Οι σταρ μας ανοίγουν το σπίτι τους

Ο Θάνος Λειβαδίτης στη βεράντα του σπιτιού του

 


170.jpg
170.jpg
 
Ξενέρα ρε Θάνο...Με παντόφλα δερμάτινη (και τσιγάρο ανά χείρας φυσικά); Εγώ θα ήθελα την αντρική μπότα του (μετέπειτα) αδέκαστου δημοσιογράφου Μαρτέλλη !

Οργιώδους βλάστησης κήπος, και σαν να διακρίνω δεξιά μια...σκοπιά; :) Το ευζωνάκι πού είναι;

Και κάπου έχει μπλέξει και τις πολυθρόνες : έβγαλε μια εσωτερική έξω, έχει και μια σιδερένια...
 
ΦΖΠ1 είπε:
Ξενέρα ρε Θάνο...Με παντόφλα δερμάτινη (και τσιγάρο ανά χείρας φυσικά); Εγώ θα ήθελα την αντρική μπότα του (μετέπειτα) αδέκαστου δημοσιογράφου Μαρτέλλη !.
To τσιγάρο του δεν με ενοχλεί... οι ανομοιόμορφες καρέκλες επίσης δεν με ενοχλούν (τόσο)... Αυτές οι παντόφλες όμως! Έλεος!!! Σε περιοδικό θα εμφανιστείς άνθρωπέ μου...
 
Πριν λίγα σπίτια είδαμε το ζεύγος Καρέζη-Καζάκου στην αναπαυτικότερη, υποτίθεται, γωνιά του σαλονιού τους, και ο ο Κ.Κ. φορούσε παπούτσια (και μαθάιναμε ότι δεν ήθελε να βγει στη βεράντα, ίσως γιατί δεν είχε παντόφλες :) ).

Αλλά πόθεν συνάγεται το δερμάτινο των παντοφλών? Αυτές που θυμάμαι εγώ να έχουν τέτοιο σχήμα ήταν πλαστικές (απομίμηση δέρματος) σε χρώμα βαθύ μπορντώ, Ήταν πριν βγούν οι υπερήφανα πλαστικές καφε σε σχήμα Χ και πολύ πριν βγουν οι πλαστικότερε μπλε (τα δύο τελευταία είδη ήταν κατάλληλα και για παραλία βεβαίως, οι παντόφλες του Λειβαδίτη ήταν αποκλειστικά για κάτω από το κρεββάτι, ή αν ήταν τρεις, για να κάνουν νιάου νιάου στα κεραμίδια)

Η σκοπιά πρέπει να είναι η πόρτα για μέσα, αλλά δεν καταλαβαίνω τον τοίχο. Δεν μοιάζει για εξωτερικό τοίχο βεράντας με αυτά τα τετράγωνα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
prisma είπε:
To τσιγάρο του δεν με ενοχλεί... οι ανομοιόμορφες καρέκλες επίσης δεν με ενοχλούν (τόσο)... Αυτές οι παντόφλες όμως! Έλεος!!! Σε περιοδικό θα εμφανιστείς άνθρωπέ μου...
Όχι, όλα μαζί πάνε. Όλο το πλάνο δείχνει σαν "βγάλε την πολυθρόνα του παππού να κάτσει λίγο έξω, που κάψωσε μέσα", ακολουθεί "σσσσουρ-σσσσουρ-σσσουρ", έρχεται από μέσα ο παππούς σέρνοντας τις παντο(ύ)φλες, και στο τέλος το εγγονάκι του φέρνει και τα τσιγάρα.

Η δε στάση των ποδιών του Θάνου, φέρνει σε παππού με ρευματισμούς...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπα. Μεθυσμένος είναι. Η προσπαθεί να συνέρθει το επόμενο πρωί. Μπουκάλια δεν είναι αυτά στο πάτωμα αριστερά από την καρέκλα?
 
Από τι θέλει να επωφεληθεί όμως;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Βίκυ Μοσχολιού στο σπίτι της

 


179.jpg
179.jpg
 
Περιμένω σχόλιο για ταβάνι, φόρεμα και πεταλουδίτσες :supergrin:
 
ΦΖΠ1 είπε:
...να επωφεληθώ να κλ... - έλα, το σκοτώσαμε !
Μου θύμισες το σκετς των ΑΜΑΝ. Τον παππού τον παππού... Ε, αφήστε τον παππού να...
 
Να μην ξεκινήσουμε από τα δύο τηλέφωνα; Δίπλα-δπίπλα; Εντάξει, όταν πάρεις δύο γραμμές, η μία πάει κάπου αλλού ! Εκτός αν η μαύρη αντίκα είναι μόνο για το θεαθήναι, δίπλα στη νεώτερη πλαστικούρα.

