Οι σταρ μας μαγειρεύουν!

Αν αντεξεις να το δεις και κυριως να το ακουσεις μεχρι τελους, παει να πει πως εχεις γερη κραση και δεν πρεπει να φοβασαι τιποτα:

Μιλάμε δεν έχω ακούσει ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟ θόρυβο στη ζωή μου!!!
Να'χω πεθάνει στο γέλιο και με την απαίσια φωνή της, σαν κινούμενο σχέδιο και με τα λόγια και με την αδυναμία της να τραγουδήσει.
 
Ήμαρτον χριστιανή μου!!! Φυτίνη στο τσουρέκι;
Άμα η συνταγή έχει δοθεί στα '90s, μη σου κάνει εντύπωση η φυτίνη. Ήταν πολύ της μόδας για κάποιες δεκαετίες (άσε που ήταν φθηνότερη από το βούτυρο).
 
Αν αντεξεις να το δεις και κυριως να το ακουσεις μεχρι τελους, παει να πει πως εχεις γερη κραση και δεν πρεπει να φοβασαι τιποτα:

Τώρα εγώ να πω ότι αυτό το κομμάτι το βρίσκω guilty pleasure? Κάθε φορά που βλέπω το "Ζητείται επειγόντως γαμπρός" περιμένω πως και πως να δω και να ακούσω τη Μαρίνα. Λατρεία! Και νομίζω πως στο συγκεκριμένο κομμάτι επίτηδες κάνει αυτά τα φαλτσετα. Την έχω ακούσει να τραγουδάει και πολύ καλύτερα και πολύ πιο φυσιολογικά
 
Γιατι ομως να τα κανει επιτηδες; Δεν καταλαβαινει οτι εκτιθεται;
Και αφου εμεις δεν μπορουμε να το ξερουμε αυτο, μας δινει ανετα το δικαιωμα να την πουμε φαλτσα. Κακο του κεφαλιου της.
 
Νομίζω πως με τον τρόπο της προσπαθεί να διακωμωδησει το τραγούδι και να το ερμηνεύσει με ολίγον θεατραλε τρόπο, αφού ο ίδιος του ο στίχος είναι από μόνος του θεατραλε. ("Καλησπέρα δεσποινίς", "Καλησπέρα δεσποινίς). Βέβαια για να βγάλει αυτή τη ροκιζουσα θεατραλε διάθεση, καταφεύγει σε φαλτσετα, που σε κάποια σημεία αγγίζουν ολίγον και την ηχορύπανση ☺
 
Νομίζω πως με τον τρόπο της προσπαθεί να διακωμωδησει το τραγούδι και να το ερμηνεύσει με ολίγον θεατραλε τρόπο, αφού ο ίδιος του ο στίχος είναι από μόνος του θεατραλε. ("Καλησπέρα δεσποινίς", "Καλησπέρα δεσποινίς). Βέβαια για να βγάλει αυτή τη ροκιζουσα θεατραλε διάθεση, καταφεύγει σε φαλτσετα, που σε κάποια σημεία αγγίζουν ολίγον και την ηχορύπανση ☺
Οι στιχοι ειναι του Αλεκου Σακελλαριου. :)
 
Περί Φυτίνης: Είδατε που παραξενευόσασταν σε προηγούμενες συνταγές που διευκρίνιζαν "Βούτυρο γάλακτος"? Και το Βιτάμ "βούτυρο" το αποκαλούσαν.

Τότε ήταν φτηνότερη. Τώρα θα την αποκαλούσαν "vegan butter" ή πιο πρόσφατα "plant-based butter" και θα την πουλούσαν πολύ ακριβότερα από το βούτυρο ζωικής (how horrible!) προέλευσης. Όπως την πλαστική απομίμηση δέρματος την αποκαλούν πια "vegan leather"
 
Στην ΕΕ τα προϊόντα που δεν προέρχονται από θηλαστικά απαγορεύεται να αποκαλούνται γάλα/βούτυρο/τυρί κλπ. Οπότε επισήμως το βούτυρο γάλακτος είναι πλεονασμός και το βιτάμ είναι μάρκα μαργαρίνης. Η φυτίνη μπορεί η πλέμπα να την αποκαλούσε βούτυρο στην πραγματικότητα όμως είναι μαγειρικό λίπος.
Ακόμα και το παγωτό για να αποκαλείται επίσημα και νόμιμα παγωτό πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αλλιώς είναι παγωμένο γλύκισμα. Το παγωμένο γιαούρτι ας πούμε δεν είναι γιαούρτι. Δοκιμάστε να παγώστε γιαούρτι. Άρα για να τρώγεται και να είναι και ευχάριστο υφίσταται ποιος ξέρει τι επεξεργασία. Το παγωτό γιαούρτι είναι άλλο.
Τα "γάλατα" αμυγδάλου, σόγιας κλπ, επισήμως είναι ροφήματα αμυγδάλου κλπ.
Και για να σας πικάρω μερικές και μερικούς αν το τυρί δεν βρωμάει τραγίλα/μαντρίλα δεν είναι φέτα.

Το βέγκαν λέδερ με τσάκισε.
 
Πριν το λέγανε faux leather, διότι οι εγχώριοι αμόρφωτοι πού να ξέρουν τι θα πει faux? πράγμα που πολύ με εκνεύριζε διότι έψαχνα on line για δερμάτινα sneakers και μου βγαίνανε όλα τα faux.

Καλά, μην αρχίσω για τα "γάλατα" που τα πουλάν εδώ στην ίδια συσκευασία και στο ίδιο μέρος με τα γάλατα και πέπει να ψάχνεις για να βρεις το κανονικό χαμένο στο πλήθος των soy, oat, almond, coconut, flax, cashew, και τελείως συνθετικών (*) διότι θα με διαγράψουνε και δίκαια, όχι μόνο γιατί είμαι τελείιιιιως εκτός θέματος αλλά και διότι θα χρησημοποιήσω γλώσσα μη προσήκουσα.

