χτες ήρθε από Αμερική αυτό το υπέροχο βιβλίο (έκανε ακριβώς 11 μέρες!) είναι εξαντλημένο και το πήρα μεταχειρισμένο. πάντα λοιπόν είχα την απορία, φιλμ χύμα υπάρχει μόνο σε 135 και όχι σε 120; Λοιπόν υπάρχει χύμα φιλμ 70 mm perforated που κάνει για μηχανές μεσαίου φορμά! αυτό βέβαια συμφέρει αν έχει κανείς καμία Hasselblad και θέλει να μειώσει το κόστος χρήσης. εμένα μου βγαίνει γύρω στα 4 € το 36άρι με το εξαιρετικό fomapan 100. και η εμφάνιση είναι ουσιαστικά τζάμπα μια το μπουκάλι TMax developer που πήρα κάνει για εμφάνιση 60 φιλμ (και είναι ληγμένο από το 2014!) κάνει γύρω στα 20 € καινούριο. να δυο χύμα 70 άρια φιλμ:
Der Rollei Ortho 25 ist ein technischer, steil arbeitender Schwarzweißfilm mit einer Nennempfindlichkeit von ISO 25/15°. Der Rollei ORTHO 25 zeichnet…
www.macodirect.de
25 άρι ορθοχρωματικό 85 € τα 15 μέτρα
Der Rollei 400 Professional ist ein hyper-panchromatischer Schwarzweiß-Film mit einer Nennempfindlichkeit von ISO 200/24°-400/27°. Der Rollei…
www.macodirect.de
400 άρι υπέρπαγχρωματικό 85 € τα 30,5 μέτρα αλλά είναι εξαντλημένο (έχει μια μικρή ευαισθησία στο υπέρυθρο μέρος του φάσματος)\
επίσης Ελλάδα δεν φέρνουν καθόλου χαρτί α/μ 40Χ50
Foma Fomaspeed Variant III/ PE Multikontrastpapier mit neutralem Ton und hoher Empfindlichkeit. Foma konfektioniert dieses Papier in den…
www.macodirect.de
οι Γερμανοί όμως έχουν 40Χ50 Fomaspeed multigrade 29,95 € καθόλου άσχημη τιμή
επίσης έχουν κιτ για εμφάνιση slides στο χέρι δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο το έχω κάνει πολλές φορές και ειδικά τώρα που πρέπει όλα τα φιλμ slides να πάνε Αθήνα.
Das Bellini E6 Entwickler-Kit ist ein hochwertiger und preiswerter Arbeitssatz zur Entwicklung von Farb-Dias. Das Kit arbeitet mit dem…
www.macodirect.de
49,90 € για 8 φιλμ καθόλου άσχημο πρέπει να μαζέψεις όμως 8 φιλμ τραβηγμένα και να τα εμφανίσεις όλα μαζί. είναι βέβαια η παραδοσιακή μέθοδος των 6 λουτρών όχι η μοντέρνα με τα 3 λουτρά που δούλευα εγώ αλλά δεν πειράζει.