Φόρεμα-περικοκλάδα (αν βγαίνει και σε ζώνη, θα είναι ακριβώς σαν το μανίκι του μπουζουκιού) και πεταλουδο-συλλογή.

Το χωλ φαίνεται χαμηλό (με ψευδοροφή), αλλά τόσο χαμηλό χώρο, αν τον βάψεις και σκούρο, βγαίνει όπως βλέπετε.

Έχει μια ωραία τσαχπινιά στη δεξιά πόρτα, με ραφάκι πάνω από το πρέκι.

Δεξιά του καθρέπτου, υπάρχει μακρυνάρι μαύρο αντικείμενο, μεταξύ ραβδιού ταχυδακτυλουργού, και υπερμεγέθους στυλό.

Από την πολλή σκουρίλα δε βλέπουμε και πολλά ακόμα, ίσως και τη γνωστή σκούρα ξύλινη φερετροεπένδυση, στο βάθος,
 
Παίδες καλό το χιούμορ, καλά και τα σχόλια αλλά μην το ξεχειλώσουμε κιόλας (2 ποστ διαγράφηκαν).
 
Μαστίγιο ιππασίας? Το γιαταγάνι του προπροπροπάππου?

Αναρωτιέμαι πόσα σκαλίσματα είχε το τραπεζάκι κάτω από τα τηλέφωνα και το σεμεδάκι. Δεν τα βλέπουμε γιατί είναι σκούρο σε σκούρο φόντο, αλλά δεν νομίζω να ήταν σε απλές δανέζικες γραμμές
 
Ο Βλάσσης Μπονάτσος στο γραφείο του σπιτιού του

 


184.jpg
184.jpg
 
Ωραίος ο Βλάσσης εδώ! Για να δω αν έμαθα κάτι από τα προηγούμενα ποστ. Έχουμε κι εδώ διακόπτες Legrand?
 
Ναι, φυσικά κι έχουμε διακόπτες Legrand, αλλά ποιό είναι το αξιοπρόσεκτο : βλέπετε τον κάτω διακόπτη, που είναι "κουμπί"; Σε πολλά σπίτια λοιπόν υπήρχε τέτοια εγκατάσταση, που χτυπούσε ένα εσωτερικό κουδούνι, στο δωμάτιο "υπηρεσίας", και πατώντας το ερχόταν η υπηρέτρια ! O tempora, o mores...

Yπάρχει και μια ακόμα περίπτωση, να ήταν πρώην σπίτι γιατρού, και με αυτό το κουμπί να άνοιγε την εξώπορτα. Ασυνήθιστο, πάντως. Ακόμα και σήμερα, σπανίως βάζουμε διακόπτες-κουμπία.

Όλα τα υπόλοιπα δείχνουν όμορφα και τακτοποιημένα. Ειδικά αυτό το γραφείο που έχει από κάτω περιμετρικό ράφι, το έχω λατρέψει από τη μαμά μου...Τώρα βγάζουν γραφεία μηδενικής ομορφιάς, μινιμαλιστικά "Π" από πάγκους, χωρίς καν συρταριέρες ενώ τότε, αυτό το όμορφο σχέδιο ήταν προσιτό σε πολύ κόσμο, δεν ήταν ανάγκη να ψάξεις και να κάνεις ειδικές παραγγελίες.

Λίγο σαν γενικότερη διακοσμητική πρόταση τώρα, εγώ έχω ένα θέμα με τις βιβλιοθήκες χωρίς "πλάτη", όπου όλα ακουμπούν στον τοίχο. Πρώτον λερώνεται ο τοίχος, σχεδόν σημαδεύεται από το περίγραμμα των εκάστοτε αντικειμένων, και δεύτερον, απομειώνει την αξία μιας βιβλιοθήκης, την κάνει να φαίνεται σαν εταζέρα. Παρόλα αυτά, ίσως τη συγκεκριμένη, την αδικεί το ασπρόμαυρο της φωτογραφίας, γιατί βλέπω ότι ο μαραγκός έχει "παίξει" με τις περασιές και τα πλάτη των ραφιών.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το αντικείμενο δεξιά στον τοίχο της Μοσχολιού πρέπει να είναι παλιά ξιφολόγχη ή κυνηγετικό μαχαίρι. Το τηλέφωνο "γόνδολα" ,αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να είναι κατασκευασμένο στην Ελλάδα (ναι ,τότε είχαμε βιομηχανία!) , στα εργοστάσια της ITT ΕΛΛΑΣ.
 
Πίσω
Μπλουζα