(*) Water, Sunflower Oil, Pea Protein, Contains Less than 2% of: Sugar, Pineapple Juice Concentrate, Dipotassium Phosphate, Calcium Carbonate, Gellan Gum, Acacia Gum, Salt, Monocalcium Phosphate, Natural Flavor, Cabbage Juice Concentrate, Vitamin D2, Vitamin B12.
 
Βάζουμε στη πρίζα την τοστιέρα και την αφήνουμε 60''.
Παίρνουμε μια φέτα του τοστ.
Σε όσους δεν κάνουν δίαιτα απλώνουμε λίγο βούτυρο με το μαχαίρι επάληψης.
Βάζουμε μια φέτα τυρί της επιλογής μας, και ακριβως από πάνω μια φέτα ζαμπον ή αν προτιμάτε γαλοπούλα.
Σκεπάζουμε με ακόμη μια φέτα του τοστ.
Ψήνουμε στην τοστιέρα τσεκάροντας κάθε λεπτό το χρώμα του τοστ, κι αν έλιωσε το τυρί.
Μόλις λιώσει βγάζουμε το τοστ, και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ.

Είναι μια συνταγή για γυναίκες και άνδρες πολυάσχολους, που προσέχουν την διατροφή τους.
* Έχουμε στο ψυγείο πάντα μαγιονέζα και προσθέτουμε σε όσους δεν έχουν τη δική μου την κορμάρα και θέλουν να γουρουνιάσουν. Άνθρωποι είμαστε, κάποιοι πεινάτε κιόλας.
 
Βάζουμε στη πρίζα την τοστιέρα και την αφήνουμε 60''.
Παίρνουμε μια φέτα του τοστ.
Σε όσους δεν κάνουν δίαιτα απλώνουμε λίγο βούτυρο με το μαχαίρι επάληψης.
Βάζουμε μια φέτα τυρί της επιλογής μας, και ακριβως από πάνω μια φέτα ζαμπον ή αν προτιμάτε γαλοπούλα.
Σκεπάζουμε με ακόμη μια φέτα του τοστ.
Ψήνουμε στην τοστιέρα τσεκάροντας κάθε λεπτό το χρώμα του τοστ, κι αν έλιωσε το τυρί.
Μόλις λιώσει βγάζουμε το τοστ, και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ.

Είναι μια συνταγή για γυναίκες και άνδρες πολυάσχολους, που προσέχουν την διατροφή τους.
* Έχουμε στο ψυγείο πάντα μαγιονέζα και προσθέτουμε σε όσους δεν έχουν τη δική μου την κορμάρα και θέλουν να γουρουνιάσουν. Άνθρωποι είμαστε, κάποιοι πεινάτε κιόλας.
Να σου θυμίσω Λένα μου ότι το θρεντ έχει τίτλο "οι σταρ μας μαγειρεύουν", κι εμείς βλέπουμε εκτός από τη συνταγή και τους σταρ. Ευχαριστούμε πολύ για την εξαιρετική συνταγή αλλά πρέπει να δώσεις και φωτογραφία σου μαζί με το έδεσμα (και την τοστιέρα, αν θες).
 
Τι πολυεθνική συνταγή! Συνδυάζει 3 κουζίνες: Ελληνική (κοτόπουλο), γαλλική (ντεμί), αγγλική (λάιτ).

Η κυρία νομίζει ότι όπως οι κονσέρβες ανανά έτσι και οι πατάτες έρχονται σε στάνταρ μέγεθος κι έχει νόημα σε συνταγή να λες "1 πατάτα ανά μερίδα". Ε, πού να ξέρει το καημένο. Έχει δει ποτέ πατάτα?

Αλλά τι γίνεται με τις πατάτες που περισσεύουν αφού μόνο όσοι δεν κάνουν δίαιτα επιτρέπεται να φάνε κι αυτοί μόνο 4 κομμάτια έκαστος?

Πώς κόβεις ένα κοτόπουλο σε 4 μερίδες? Να ήταν τετράποδο, όπως π.χ. βόδι ή μαμμούθ (*) ή τετράχειρο, όπως π.χ. γορίλλας (**), θα ήταν εύκολο, κάθε μερίδα κι ένα πόδι / χέρι. Αλλά δεν είναι.

(*) Για προφανείς λόγους το παχύδερμο του παραδείγματος δεν είναι ελέφαντας
(**) Ή γενικότερα κάτι διαιρετό διά 4, π.χ. χταπόδι ή σαρανταποδαρούσα
 
Ο θείος μου ο Σάμμυ ήταν ο εφευρέτης της πίτσας με ανανά στα '60ς='70ς στον Καναδά η Μενεγάκη ήταν εφευρέτης του κοτόπουλου με ανανά;;;; Mon dieu! (Ο μακαρίτης μου ο θείος Σάμμυ είχε εστιατόριο στο London, Ontario και έρχονταν κάθε 2-3 χρόνια Ελλάδα και το '85 που ήρθαν Κρήτη μου έφεραν την πρώτη μου καλή μηχανή, Minolta Freedom II, και η θεία μου είχε την πρώτη autofocus μηχανή, την Minolta Maxxum 7000. Πολλές φορές παρακαλέσαμε τον θείο μου να μαγειρέψει αλλά δεν ήθελε. Μαγείρευαν οι θείες μου. Μια φορά μας έφτιαξε την πίτσα του και ήταν μπουκιά και συχώριό!)
 
Πίσω
Μπλουζα