Tα εχω ξαναγραψει κι αλλες φορες αυτα. Στις παλιες ταινιες, αλλα και γενικοτερα, υπηρχε μια ταση να γραφονται με διπλα συμφωνα οσες λεξεις και ονοματα ηταν καπως ασυνηθιστα. Παραδειγματα: Τασσω Καββαδια, Λιλλη, Τζεννη, Μπεσσυ, Mαλλενα, Κακκαβας. Μαλιστα, στους τιτλους της ταινιας Ενας μεγαλος ερωτας, βλεπουμε το εξης παραδοξο: Τζενη Καρεζη, Τζεννη Ρουσσεα!πολλοί όμως και έτσι...
Η συνταγή απορρίπτεται όχι μόνο για τις αναλογίες στο περίπου (και δεν εννοώ τα χόρτα αλλά τα υλικά για το ζυμάρι που χρειαζόμαστε για τα φύλλα) αλλά και για τα σύνεργα και τα σκεύη. Τι είναι ο "γνωστός" πλάστης; έχω πλάστη χοντρό στη μέση μέ λεπτά χερούλια στις άκρες. Κάνει; Μάλλον όχι. Τα φύλλα της πίτας θέλουν βέργα. Αλλιώς απλώνεις ζύμη για τάρτα. Θέλει και χάλκινο ταψί, λέει. Αμφιβάλλω αν οι σύγχρονες νοικοκυρές έχουν όλες τέτοιο ταψί. Για να μην πω για τη γάστρα, όπου καταλαβαίνω ότι μάλλον εννοεί αυτό το τεράστιο καπάκι που καλύπτει το ταψί και όλα μαζί κάθονται πάνω σε μια πυροστιά κι από κάτω να καίνε τα κάρβουνα (αχ πατρίδα!)Συνταγή τύπου όσο πάρει.
Απορρίπτεται.
Καλό το χαζοχιούμορ μέσα στη συνταγή με τα βλαμμένα υποννοούμενα, αλλά από φαγί και προετοιμασία του μηδέν.
Εξ ου και το "μηδέν". Ειλικρινά πολύ αμφιβάλλω αν ξέρει η εν λόγω τι είναι όλα αυτά που λέει.Η συνταγή απορρίπτεται όχι μόνο για τις αναλογίες στο περίπου (και δεν εννοώ τα χόρτα αλλά τα υλικά για το ζυμάρι που χρειαζόμαστε για τα φύλλα) αλλά και για τα σύνεργα και τα σκεύη. Τι είναι ο "γνωστός" πλάστης; έχω πλάστη χοντρό στη μέση μέ λεπτά χερούλια στις άκρες. Κάνει; Μάλλον όχι. Τα φύλλα της πίτας θέλουν βέργα. Αλλιώς απλώνεις ζύμη για τάρτα. Θέλει και χάλκινο ταψί, λέει. Αμφιβάλλω αν οι σύγχρονες νοικοκυρές έχουν όλες τέτοιο ταψί. Για να μην πω για τη γάστρα, όπου καταλαβαίνω ότι μάλλον εννοεί αυτό το τεράστιο καπάκι που καλύπτει το ταψί και όλα μαζί κάθονται πάνω σε μια πυροστιά κι από κάτω να καίνε τα κάρβουνα (αχ πατρίδα!)
Μ' αυτά και μ' αυτά μου άνοιξε η όρεξη! πάω λαϊκή.
Προσπαθούσα να καταλάβω τι εννούσες με το πλέι ντο. Μετά συνειδητοποίησα ότι μιλάω με ένα μιλένιαλ...Εξ ου και το "μηδέν". Ειλικρινά πολύ αμφιβάλλω αν ξέρει η εν λόγω τι είναι όλα αυτά που λέει.
Κατ'αρχάς πουθενά δεν ετοιμάζει φύλλο. Με τι τα πλάθουμε τα πέντε φύλλα; Με πλέι ντο; Αναφέρει ξέμπαρκο αλεύρι στα "υλικά" (επίτηδες τα εισαγωγικά, για να δείξω πόσο σοβαρά τα παίρνω) του οποίου η τύχη αγνοείται στην συνταγή.
Αλλά τα βλακώδη υπονοούμενα περί πλάστη, εκεί. Να μας κάνει την έξυπνη.