Οι σταρ μας μαγειρεύουν!

Υπήρχε δηλαδή κόσμος που το διάβασε και είπε «α, θα φτιάξω ένα ζελέ κοτόπουλο αύριο, αυτό της Δανδουλάκη μπουκιά και συχώριο;» Πρώτα πρώτα μόνο που ακούς "ζελέ κοτόπουλο" σκέφτεσαι ένα κοτόπουλο που το πάτησε νταλίκα. Σου κάνει όρεξη να φας; Κρίμα στο κοτόπουλο. Βάλτο στο φούρνο με πατάτες και κολοκύθια να σε δει κι ο Θεός. Ή άστο στην αυλή να σου κάνει κανα αυγό. Ακού ζελέ κοτόπουλο! Θα τρελαθούμε τελείως; Ούτε στην κατοχή δε θα καταδεχόταν ο κόσμος να φάει ζελέ κοτόπουλο που είχαν βογγήξει απ τα χαρούπια. Διότι στο κάτω κάτω καλύτερα ζελέ χαρούπια παρά ζελέ κοτόπουλο. Δεν ξέρω αν έγινα σαφής, αλλά ζελέ κοτόπουλο ούτε στον εχθρό μου, άνθρωπος είναι κι αυτός, έχει δικαιώματα.
 
Μα κάποιος που θα διέπραττε τέτοιο έγκλημα δεν θα ήταν άνθρωπος αλλά απάνθρωπος υπάνθρωπος, οπότε δεν θα είχε δικαιώματα. Ζελέ κοτόπουλο χωρίς τύψεις.
 
Λύθηκε κατ αυτό τον τρόπο και η απορία της μαμάς μου κάθε βράδυ που έβλεπε τις Μέλισσες: "Μα πως διατηρείται τόσο καλά η Δανδουλάκη και είναι και μεγαλύτερή μου;" το κοτόπουλο το τρώει ζελέ ρε μάνα, δε το τρώει στο φούρνο με πατάτες με μισό κιλό λάδι. Εμ τι νόμιζες κατακαημένη...Πως την βγάζει η Δανδουλάκη; Με παστίτσιο, μουσακάδες και γεμιστά που φτιάχνεις εσύ; Μη σου πω ότι το κοτόπουλο ζελέ το τρώει και στο μπολακι του φρουΐ ζελέ που έχουμε εμείς.
 
1. Το γλυκό, δεν θα πω ψέμματα, ακούγεται ενδιαφέρον, αν και βαρύ.
2. Στην μικρή φωτό η μπλούζα της έχει γράμματα και ένα τετραγωνάκι τα οποία στη μεγάλη έχουν σβήσει.
3. Η κουζίνα της μοιάζει πολύ νορμάλ και
4. Αυτήν την είχα πετύχει για πρώτη και τελευταία φορά σε περιοδικό όπου φορούσε τα απολύτως μη απαραίτητα και το έπαιζε πολύ μοιραία. Εδώ είναι νόστιμη κοπέλα, στο περιοδικό που λέω πάλι δεν ήταν καθόλου.
 
Τι επαγγέλλεται η κυρία?

1 κιλό ζάχαρη σε γλυκό τέτοιου μεγέθους? Παναγίτσα μου. Αλλά πρέπει να είναι για πολύ μεγαλύτερο κατασκεύασμα από αυτό που κρατάει διότι τα σαβαγιάρ δεν είναι δα και τόσο βαριά οπότε 400 γραμμάρια πιάνουν μπόλικη έκταση. Πράγματι είναι ενδιαφέρον αν και εγώ αν το έφτιαχνα θα έβαζα βούτυρο αντί Βιτάμ (οι μαργαρίνες δεν είναι υγιεινότερες από το βούτυρο), κρέμα γάλακτος αντί για Ερμόλ και εκχύλισμα γνήσιας βανίλλιας αντί βανιλλίνη. Έχουμε μάθει να αποκαλούμε το τεχνητό υποκατάστατο "βανίλλια" αλλά δεν είναι.
 
