περίτεχνη κι αυτή.
Η αμφίεση του Νίκου '70s αλλά φαίνεται προσεγμένη !
Επίσης, η φωτογραφία πρέπει να είναι κοντά στην Πρωτομαγιά, γιατί σαν να διακρίνω ένα στεφάνι στα κάγκελα του ισογείου.
P.S. : O ηλεκτρολόγος "στόλισε" ωραία την πρόσοψη, με αυτό το καλώδιο καρφωμένο με ρόκα...Τουλάχιστον δεν το διάλεγε άσπρο; Προφανώς πρόκειται για σύνδεση της τελευταίας στιγμής,που δεν είχε προβλεφθεί (π.χ. τηλεόραση).
Και μετά ήρθε το καναλάκι ! (P.S. : o Δαδινόπουλος ήταν αυτός !)Uskoke είπε:ναι είδεςβαριόταν να σκάψει ο ηλεκτρολόγος ή δεν τον άφηνε ο Δάκης. Εγώ πάντως όταν έβαλα το ρολόι της ΔΕΗ έξω σε ένα φίλο και πελάτη μου έσκαψα όλη την πρόσοψη, μπετόν και φ 23 σπιράλ. Μάλιστα! Και σε μια θεία μου στο χωριό, της βάλανε μαύρο καλώδιο για να συνδέσουν το αρκουδίσιον. (οφ τοπικ). Πάντως μεγάλη γυφτιά, καλώδιο με ρόκα μαύρο σε όμορφο καινούριο σπίτι! Και αν ας πούμε σήμερα ήθελε ίντερνετ;Γκρι UTP φάτσα-μπουγάτσα;
Μπα, και το καναλάκι είναι ελαφρώς γυφτιά, άσε που δεν πολυκάνει για έξω. Άσε που για να σκάψεις εκεί θες ή σκαλωσιά ή καβαλέτο, δεν γίνεται με την σκάλα. Αστά κλάφτους δηλαδή! Και εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν κομπρεσέρ, έπρεπε να γίνει με σφυρί και καλέμι. Χώρια τα μπάζα, σκόνες κλπ.ΦΖΠ1 είπε:Και μετά ήρθε το καναλάκι ! (P.S. : o Δαδινόπουλος ήταν αυτός !)
Αυτή η φλοκάτη "συνορεύει" με το κιλίμι πάνω στο κρεβάτι (ή καναπέ, αλλά η ζυγαριά σε πάει σε υπνοδωμάτιο), που φαίνεται στον καθρέφτη, με τα κρόσια του και σκούρο, λόγω φωτισμού.elephadas είπε:Πέρα από το χαζό σχόλιο περί ενός ποδιού στο ζύγισμα άρα μισά κιλά (χα χα χα τι αστείο), πώς ζυγίζεσαι χρυσή μου με κάτι ψηλοτάκουνα χοντροπάπουτσα 3 κιλά το ένα?
Παρατηρώ ότι υπάρχει και μια λευκή φλοκάτη κάτω δεξιά αλλά δεν καταλαβαίνω τι κάνει σ' αυτή τη θέση
Ακριβώς. Γι' αυτό είπα δεν καταλαβαίνω τι κάνει σ' αυτή τη θέση. Δεν είναι στο πάτωμα, είναι στο ίδιο ύψος με το κιλίμι, αλλά τι ρόλο παίζει? Έξτρα κουβέρτας? Όταν ήμουν μικρός σκεπαζόμουν με φλοκάτη τις νύχτες του χειμώνα, κι ήταν υπέροχα ζεστή και ελαφριά, αλλά η θέρμανσή μας ήταν ανεπαρκής (μια σόμπα πετρελαίου στο χωλ τι να πρωτοζεστάνει?). Σε διαμέρισμα με καλοριφέρ (υποθέτω) ήταν υπερβολική.ΦΖΠ1 είπε:Αυτή η φλοκάτη "συνορεύει" με το κιλίμι πάνω στο κρεβάτι .