Τι επαγγέλλεται η κυρία?
Αρχικα ειχε λαβει τον τιτλο της Αναπληρωματικης Μις Ελλας. Αρχες δεκαετιας του '90 αυτο. Μετα εγινε μανεκεν (η πρωτα μανεκεν?) και συνεχισε ως παρουσιαστρια τηλεπαιχνιδιων.
Αλλα για να κανει τετοια καριερα δε νομιζω να ετρωγε γλυκα σαν κι αυτο. Μονο τα εφτιαχνε. :)
 
Δεν κατάλαβα. Το "χλωρό κρεμμύδι" (που είναι ξερό) το βάζει με τα φλούδια του σε ένα κομμάτι? το τριαντάφυλλο έχει και κοτσάνι κι αγκάθια? Οι 2 σκελίδες σκόρδο μπαίνουν ολόκληρες και άκοφτες? Διότι για τα άλλα λαχανικά μας λέει να είναι κομμένα και για τον μαϊντανό μάλιστα τον απαιτεί ψιλοκομμένο. Και ειδικά για τα σκόρδα μας λέει να είναι με τη φλούδα τους!! Και τον μαϊντανό με τον οποίο πασπαλίζει στο τέλος, πού τον βρίσκει, αφού τον έχει στη λίστα μαζί με όλα τα λαχανικά που σωτάρει "να ροδίσουν" (οι πράσινες πιπεριές ροδίζουν όταν σωτάρονται? Και καλά αν τα τριαντάφυλλα είναι ροζ έχουν ροδίσει πριν ακόμη τα σωτάρεις, αλλά αν είναι κόκκινα? Πώς ροδίζουν?).

Όσο για τη σάλτσα, μας λέει για το σκόρδο να είναι καθαρισμένο άρα λογικά υποθέτουμε ότι το κρεμμύδι για το οποίο δεν το λέει είναι ακαθάριστο και μπαίνει με φλούδια και γένεια, ίσως και το χωματάκι του. Γιατί δεν βάζει και το γαρύφαλλο στο μπλέντερ? Ήδη σκόνη είναι, τι χειρότερο να πάθει?

Συμπέρασμα: Από περιγραφή παίρνει μηδέν η συνταγή. Από γεύση δεν έχω γνώμη, διότι έχει πράγματα που δεν μου αρέσουν και δεν τρώω, και δεν εννοώ το τριαντάφυλλο (που δεν έχω φάει ποτέ κι έτσι δεν ξέρω αν θα μου άρεσε). Γι' αυτά φταίω εγώ, όχι ο σεφ.
 
πρώτη φορά βλέπω να βάζουν την τοστιέρα πάνω στον απορροφητήρα...
Η Δανδουλάκη είναι πανύψηλη, οπότε η τοστιέρα πάνω στον απορροφητήρα την βολεύει μια χαρά!
 
Μήπως δεχτηκε καμιά...μπούφλα από τον φωτογραφο για να μην ορμήσει στο ψυγειο;

Μήπως καθαρισε κανενα κρεμμυδακι;

Μήπως θυμηθηκε τα νιάτα του;

Μήπως έβαλε κολλύριο στα ματια;

Μήπως τον είπανε καμπούρη;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Την ξερω την περιπτωση, Ελεφαντα. Μεχρι το καλοκαιρι ακουγα τακτικα στο ραδιοφωνο τις εκπομπες του Στελιου Χατζημιχαηλ και ειχε κανει αναφορα στο θεμα. Ειχε πει πως η ιδια η Βουγιουκλακη δεν δεχοταν το ονομα "Δεσποινακι" και ζητησε να μπει στη θεση του το δικο της.
Πολυ ωραια τραγουδια εβαζε ο Στελιος. Τωρα δεν τον βρισκω...
ούτε κι εγώ.... κανείς δεν ξέρει τι έχει απογίνει ούτε και η παντοδύναμη Google... συγγνώμη για το off topic αλλά ψάχνω να βρω μήπως κάποιος ξέρει που έχει πάει ο Στέλιος και γιατί δεν κάνει πια εκπομπές....
 
ούτε κι εγώ.... κανείς δεν ξέρει τι έχει απογίνει ούτε και η παντοδύναμη Google... συγγνώμη για το off topic αλλά ψάχνω να βρω μήπως κάποιος ξέρει που έχει πάει ο Στέλιος και γιατί δεν κάνει πια εκπομπές....
και @bambinella
Οι επιλογές του Στέλιου Χατζημιχαήλ ήταν εξαιρετικές, ιδιαιτέρως όταν παρέθετε στοιχεία για τους δημιουργούς των τραγουδιών, ημερομηνίες κυκλοφορίας κλπ στοιχεία.
 
Πίσω
Μπλουζα